iPhone Legal Unlock Request?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone Legal Unlock Request?

15.01.2012 | 20:52
@ zabac , ako ti nije JBan ubaciš drugu sim karticu i spojiš na itunes. Bar je meni tako bilo. Malo treba čekati dok se to obavi. Meni su preporučili pola sata, ali je bilo prije gotovo.
15.01.2012 | 20:54
zabac kaže:
Meni je danas T-Com otključao iPhone 3G za 24minute (naime toliko je prošlo od slanja e-maila, do poziva s njihove strane). LOL
Ne znam da li treba samo aktivirati telefon s novom karticom ili treba restore napraviti i ako je ono prvo, kakva je stvar spodatcima?

Piše ti u temi, samo treba koristit search i/ili pročitati.
16.01.2012 | 01:40
zabac kaže:
Meni je danas T-Com otključao iPhone 3G za 24minute (naime toliko je prošlo od slanja e-maila, do poziva s njihove strane). LOL
Ne znam da li treba samo aktivirati telefon s novom karticom ili treba restore napraviti i ako je ono prvo, kakva je stvar spodatcima?

Koje si sve podatke slao u mail-u?
16.01.2012 | 01:46
opet jedan padobranac.
pa piše ti ovdje u temi, samo treba koristiti search ili pogledati gore na stranici.

zar nije lijepo gore napisano, citiram:

Podaci koje je potrebno poslati u mailu su: Ime i prezime, jamstveni list ili preslika računa, kontakt broj, IMEI uređaja i broj s kojim je uređaj kupljen. Mail adresa na koju se šalju potrebni podaci: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . U subject (Naslov) maila potrebno je navesti "Otključavanje uređaja".
16.01.2012 | 07:30
Ti odmah o padobrancima. Pročitao sam i gore navedeno ali mene zanima šta je on sve slao, tj. da li je slao sve podatke koji su navedeni u postu ili neke nije. To mene zanima jer imam 3gs stariji od 2 godine koji radi na t-mobile ali je kupljen preko oglasnika te tako nemam informacije o pretplatničkom broju niti račun i sl. Po meni mislim da bi bilo dovoljno poslati samo imei i kontakt broj pošto oni posjeduju ostale podatke. Uostalom hakom je naveo da je operater dužan otključati ako su ispunjeni uvjeti a ne postavljati svoja pravila.
16.01.2012 | 10:49
S obzirom da meni još telefon nije otključan a predao sam, kao što rekoh, zahtjev osobno u srijedu, sada sam poslao mail na adresu koju je hackervis ostavio po drugi put pa me baš zanima da li su revniji od zaposlenika u centrima.

Ako ću opet čekat danima morat ću jednostavno nekog pridavit.
16.01.2012 | 13:57
Poslao sam o kojem se telefonu radi, ime i prezime, IMEI, kontakt broj i broj s kojim je kupljen telefon, sken računa i grancije (čuvam te papire i samo Bog zna zakaj). E-mail je onaj gore navedeni sa subjektom kako je @Hackervis naveo. Nisam probao gurati grugu karticu u nutra jer mi treba telefon takav kakav je sada (na T-Com-u). Kad produžim ugovor krajem godine, onda ću bez straha eksperimentirati.
16.01.2012 | 15:26
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Sretan!
Čini se da to što sam išao u Vukovarsku i nije nešto puno pomoglo, no, slao sam im prekjučer e-mail ponovno za otključavanje, te su me danas kontaktirali, te nakon slanja jamstva, i malo razgovora, rekli su da je iPhone 4 otključan!
Te su me nazvali ponovno, i navodili me, prvo iTunes nikako nakon sinkronizacije nije htio aktivirati, pa kako imam JB-an iPhone i još tome tethered, imao sam zajebanciju kada mi je lik rekao da moram restartati uređaj hahahha, al uspio sam i to, nakon restarta mreže nije htio naći aktivaciju, no nakon sljedećeg full restarta, spojen iPhone na iTunes, krenuo je sa aktivacijom, te tako se i otključao!
Eto!
16.01.2012 | 15:29
Ugh! No, nakon aktivacije, kada spojim iPhone na iTunes za sinkronizaciju, me traži aktivaciju i registraciju uređaja...
I kada upišem svoj Apple account, iTunes se sruši...WTF?!
Kaj da radim? :O

EDIT1: odnosno iTunes me pita za registraciju, te kada hoću regati uređaj na taj Apple account, iTunes se sruši, no inače mogu preskočiti tu registraciju, i onda nastavi sa normalnim iTunes procesom sinkronizacije...
Zar ću ti inače morati preskakati ili kaj? :O
16.01.2012 | 18:37
Probaj opet full restore. Meni se tako dešavalo kad sam s iOS 3 išao na iOS 4 (4G je bio telefon) par restorea i prošlo je s time kako radiš bez povlačenja podataka, to poslije ručno prebaciš (kontakte, appove i ostalo).
16.01.2012 | 19:04
vedranius kaže:
Ugh! No, nakon aktivacije, kada spojim iPhone na iTunes za sinkronizaciju, me traži aktivaciju i registraciju uređaja...
I kada upišem svoj Apple account, iTunes se sruši...WTF?!
Kaj da radim? :O

EDIT1: odnosno iTunes me pita za registraciju, te kada hoću regati uređaj na taj Apple account, iTunes se sruši, no inače mogu preskočiti tu registraciju, i onda nastavi sa normalnim iTunes procesom sinkronizacije...
Zar ću ti inače morati preskakati ili kaj? :O

napravi proceduru sa SAM-om kako sam ti rekao.
16.01.2012 | 21:19
Evo napokon i meni otključali telefon.

Napravio sam deaktivaciju sa SAM-om i prilikom spajanja na itunes se pojavio toliko isčekivani ekran.
17.01.2012 | 15:56
je li tko od vas kontaktirao direktno HAKOM? kako im se može uputiti neko pitanje? mora li se baš registrirati kod njih?

naime, ovi u T-comu me zajebavaju s tim računom ili garancijom pa me zanima imaju li oni pravo sukladno zakonu tražiti te papire od nas.
ne žele mi otključati mobitel bez kopije računa ili garancije, a ja do istih ne mogu doći...
17.01.2012 | 16:11
01/4896-000 je broj od HAKOMA, dobit ćeš centralu i pitaj da te negdje spoje, pa onda obrazloži upit.
mislim da nebi smjeli te tražit papire, ako si kupio pod pretplatom.
17.01.2012 | 16:30
e, nije pod pretplatom kupljen nego u slobodnoj prodaji kod t-com partnera...
17.01.2012 | 16:46
@Hackerivs, trenutno sam posustao na to da instaliram taj SAM, i trenutno mi je iPhone brickan da...
Odnosno, load-a se već 10 minuta, te Apple logo stoji... fino... :/
17.01.2012 | 17:07
Uradi hard reset apart,pa izbaci iz recovery mode
17.01.2012 | 17:12
Funny thing, nakon kaj se SAM instalirao, iPhone se load-ao i load-ao i ništa se nije htijelo dogoditi, no, dobio sam e-mail na iPhone, LOL, i skužio da zapravo radi, te sam resetirao iPhone sa SLEEP i HOME i normalno se bootao... rekoh, wtf
17.01.2012 | 17:16
Rekao sam ti sta da uradis
17.01.2012 | 17:30
Nakon deaktiviranja i postupka kojeg je Hackerivs objasnio sa SAM-om, ista stvar mi se i dalje događa sa iTunes-om, kada hoću registrirati iPhone na neki account, jednostavno se sruši...
Kaj da backupiram svejedno aktivaciju preko SAM-a, a registraciji kažem, NEVER REGISTER?!
17.01.2012 | 17:39
Finn kaže:
je li tko od vas kontaktirao direktno HAKOM? kako im se može uputiti neko pitanje? mora li se baš registrirati kod njih?

naime, ovi u T-comu me zajebavaju s tim računom ili garancijom pa me zanima imaju li oni pravo sukladno zakonu tražiti te papire od nas.
ne žele mi otključati mobitel bez kopije računa ili garancije, a ja do istih ne mogu doći...

Ja sam im slao mail pošto također nemam račun niti garanciju gdje sam pitao da li oni smiju postavljati uvjete pod kojima će otključavati mobitel a pod kojima ne. Slao sam prije 2 dana i još nisam dobio odgovor. Registrirao sam se kod njih i sa njihove stranice slao mail
17.01.2012 | 17:41
Da me niko ne shvati pogresno,da sam ja tek otkljucao iPhone na nacin koji se ovdje spominje(fabricki) ja bih definitivno uradio restore i prijavio mobitel set new.To je samo moje misjenje i ne kosi se sa opcijom deaktivacije preko SAM.Ali sam uvijek radije za slaganje svega ponovo nego vracanja backup-a ili prckanja po cydia ako neko nije bas pretjerano strucan ili nije imao dodira sa tim stvarima.
17.01.2012 | 17:44
Scorp21 kaže:
[b]Ja sam im slao mail pošto također nemam račun niti garanciju gdje sam pitao da li oni smiju postavljati uvjete pod kojima će otključavati mobitel a pod kojima ne. Slao sam prije 2 dana i još nisam dobio odgovor. Registrirao sam se kod njih i sa njihove stranice slao mail

super. ajde samo javi kad dobiješ povratnu informaciju da znamo na čemu smo.
17.01.2012 | 18:32
saint kaže:
Da me niko ne shvati pogresno,da sam ja tek otkljucao iPhone na nacin koji se ovdje spominje(fabricki) ja bih definitivno uradio restore i prijavio mobitel set new.To je samo moje misjenje i ne kosi se sa opcijom deaktivacije preko SAM.Ali sam uvijek radije za slaganje svega ponovo nego vracanja backup-a ili prckanja po cydia ako neko nije bas pretjerano strucan ili nije imao dodira sa tim stvarima.

s ovim se slažem, uvijek je najbolje napraviti reset i da sve bude svježe!
18.01.2012 | 01:26
Otključali mi danas i supruzin 3G.

Da podvučem.

Predan zahtjev osobno za 3GS u Avenue mall-u, otključan uređaj za 6 dana.
Poslan zahtjev za 3G na mail tehničkoj podršci jučer, otključan uređaj danas.

Moj savjet je - šaljite mail, ne idite osobno, očigledno je neusporedivo brže.
18.01.2012 | 13:27
Još jedan vlasnik 3GS-a zaključanog na t-mobile. Poslao sam mail sa zamolbom da mi otključaju uređaj i poslao im samo IMEI broj na što su mi odgovorili da nisu u mogućnosti otključati ga bez garancije ili računa. Što sad učiniti?

Mob je kupljen na pretplatu a ja sam ga kupio od 1. vlasnika zajedno s garancijom i računom ali u međuvremenu sam ih negdje zagubio..
18.01.2012 | 15:12
jedina mogućnost ti je pisati prijavu HAKOM-u.
18.01.2012 | 16:45
Evo dobio sam odgovor HAKOM-a:
Poštovani,Odredba o obvezi besplatnog „otključavanja“ mobilnih uređaja, propisana Pravilnikom o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga (NN 154/2011) stupila je na snagu dana 07.01.2012. god. Obzirom da se spomenuti Pravilnik ne primjenjuje retroaktivno, operatori od korisnika zahtijevaju dokaz o tome da obvezno trajanje pretplatničkog ugovora još uvijek traje ili je upravo okončano, kako bi postojala pravna osnova za primjenu odredbe.S poštovanjem, HAKOM
18.01.2012 | 17:04
hvala.
dakle, drugim riječima, operateri na temelju IMEI broja ne mogu "ući u trag" mobitelu već im za to treba račun, da vide kad je i pod kojim uvjetima kupljen.
jesam li to dobro shvatio?
18.01.2012 | 17:46
Dobrodošli u Hrvatsku. Šta reći. Bez računa neznaju dali je još pod ugovorom? I to što je zaključan na hrvatski t-com, nemora značiti da su ga oni zaključali, mogao ga je recimo zaključati albanski telekom, samo tako iz čista mira.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 14 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, Borisone, Riba, VanjusOS, Anonimci (802)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO