iPhone & T-mobile servis
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone & T-mobile servis

27.10.2009 | 18:11
Dobar dan. Ponukan traumatičnim iskustvima molim Vas da ukoliko znate što o ovome da mi odgovorite...

Naime, prije par tjedana (ne znam više koliko, prestao sam brojati) rastao sam se sa svojim iPhone-om jer na njemu nije radila tipka "home" i još neke sitnice, ali tipka je bila glavni razlog.

uređaj je zaprimlje na servis i rečeno je da će biti popravljen i da garncija vrijedi.
Za 15-ak dana, uređaj je vraćen sa servisa kao "popravljen" i rečeno mi je da bi sada sve trebalo raditi i da je problem bio softverske prirode.
Ali pogodite...uređaj nije bio ni taknut.
Kad sam ga isprobao, za par sekundi i meni i djelatnicima u T-mobile-u je bilo jasno da kvar nije otkonjen.

Uređaj je tada ponovno posla na servis te mi je taj put rečeno da ću sigurno dobiti novi uređaj.
Danas sam primio poziv u kojem mi je rečeno da je kvar nastao usred kontakta sa tekućinom i da to garancija ne pokriva. Pitali su me želim li platiti servis na što sam im se zahvalio i rekao da ne.

Sad, ja vas pitam: Kako je moguće da uređaj koji apsolutno nikada nije upao u vodu niti je smočen odjedamput ima kontakt s vodom? Nije mi jasno...prvo što mi konkretno nije jasno kako mi mogu vratiti nepopravljen uređaj, ponovno ga poslati na servis i odjedamput javljati neku sasvim stotu grešku?

Što da radim...da se žalim, da im j.... majku ili?

Jer koliko ja mogu iz svega ovoga zaključiti jedino što mi pada na pamet jest da mi jednostavno ne žele dati novi uređaj.

Pa bih vam bio zahvalan ako bi malo prodiskutirali ovu temu...
Hvala unaprijed
Renato
28.10.2009 | 00:00
Ja bih tu koristio odvjetnički pristup.

Imaš papire kada je prvi put zaprimljen na servis? Vjerujem da da.
Imaš papire kada je došao sa servisa i istog trena s lica mjesta ponovo vraćen u servis jer nije radio? Vjerujem da da.

U tom slučaju "kontakt s tekućinom" mogao je nastati samo u T-Mobile trgovini od strane njihovog osoblja jer formalno servis je poslao ispravan i provjeren uređaj nazad, ali na licu mjesta nije radio! To znači da ga je netko uništio između servisa i tebe kao krajnjeg korisnika. To ne može biti tvoj problem. Reci im da te tako savjetovao odvjetnik.

Dakle, to je njihov problem upravo da i je bio u tekućini jer su napravili formalni propust. Slično kao kada policija mora pustiti lopova jer nije poštivala proceduru pri uhićenju.

Ako se budu opirali, reci da ćeš zvati Potrošački kod ili slično, pokazati im servisnu dokumentaciju i napraviti tonu lošeg PR-a.

Moja iskustva su da prijetnje televizijom i novinama uvijek upale, bilo da se radi o carinskoj službi, poznatoj banci ili trgovačkom sudu... svi odjednom postanu jako ljubazni! Žalosno da se mora tako utjerivati pravda...

I smiješno je da prave problem oko glupe tipke od 5 centi...
28.10.2009 | 01:06
Hvala ti puno na odgovoru. karma gore!

ma i nije mi toliko bitno hoće li upalit ili ne...znam samo da sam se načekao i namučio dok sam kupio uređaj i ne želim ga samo tako pustiti. Mislim da bih bio retardiran kad bih ga smočio....i u krajnjoj liniji priznao bi to jer zaista ne tražim od njih ništa osim svog prava na servis, a ne zajebavanja 10 puta...
28.10.2009 | 08:18
E sad, ona vlaga je dosta cesta kod ljudi koji se ili pretjerano znoje ili mozda ujutro trce, a telefon je negdje blizu tijela. Nije nemoguce da bude namocen, a da nikad nije vidio vodu il kaj slicno. Kaj nikad niste brisali telegon od znoja? Znoj sadrzi i sol, tako da je vodljiva i moze unistiti utrdjaj. Zato treba razlikovati water resistant i waterproof. Prvi je nepropustan, a drugi otporan na spricanje tekucine. iPhone je ovaj drugi.
15.08.2011 | 15:32
Imam pitanje jedno vezano za servis iphone. Znaci istekla je garancija i zanima me koliko kosta zamjena straznje maske iPhone 3gs-a 16gb bijeli. I koliko kosta zamjena baterije. Prvo me zanima to sve u officialnim servisima i onda u nekim servisima koji su poznatiji i valjaju. Hvala.
15.08.2011 | 15:43
pozz ekipa, zanima me jel se sta primjenilo po pitanju trajanja servisa? Ide to sada brze ili,?
15.08.2011 | 15:48
Nisam 100% siguran, ali mislim da je zamjena zadnje maske na iPhone 3GS uredjaju cca 1500 kn. Za bateriju nazalost ne znam.

Ako nisam u pravu, molim da me netko ispravi...

Sto se tiče neslužbenih, ja sam se jednom raspitivao ali nisam naišao na nikog tko stavlja originalnu zadnju maskicu. Tako da moja iskustva s primjenom maske nažalost nisu pozitivna.
15.08.2011 | 20:42
Što se tiče brzine servisa, popravilo se. Točno sedam dana od kad sam ga predao u T-Centar do njihovog poziva. Znam za još nekoliko ljudi kod kojih je također bilo gotovo za tjedan dana.
Inače, riječ je o iPhone 4 kojem nije radila home tipka.
16.08.2011 | 13:16
Da li se dobije zamjenski mobitel?
16.08.2011 | 13:25
Ako želiš dat će ti zamjenski. Ali vjerojatno neki bezvezni.
16.08.2011 | 14:32
Da, zamjenski mobiteli su uzasni. Moja preporuka je da uzmes nesto najjednostavnije što samo zove i šalje poruke.... Inače ćeš se zezati kao ja sa HTC om starim sto godina koji je imao najjadniji touch kojisam ikada vidio!
24.08.2011 | 00:15
pozdrav
imam pitanje u vezi servisa bio mi otiso mikrofon na iphonu i poslali ga u servis
kazu nisu ga mogli popravit i danas mi dali novi,sad me zanima dali je stvarno novi ili neki reparirani,stigao bez kutije u najlonu sa naljepnicom ser.broj i imei.Inace sam u vipu uzeo mob.
Hvala!
24.08.2011 | 00:43
Na ovom linku:

selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

možeš provjeriti koliko još traje jamstvo za određeni Apple hardware prema njegovom serijskom broju. Premda ti to neće potvrditi da li se radi o novom ili repariranom iPhoneu, barem ćeš vidjeti koliko dugo ti još vrijedi jamstvo za dobiveni uređaj.
24.08.2011 | 00:59
starog sam uzeo 18.12.2010,na jamstvenom listu su dopisali da mi na novi vrijedi do 18.03.2012
a kad sam ukucao stari ser broj izbacio mi ovo:We're sorry, but this is a serial number for a product that has been replaced. Please check your information and re-enter your serial number. If your information is correct, you may need to contact us.
24.08.2011 | 01:30
Mislio sam da probaš ukucati serijski broj od novog dobivenog iPhonea. SN broj možeš naći pod Settings -> General -> About. Eto, starog su očito otpisali.
24.08.2011 | 01:54
Potpuno je nebitno je li "nov" ili "refurbished" jer razlika ne postoji, moraju proći jednaku kontrolu, a kućište je uvijek novo i neogrebano.

I Apple servis ne popravlja iPhone uređaje nikada, uvijek dobiješ novi.
24.08.2011 | 10:05
OK hvala!
da ne otvaram novu temu sad sam jaillbreko mob. i vidim da nema starih shss samo 4.3.5,pokrenio TU i sacuvao mi samo 4.3.5 a u mobu je 4.3.3,i u cydiji mi nema celeste koju sam kupio,sta raditi?
24.08.2011 | 15:51
Stari SHSH potpisi otišli su zajedno sa starim iPhoneom u zaborav jer su vezani samo za njega. Novi iPhone koji si dobio očito da nije do sada bio jailbreakan pa zato ni nema spremljenih SHSH za prethodne verzije iOSa.

Celeste je komercijalna aplikacija i nalazi se na apt.modmyi.com repositoriju koji je inače zadani repo na Cydia i morao bi ti se kod pretraživanja ponuditi. Da ne bi morao opet platiti istu aplikaciju prvo moraš povezati Cydiu sa svojim Facebook ili Google korisničkim računom koji si i prije koristio tako da na Home ekranu Cydie tapneš na opciju Manage Account. Kad to napraviš onda će ti se sve kupljene aplikacije ponuditi za ponovno skidanje bez dodatne naknade.
25.08.2011 | 00:09
celeste sam nasao,znaci ako hocu napravit restore mogu jedino na 4.3.5,iako je sad u njemu 4.3.3?
25.08.2011 | 00:24
4.3.3 se vise ne potpisuje
20.02.2012 | 18:07
prestala mi je radit home tipka pa sam otisao u t-mobile i dao uredaj na servis,,,, rekla su mi da ce me kontaktirat u roku 15 radnih dana,,,,,
nakon tih 15 dana nitko me nije zvao pa sam ja njih nazvao i rekli su mi da informacije u vezi servisa mi mogu dati iskljucivo u centru di sam predao uredaj,,,, naravno laze,,, jer je lijen!!! ja odem u t centar di sam predao i meni gospoda veli da nista jos nisu dobili iz servisa da ce me kontaktirat,,,,
danas ja ponovo zovem i kaze meni gospodin da jos nemaju nista iz servisa, i on meni veli mozda bilo najbolje da nazovem ja njih direktno,,,, cuj ja ???? ok, nazovem ja servis i meni gospodin veli da smo mi iz servisa jos prije 14 dana poslali mail t-mobile da u uredaj je usla tekucina i postoji samo jedna mogucnost da uzmem pokvareni uredaj ili da platim 1500kn i dobit cu novi uredaj,,,,, tko je tu normalan,,,???? i kaze meni jos da odem u t-mobile i pitam zasto me nisu kontaktirali i da se kao imam pravo zalit,,,,

molim ljude sa slicnim iskustvima da mi daju savjet

hvalaaaaa
20.02.2012 | 18:28
Evo i meni je počela crkavati Home tipka na iPhone 4. Također mi mob nije nikada bio blizu vode (ni znoja!). Baš me zanima kako će proteći postupak. Nekako mi iskustva sa sličnim problemima ne slute na dobro. Pustit ću da prođe još neko vrijeme pa ću ga odnijeti u tcom. Javit ću iskustva.

BTW znalo mi se događati da Home tipka dan dva radi slabo, a onda par dana bez ijednog problema pa sam mislio da se radi o nekoj prolaznoj stvari.
20.02.2012 | 18:41
Kad je meni crko stari 3G (nije se htio upalit više) odnio sam ga u t-centar na servis i to je trajalo cca 2 mjeseca (natezanja, odlaženja, zvanja...), da bi mi na kraju došli sa istom pricom o vodi, te da ga mogu uzest takvog kakav je ili platit 1500kn za "novi uređaj"
20.02.2012 | 18:43
iPhone ima senzore za vodu. Po njima se vrlo lako zna je li uređaj došao u dodir s vodom. Obavezno provjerite prije nego pošaljete mob na servis.
20.02.2012 | 18:45
Nije bitno, ali taj iphone nije vodu vidio....
20.02.2012 | 18:50
ne znam sta da radim,,,, da im kazem da nije dosao u dodir sa vodom,,, oni ce mi se samo nasmijat,,, sta uopce u zalbi napisat ???? da li reci da cemo raskinut ugovor, jer iphone mi je na poslovnoj tarifi,, znaci vise uredaja i dosta veliki racun mjesecno..??? ili se probat nagodit sa manjom cijenom novog uredaja ????
20.02.2012 | 18:54
a u ostalom jest problem njima u servisu koji kap vode na te senzore stavit i onda reci zao nam je dosao je u dodir sa tekucinom,,,,, moze mi samo neko objasnit kako sve ostalo osim tipke home na uredaju radi,,, a ma bas sve kad je vec dosao u dodir sa tekucinom ????
20.02.2012 | 20:00
Mogu li ja kao običan korisnik vidjeti stanje tog senzora za vodu?
20.02.2012 | 20:40
Mozes ostavljao sam bas tu sliku na forumu,potrazi malo

Evo opet,nasao sam je na kompu
water_damage_indicator.gif
20.02.2012 | 23:00
@saint
Hvala ti. Ni na jednom mjestu nema crvenog svjetla što bi značilo da senzor nije ovlažen. Kako nastupiti u tcentru? Mogu li nekako iskoristiti ovu informaciju?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 10 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (281)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi