prevare na net-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prevare na net-u

26.09.2008 | 14:07
Postovani, ja sam majka djecaka od 16g, zaludjenog Apple-om i svimesto ide uz njega. Dobio je od ujaka IBook G4 i od tada "lud" . Naime, htjedih ga iznenaditi novim IPhone 3G i lutajuci net-om naidjoh na isti za 150 eura. Stupih u kontakt sa doticnim gospodinom (Saha Clex) i narucim misleci da cu platiti otkupninu. No - NE . Prvo moram poslati novac westernunionom i to na ime u Nigeriji. Ko ne riskira -ne profitira? Ne mogu,nemam 150 eura na bacanje. Imate li kakava iskustva? Znate likoga da je dobio svoj IPhone 3G za 150 eura? Hvala
26.09.2008 | 14:18
sve vezano uz nigeriju na netu je prevara
26.09.2008 | 14:18
ovo mi se čini kao tipična internet prevara.. ne bi riskirao ni 150kn a kamoli eura..
26.09.2008 | 14:20
Hvala vam puno. Ja se blizim 40-toj i nisam strucna za nista na net-u. Hdjedoh iznenaditi sina, ali eto, cekat cu da dodje u HR. Hvala
26.09.2008 | 14:55
CIjenim namjru. Bio bi to odlican poklon, ali nemojte se upustat u "mutne kupnje" putem neta. Ja dosta koristim eBay i znali su me nasamarit. Sto se tice iPhona, niti jedan POSTENI prodavac na netu nece prodat iPhone ispod 400 eura. Sto ne znaci da svi koji ga prodaju po toj cijeni su posteni. treba pogledat feedback i vidjeti da li je vec neko kupovao kod tog prodavaca i kakva su iskustva.

Moj je savijet, pricekat. Ako smo mogli cekat toliko dugo da ismisle taj divan proizvod, mozemo pricekat i da dode u RH i onda ga kupit u ducanu, sa garancijom i biti sigurni.
26.09.2008 | 15:21
Hvala vam. Odustala sam. Cekat cemo ga u RH. Samo da upozorim , to sam nasla na www.kupiprodaj.. tako nesto. Tip je u Engleskoj. ima ga u oglasu, da ga daje za 150 eura.
26.09.2008 | 15:43
Radije pričekajte još desetak dana, kada iPhone 3G konačno dodje kod T-mobilea, pa si ga uzmite na pretplatu za slične novce.
26.09.2008 | 16:13
Hoce li biti moguce nabaviti ga i u pre-paid verziji? Decku od 16 godna pretplatu? Imat cu racuntisuce kuna
26.09.2008 | 16:54
Nikako!!!
Vidio sam sličan oglas. Da li je to sa onim brojem telefona u engleskoj ili hr?
Uglavnom nije pametno cak ni zvati na taj broj jer, kažu, poziv košta 60-tak kuna.

Ne vjerujem da će ga biti u prepaidu.
Rijetke su zemlje poput Italije u kojima nema potpunog monopola
telekomunikacijskih tvrtki...
26.09.2008 | 23:58
manjara je napisao:
Hoce li biti moguce nabaviti ga i u pre-paid verziji? Decku od 16 godna pretplatu? Imat cu racuntisuce kuna

Eh, ne znam za pre-paid, no u tom slučaju trk u Trst i uzmite otključani model, za 500E. I onda on unutra stavi karticu koju već ima i vozi ga na taj način.

Jedini e problem, iPhone NIJE samo mobitel, tu će biti surfanja i svega, mailovi, youtube, da ne nabrajam, a za to TREBA imati pretplatu koliko znam. Ja npr. na VIPu doatno plaćam 45kn na postojeću pretplatu i s time mirno surfam i sve - a da nemam toga, račun bi mi otišao u nebo.
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.09.2008 | 10:52
Vanjuška je napisao:

Jedini e problem, iPhone NIJE samo mobitel, tu će biti surfanja i svega, mailovi, youtube, da ne nabrajam, a za to TREBA imati pretplatu koliko znam

Ovo je donekle točno ukoliko bi se mejlovi, jutjub i ostale internet drangulije koristile u bilo kojem trenutku..

Moje je viđenje da djetetu nije potrebno provjeravati email u bilo kojem trenutku, kao ni gledati filmiće dok se vozi tramvajem iz škole već to može napraviti kada je u dometu neke bežićne mreže..

Gledam svoju suprugu i ona se sasvim dobro nosi sa prepaid brojem u ajfonu..

Gledam sebe i sasvim se dobro nosim sa ninjanjem na tuđe mreže sa touchem i žestoko korištenje svoje za potrebe mejla..

Treba djecu učit strpljivosti pa eto, i prepaid broj u ajfonu može pomoi tome - rečenica za primjer: "Dijete, strpi se dok se ne zakačiš na nečiju mrežu pa ćeš onda provjeriti mejl"

Dakle, slobodno put Italije pa kupit otključani i ubacit prepaid karticu..

Možda se i sretnemo u Trstu..
27.09.2008 | 13:10
Aha, Dijete, do Trsta stigneš, a do Rijeke ne...
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.09.2008 | 13:26
Auto mi žena zela da ode na posel, Breed je zbriso bez da se javio.. A baš sam se htio ko na otvorenju satrat..
28.09.2008 | 01:34
Dijete je napisao:
Treba djecu učit strpljivosti pa eto, i prepaid broj u ajfonu može pomoi tome - rečenica za primjer: "Dijete, strpi se dok se ne zakačiš na nečiju mrežu pa ćeš onda provjeriti mejl"

Hajde, s tim se slažem, i ja sam se ninjao s svojim iTouchem u testnoj fazi, dok nisam shvatio da to jest to i uzeo si iPhone.

Dobro kaže Dijete, samo neka mali lovi wifi mreže i biti će sve kako treba, a ako potroši bon, sam si je kriv, neka čeka novi džeparac.
27.10.2008 | 10:19
manjara je napisao:

Jedina je onda solucija otici u Trieste i kupiti otkljucani, pa unutra staviti prepaid karticu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 3 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO