prevare na net-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prevare na net-u

26.09.2008 | 14:07
Postovani, ja sam majka djecaka od 16g, zaludjenog Apple-om i svimesto ide uz njega. Dobio je od ujaka IBook G4 i od tada "lud" . Naime, htjedih ga iznenaditi novim IPhone 3G i lutajuci net-om naidjoh na isti za 150 eura. Stupih u kontakt sa doticnim gospodinom (Saha Clex) i narucim misleci da cu platiti otkupninu. No - NE . Prvo moram poslati novac westernunionom i to na ime u Nigeriji. Ko ne riskira -ne profitira? Ne mogu,nemam 150 eura na bacanje. Imate li kakava iskustva? Znate likoga da je dobio svoj IPhone 3G za 150 eura? Hvala
26.09.2008 | 14:18
sve vezano uz nigeriju na netu je prevara
26.09.2008 | 14:18
ovo mi se čini kao tipična internet prevara.. ne bi riskirao ni 150kn a kamoli eura..
26.09.2008 | 14:20
Hvala vam puno. Ja se blizim 40-toj i nisam strucna za nista na net-u. Hdjedoh iznenaditi sina, ali eto, cekat cu da dodje u HR. Hvala
26.09.2008 | 14:55
CIjenim namjru. Bio bi to odlican poklon, ali nemojte se upustat u "mutne kupnje" putem neta. Ja dosta koristim eBay i znali su me nasamarit. Sto se tice iPhona, niti jedan POSTENI prodavac na netu nece prodat iPhone ispod 400 eura. Sto ne znaci da svi koji ga prodaju po toj cijeni su posteni. treba pogledat feedback i vidjeti da li je vec neko kupovao kod tog prodavaca i kakva su iskustva.

Moj je savijet, pricekat. Ako smo mogli cekat toliko dugo da ismisle taj divan proizvod, mozemo pricekat i da dode u RH i onda ga kupit u ducanu, sa garancijom i biti sigurni.
26.09.2008 | 15:21
Hvala vam. Odustala sam. Cekat cemo ga u RH. Samo da upozorim , to sam nasla na www.kupiprodaj.. tako nesto. Tip je u Engleskoj. ima ga u oglasu, da ga daje za 150 eura.
26.09.2008 | 15:43
Radije pričekajte još desetak dana, kada iPhone 3G konačno dodje kod T-mobilea, pa si ga uzmite na pretplatu za slične novce.
26.09.2008 | 16:13
Hoce li biti moguce nabaviti ga i u pre-paid verziji? Decku od 16 godna pretplatu? Imat cu racuntisuce kuna
26.09.2008 | 16:54
Nikako!!!
Vidio sam sličan oglas. Da li je to sa onim brojem telefona u engleskoj ili hr?
Uglavnom nije pametno cak ni zvati na taj broj jer, kažu, poziv košta 60-tak kuna.

Ne vjerujem da će ga biti u prepaidu.
Rijetke su zemlje poput Italije u kojima nema potpunog monopola
telekomunikacijskih tvrtki...
26.09.2008 | 23:58
manjara je napisao:
Hoce li biti moguce nabaviti ga i u pre-paid verziji? Decku od 16 godna pretplatu? Imat cu racuntisuce kuna

Eh, ne znam za pre-paid, no u tom slučaju trk u Trst i uzmite otključani model, za 500E. I onda on unutra stavi karticu koju već ima i vozi ga na taj način.

Jedini e problem, iPhone NIJE samo mobitel, tu će biti surfanja i svega, mailovi, youtube, da ne nabrajam, a za to TREBA imati pretplatu koliko znam. Ja npr. na VIPu doatno plaćam 45kn na postojeću pretplatu i s time mirno surfam i sve - a da nemam toga, račun bi mi otišao u nebo.
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.09.2008 | 10:52
Vanjuška je napisao:

Jedini e problem, iPhone NIJE samo mobitel, tu će biti surfanja i svega, mailovi, youtube, da ne nabrajam, a za to TREBA imati pretplatu koliko znam

Ovo je donekle točno ukoliko bi se mejlovi, jutjub i ostale internet drangulije koristile u bilo kojem trenutku..

Moje je viđenje da djetetu nije potrebno provjeravati email u bilo kojem trenutku, kao ni gledati filmiće dok se vozi tramvajem iz škole već to može napraviti kada je u dometu neke bežićne mreže..

Gledam svoju suprugu i ona se sasvim dobro nosi sa prepaid brojem u ajfonu..

Gledam sebe i sasvim se dobro nosim sa ninjanjem na tuđe mreže sa touchem i žestoko korištenje svoje za potrebe mejla..

Treba djecu učit strpljivosti pa eto, i prepaid broj u ajfonu može pomoi tome - rečenica za primjer: "Dijete, strpi se dok se ne zakačiš na nečiju mrežu pa ćeš onda provjeriti mejl"

Dakle, slobodno put Italije pa kupit otključani i ubacit prepaid karticu..

Možda se i sretnemo u Trstu..
27.09.2008 | 13:10
Aha, Dijete, do Trsta stigneš, a do Rijeke ne...
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.09.2008 | 13:26
Auto mi žena zela da ode na posel, Breed je zbriso bez da se javio.. A baš sam se htio ko na otvorenju satrat..
28.09.2008 | 01:34
Dijete je napisao:
Treba djecu učit strpljivosti pa eto, i prepaid broj u ajfonu može pomoi tome - rečenica za primjer: "Dijete, strpi se dok se ne zakačiš na nečiju mrežu pa ćeš onda provjeriti mejl"

Hajde, s tim se slažem, i ja sam se ninjao s svojim iTouchem u testnoj fazi, dok nisam shvatio da to jest to i uzeo si iPhone.

Dobro kaže Dijete, samo neka mali lovi wifi mreže i biti će sve kako treba, a ako potroši bon, sam si je kriv, neka čeka novi džeparac.
27.10.2008 | 10:19
manjara je napisao:

Jedina je onda solucija otici u Trieste i kupiti otkljucani, pa unutra staviti prepaid karticu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 16 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, temeljnik, ZeljkoB, Anonimci (2464)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO