editing poslanih sms poruka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

editing poslanih sms poruka

08.09.2008 | 18:39
Bok,

interesira me da li postoji kakav način da se editiraju (mijenja sadržaj) poslanih sms poruka na iphone-u. dakle, sadržaj jednog od mnogih oblačića:)
pretpostavljam da se sve skup sprema u jednu bazu i da bi je se moglo nekako editirati.
radi se o jednoj poruci koju bi trebao promijeniti a druge bi ostale kako jesu.

tnx.
08.09.2008 | 18:52
Nemožeš mijenjati takve stvari.
Možda i postoji neki editor koji bi ti omogučio mjenjanje poruke ali siguno nije jednostavna procedura...

ako smo se dobro shvatili...
08.09.2008 | 18:54
frka mi je.
može i komplicirano. imaš kakvu ideju?
08.09.2008 | 19:11
Hm..
U teoriji stvar funkcionira tako da svaki primljeni sms ima svoj zpis negdje u telefonu (file).
Dakle SSH pa onda kopati po telefonu dok ne nađeš taj file/bazu i onda najteži dio -
nači editor koji je voljan interpretirati i kasnije spremiti file na isti način...

Nikad nisam probao tako nešto ali... nikad neznaš možda neko od iPhone ekipe tu na Jabučnjaku
ima iskustva baš s tako nečim...
09.09.2008 | 11:32
Na iphoneu imas file koji se zove sms.db koji je obična SQLite baza podataka, skineš ga na komp i bilo kojim editiorom baze podataka izmjeniš šta god hočeš i samo vratiš nazad...

DB editor pogledaj sqlitebrowser.sourceforge.net/

eto pa se zabavljaj...
09.09.2008 | 18:51
super, a kak ga skinem i vratim na iphone?
09.09.2008 | 21:49
Ne koristim iPhone, ali, s obzirom da bluetoothom ne može, pretpostavljam da može USB kabelom.

A možda može i WLANOM.
10.09.2008 | 00:18
moras ga jailbreakat, pokrenit ssh server i pristupit mu preko nekog sftp klijenta...

znaci ako ti je ajfon jailbreakan oda imas ssh server na njemu i ako nista nisi dirao onda vjerojatno radi... fino otvoris neki sftp klijent (google je prijatelj- za macos probaj cyberduck). ajfon spojis na wlan i zapamtis njegov ip...
na njega se spojis ko na svaki ftp server sa usernameom root i passom alpine... i onda si car jer mozes prckat po njemu i nac taj file... :-D
10.09.2008 | 00:28
Na telefon moraš instalirati aplikaciju iz Cydie ili Installera koja se zove OpenSSH.
Ona ti omogućuje spajanje na telefon putem SFTP -a (Secure File Transfer Protocol)
Nakon toga se sa iPhoneom spoji na svoj wi-fi i pogledaj koju ti je IP adresu doznačio.

Pokreni svoju omiljenu ftp aplikaciju i spoji se sftp protokolom na svoj iPhone te upiši doznačeni IP.
Postavke izgledaju ovako:

Password je alpine

Normalno, ovo radiš na svoju ruku...
10.09.2008 | 00:35
jupi je napisao:
Na telefon moraš instalirati aplikaciju iz Cydie ili Installera koja se zove OpenSSH.
Ona ti omogućuje spajanje na telefon putem SFTP -a (Secure File Transfer Protocol)
Nakon toga se sa iPhoneom spoji na svoj wi-fi i pogledaj koju ti je IP adresu doznačio.

Pokreni svoju omiljenu ftp aplikaciju i spoji se sftp protokolom na svoj iPhone te upiši doznačeni IP.
Postavke izgledaju ovako:

Password je alpine

Normalno, ovo radiš na svoju ruku...

Malo san brži... :-D:-D
10.09.2008 | 00:46
boki je napisao:

Malo san brži... :-D:-D

Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 12 minuta
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO