iPhone i iTunes
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone i iTunes

16.08.2008 | 02:10
Stigo danas iPhone pa se igram malo... Gledam ima nekih aplikacija "for free" ali me trazi da unesem podatke kartice. Koji ce im jarac podaci moje kartice, ako ja nemam namjeru nista kupovati? To mi je suludo malo, odnosno totalno je suludo. Jel ima neki drugi izvor aplikacija za iPhone-a?
16.08.2008 | 12:59
Pogledaj malo bolje u iTunes storu. Mozes se prijaviti i bez da im das broj kartice. Klikni "none" kad dodes do mjesta gdje trebas unijeti koju vrstu kartice koristis.
Sto se tice ostalih izvora instaliranja (ovisno o firmwareu koji koristis)imas Cydiu ili Inataller(beta)koji se svakim danom sve vise updejtaju sa novim sourcevima.
17.08.2008 | 11:31
jupi je napisao:
Pogledaj malo bolje u iTunes storu. Mozes se prijaviti i bez da im das broj kartice. Klikni "none" kad dodes do mjesta gdje trebas unijeti koju vrstu kartice koristis.

Je, to je ok, imam ja account vec mjesecima, ali bez kartice mi neda skidati free programe. Imam jednu spanjolsku virtualnu visu, ali sam morao upisati spanjolsku adresu... Stvar radi ali mi je store na spanjolskom. Oni dakle automatski pretpostave da svi koji zive u spanjolskoj, zele koristiti spanjolski i tako vjerojatno i za ostale zemlje. Nije bug vec feature, rekao bi Billy.

Sto se tice ostalih izvora instaliranja (ovisno o firmwareu koji koristis)imas Cydiu ili Inataller(beta)koji se svakim danom sve vise updejtaju sa novim sourcevima.

Thnx, budem potrazio. Soft je zadnji koji postoji 2.01, updejto sam ga odmah cim sam dobio phone. Kako cu znat koji je firmware?
17.08.2008 | 16:10
Firmware u sebi, između ostalog, sadrži i software.
Dakle, ako imaš 2.0.1 firmware imaš i 2.0.1 software.
17.08.2008 | 18:17

Yep, skuzio sam to poslije...
Jel se moze kako instalirati Cydia bez Installera? Jel to je u biti zamjena za isti, ako sam dobro skuzio.
17.08.2008 | 23:07
Može ali...
Morao bi ponovo instalirati 2.0.1 (PWNAGE) i u advanced opciji isključiti Installer.app jer je po defaultu uključen.
19.08.2008 | 13:57
Ne kuzim zasto je ljude toliko strah davati brojeve kartica. Sve transakcije karticama ukljucuju i popunjavanje tocne adrese i CVC ili CVV broja koje osoba ne moze znati ukoliko nije vlasnik kartice.

Imam US iTunes i odnedavno CRO iTunes account vec duze vrijeme i nikada nije bilo problema. Osim toga, za svaku kupnju na iTunes store, trazi se i password od accounta tako da nema straha da ce netko drugi nesto kupiti osim originalnog vlasnika accounta.

Bez aplikacija sa iTunes stora, moj iPhone ne bi bio ni upola toliko dobar i fukncionalan koliko trenutno jest.
19.08.2008 | 15:19
Ne radi se samo o strahu.
Neki ljudi nemaju karticu a neki nemaju odgovarajucu... a neki su premladi da bi uopce imali karticu.
25.08.2008 | 02:53
Pa kad odlucim nesto kupiti, onda dam broj kartice, a sta ce nekome broj moje kartice ako nemam namjeru nista kupovati?

Druga je stvar mogucnost odabira jezika. Nekako mi je normalno da su mi kompjuteri, telefoni, auto-navigacija, tv i pripadajuca mu aparatura, na engleskom jeziku. Jel to cudan zahtjev?

p.s.
Sta je to PWNAGE i nevidim nigdje installer na popisu aplikacija?

p.p.s
Evo se upravo updejtao iPhone na 2.0.2 sad se boot-a...
25.08.2008 | 15:23
Buniš me pitanjima...

PWNAGE - blog

PWNAGE - how to

PWNAGE - wikee

Što se tiče Installera to ćeš skužiti po putu...
25.08.2008 | 17:42
NenadX je napisao:
Pa kad odlucim nesto kupiti, onda dam broj kartice, a sta ce nekome broj moje kartice ako nemam namjeru nista kupovati?

Potpuno se slažem. Meni je to uvijek signal da me netko pokušava zaje... i oteti mi novac na neki "fine print" (tipa: downloadaš besplatnu aplikaciju, ali ti sitno piše da uz nju dolazi i jedna druga koja je demo i ako u roku od 3 dana aktivno ne odbiješ njeno korištenje bit će ti naplaćeno $100) ili na čistu brutalnu krađu.

Druga je stvar mogucnost odabira jezika. Nekako mi je normalno da su mi kompjuteri, telefoni, auto-navigacija, tv i pripadajuca mu aparatura, na engleskom jeziku. Jel to cudan zahtjev?

Pa, iako kod nas nisi rijedak slučaj, u svjetskim razmjerima je to zapravo vrlo čudan zahtjev za ne-anglofonu osobu. Ali o ovom smo već diskutirali nekoliko puta pa da sad ne započinjemo iznova.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 42 minuta
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO