Pomoć oko iPhonea
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoć oko iPhonea

23.06.2008 | 00:54
Pozz!
Novi sam ovdje i imam nekoliko pitanja.
Dakle, cura mi je dobila iPhone (1.1.4.) i bio je već otključan kada je došao. Ubacio Vip-ovu sim karticu u njega i sve radi ok...

E, sad, budući da nije moj, malo mi je mrsko kemijati po njemu pa mi treba pomoć oko nekoliko stvari, ako vam nije bed objasnit..

Što se tiče instaliranja preki samog iPhonea, nije bed... već ima unesene respozitorije i wireless radi bez beda... Neke sam stvari već skužio nakon što sam prelistao forum, ali imam još nekoliko pitanja...

Ono što imam od bitnog:
WinXP, iTunes, iPhone Browser... (+ ZiPhone)

A zanima me sljedeće:
- kako prebaciti tipkovnicu u qwertz?
- kako prebaciti fotke s kompa na iPhone? i kako se editiraju, tj brišu
- kako prebaciti glazbu na iPhone (iz nekog razloga nemrem skontati kako sinkronizira iTunes, ili sam jednostavno preglup danas)?
- za gledanje filmova, koji player i koji format preporučujete?
- kako se mijenja tema?

to je to zasad.... ako mi još štogod padne na pamet javim....
Ispričavam se na ljenosti, ali iskočio mi je disk na kičmi, pa mi je malo bolno sjedit pred kompom i zjakat po netu....
Hvala
23.06.2008 | 02:41
-tipkovnica: pojma nemam, mislim da si osuden na qwerty
-fotke: na macu to funkcionira sa sinkronizacijom iphoto albuma, a na win, odaberes folder na disku sa slikama i syncas ga sa iphoneom, slike nemres brisat na iphoneu vec samo nanovo syncas
-mjuza: napravis playlistu u itunesima i odaberes nju za sinkronizaciju
-video: H.264 ili mpeg 4 format rezolucije 480x320
za teme imas dva tri programcica, ja sam koristio customize u installeru, ali san skonta da je original ipak najbolja
eto
23.06.2008 | 11:17
Hvala... Još sam malo čačkao po njemu i mislim da sam uspio nešto sjeb...

Customize mi stvara problem sa temama... Stavio sam neku temu, ali ne preko customizea, nego preko installera i ostao mi je taj skin u defaultnim postavkama od teme.. taj sam skin preko installera deinstalirao, ali mi je u originalnim postavkama u Customizeu taj skin i dalje ostao... Pa je pitanje sljedeće.. ima li koji način da se to vrati na tvorničke postavke?

A ako ga restoram na tvorničke postavke, da li u tom slučaju ga opet treba otključavati?
23.06.2008 | 12:12
Da, moraš ga ponovo otključati. Samo spremi adresar, ostalo manje-više.
23.06.2008 | 17:52
Ma, ok, lako za backup adresara... syncan je sa outlookom... Više me muči to što mi izbaci error kod restora.. veli da je firmware corrupted ili da nešto nije sa mrežom ok.. Preko ZiPhonea sam ušao u recovery mod i pokrenuo restore, ali, kao što velim, samo mi greške pokazje...
Mada, ne bih ovo niti trebao raditi kad bi našao način da maknem one vražje teme što mi je onaj Chromium skin ostavio...
16.07.2008 | 13:53
Bok.
Trebam pomoć oko iphonea.
Dobila sam ga iz Amerike i ne znam ništa o njemu. Nisam ga još ni stigla proučiti kako treba ni sve na njemu, ali želim. Pa imam par pitanja...
1. mogu telefonirati i slati poruke, ali mi ne čita kontakte sa sim kartice (t-com).
2. kako mogu provjeriti koja verzija softwarea mi je?
3. koliko je sigurno instalirati neke dodatke (kod kupovine su rekli da se ne smije raditi "update" jer će blokirati.
Eto, hvala na pomoći unaprijed.
Javim se ako bude još kakvih problema

16.07.2008 | 16:44
a_milica je napisao:

1. mogu telefonirati i slati poruke, ali mi ne čita kontakte sa sim kartice (t-com).

Iz installera instaliraj SIMPort.
On ce ti omoguciti prebacivanje svih kontakata sa SIM-a na telefon.
Poslije ga mozes deinstalirati jer sve kontakte koje budes ubuduce spremala idu na telefon a ne na SIM.
Nakon toga ga obavezno sync-aj sa iTunesima da ti prebaci te iste kontakte u Address Book (Mac) ili u nesto na PC-u.

2. kako mogu provjeriti koja verzija softwarea mi je?

Odes u "Settings" pa u "General" pa onda u "About" i tamo pri dnu ti pise koja je verzija firmwarea/softvera.

3. koliko je sigurno instalirati neke dodatke (kod kupovine su rekli da se ne smije raditi "update" jer će blokirati.

Nikako nemoj ici na Update ali ako imas Installer... sve sto je u njemu a odgovara tvojoj verziji softvera... instaliraj po zelji.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 42 minuta
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO