Pomoć oko iPhonea
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoć oko iPhonea

23.06.2008 | 00:54
Pozz!
Novi sam ovdje i imam nekoliko pitanja.
Dakle, cura mi je dobila iPhone (1.1.4.) i bio je već otključan kada je došao. Ubacio Vip-ovu sim karticu u njega i sve radi ok...

E, sad, budući da nije moj, malo mi je mrsko kemijati po njemu pa mi treba pomoć oko nekoliko stvari, ako vam nije bed objasnit..

Što se tiče instaliranja preki samog iPhonea, nije bed... već ima unesene respozitorije i wireless radi bez beda... Neke sam stvari već skužio nakon što sam prelistao forum, ali imam još nekoliko pitanja...

Ono što imam od bitnog:
WinXP, iTunes, iPhone Browser... (+ ZiPhone)

A zanima me sljedeće:
- kako prebaciti tipkovnicu u qwertz?
- kako prebaciti fotke s kompa na iPhone? i kako se editiraju, tj brišu
- kako prebaciti glazbu na iPhone (iz nekog razloga nemrem skontati kako sinkronizira iTunes, ili sam jednostavno preglup danas)?
- za gledanje filmova, koji player i koji format preporučujete?
- kako se mijenja tema?

to je to zasad.... ako mi još štogod padne na pamet javim....
Ispričavam se na ljenosti, ali iskočio mi je disk na kičmi, pa mi je malo bolno sjedit pred kompom i zjakat po netu....
Hvala
23.06.2008 | 02:41
-tipkovnica: pojma nemam, mislim da si osuden na qwerty
-fotke: na macu to funkcionira sa sinkronizacijom iphoto albuma, a na win, odaberes folder na disku sa slikama i syncas ga sa iphoneom, slike nemres brisat na iphoneu vec samo nanovo syncas
-mjuza: napravis playlistu u itunesima i odaberes nju za sinkronizaciju
-video: H.264 ili mpeg 4 format rezolucije 480x320
za teme imas dva tri programcica, ja sam koristio customize u installeru, ali san skonta da je original ipak najbolja
eto
23.06.2008 | 11:17
Hvala... Još sam malo čačkao po njemu i mislim da sam uspio nešto sjeb...

Customize mi stvara problem sa temama... Stavio sam neku temu, ali ne preko customizea, nego preko installera i ostao mi je taj skin u defaultnim postavkama od teme.. taj sam skin preko installera deinstalirao, ali mi je u originalnim postavkama u Customizeu taj skin i dalje ostao... Pa je pitanje sljedeće.. ima li koji način da se to vrati na tvorničke postavke?

A ako ga restoram na tvorničke postavke, da li u tom slučaju ga opet treba otključavati?
23.06.2008 | 12:12
Da, moraš ga ponovo otključati. Samo spremi adresar, ostalo manje-više.
23.06.2008 | 17:52
Ma, ok, lako za backup adresara... syncan je sa outlookom... Više me muči to što mi izbaci error kod restora.. veli da je firmware corrupted ili da nešto nije sa mrežom ok.. Preko ZiPhonea sam ušao u recovery mod i pokrenuo restore, ali, kao što velim, samo mi greške pokazje...
Mada, ne bih ovo niti trebao raditi kad bi našao način da maknem one vražje teme što mi je onaj Chromium skin ostavio...
16.07.2008 | 13:53
Bok.
Trebam pomoć oko iphonea.
Dobila sam ga iz Amerike i ne znam ništa o njemu. Nisam ga još ni stigla proučiti kako treba ni sve na njemu, ali želim. Pa imam par pitanja...
1. mogu telefonirati i slati poruke, ali mi ne čita kontakte sa sim kartice (t-com).
2. kako mogu provjeriti koja verzija softwarea mi je?
3. koliko je sigurno instalirati neke dodatke (kod kupovine su rekli da se ne smije raditi "update" jer će blokirati.
Eto, hvala na pomoći unaprijed.
Javim se ako bude još kakvih problema

16.07.2008 | 16:44
a_milica je napisao:

1. mogu telefonirati i slati poruke, ali mi ne čita kontakte sa sim kartice (t-com).

Iz installera instaliraj SIMPort.
On ce ti omoguciti prebacivanje svih kontakata sa SIM-a na telefon.
Poslije ga mozes deinstalirati jer sve kontakte koje budes ubuduce spremala idu na telefon a ne na SIM.
Nakon toga ga obavezno sync-aj sa iTunesima da ti prebaci te iste kontakte u Address Book (Mac) ili u nesto na PC-u.

2. kako mogu provjeriti koja verzija softwarea mi je?

Odes u "Settings" pa u "General" pa onda u "About" i tamo pri dnu ti pise koja je verzija firmwarea/softvera.

3. koliko je sigurno instalirati neke dodatke (kod kupovine su rekli da se ne smije raditi "update" jer će blokirati.

Nikako nemoj ici na Update ali ako imas Installer... sve sto je u njemu a odgovara tvojoj verziji softvera... instaliraj po zelji.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 6 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

marioart, miomika, skunic, temeljnik, tino1, Anonimci (378)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO