Poštovani,
odnedavno sam prešao na Appleov ekosustav (iphone 15 od siječnja, air m2 otprije tri tjedna). Ripam svoje cd-ove preko aplikacije Glazba, puni se medijateka na airu ali se ne vidi ništa u medijateci na iphoneu. Naravno, oba stroja su pod istim Apple ID-om. Nisam uključio pretplatu na Glazbu, nemam potrebe kupovati s interneta jer imam ogromnu zalihu diskova. Kako medijateku učiniti vidljivom i na iphoneu?
Srdačan pozdrav
Pretpostavljam da pričate o automatskom sinkanju uređaja?
Ja svoje telefone spojim žicom pa onda u Music/iTunes kažem da sinka muziku i filmove i oni odu na telefon. Za ovo ne treba ama baš ništa vezano uz on line servise na koje nisam preplaćen niti imam namjeru.
Pretpostavljam da pričate o automatskom sinkanju uređaja?
Ja svoje telefone spojim žicom pa onda u Music/iTunes kažem da sinka muziku i filmove i oni odu na telefon. Za ovo ne treba ama baš ništa vezano uz on line servise na koje nisam preplaćen niti imam namjeru.
Evo, uspio sam bez žica. Našao sam dobro skrivenu mapu dokumenti i tamo našao kamo pohranjuje ripanu glazbu, digao u oblak i sad imam i na mobitelu. Slušati mogu i bez Glazbe.
Imam drugo pitanje: imam i CD-ove koji osim audio datoteka sadržavaju i tekstualne zapise u doc i pdf formatu. Kako na macu vidjeti i te fajlove s CD-a a ne samo audio fajlove?
Uzmi za 6€ mjesečno Apple music pretplatu, imaš preko 100 mil. pjesama, omote albuma, tekstove pjesama, biografije, spotove... Najnoviju glazbu instant. Danas je to standard, a cijena dvije pive u kafiću.
dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.