iPhone 15 i iTunes / TV / Music
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 15 i iTunes / TV / Music

30.10.2023 | 09:33
Svoj novi iPhone 15 Max sam osposobio i vratio backup starijeg telefona na M1 MacBook Airu koristeći USB C kabl koji je došao s telefonom. No kad je trebalo na telefon prebaciti muziku i filmove odjednom mi se aplikacije Music i TV više nisu sviđale. Playliste namještaš na jednom mjestu, šalješ ih na telefon u Finderu, pa kad probam mijenjati atribute nekog filma ispada da TV aplikacija to ne podržava, kao da nije zamišljeno da mogu sam mijenjati naziv filma/videa.

Nakon početne frustracije rekoh, ma idem vidjeti može li se telefon spojiti na Mojave gdje imam stare playliste i sve već namješteno kad sam podešavao stare telefone.

Imam USB A to USBc adapter (nešto poput ovog) i samo sam utaknuo telefon. Mojave je rekao da treba skinuti neki vrag da može raditi s novim telefonom i nakon toga se iPhone pojavio u iTunesima.

Ako nekog zanima može li se stariji Mojave, odnosno OSX 10.14 koristiti uz zadnji iPhone, odgovor je može. Sve normalno radi, transfer je nešto sporiji jer je USBc naravno brži ali pošto na starom kompu već imam sve namješteno, samo sam ostavio telefon kojih sat vremena spojenog na iTunese i na telefon se naselio oko 150 GB muzike i videa. Na tom kompu imam playliste koje su sadržavale stvari za moj stari iPhone 11 Max pa sam samo sad označio da njih preseli na telefon i to je bilo sve što sam morao namještati. Kad sam te playliste probao preseliti na novi Mac, aplikacije Music i TV su ih ignorirale, tj. bacim playlistu na aplikaciju TV i ona se ne pojavi u njoj. A sva muzika i filmovi su na vanjskom USB disku kojeg spajam i na Mojave stroj tako da su putanje do svega identične.

Pa je pitanje, koji format playliste bih trebao koristiti kad ih prebacijem na noviji OS, iz starih iTunesa u noviji Music ili TV? Može li se to uopće?

Jedina stvar koja me sad pati je da ni jedan film nema poster tj. cover art u telefonu. Izgleda da su opet promijenili format slike.

Zna li tko kakvu sliku moram nalijepiti na m4v file da bi se na telefonu pojavio cover art? Nekad je to bila slika nalik na korice DVD-a, portret orjentacija, sad je izgleda neka široka, landscape slika?

Isto tako, postoji li cijeli USB HUB koji su utakne na računalo koje ima samo USB A portove a sam USB HUB onda ima recimo dva USB A i dva USB C priključka? Googlao sam, pitao u dva dućana, izgleda da to ne postoji.
07.12.2023 | 10:16
I ja sam se tako igrao sa iTunesima i playlistama i ripao CD-e da bi ih metnuo na svoj 5s, kasnije 8+ i sada sam prešao na Apple Music (streaming) i koje olakšanje.. I dalje možeš imati svoju muziku ali na Apple Music stvarno ima sve. ili barem 99.98%, još nisam našao što nema. Hoćeš probati? Imaš mjesec dana free trial pa vidi jel ti to opcija?
iTunes samo ponekad koristim za upgrade iOSa i lokalni backup. Ne znam jesam li ti pomogao
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 18 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO