iCloud račun
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iCloud račun

01.05.2018 | 11:16
Ispričavam se ako ovakav post već postoji. Neka admin slobodno prebaci u odgovarajuću temu.
Dakle dobio sam iPhone 5s sa svom odgovarajućom opremom i papirima,znači uređaj nema crtice. Bivša vlasnica je zaboravila iCloud račun ili par puta krivo upisala šifru,neznam ni ja. I sada je potreban ID i lozinka, naravno to se nezna. Išao sam provjeriti sa IMEI-om da li je uređaj ukraden ili slično (danas nikom nemoš vjerovat), ugl. nije, sve je po PSu.
Mene sad zanima da li se može kako taj uređaj otključat?
01.05.2018 | 11:33
Ne
  • Mate22
  • Posjetitelj
01.05.2018 | 12:24
Nemože!
01.05.2018 | 13:38
Probusi rupu i stavi kao privjesak za kljuceve.
01.05.2018 | 13:51
znači ne preostaje ništa drugo nego u djelove ga prodat,jer nema ni točkice oštećenja na sebi
01.05.2018 | 13:55
Ne razumiješ hrvatski? Da probamo na nekom drugom jeziku?
01.05.2018 | 14:02
Da probaš popiti nešto za smirenje? Zašto nebi prodao kućište i ekran koji su praktički novi ako je već matična zaključana?
01.05.2018 | 14:09
kad bi se i nesto dalo napraviti savjet je tesko dati jer uvije postoji sumnja da je telefon ukraden.
01.05.2018 | 14:15
Sve jasno. Al posjedujem sve od njega kutiju,opremu,jamstevni list koji je pečatiran od stranje vipa. Išao sam provjerit na nekoj stranici da li je na block listi,međutim nije. Dakle očito je bivša vlasnica ili zaboravila ID i acc ili je ukucala nekoliko puta krivi pin i onda joj se zaključao, tu priču neznam. Nisam korisnik Applea pa se ne razumijem previše
01.05.2018 | 15:10
Ne postoji (barem mislim) trajno zakljucavanje bez mogucnosti oporavka. Ako znas sve odgovore, mozes ga upogoniti.
Naravno, ljudi kakvi jesu, olako sve shvacaju i upusuju gluposti.
Jedino se nadam kako ta stanje telefona nije kriva Hrvatska Vlada.
01.05.2018 | 15:34
deky14, ako imaš broj od vlasnice zovi ju i traži lovu natrag jer ovo kod Applea ide jedino ako je upisala tri sigurnosna pitanja na koja zna odgovore. Tipa koje je ime škole koju je pohađala, kako joj se zvao najdraži kućni ljubimac, ime roditelja i slična pitanja na koja ona MORA znati odgovore. Ako to ne zna ili nije uključila, jer nisam siguran da li je to obavezno upisivati (ja jesam) - traži lovu natrag. Imaš Apple free call broj - potraži ga na internetu - ali ovako - sumnjam da ti mogu pomoći.
Ako ima odgovore, možeš promijeniti i mail i password Apple ID-a.
01.05.2018 | 15:55
Budem pitao.. Vidim da je mob kupljen 2016e a ako je to u početku zabrljala sa tom lozinkom čisto sumnjam da će znat ta pitanja ako je to uključila uopće. btw hvala na ideju
01.05.2018 | 16:43
Kod pitanja problem rade velika i mala slova, pa znakovi s ili bez kvacica.
Svaka skolarina se placa, pa i ova.
Pouka je ne ukucavati bez veze lozinke i ne odgovarati bez veze na pitanja.
Od frenda zena je htjela na brzaka i sad ima ciglu jer nema blage veze sto je upisivala i gdje je to upisivala.
01.05.2018 | 17:16
Sve je meni to jasno. Upravo saznao da žena nezna te sigurnosne odgovore zato je i prodala tj. uvalila mome starome al ajde za 200kn neće propast
01.05.2018 | 18:04
Pa sad, za 200kn se možda i proda u djelovima. Možda baterija 50kn, display 100, kućište 100kn.
Ne razumijem zašto ljudi uopće kupuju telefone koji ne rade jer su zaključani.
02.05.2018 | 08:16
Moze se otkljucati tj Vlasnica moze ako ima racun,ugovor,garanciju.Apple to otkljucava,istina samo uz 100% potpunu dokumentaciju.
02.05.2018 | 09:13
Sa tom dokumentacijom moram u Apple trgovinu otic ili je potrebno slat na mail?
02.05.2018 | 11:39
Licno tj ona
02.05.2018 | 15:40
Od frenda žena je dobila službeni telefon i usrala s lozinkom. Slali navodno u Irsku preko T-Coma ali se ništa nie desilo. Dobila je neki kod za otključavanje i ništa.
Ona se naravno ne sjeća što je i gdje upisivala jer je bila histerija čim prije telefon osposoboto i telefonirati.
Moram ga pitati kako je završilo i da li je završilo.
02.05.2018 | 22:49
@zabac Nema tu nikakvog koda za otkljucavanje. Ako je dobila nekakvi kod, to je bio pokusaj verifikacije za resetirati sifru od AppleIDa. FMiP activation lock nije na telefonu nego na appleovom serveru, kad se appleu posalje racun, tj. proof of purchase, oni ce deaktivirati FMiP, i tad moras restorati telefon kroz iTunes (cak je preporucljivo i prije jer kad oni iskljuce na serveru, telefon ce ponovno ukljuciti kad se pokusa syncati ako je jos uvijek ukljuceno na telefonu). Jedino triba paziti da ne restoreas nikakvi backup nakon toga jer ces ga opet vratiti na pocetak.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, Gjuroo, rkoren5, robee, tino1, ZeljkoB, Anonimci (386)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO