iCloud račun
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iCloud račun

• Anonimac
  • Posjetitelj
01.05.2018 | 11:16
Ispričavam se ako ovakav post već postoji. Neka admin slobodno prebaci u odgovarajuću temu.
Dakle dobio sam iPhone 5s sa svom odgovarajućom opremom i papirima,znači uređaj nema crtice. Bivša vlasnica je zaboravila iCloud račun ili par puta krivo upisala šifru,neznam ni ja. I sada je potreban ID i lozinka, naravno to se nezna. Išao sam provjeriti sa IMEI-om da li je uređaj ukraden ili slično (danas nikom nemoš vjerovat), ugl. nije, sve je po PSu.
Mene sad zanima da li se može kako taj uređaj otključat?
01.05.2018 | 11:33
Ne
  • Anonimac
  • Posjetitelj
01.05.2018 | 12:24
Nemože!
01.05.2018 | 13:38
Probusi rupu i stavi kao privjesak za kljuceve.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
01.05.2018 | 13:51
znači ne preostaje ništa drugo nego u djelove ga prodat,jer nema ni točkice oštećenja na sebi
01.05.2018 | 13:55
Ne razumiješ hrvatski? Da probamo na nekom drugom jeziku?
  • Anonimac
  • Posjetitelj
01.05.2018 | 14:02
Da probaš popiti nešto za smirenje? Zašto nebi prodao kućište i ekran koji su praktički novi ako je već matična zaključana?
01.05.2018 | 14:09
kad bi se i nesto dalo napraviti savjet je tesko dati jer uvije postoji sumnja da je telefon ukraden.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
01.05.2018 | 14:15
Sve jasno. Al posjedujem sve od njega kutiju,opremu,jamstevni list koji je pečatiran od stranje vipa. Išao sam provjerit na nekoj stranici da li je na block listi,međutim nije. Dakle očito je bivša vlasnica ili zaboravila ID i acc ili je ukucala nekoliko puta krivi pin i onda joj se zaključao, tu priču neznam. Nisam korisnik Applea pa se ne razumijem previše
01.05.2018 | 15:10
Ne postoji (barem mislim) trajno zakljucavanje bez mogucnosti oporavka. Ako znas sve odgovore, mozes ga upogoniti.
Naravno, ljudi kakvi jesu, olako sve shvacaju i upusuju gluposti.
Jedino se nadam kako ta stanje telefona nije kriva Hrvatska Vlada.
01.05.2018 | 15:34
deky14, ako imaš broj od vlasnice zovi ju i traži lovu natrag jer ovo kod Applea ide jedino ako je upisala tri sigurnosna pitanja na koja zna odgovore. Tipa koje je ime škole koju je pohađala, kako joj se zvao najdraži kućni ljubimac, ime roditelja i slična pitanja na koja ona MORA znati odgovore. Ako to ne zna ili nije uključila, jer nisam siguran da li je to obavezno upisivati (ja jesam) - traži lovu natrag. Imaš Apple free call broj - potraži ga na internetu - ali ovako - sumnjam da ti mogu pomoći.
Ako ima odgovore, možeš promijeniti i mail i password Apple ID-a.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
01.05.2018 | 15:55
Budem pitao.. Vidim da je mob kupljen 2016e a ako je to u početku zabrljala sa tom lozinkom čisto sumnjam da će znat ta pitanja ako je to uključila uopće. btw hvala na ideju
01.05.2018 | 16:43
Kod pitanja problem rade velika i mala slova, pa znakovi s ili bez kvacica.
Svaka skolarina se placa, pa i ova.
Pouka je ne ukucavati bez veze lozinke i ne odgovarati bez veze na pitanja.
Od frenda zena je htjela na brzaka i sad ima ciglu jer nema blage veze sto je upisivala i gdje je to upisivala.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
01.05.2018 | 17:16
Sve je meni to jasno. Upravo saznao da žena nezna te sigurnosne odgovore zato je i prodala tj. uvalila mome starome al ajde za 200kn neće propast
01.05.2018 | 18:04
Pa sad, za 200kn se možda i proda u djelovima. Možda baterija 50kn, display 100, kućište 100kn.
Ne razumijem zašto ljudi uopće kupuju telefone koji ne rade jer su zaključani.
02.05.2018 | 08:16
Moze se otkljucati tj Vlasnica moze ako ima racun,ugovor,garanciju.Apple to otkljucava,istina samo uz 100% potpunu dokumentaciju.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
02.05.2018 | 09:13
Sa tom dokumentacijom moram u Apple trgovinu otic ili je potrebno slat na mail?
02.05.2018 | 11:39
Licno tj ona
02.05.2018 | 15:40
Od frenda žena je dobila službeni telefon i usrala s lozinkom. Slali navodno u Irsku preko T-Coma ali se ništa nie desilo. Dobila je neki kod za otključavanje i ništa.
Ona se naravno ne sjeća što je i gdje upisivala jer je bila histerija čim prije telefon osposoboto i telefonirati.
Moram ga pitati kako je završilo i da li je završilo.
02.05.2018 | 22:49
@zabac Nema tu nikakvog koda za otkljucavanje. Ako je dobila nekakvi kod, to je bio pokusaj verifikacije za resetirati sifru od AppleIDa. FMiP activation lock nije na telefonu nego na appleovom serveru, kad se appleu posalje racun, tj. proof of purchase, oni ce deaktivirati FMiP, i tad moras restorati telefon kroz iTunes (cak je preporucljivo i prije jer kad oni iskljuce na serveru, telefon ce ponovno ukljuciti kad se pokusa syncati ako je jos uvijek ukljuceno na telefonu). Jedino triba paziti da ne restoreas nikakvi backup nakon toga jer ces ga opet vratiti na pocetak.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 57 minuta
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO