Da uložim u novu bateriju ili u čekić?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Da uložim u novu bateriju ili u čekić?

09.01.2018 | 17:59
Znači, 5S star 3ipo godine. Kupljen u USA. Radio ko sat do pred jedno 20 dana.

Incident prvi: Usred razgovora se resetira. Poslije radi ko i prije.

Incident drugi: Baterija od 35% padne na 4% u jednoj sekundi, a u idleu je bio, s tim da je na 4% bila jedno sat vremena uz korištenje.

Incident treći: Počne se sam resetirat nekoliko puta uzastopno. Ekran poplavi. Pruge okomite.

Incident četvrti: Počne se sam resetirat uzastopno dok god ima baterije. Ekran poplavi pa pruge pa onda sivo-bijele pruge pa onda kvadratići sivo-bijeli.

Spojim ga na iTunes, vratim na factory settings, dignem na zadnji OS, vratim backup od pred mjesec dana i radi 3 dana ko sat. Maločas sve isto kao incident četvrti.

Zanima me jel izgledno da bi to nova baterija riješila ili da ga jednostavno čekićem razbijem u papar?
09.01.2018 | 18:09
Po meni tonije baterija. Ima iP 5 s crkavajucom baterijom i telefon samo krepa na 40% ili vac do kud dojde.
Zbaci, radi ispravni i u jednom trenutku se ugasi. Nakon punjenja opet radi.
09.01.2018 | 19:05
Posalji ga meni za dijelova
09.01.2018 | 20:42
Ako je u odličnom stanju, lijepo ga zamotaj i pošalji Tim Cook-u s posebnim pozdravima.
09.01.2018 | 22:28
Prije svega daj testirati bateriju. Ne bih isključio da je ipak samo to.
09.01.2018 | 23:19
10.01.2018 | 03:24
Što se događa kad se tako uzastopno resetira i spojiš ga na punjač?
10.01.2018 | 14:08
Prije ce biti problem na ploci nego baterija ali eto
11.01.2018 | 22:05
smayoo kaže:
Što se događa kad se tako uzastopno resetira i spojiš ga na punjač?

Ništa, nastavi biti u petlji.

Epilog: Kupio novi SE, majka će dobit 5S koji sada opet radi, ali mu ne vjerujem dugoročno i slutim da će ić u krasni k!
11.01.2018 | 22:55
Prikačit cu se na ovu temu da ne otvaram novu.
Zanima me replace program za zamjenu baterije za iphone 6+, mislim da je cijena zamjene 29$.
Odakle poceti, a da nije iStyle?
11.01.2018 | 23:40
Koliko znam jos uvijek nije poceo program zamjene.
12.01.2018 | 01:03
saint kaže:

www.macworld.com/article/3245028/iphone-...y-iphones-to-29.html
12.01.2018 | 01:06
CortoMaltese kaže:
saint kaže:

www.macworld.com/article/3245028/iphone-...y-iphones-to-29.html

Sent from my iPad using Tapatalk

kad bolj pogledam jos se ceka objava via apple.com, rekao bi da si u pravu...
12.01.2018 | 09:31
Mene cisto zanima sta se dobije s novom baterijom po pitanju brzine telefona. Ako su usporili telefon sa novim ios,a jesu to su priznali. Znaci stavim novu bateriju to nebi trebalo znacit da ce se telefon ubrzat sam od sebe. Ili se varam
12.01.2018 | 09:49
Prema onome što tvrdi Apple (a neki od ovdje prisutnih forumaša su to i potvrdili), ako staviš novu bateriju, mobitel se više neće usporavati od strane OS-a jer će baterija normalno raditi (drugim riječima, kod za usporavanje se aktivira zbog detekcije naglog pada kapaciteta baterije kod zahtjevnijih operacija, a zbog starosti uređaja).

Naravno, mobitel će sa novom baterijom raditi brže samo pod uvjetom da je razlog usporenja bilo aktiviranje koda kojeg je Apple dodao da bi se izbjeglo naglo gašanje mobitela (što ne mora biti slučaj, jer postoje i drugi razlozi za usporenje rada mobitela).
12.01.2018 | 14:03
naravno da ima drugih razloga, ali moj je izbor ako mi ne smeta battery drain za pola sata
neces mi valjda inficirati code da me fo'fol zaštitiš
ili hoce? ocigledno hoce
zakljucak, ajd Mate kupi tren novi mobitel...
12.01.2018 | 15:55
Sad vec prica prelazi u spamanje teme,otvorite novu temu vezano za zamjenu baterije. Ova ide pod lock.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 21 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?