Da uložim u novu bateriju ili u čekić?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Da uložim u novu bateriju ili u čekić?

09.01.2018 | 17:59
Znači, 5S star 3ipo godine. Kupljen u USA. Radio ko sat do pred jedno 20 dana.

Incident prvi: Usred razgovora se resetira. Poslije radi ko i prije.

Incident drugi: Baterija od 35% padne na 4% u jednoj sekundi, a u idleu je bio, s tim da je na 4% bila jedno sat vremena uz korištenje.

Incident treći: Počne se sam resetirat nekoliko puta uzastopno. Ekran poplavi. Pruge okomite.

Incident četvrti: Počne se sam resetirat uzastopno dok god ima baterije. Ekran poplavi pa pruge pa onda sivo-bijele pruge pa onda kvadratići sivo-bijeli.

Spojim ga na iTunes, vratim na factory settings, dignem na zadnji OS, vratim backup od pred mjesec dana i radi 3 dana ko sat. Maločas sve isto kao incident četvrti.

Zanima me jel izgledno da bi to nova baterija riješila ili da ga jednostavno čekićem razbijem u papar?
09.01.2018 | 18:09
Po meni tonije baterija. Ima iP 5 s crkavajucom baterijom i telefon samo krepa na 40% ili vac do kud dojde.
Zbaci, radi ispravni i u jednom trenutku se ugasi. Nakon punjenja opet radi.
09.01.2018 | 19:05
Posalji ga meni za dijelova
09.01.2018 | 20:42
Ako je u odličnom stanju, lijepo ga zamotaj i pošalji Tim Cook-u s posebnim pozdravima.
09.01.2018 | 22:28
Prije svega daj testirati bateriju. Ne bih isključio da je ipak samo to.
09.01.2018 | 23:19
10.01.2018 | 03:24
Što se događa kad se tako uzastopno resetira i spojiš ga na punjač?
10.01.2018 | 14:08
Prije ce biti problem na ploci nego baterija ali eto
11.01.2018 | 22:05
smayoo kaže:
Što se događa kad se tako uzastopno resetira i spojiš ga na punjač?

Ništa, nastavi biti u petlji.

Epilog: Kupio novi SE, majka će dobit 5S koji sada opet radi, ali mu ne vjerujem dugoročno i slutim da će ić u krasni k!
11.01.2018 | 22:55
Prikačit cu se na ovu temu da ne otvaram novu.
Zanima me replace program za zamjenu baterije za iphone 6+, mislim da je cijena zamjene 29$.
Odakle poceti, a da nije iStyle?
11.01.2018 | 23:40
Koliko znam jos uvijek nije poceo program zamjene.
12.01.2018 | 01:03
saint kaže:

www.macworld.com/article/3245028/iphone-...y-iphones-to-29.html
12.01.2018 | 01:06
CortoMaltese kaže:
saint kaže:

www.macworld.com/article/3245028/iphone-...y-iphones-to-29.html

Sent from my iPad using Tapatalk

kad bolj pogledam jos se ceka objava via apple.com, rekao bi da si u pravu...
12.01.2018 | 09:31
Mene cisto zanima sta se dobije s novom baterijom po pitanju brzine telefona. Ako su usporili telefon sa novim ios,a jesu to su priznali. Znaci stavim novu bateriju to nebi trebalo znacit da ce se telefon ubrzat sam od sebe. Ili se varam
12.01.2018 | 09:49
Prema onome što tvrdi Apple (a neki od ovdje prisutnih forumaša su to i potvrdili), ako staviš novu bateriju, mobitel se više neće usporavati od strane OS-a jer će baterija normalno raditi (drugim riječima, kod za usporavanje se aktivira zbog detekcije naglog pada kapaciteta baterije kod zahtjevnijih operacija, a zbog starosti uređaja).

Naravno, mobitel će sa novom baterijom raditi brže samo pod uvjetom da je razlog usporenja bilo aktiviranje koda kojeg je Apple dodao da bi se izbjeglo naglo gašanje mobitela (što ne mora biti slučaj, jer postoje i drugi razlozi za usporenje rada mobitela).
12.01.2018 | 14:03
naravno da ima drugih razloga, ali moj je izbor ako mi ne smeta battery drain za pola sata
neces mi valjda inficirati code da me fo'fol zaštitiš
ili hoce? ocigledno hoce
zakljucak, ajd Mate kupi tren novi mobitel...
12.01.2018 | 15:55
Sad vec prica prelazi u spamanje teme,otvorite novu temu vezano za zamjenu baterije. Ova ide pod lock.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 dana, 4 sati
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO