AirDrop sa iPhonea na iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AirDrop sa iPhonea na iPhone

26.12.2017 | 19:17
Ok, imam stari 5s iz kojeg sam izvadio SIM karticu i novi iPhone u kojeg sam stavio taj isti SIM. I imam doma Win10 laptop sa iTunesima.
E sad, na starom 5s imam 10GB slika koje sam mislio AirDropom prebaciti na novi iPhone ali se njih dva uopće ne vide. Spojeni su na isti WiFi, BTooth upaljen a AirDrop share podešen na Everybody, i svejedno se ne vide.
Pokušao sam izlogiravanjem Apple Id-a i ulogiravanjem natrag ali ne pomaže.
Činim li nešto krivo ili je nemoguće tako prebaciti slike sa jednog na drugi? Jer znam da se mogu slike importati u iPhone preko iTunesa ali onda imam poseban folder u Photos a ovako bi AirDropom slike bile spremeljene u Photos.
Neka me netko prosvijetli, zašto ne radi AirDrop i jel moj tok misli u redu?
26.12.2017 | 20:24
Prvo, stvarno W10?!?
Drugo, mislim kako se budeš izj.... s time. Seljački prebaci slike sa starog moba na komp i onda vrati na novi mob.

___
Nije mi jasno čemu držiš slike na mobu.
Ako su ti jako, jako, jako važne, držiš ih na sigurnom (mob to nikako nije)
Ako su ti nevažne, obriši ih.

Pričali smo i pričamo o sigurnosnim kopijama, ali dok se ne desi sranje svi odmahujete rukom.
AirDrop je po meni nešto novo što nije Bog zna što sigurno.
26.12.2017 | 21:03
AirDrop ne radi ako imaš uključen wifi hotspot. Da se ne radi slučajno o tome?
26.12.2017 | 22:19
Smayoo: Nemam to. Upaljeno je samo WiFi i BTooth, na oba, što je za AirDrop potrebno.
Ne vide se u onom AirDrop “share” sučelju.. Kao npr ovdje: i.pinimg.com/originals/8c/52/79/8c52790c...659750b8752ad3ea.jpg

Žabac: Da stvarno, Win10. A što ti preporučuješ? Win Vistu? XP? Oprosti što nemam Apple mašinu već laptop koji je na licenciranom Microsoftovom OSu još od sedmice.
Slike imam backupirane sistemom drag&drop (preko laptopa) na ext HDD i imam enkriptirane backupove napravljene kroz iTunes (ako pričamo o iPhoneima)..
Znam da se slike mogu importirati ali stoje onda u nekom folderu (ponavljam se).
Sa AirDropom slike se spremaju u isti folder gdje su i sve ostale snimljene slike (Camera Roll). Htio bih ih tako imati radi People, Places, memories funkcija.
AirDrop postoji, kao novitet po tebi, od kraja 2013 tj preko 4 godine.
Ako ga ti ne koristiš ne znači da nije drugima koristan.
Ne znam kako definiriaš “nije sigurno”? Protokoli? Tehnologija? Reći ću samo da koristi TLS enkripciju.
Nisi mi baš pomogao.
27.12.2017 | 07:13
Kaj skaces, 7 ili 8.
Koliko imje samo trebalo za napraviti sinkronizaciju. iCloud sad nekako radi a proslo je 10 godina (ili vise) od .me usluge koja se placala (65€/god).
U zadnje vrijeme sve je na silu radjeno i izbaceno na trziste (novi iOS, pa za par dana zakrpa).
Ovo ostalo mi nije jasno (people, places, memories).
27.12.2017 | 07:43
Nebitno je na što skačem kada AirDrop, među njima, ne funkcionira, nema veze model jer su oba na istom iOSu.
Jel imaš iPhone? Jel slikaš sa njime? Pogledaš li slike naknadno? O ovome pričam: www.cnet.com/how-to/whats-new-with-photos-on-ios-10/

Znam da neki skoro pa da uopće ne koriste iPhone za slikanje ali, eto, meni je fotografiranje vrlo važna stavka. Zato bih htio prebaciti slike u Camera Roll na taj način radi gore napisanoga (vidi link).
27.12.2017 | 10:52
Moram se složiti sa Žapcem da AirDrop nije još popeglan i ne radi dobro, to jest, često ne radi, a nije jasno zašto.
Provjeri da je na oba iPhonea AirDrop podešen na "Everyone". Ona druga opcija (Contacts only) jednostavno - zajebava.
Znači, swipe up od donjeg ruba da ti se pojavi Control Centre i tamo pikni na AirDrop pa odaberi Everyone.
Ako to ne pomogne, na istom mjestu uključi-isključi i bluetooth i wifi na oba iphonea.
Ako ti ni to ne pomogne, pokušaj na oba iPhonea isključiti bluetooth i ostaviti samo wifi.
Inače, AirDrop protokol koristi Bluetooth ako je dostupan, za discovery i handshake, a wifi za prijenos.

Ispriku što koristiš Windows 10 uvažavam . Kažnjavati te nećemo, dovoljno si sam sebe kaznio samim time.
27.12.2017 | 13:20
Svaki naravno ima svoje razloge i načine korištenja telefona. Ja imam fotoaparat i s njime slikam i nije mi teško nositi koju kilu opreme viška.
Kameru na mobitelu koristim za brzinsko fotografiranje (više kao dokument nego kao fotografija) i spremanje na disk, te brisanje iste s telefona.
Sveukupno imam 45 fotografija trenutno, a pola je s Vibera/WhatsApp-a.

Što se tiče WIN10, usrali su s korisničkim iskustvom, a kako dugo nisam radio po njemu (još mi se XP dobro drži) tako je muka bilo što postavljati. S druge strane OSX nije mijenjao korisničko iskustvo (osim promjene @ pa je ovdje bila skoro pa revolucija)!

Imam u familiji istu situaciju, tisuće slika koje se sele s telefona na telefon, ali to napravimo preko računala.
27.12.2017 | 16:22
Smayoo, sve opcije su iskušane i istestirane i ni jedna ne funkcionira, čak ni hardreset telefona, restart telefona, paljenje i gašenje opcija u više kombinacija.
Ali sa drugim telefonima radi. Možda jer u onom starom (5s) nema SIM Card makar ne vidim kako bi to bila prepreka. Na drugim iPhoneima nisam vadio SIM Card pa ne znam jel do toga.
Win koristim još od 95 verzije. I prošao sam sve iteracije. Kao mladac nisam imao za Mac inače bi vjerojatno bio na Appleu danas a ne na Win. Financije su mi bile važne za odluku a sklepati neku PC konfiguraciju je bilo moguće za 5x manje novaca nego što bih izdvojio za Mac. I još k tome sam htio igrati igrice.
Do dan danas nisam imao problema sa AirDropom i sada se desi na mojim iPhoneima i ne mogu dokučiti pa sam se obratio ovdje.
Znam kako funkcionira AirDrop, pa mi je baš zato i čudno da ne znam riješiti problem.

Žabac, imam i ja fotić, doduše ne DSLR sa izmjenjivim objektivom (imam par onih point & shoot sa nekim dobrim zoomom i optikom) ali mi je kamera na iPhoneu puno isplativija jer je STALNO uz mene i nije me iznevjerila. Čak i za razviti u veće formate od 10x15.
Postoje i apps koje imaju opcije za RAW i Full manual mode pa se mogu malo sa time “igrati”.
A kako onda to seliš sa mobitela na mobitel a da slike idu u Camera Roll folder? Ili su u pitanju Androidi.
27.12.2017 | 17:59
Nedavno sam za probu prebacio par slika s AirDropom s moba na mini. Primjetio sam da mi je slika malo umanjena. Gledao sam baš jednu sliku i ona je skoro 7 mb, dok ona prebačena ima 5.7 mb. Ja za tu svrhu koristim free aplikaciju wi fi photo, gdje vidim sve slike u browseru i onda kad odaberem download, mogu birati između pune veličine slike, umanjenu sliku ili malu sliku. Nisam otkrio u AirDropu da se negdje može birati veličina onog što se prenosi.
27.12.2017 | 19:59
Pa probaj staviti neki posuđeni sim. Čisto da eliminiraš mogućnost
27.12.2017 | 22:43
Cariblanco, iste opcije postoje prilikom slanja slike putem Maila, zar ne? Probaj prebaciti između dva iPhonea a ne na Mini.
Probati ću sa posuđenim SIMom.
27.12.2017 | 23:05
Pa koji će mi k ta slika na drugom iphone, hoću je gledat ili na 24" monitoru ili na 55" tv_u.
06.01.2018 | 19:25
Riješeno.
06.01.2018 | 19:34
Yonkis kaže:
Riješeno.

Riješeno....niste mi ni trebali
07.01.2018 | 15:05
Da. nismo dovoljno zaslužni da bi znali je li problem u sim-u ili nečem drugom...
07.01.2018 | 15:46
Ne, nego je priča bila da sam htio sa 5s prebaciti na drugi mobitel AirDropom. A pošto nisam mogao nabaviti drugi SIM u kratkom roku a prodavao sam taj 5s, prije sam ga prodao nego nabavio SIM.
Pa sam se oprostio od tog kemijanja kratko i jasno sa "Riješeno", slike su obrisane sa Restoreom radi prodaje..
Slike imam backupirane na HDD ali sam ih htio prebaciti na novi iPhone da budu u Camera Roll.
Nikad nećemo znati u čemu je bio problem i žao mi je da nema taj problem svoj "closure"..
07.01.2018 | 19:53
Heto... Nema veze ako si na kraju ipak zadovoljan...
08.01.2018 | 08:55
Jesam.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 37 minuta
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO