Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje

08.10.2014 | 12:14
Da, moguće je. Ne da je *mehanički* oštetio telefon, nego da je *termički* oštetio GSM ili 3G chip.
08.10.2014 | 12:58
Hm... Nakon onih Restora sutuacija se malo popravila, ali tek nakon ostvarivanja prvog poziva (s jedne točkice je otišao na 4), ali vidjet ću je li to za stalno.
Sada je na 4 točkice pa ću ga narednih par dana malo "pratiti"...
10.10.2014 | 13:45
Čini se da nije tako strašno. Gubljenje signala se pojavljuje u razgovoru samo s jednim korisnikom (Nokije), čak i kad stojim negdje vani s 5 točkica signala na iPhonu. Provjereno više puta...

No, ipak mi se čini da konzistentnost signala na iPhonu varira. Na istom mjestu izvan uporabe (govora) signal zna varirati sa 2 na 4 ili sa 3 na 4 točkice. Izvan stana (suteren) je uglavnom između 3 i 5.

Doduše, nisam prije obraćao pozornost na to pa ne znam je li ovo normalno ili malo "sprženo" stanje GSM čipa, no uglavnom radi OK...
20.10.2014 | 19:33
Evo azurirao na 8.1 i dalje ne mogu birati izmedu 2g, 3g i 4g. Znaci nista novo. U opisu azuriranja je pisalo da je ukljucena ova mogucnost. Mozda je to samo za podrucje Indije...
20.10.2014 | 20:32
Ili samo za novi hardver (iP6)?
20.10.2014 | 20:51
meni prikazuje 2G, 3G i LTE opciju (tele2)
21.10.2014 | 06:00
Evo pronašao sam ovo: link
Znači čeka se carrier update. Inače ja sam na bonbon mreži.
21.10.2014 | 07:00
Čudi me kako je do operatera kad ja na iPhone 4 (iOS 7.1.2. i bonbon) mogu prebacivati 2G i 3G. Znači sad kad bih ja stavio karticu u iPhone 6 ne bi imao više te opcije? Ovo mi nije baš jasno na koji način je to moguće, pa ako netko može pojednostavit?
21.10.2014 | 13:27
iPhone 3GS, 4 i 4S su imali tu opciju na svakom iOSu do sada (uključujući i iOS 7), ali iPhone 5 i 5S na istom tom iOS 7 nisu više imali tu opciju (dissabled by iOS). Sad izgleda da iOS 8.1 tu opciju vraća nazad, ali treba čekati Carrier Update (Vip, T-Mobile i ostali...).

Papittovenga: na kojem uređaju i iOSu tebi to već sad pokazuje?
21.10.2014 | 14:04
iPhone 5, iOS 8.1, Tele2

IMG_3836.PNG
21.10.2014 | 15:16
iPhone 5S na T-Comu i za sada mogu isključiti samo LTE. Dobro bi došlo da mogu i 3G isključiti jer na sramotu T-Coma u Dražicama je 3G signal za k***c
21.10.2014 | 16:15
pa da je to problem staviti... ne mogu se vise nacuditi ovoj ogromnoj gluposti!
DALI JA NA SVOM TELEFONU MOGU BIRATI NA KOJOJ CU MREZI BITI!?!?!?!

rekao bi da to nisam nikada imao na petici, pa bi mi se mogla prodati fora da je hardverski nemoguce, ali bilo je moguce, pa su softverski to onemogucili. i sada kada su ocito vratili na drugim telefonima, na petici i dalje nema te mogucnosti.
21.10.2014 | 16:17
kinsif kaže:
pa da je to problem staviti... ne mogu se vise nacuditi ovoj ogromnoj gluposti!
DALI JA NA SVOM TELEFONU MOGU BIRATI NA KOJOJ CU MREZI BITI!?!?!?!

rekao bi da to nisam nikada imao na petici, pa bi mi se mogla prodati fora da je hardverski nemoguce, ali bilo je moguce, pa su softverski to onemogucili. i sada kada su ocito vratili na drugim telefonima, na petici i dalje nema te mogucnosti.

Kako?! Pa meni radi na petici...?
21.10.2014 | 16:22
ocito samo tele2.
na vipu iz nekog razloga nema te opcije!
mozda ako ga otkljucam? taman su prosle dvije godine.
21.10.2014 | 16:24
kinsif kaže:
ocito samo tele2.
na vipu iz nekog razloga nema te opcije!
mozda ako ga otkljucam? taman su prosle dvije godine.

ok, ali nije problem u uređaju već u operateru
21.10.2014 | 16:44
Sank kaže:
iPhone 5S na T-Comu i za sada mogu isključiti samo LTE. Dobro bi došlo da mogu i 3G isključiti jer na sramotu T-Coma u Dražicama je 3G signal za k***c

Ovo k***c je Koprivnica?
21.10.2014 | 18:29
zabac kaže:
Sank kaže:

Ovo k***c je Koprivnica?

21.10.2014 | 18:41
A što su Dražice - centar galaksije pa da je tako nezamislivo da je tamo 3G signal (bilo kojeg operatera) loš? Ne moraš ići u Dražice. Loš je i na Drenovi... Pa ni na Rastočinama nije neka sreća...
23.10.2014 | 12:47
smayoo kaže:
A što su Dražice - centar galaksije pa da je tako nezamislivo da je tamo 3G signal (bilo kojeg operatera) loš? Ne moraš ići u Dražice. Loš je i na Drenovi... Pa ni na Rastočinama nije neka sreća...

Pa nije bas na Drenovi los signal . Bas suprotno, na velikoj većini lokacija je odličan. Naravno postoje određene crne rupe, ali to je neizbježno

Sto se tiče gašenja 3G signala u postavkama, čisto sumnjam da će VIP i t-Com, vratiti tu mogućnost. To bi pak značilo da im je pokrivenost 3G signalom losa sto nikako nije istina
Prilozi:
23.10.2014 | 14:29
MACX20 kaže:
Sto se tiče gašenja 3G signala u postavkama, čisto sumnjam da će VIP i t-Com, vratiti tu mogućnost. To bi pak značilo da im je pokrivenost 3G signalom losa sto nikako nije istina

24.10.2014 | 21:49
Obzirom da ni na 8.1 VIP ne nudi 2g mogućnost kolko vidim po komentarima, može li netko provjeriti radi il onaj patch koji sam postao u uvodnom postu i na 8.1 ili ne?
28.10.2014 | 15:45
Meni ne radi patch na 8.1.
28.10.2014 | 15:46
Dakle, na VIP-u sigurno na 8.1 nema u opcijama 2g/3g biranje?
28.10.2014 | 15:54
Nema...
06.11.2014 | 07:39
Na iPhone-u 5s , 8.1 operater Vip nisam imao opciju prebacivanja medutim sad sam uzeo iPhone 6 , isto Vip i prilikom update-a na 8.1 ponudio mi je opciju Carrier update i sada imam opciju prebacivanja izmedu 3g i 2g brzine. Ocito je bilo do Vip-a.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 30 minuta
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO