Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje

08.10.2014 | 12:14
Da, moguće je. Ne da je *mehanički* oštetio telefon, nego da je *termički* oštetio GSM ili 3G chip.
08.10.2014 | 12:58
Hm... Nakon onih Restora sutuacija se malo popravila, ali tek nakon ostvarivanja prvog poziva (s jedne točkice je otišao na 4), ali vidjet ću je li to za stalno.
Sada je na 4 točkice pa ću ga narednih par dana malo "pratiti"...
10.10.2014 | 13:45
Čini se da nije tako strašno. Gubljenje signala se pojavljuje u razgovoru samo s jednim korisnikom (Nokije), čak i kad stojim negdje vani s 5 točkica signala na iPhonu. Provjereno više puta...

No, ipak mi se čini da konzistentnost signala na iPhonu varira. Na istom mjestu izvan uporabe (govora) signal zna varirati sa 2 na 4 ili sa 3 na 4 točkice. Izvan stana (suteren) je uglavnom između 3 i 5.

Doduše, nisam prije obraćao pozornost na to pa ne znam je li ovo normalno ili malo "sprženo" stanje GSM čipa, no uglavnom radi OK...
20.10.2014 | 19:33
Evo azurirao na 8.1 i dalje ne mogu birati izmedu 2g, 3g i 4g. Znaci nista novo. U opisu azuriranja je pisalo da je ukljucena ova mogucnost. Mozda je to samo za podrucje Indije...
20.10.2014 | 20:32
Ili samo za novi hardver (iP6)?
20.10.2014 | 20:51
meni prikazuje 2G, 3G i LTE opciju (tele2)
21.10.2014 | 06:00
Evo pronašao sam ovo: link
Znači čeka se carrier update. Inače ja sam na bonbon mreži.
21.10.2014 | 07:00
Čudi me kako je do operatera kad ja na iPhone 4 (iOS 7.1.2. i bonbon) mogu prebacivati 2G i 3G. Znači sad kad bih ja stavio karticu u iPhone 6 ne bi imao više te opcije? Ovo mi nije baš jasno na koji način je to moguće, pa ako netko može pojednostavit?
21.10.2014 | 13:27
iPhone 3GS, 4 i 4S su imali tu opciju na svakom iOSu do sada (uključujući i iOS 7), ali iPhone 5 i 5S na istom tom iOS 7 nisu više imali tu opciju (dissabled by iOS). Sad izgleda da iOS 8.1 tu opciju vraća nazad, ali treba čekati Carrier Update (Vip, T-Mobile i ostali...).

Papittovenga: na kojem uređaju i iOSu tebi to već sad pokazuje?
21.10.2014 | 14:04
iPhone 5, iOS 8.1, Tele2

IMG_3836.PNG
21.10.2014 | 15:16
iPhone 5S na T-Comu i za sada mogu isključiti samo LTE. Dobro bi došlo da mogu i 3G isključiti jer na sramotu T-Coma u Dražicama je 3G signal za k***c
21.10.2014 | 16:15
pa da je to problem staviti... ne mogu se vise nacuditi ovoj ogromnoj gluposti!
DALI JA NA SVOM TELEFONU MOGU BIRATI NA KOJOJ CU MREZI BITI!?!?!?!

rekao bi da to nisam nikada imao na petici, pa bi mi se mogla prodati fora da je hardverski nemoguce, ali bilo je moguce, pa su softverski to onemogucili. i sada kada su ocito vratili na drugim telefonima, na petici i dalje nema te mogucnosti.
21.10.2014 | 16:17
kinsif kaže:
pa da je to problem staviti... ne mogu se vise nacuditi ovoj ogromnoj gluposti!
DALI JA NA SVOM TELEFONU MOGU BIRATI NA KOJOJ CU MREZI BITI!?!?!?!

rekao bi da to nisam nikada imao na petici, pa bi mi se mogla prodati fora da je hardverski nemoguce, ali bilo je moguce, pa su softverski to onemogucili. i sada kada su ocito vratili na drugim telefonima, na petici i dalje nema te mogucnosti.

Kako?! Pa meni radi na petici...?
21.10.2014 | 16:22
ocito samo tele2.
na vipu iz nekog razloga nema te opcije!
mozda ako ga otkljucam? taman su prosle dvije godine.
21.10.2014 | 16:24
kinsif kaže:
ocito samo tele2.
na vipu iz nekog razloga nema te opcije!
mozda ako ga otkljucam? taman su prosle dvije godine.

ok, ali nije problem u uređaju već u operateru
21.10.2014 | 16:44
Sank kaže:
iPhone 5S na T-Comu i za sada mogu isključiti samo LTE. Dobro bi došlo da mogu i 3G isključiti jer na sramotu T-Coma u Dražicama je 3G signal za k***c

Ovo k***c je Koprivnica?
21.10.2014 | 18:29
zabac kaže:
Sank kaže:

Ovo k***c je Koprivnica?

21.10.2014 | 18:41
A što su Dražice - centar galaksije pa da je tako nezamislivo da je tamo 3G signal (bilo kojeg operatera) loš? Ne moraš ići u Dražice. Loš je i na Drenovi... Pa ni na Rastočinama nije neka sreća...
23.10.2014 | 12:47
smayoo kaže:
A što su Dražice - centar galaksije pa da je tako nezamislivo da je tamo 3G signal (bilo kojeg operatera) loš? Ne moraš ići u Dražice. Loš je i na Drenovi... Pa ni na Rastočinama nije neka sreća...

Pa nije bas na Drenovi los signal . Bas suprotno, na velikoj većini lokacija je odličan. Naravno postoje određene crne rupe, ali to je neizbježno

Sto se tiče gašenja 3G signala u postavkama, čisto sumnjam da će VIP i t-Com, vratiti tu mogućnost. To bi pak značilo da im je pokrivenost 3G signalom losa sto nikako nije istina
Prilozi:
23.10.2014 | 14:29
MACX20 kaže:
Sto se tiče gašenja 3G signala u postavkama, čisto sumnjam da će VIP i t-Com, vratiti tu mogućnost. To bi pak značilo da im je pokrivenost 3G signalom losa sto nikako nije istina

24.10.2014 | 21:49
Obzirom da ni na 8.1 VIP ne nudi 2g mogućnost kolko vidim po komentarima, može li netko provjeriti radi il onaj patch koji sam postao u uvodnom postu i na 8.1 ili ne?
28.10.2014 | 15:45
Meni ne radi patch na 8.1.
28.10.2014 | 15:46
Dakle, na VIP-u sigurno na 8.1 nema u opcijama 2g/3g biranje?
28.10.2014 | 15:54
Nema...
06.11.2014 | 07:39
Na iPhone-u 5s , 8.1 operater Vip nisam imao opciju prebacivanja medutim sad sam uzeo iPhone 6 , isto Vip i prilikom update-a na 8.1 ponudio mi je opciju Carrier update i sada imam opciju prebacivanja izmedu 3g i 2g brzine. Ocito je bilo do Vip-a.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 15 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO