Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje

08.10.2014 | 12:14
Da, moguće je. Ne da je *mehanički* oštetio telefon, nego da je *termički* oštetio GSM ili 3G chip.
08.10.2014 | 12:58
Hm... Nakon onih Restora sutuacija se malo popravila, ali tek nakon ostvarivanja prvog poziva (s jedne točkice je otišao na 4), ali vidjet ću je li to za stalno.
Sada je na 4 točkice pa ću ga narednih par dana malo "pratiti"...
10.10.2014 | 13:45
Čini se da nije tako strašno. Gubljenje signala se pojavljuje u razgovoru samo s jednim korisnikom (Nokije), čak i kad stojim negdje vani s 5 točkica signala na iPhonu. Provjereno više puta...

No, ipak mi se čini da konzistentnost signala na iPhonu varira. Na istom mjestu izvan uporabe (govora) signal zna varirati sa 2 na 4 ili sa 3 na 4 točkice. Izvan stana (suteren) je uglavnom između 3 i 5.

Doduše, nisam prije obraćao pozornost na to pa ne znam je li ovo normalno ili malo "sprženo" stanje GSM čipa, no uglavnom radi OK...
20.10.2014 | 19:33
Evo azurirao na 8.1 i dalje ne mogu birati izmedu 2g, 3g i 4g. Znaci nista novo. U opisu azuriranja je pisalo da je ukljucena ova mogucnost. Mozda je to samo za podrucje Indije...
20.10.2014 | 20:32
Ili samo za novi hardver (iP6)?
20.10.2014 | 20:51
meni prikazuje 2G, 3G i LTE opciju (tele2)
21.10.2014 | 06:00
Evo pronašao sam ovo: link
Znači čeka se carrier update. Inače ja sam na bonbon mreži.
21.10.2014 | 07:00
Čudi me kako je do operatera kad ja na iPhone 4 (iOS 7.1.2. i bonbon) mogu prebacivati 2G i 3G. Znači sad kad bih ja stavio karticu u iPhone 6 ne bi imao više te opcije? Ovo mi nije baš jasno na koji način je to moguće, pa ako netko može pojednostavit?
21.10.2014 | 13:27
iPhone 3GS, 4 i 4S su imali tu opciju na svakom iOSu do sada (uključujući i iOS 7), ali iPhone 5 i 5S na istom tom iOS 7 nisu više imali tu opciju (dissabled by iOS). Sad izgleda da iOS 8.1 tu opciju vraća nazad, ali treba čekati Carrier Update (Vip, T-Mobile i ostali...).

Papittovenga: na kojem uređaju i iOSu tebi to već sad pokazuje?
21.10.2014 | 14:04
iPhone 5, iOS 8.1, Tele2

IMG_3836.PNG
21.10.2014 | 15:16
iPhone 5S na T-Comu i za sada mogu isključiti samo LTE. Dobro bi došlo da mogu i 3G isključiti jer na sramotu T-Coma u Dražicama je 3G signal za k***c
21.10.2014 | 16:15
pa da je to problem staviti... ne mogu se vise nacuditi ovoj ogromnoj gluposti!
DALI JA NA SVOM TELEFONU MOGU BIRATI NA KOJOJ CU MREZI BITI!?!?!?!

rekao bi da to nisam nikada imao na petici, pa bi mi se mogla prodati fora da je hardverski nemoguce, ali bilo je moguce, pa su softverski to onemogucili. i sada kada su ocito vratili na drugim telefonima, na petici i dalje nema te mogucnosti.
21.10.2014 | 16:17
kinsif kaže:
pa da je to problem staviti... ne mogu se vise nacuditi ovoj ogromnoj gluposti!
DALI JA NA SVOM TELEFONU MOGU BIRATI NA KOJOJ CU MREZI BITI!?!?!?!

rekao bi da to nisam nikada imao na petici, pa bi mi se mogla prodati fora da je hardverski nemoguce, ali bilo je moguce, pa su softverski to onemogucili. i sada kada su ocito vratili na drugim telefonima, na petici i dalje nema te mogucnosti.

Kako?! Pa meni radi na petici...?
21.10.2014 | 16:22
ocito samo tele2.
na vipu iz nekog razloga nema te opcije!
mozda ako ga otkljucam? taman su prosle dvije godine.
21.10.2014 | 16:24
kinsif kaže:
ocito samo tele2.
na vipu iz nekog razloga nema te opcije!
mozda ako ga otkljucam? taman su prosle dvije godine.

ok, ali nije problem u uređaju već u operateru
21.10.2014 | 16:44
Sank kaže:
iPhone 5S na T-Comu i za sada mogu isključiti samo LTE. Dobro bi došlo da mogu i 3G isključiti jer na sramotu T-Coma u Dražicama je 3G signal za k***c

Ovo k***c je Koprivnica?
21.10.2014 | 18:29
zabac kaže:
Sank kaže:

Ovo k***c je Koprivnica?

21.10.2014 | 18:41
A što su Dražice - centar galaksije pa da je tako nezamislivo da je tamo 3G signal (bilo kojeg operatera) loš? Ne moraš ići u Dražice. Loš je i na Drenovi... Pa ni na Rastočinama nije neka sreća...
23.10.2014 | 12:47
smayoo kaže:
A što su Dražice - centar galaksije pa da je tako nezamislivo da je tamo 3G signal (bilo kojeg operatera) loš? Ne moraš ići u Dražice. Loš je i na Drenovi... Pa ni na Rastočinama nije neka sreća...

Pa nije bas na Drenovi los signal . Bas suprotno, na velikoj većini lokacija je odličan. Naravno postoje određene crne rupe, ali to je neizbježno

Sto se tiče gašenja 3G signala u postavkama, čisto sumnjam da će VIP i t-Com, vratiti tu mogućnost. To bi pak značilo da im je pokrivenost 3G signalom losa sto nikako nije istina
Prilozi:
23.10.2014 | 14:29
MACX20 kaže:
Sto se tiče gašenja 3G signala u postavkama, čisto sumnjam da će VIP i t-Com, vratiti tu mogućnost. To bi pak značilo da im je pokrivenost 3G signalom losa sto nikako nije istina

24.10.2014 | 21:49
Obzirom da ni na 8.1 VIP ne nudi 2g mogućnost kolko vidim po komentarima, može li netko provjeriti radi il onaj patch koji sam postao u uvodnom postu i na 8.1 ili ne?
28.10.2014 | 15:45
Meni ne radi patch na 8.1.
28.10.2014 | 15:46
Dakle, na VIP-u sigurno na 8.1 nema u opcijama 2g/3g biranje?
28.10.2014 | 15:54
Nema...
06.11.2014 | 07:39
Na iPhone-u 5s , 8.1 operater Vip nisam imao opciju prebacivanja medutim sad sam uzeo iPhone 6 , isto Vip i prilikom update-a na 8.1 ponudio mi je opciju Carrier update i sada imam opciju prebacivanja izmedu 3g i 2g brzine. Ocito je bilo do Vip-a.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO