Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje

08.10.2014 | 12:14
Da, moguće je. Ne da je *mehanički* oštetio telefon, nego da je *termički* oštetio GSM ili 3G chip.
08.10.2014 | 12:58
Hm... Nakon onih Restora sutuacija se malo popravila, ali tek nakon ostvarivanja prvog poziva (s jedne točkice je otišao na 4), ali vidjet ću je li to za stalno.
Sada je na 4 točkice pa ću ga narednih par dana malo "pratiti"...
10.10.2014 | 13:45
Čini se da nije tako strašno. Gubljenje signala se pojavljuje u razgovoru samo s jednim korisnikom (Nokije), čak i kad stojim negdje vani s 5 točkica signala na iPhonu. Provjereno više puta...

No, ipak mi se čini da konzistentnost signala na iPhonu varira. Na istom mjestu izvan uporabe (govora) signal zna varirati sa 2 na 4 ili sa 3 na 4 točkice. Izvan stana (suteren) je uglavnom između 3 i 5.

Doduše, nisam prije obraćao pozornost na to pa ne znam je li ovo normalno ili malo "sprženo" stanje GSM čipa, no uglavnom radi OK...
20.10.2014 | 19:33
Evo azurirao na 8.1 i dalje ne mogu birati izmedu 2g, 3g i 4g. Znaci nista novo. U opisu azuriranja je pisalo da je ukljucena ova mogucnost. Mozda je to samo za podrucje Indije...
20.10.2014 | 20:32
Ili samo za novi hardver (iP6)?
20.10.2014 | 20:51
meni prikazuje 2G, 3G i LTE opciju (tele2)
21.10.2014 | 06:00
Evo pronašao sam ovo: link
Znači čeka se carrier update. Inače ja sam na bonbon mreži.
21.10.2014 | 07:00
Čudi me kako je do operatera kad ja na iPhone 4 (iOS 7.1.2. i bonbon) mogu prebacivati 2G i 3G. Znači sad kad bih ja stavio karticu u iPhone 6 ne bi imao više te opcije? Ovo mi nije baš jasno na koji način je to moguće, pa ako netko može pojednostavit?
21.10.2014 | 13:27
iPhone 3GS, 4 i 4S su imali tu opciju na svakom iOSu do sada (uključujući i iOS 7), ali iPhone 5 i 5S na istom tom iOS 7 nisu više imali tu opciju (dissabled by iOS). Sad izgleda da iOS 8.1 tu opciju vraća nazad, ali treba čekati Carrier Update (Vip, T-Mobile i ostali...).

Papittovenga: na kojem uređaju i iOSu tebi to već sad pokazuje?
21.10.2014 | 14:04
iPhone 5, iOS 8.1, Tele2

IMG_3836.PNG
21.10.2014 | 15:16
iPhone 5S na T-Comu i za sada mogu isključiti samo LTE. Dobro bi došlo da mogu i 3G isključiti jer na sramotu T-Coma u Dražicama je 3G signal za k***c
21.10.2014 | 16:15
pa da je to problem staviti... ne mogu se vise nacuditi ovoj ogromnoj gluposti!
DALI JA NA SVOM TELEFONU MOGU BIRATI NA KOJOJ CU MREZI BITI!?!?!?!

rekao bi da to nisam nikada imao na petici, pa bi mi se mogla prodati fora da je hardverski nemoguce, ali bilo je moguce, pa su softverski to onemogucili. i sada kada su ocito vratili na drugim telefonima, na petici i dalje nema te mogucnosti.
21.10.2014 | 16:17
kinsif kaže:
pa da je to problem staviti... ne mogu se vise nacuditi ovoj ogromnoj gluposti!
DALI JA NA SVOM TELEFONU MOGU BIRATI NA KOJOJ CU MREZI BITI!?!?!?!

rekao bi da to nisam nikada imao na petici, pa bi mi se mogla prodati fora da je hardverski nemoguce, ali bilo je moguce, pa su softverski to onemogucili. i sada kada su ocito vratili na drugim telefonima, na petici i dalje nema te mogucnosti.

Kako?! Pa meni radi na petici...?
21.10.2014 | 16:22
ocito samo tele2.
na vipu iz nekog razloga nema te opcije!
mozda ako ga otkljucam? taman su prosle dvije godine.
21.10.2014 | 16:24
kinsif kaže:
ocito samo tele2.
na vipu iz nekog razloga nema te opcije!
mozda ako ga otkljucam? taman su prosle dvije godine.

ok, ali nije problem u uređaju već u operateru
21.10.2014 | 16:44
Sank kaže:
iPhone 5S na T-Comu i za sada mogu isključiti samo LTE. Dobro bi došlo da mogu i 3G isključiti jer na sramotu T-Coma u Dražicama je 3G signal za k***c

Ovo k***c je Koprivnica?
21.10.2014 | 18:29
zabac kaže:
Sank kaže:

Ovo k***c je Koprivnica?

21.10.2014 | 18:41
A što su Dražice - centar galaksije pa da je tako nezamislivo da je tamo 3G signal (bilo kojeg operatera) loš? Ne moraš ići u Dražice. Loš je i na Drenovi... Pa ni na Rastočinama nije neka sreća...
23.10.2014 | 12:47
smayoo kaže:
A što su Dražice - centar galaksije pa da je tako nezamislivo da je tamo 3G signal (bilo kojeg operatera) loš? Ne moraš ići u Dražice. Loš je i na Drenovi... Pa ni na Rastočinama nije neka sreća...

Pa nije bas na Drenovi los signal . Bas suprotno, na velikoj većini lokacija je odličan. Naravno postoje određene crne rupe, ali to je neizbježno

Sto se tiče gašenja 3G signala u postavkama, čisto sumnjam da će VIP i t-Com, vratiti tu mogućnost. To bi pak značilo da im je pokrivenost 3G signalom losa sto nikako nije istina
Prilozi:
23.10.2014 | 14:29
MACX20 kaže:
Sto se tiče gašenja 3G signala u postavkama, čisto sumnjam da će VIP i t-Com, vratiti tu mogućnost. To bi pak značilo da im je pokrivenost 3G signalom losa sto nikako nije istina

24.10.2014 | 21:49
Obzirom da ni na 8.1 VIP ne nudi 2g mogućnost kolko vidim po komentarima, može li netko provjeriti radi il onaj patch koji sam postao u uvodnom postu i na 8.1 ili ne?
28.10.2014 | 15:45
Meni ne radi patch na 8.1.
28.10.2014 | 15:46
Dakle, na VIP-u sigurno na 8.1 nema u opcijama 2g/3g biranje?
28.10.2014 | 15:54
Nema...
06.11.2014 | 07:39
Na iPhone-u 5s , 8.1 operater Vip nisam imao opciju prebacivanja medutim sad sam uzeo iPhone 6 , isto Vip i prilikom update-a na 8.1 ponudio mi je opciju Carrier update i sada imam opciju prebacivanja izmedu 3g i 2g brzine. Ocito je bilo do Vip-a.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 minuta
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO