Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje

01.10.2014 | 04:25

Provjereno funkcionira za ios7 na modelima 4s 5 5c 5s.

Ista stvar za ios 8 uredaje.

I ne, za ovo vam NE TREBA JAILBREAK.

Mogucnost prebacivanja na 2g je dobra jer trosi daleko manje baterije dok se iPhone ne koristi, a veza je sasvim dostatna da i dalje primate push mailove i notifikacije.

I da vam mobitel izdrzi na jednom punjenju citav dan s daleko vecom sigurnoscu.
01.10.2014 | 05:38
Ajde malo pojasni. Što - taj se "patch" skine s App Storea?
01.10.2014 | 08:42
Ne budi nezahvalan Providnosti.
01.10.2014 | 09:02
Možda mi je danas samo takav dan, ali to što si napisao mi zvuči kao da se još nisam ni probudio, a snovi su mi bizarni jer sam se prejeo kulena navečer.
OK, ajde sad zaozbiljno. Daj, molim te, neki suvisao odgovor jer iz samog filmića nije uopće jasno o čemu se zapravo radi.
01.10.2014 | 10:54
Za iOS 7 uređaje instaliraj patch s ovog linka direktno iz browsera.

install.diawi.com/RqWCQ3

Za iOS 8 uređaje instaliraj patch s ovog linka direktno iz browsera.

install.diawi.com/RqWCQ3

- - -

Instalira se app koji ti, kad ga pokreneš, ponudi dvije opcije:

1) patch

2) unpatch

Kad uključiš mobilne podatke i stisneš 1) signal se resetira za sekundu i prebaci te s 3g na EDGE.

Stisni unpatch i opet si na 3G.
01.10.2014 | 11:02
Hvala na pojašnjenju. Moj je zaključak da se radi o hacku koji koristi neku security rupu u safariju za iOS. Da li pri tom, osim ove korisne stvari koja služi kao mamac za korisnike, radi i nešto zlonamjerno, to tek treba doznati.
Ja to neću pokretati na svom iphoneu. Ali ako se netko želi poigrati na svoju odgovornost, samo naprijed. Samo neka bude upozoren da možda postoji skrivena "cijena" za korištenje tog patcha.
01.10.2014 | 13:53
smayoo kaže:
Hvala na pojašnjenju. Moj je zaključak da se radi o hacku koji koristi neku security rupu u safariju za iOS. Da li pri tom, osim ove korisne stvari koja služi kao mamac za korisnike, radi i nešto zlonamjerno, to tek treba doznati.
Ja to neću pokretati na svom iphoneu. Ali ako se netko želi poigrati na svoju odgovornost, samo naprijed. Samo neka bude upozoren da možda postoji skrivena "cijena" za korištenje tog patcha.

Mislim da je sve ok... ali nikad ne znaš
Instalirao sam pa kud puklo

diawi.uservoice.com/knowledgebase/articl...ges-and-known-issues
01.10.2014 | 15:19
A nikad ne znas, al nemam nista kompromitirajuce ili tajno na mobu, a ovakova jedna opcija moze produziti trajnost baterije na dnevnoj razini itekako.

Evo, surfam na punom EDGE signalu vec vise id deset minuta, baterija se snizila za samo dva posto.

Ovo je nesto sto mi je oduvije nedostajalo na iPh 5.
01.10.2014 | 15:21
Je li to radi i kad se telefon ugasi i ponovno upali?
Je li tako i onaj untethered jailbreak radio kao ovo?
01.10.2014 | 15:29
Za JB ne znam, no ovo radi i kad ugasis i opet upalis telefon, sad provjerio.
01.10.2014 | 17:27
Također sam primjetio da otkako sam instalirao patch, imam bolji signal čak i kad su mobilni podaci isključeni. I ne, ne umišljam - jer u stanu uvijek imam samo tri crtice od pet na tomato mreži. Na svim mjestima gdje sam ih imao tri, od danas imam pun signal, tako da... Ne žalim se...

Dokaz:

tinypic.com/r/14t90kp/8

Btw. nemam JB, to kaj se folder zove JBApps je zato jer su unutra aplikacije koje nisu s App Storea, al koje se svejedno mogu instalirati na uređaj putem browsera.
02.10.2014 | 03:44
Light kaže:

Ovo je nesto sto mi je oduvije nedostajalo na iPh 5.

Oduvijek?

Ne kuzim te, pa 3G off/on switch je nestao iz Settings tek nakon upgrade na iOS8.

Ja sam to cijelo vrijeme koristio normalno na iOS7. Cak sam ga imao i u Control Center dok sam imao JB.
02.10.2014 | 06:24
Kako na 7? Ni 6 to nije imao.
02.10.2014 | 07:53
Točno. Na ios 7 možeš samo isključiti lte
02.10.2014 | 09:29
khm-khm....

02.10.2014 | 15:22
Nije do Applea hoće li ti ponuditi mogućnost manualnog prebacivanja s LTE-a na 3G, ili pak s 3G-a na 2G, već tvog operatera, zato ljudi po videima imajz različite settingse u ovom aspektu.
02.10.2014 | 15:31
ufff kad bi ovo bilo cisto...
sasvim ocito koristi rupu u iOS-u, ne usudim se instalirati, ali nadam se da je plod nekog entuzijasta koji je eto samo zelio napraviti dobru stvar!

vec na ios6, nakon jednog updatea koji nam je ponudio mogucnost LTE-a u hrvatskoj, nije vise bilo moguce saltanje 3G na 2G. i to je katastrofa, ali necemo sad o tome! (govorim za ip5)
02.10.2014 | 15:59
Light kaže:
Nije do Applea hoće li ti ponuditi mogućnost manualnog prebacivanja s LTE-a na 3G, ili pak s 3G-a na 2G, već tvog operatera, zato ljudi po videima imajz različite settingse u ovom aspektu.

To znači da netko kod nekog određenog operatera *ima* tu mogućnost. Ti znaš nekog takvog? Jer ja ne znam.
02.10.2014 | 16:19
Gle videje na YT pa ces vidjet da takvih ima vani.
02.10.2014 | 16:39
Mislim kako operateri koji nisu "podrzani" od steane Applea imaju sve opcije tako postavljene da se treba sve upisivati rucno ili ide poluautonatski. Kso nekada kad se trebalo podesiti SMS, MMS...
Onda su operateri slali one konfiguracijske datoteke, a danas ide transparentno za korisnika.
02.10.2014 | 18:48
U svakom slučaju, otkako sam instalirao ovo, imam preizvrstan battery life. Signal je po kući neprestano pun i s 100 na 99 posto baterija dođe za oko 6 sati stand by-a i 40-ak minuta korištenja. Nakon više od sat vremena i deset minuta Wi-Fija (surfanje, tapatalk, facebook chat), baterija je na 95%.

Još jedan trik kako poboljšati život baterije - kad ga napunite do 100% (plus trickle charge), odspojite ga s punjača, ugasite i upalite da se resetira mjerač baterije. Dođe svega minutu vremena dnevno, a ispravnije će vam mjeriti potrošnju.
02.10.2014 | 18:56
To ti vjerujem. Jer čim ne živiš u širem centru većih gradova, 3G signal je marginalan i, logično, svi mobiteli pojačavaju snagu da bi održali vezu na 3G dokle god mogu.
02.10.2014 | 19:23
Zivim u centru manjeg grada u Zagorju gdje mi tomato hvata tri crtice na signalu kad su mobilni podaci iskljuceni. S ovim citavo vrijeme na istoj lokaciji imam pet crtica, a baterija je zato trosi sporije.
03.10.2014 | 03:35
smayoo kaže:
Light kaže:

To znači da netko kod nekog određenog operatera *ima* tu mogućnost. Ti znaš nekog takvog? Jer ja ne znam.

Evo me taj sam. Glavom i bradom. Sa Afganistanskom Roshan ili Etisalat karticom ne mogu recimo ispravno vidjeti ime pozivatelja pri pozivu ili SMS (prikaze ime samo za poruku ili samo za poziv, bez obzira u kojem formatu snimis broj - problem rijesava JB tweak), ali 3G sam normalno gasio i palio u Settings->Cellular. GODINAMA!.

Tek nakon update na iOS8, sada mi NA ISTOM MJESTU stoji "Enable LTE" kojeg tu nema niti u tragovima, pa 3G su dobili nema godina dana, tako da mi je to malo nejasno.

Ako je do Apple, kako nemamo svi isto? Ako je do operatera, zasto bi u Settings bila usluga koju ne pruzaju?
03.10.2014 | 09:10
Možda je pružaju u 2 kvarta u strogom centru Kabula.
03.10.2014 | 13:05
Evo kažu da će u iOS 8.1 biti moguće prebacivati po volji:
www.redmondpie.com/ios-8.1-will-let-you-...2g-3g-or-lte-option/
03.10.2014 | 13:50
Eto. Kud mi okom, oni skokom... Niti 2 godine kasnije i već odgovaraju na potrebe korisnika! Tko može poželjeti više!!?
04.10.2014 | 14:52
smayoo kaže:
Eto. Kud mi okom, oni skokom... Niti 2 godine kasnije i već odgovaraju na potrebe korisnika! Tko može poželjeti više!!?

Činjenica je da iOS 8 donosi užasno mnogo poboljšanja i stvari koje su ljudi tražili, čak i godinama.
Nusprodukt svih tih silnih redova koda su ovi početni bugovi, nažalost...

Radije bih da ohlade sa tim godišnjim izdavanjem iOS i OS X i da krenu nekim sporijim ritmom, tipa iOS ove godine, OS X slijedeće, iOS godinu iza itd. No to nije izvedivo zbog marketinških razloga, očito...
04.10.2014 | 17:09
To bi bilo izvedivo da zaposle više developera nego "marketinških stručnjaka", managera, administratora i ostalih bankaroida. Ali su previše pohlepni. Nikad dosta profita. ROE nikad nije dosta velik. Uvijek treba još. Još. Da ne bi lakomi dioničari prodali dionice i kupili neke druge, gdje je ROE 0,2 postotna boda veći.
E, a dobri developeri su skupi. Što bi ih Apple plaćao kad prodaja ionako ide? Kad su se uspjeli uštekati u segment gdje su im 90% korisnika balavurdija kojoj dalje od YT i FB ionako nije bitno...
08.10.2014 | 10:46
Hmm... Ja sam isprobao taj Patch neki dan (trebao sam biti cijeli dana na terenu s živim mobitelom) i mogu reći da se baterija sporije trošila, a signal je bio isti ili jači.

No, nakon toga sam zatvorio Patch, tj. prestao ga korisiti. Jučer i danas vidim da mi je normalni signal slabiji (1-2 točkice a drugi iPhone na stolu ima 4)? iPhone prima i ostvaruje pozive, ali ubrzo veza postane isprekidana (jedva se razumije konverzacija) i na kraju moram prekinuti jer se od silnih prekida ne mogu razabrati riječi.

Napravio sam Reset mrežnih postavki - nije pomoglo. Napravio sam i Restore (Set as New) - ni to nije pomoglo. Sad mu radim Restore from BackUp, no i dalje je na dvije točkice na mjestima gdje drugi iPhoni kod istog operatera imaju tri ili četiri točkice.

Ne kužim... Je li moguće da je taj Patch za par sati korištenja nekako mehanički oštetio telefon (antenu, GSM čip ili što već)? Mislim; sad je taj ”app” pobrisan, sve je vraćeno na tvorničke postavke, no signal je i dalje slab?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 15 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO