Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prebacivanje izmedju 2g i 3g - rjesenje

01.10.2014 | 04:25

Provjereno funkcionira za ios7 na modelima 4s 5 5c 5s.

Ista stvar za ios 8 uredaje.

I ne, za ovo vam NE TREBA JAILBREAK.

Mogucnost prebacivanja na 2g je dobra jer trosi daleko manje baterije dok se iPhone ne koristi, a veza je sasvim dostatna da i dalje primate push mailove i notifikacije.

I da vam mobitel izdrzi na jednom punjenju citav dan s daleko vecom sigurnoscu.
01.10.2014 | 05:38
Ajde malo pojasni. Što - taj se "patch" skine s App Storea?
01.10.2014 | 08:42
Ne budi nezahvalan Providnosti.
01.10.2014 | 09:02
Možda mi je danas samo takav dan, ali to što si napisao mi zvuči kao da se još nisam ni probudio, a snovi su mi bizarni jer sam se prejeo kulena navečer.
OK, ajde sad zaozbiljno. Daj, molim te, neki suvisao odgovor jer iz samog filmića nije uopće jasno o čemu se zapravo radi.
01.10.2014 | 10:54
Za iOS 7 uređaje instaliraj patch s ovog linka direktno iz browsera.

install.diawi.com/RqWCQ3

Za iOS 8 uređaje instaliraj patch s ovog linka direktno iz browsera.

install.diawi.com/RqWCQ3

- - -

Instalira se app koji ti, kad ga pokreneš, ponudi dvije opcije:

1) patch

2) unpatch

Kad uključiš mobilne podatke i stisneš 1) signal se resetira za sekundu i prebaci te s 3g na EDGE.

Stisni unpatch i opet si na 3G.
01.10.2014 | 11:02
Hvala na pojašnjenju. Moj je zaključak da se radi o hacku koji koristi neku security rupu u safariju za iOS. Da li pri tom, osim ove korisne stvari koja služi kao mamac za korisnike, radi i nešto zlonamjerno, to tek treba doznati.
Ja to neću pokretati na svom iphoneu. Ali ako se netko želi poigrati na svoju odgovornost, samo naprijed. Samo neka bude upozoren da možda postoji skrivena "cijena" za korištenje tog patcha.
01.10.2014 | 13:53
smayoo kaže:
Hvala na pojašnjenju. Moj je zaključak da se radi o hacku koji koristi neku security rupu u safariju za iOS. Da li pri tom, osim ove korisne stvari koja služi kao mamac za korisnike, radi i nešto zlonamjerno, to tek treba doznati.
Ja to neću pokretati na svom iphoneu. Ali ako se netko želi poigrati na svoju odgovornost, samo naprijed. Samo neka bude upozoren da možda postoji skrivena "cijena" za korištenje tog patcha.

Mislim da je sve ok... ali nikad ne znaš
Instalirao sam pa kud puklo

diawi.uservoice.com/knowledgebase/articl...ges-and-known-issues
01.10.2014 | 15:19
A nikad ne znas, al nemam nista kompromitirajuce ili tajno na mobu, a ovakova jedna opcija moze produziti trajnost baterije na dnevnoj razini itekako.

Evo, surfam na punom EDGE signalu vec vise id deset minuta, baterija se snizila za samo dva posto.

Ovo je nesto sto mi je oduvije nedostajalo na iPh 5.
01.10.2014 | 15:21
Je li to radi i kad se telefon ugasi i ponovno upali?
Je li tako i onaj untethered jailbreak radio kao ovo?
01.10.2014 | 15:29
Za JB ne znam, no ovo radi i kad ugasis i opet upalis telefon, sad provjerio.
01.10.2014 | 17:27
Također sam primjetio da otkako sam instalirao patch, imam bolji signal čak i kad su mobilni podaci isključeni. I ne, ne umišljam - jer u stanu uvijek imam samo tri crtice od pet na tomato mreži. Na svim mjestima gdje sam ih imao tri, od danas imam pun signal, tako da... Ne žalim se...

Dokaz:

tinypic.com/r/14t90kp/8

Btw. nemam JB, to kaj se folder zove JBApps je zato jer su unutra aplikacije koje nisu s App Storea, al koje se svejedno mogu instalirati na uređaj putem browsera.
02.10.2014 | 03:44
Light kaže:

Ovo je nesto sto mi je oduvije nedostajalo na iPh 5.

Oduvijek?

Ne kuzim te, pa 3G off/on switch je nestao iz Settings tek nakon upgrade na iOS8.

Ja sam to cijelo vrijeme koristio normalno na iOS7. Cak sam ga imao i u Control Center dok sam imao JB.
02.10.2014 | 06:24
Kako na 7? Ni 6 to nije imao.
02.10.2014 | 07:53
Točno. Na ios 7 možeš samo isključiti lte
02.10.2014 | 09:29
khm-khm....

02.10.2014 | 15:22
Nije do Applea hoće li ti ponuditi mogućnost manualnog prebacivanja s LTE-a na 3G, ili pak s 3G-a na 2G, već tvog operatera, zato ljudi po videima imajz različite settingse u ovom aspektu.
02.10.2014 | 15:31
ufff kad bi ovo bilo cisto...
sasvim ocito koristi rupu u iOS-u, ne usudim se instalirati, ali nadam se da je plod nekog entuzijasta koji je eto samo zelio napraviti dobru stvar!

vec na ios6, nakon jednog updatea koji nam je ponudio mogucnost LTE-a u hrvatskoj, nije vise bilo moguce saltanje 3G na 2G. i to je katastrofa, ali necemo sad o tome! (govorim za ip5)
02.10.2014 | 15:59
Light kaže:
Nije do Applea hoće li ti ponuditi mogućnost manualnog prebacivanja s LTE-a na 3G, ili pak s 3G-a na 2G, već tvog operatera, zato ljudi po videima imajz različite settingse u ovom aspektu.

To znači da netko kod nekog određenog operatera *ima* tu mogućnost. Ti znaš nekog takvog? Jer ja ne znam.
02.10.2014 | 16:19
Gle videje na YT pa ces vidjet da takvih ima vani.
02.10.2014 | 16:39
Mislim kako operateri koji nisu "podrzani" od steane Applea imaju sve opcije tako postavljene da se treba sve upisivati rucno ili ide poluautonatski. Kso nekada kad se trebalo podesiti SMS, MMS...
Onda su operateri slali one konfiguracijske datoteke, a danas ide transparentno za korisnika.
02.10.2014 | 18:48
U svakom slučaju, otkako sam instalirao ovo, imam preizvrstan battery life. Signal je po kući neprestano pun i s 100 na 99 posto baterija dođe za oko 6 sati stand by-a i 40-ak minuta korištenja. Nakon više od sat vremena i deset minuta Wi-Fija (surfanje, tapatalk, facebook chat), baterija je na 95%.

Još jedan trik kako poboljšati život baterije - kad ga napunite do 100% (plus trickle charge), odspojite ga s punjača, ugasite i upalite da se resetira mjerač baterije. Dođe svega minutu vremena dnevno, a ispravnije će vam mjeriti potrošnju.
02.10.2014 | 18:56
To ti vjerujem. Jer čim ne živiš u širem centru većih gradova, 3G signal je marginalan i, logično, svi mobiteli pojačavaju snagu da bi održali vezu na 3G dokle god mogu.
02.10.2014 | 19:23
Zivim u centru manjeg grada u Zagorju gdje mi tomato hvata tri crtice na signalu kad su mobilni podaci iskljuceni. S ovim citavo vrijeme na istoj lokaciji imam pet crtica, a baterija je zato trosi sporije.
03.10.2014 | 03:35
smayoo kaže:
Light kaže:

To znači da netko kod nekog određenog operatera *ima* tu mogućnost. Ti znaš nekog takvog? Jer ja ne znam.

Evo me taj sam. Glavom i bradom. Sa Afganistanskom Roshan ili Etisalat karticom ne mogu recimo ispravno vidjeti ime pozivatelja pri pozivu ili SMS (prikaze ime samo za poruku ili samo za poziv, bez obzira u kojem formatu snimis broj - problem rijesava JB tweak), ali 3G sam normalno gasio i palio u Settings->Cellular. GODINAMA!.

Tek nakon update na iOS8, sada mi NA ISTOM MJESTU stoji "Enable LTE" kojeg tu nema niti u tragovima, pa 3G su dobili nema godina dana, tako da mi je to malo nejasno.

Ako je do Apple, kako nemamo svi isto? Ako je do operatera, zasto bi u Settings bila usluga koju ne pruzaju?
03.10.2014 | 09:10
Možda je pružaju u 2 kvarta u strogom centru Kabula.
03.10.2014 | 13:05
Evo kažu da će u iOS 8.1 biti moguće prebacivati po volji:
www.redmondpie.com/ios-8.1-will-let-you-...2g-3g-or-lte-option/
03.10.2014 | 13:50
Eto. Kud mi okom, oni skokom... Niti 2 godine kasnije i već odgovaraju na potrebe korisnika! Tko može poželjeti više!!?
04.10.2014 | 14:52
smayoo kaže:
Eto. Kud mi okom, oni skokom... Niti 2 godine kasnije i već odgovaraju na potrebe korisnika! Tko može poželjeti više!!?

Činjenica je da iOS 8 donosi užasno mnogo poboljšanja i stvari koje su ljudi tražili, čak i godinama.
Nusprodukt svih tih silnih redova koda su ovi početni bugovi, nažalost...

Radije bih da ohlade sa tim godišnjim izdavanjem iOS i OS X i da krenu nekim sporijim ritmom, tipa iOS ove godine, OS X slijedeće, iOS godinu iza itd. No to nije izvedivo zbog marketinških razloga, očito...
04.10.2014 | 17:09
To bi bilo izvedivo da zaposle više developera nego "marketinških stručnjaka", managera, administratora i ostalih bankaroida. Ali su previše pohlepni. Nikad dosta profita. ROE nikad nije dosta velik. Uvijek treba još. Još. Da ne bi lakomi dioničari prodali dionice i kupili neke druge, gdje je ROE 0,2 postotna boda veći.
E, a dobri developeri su skupi. Što bi ih Apple plaćao kad prodaja ionako ide? Kad su se uspjeli uštekati u segment gdje su im 90% korisnika balavurdija kojoj dalje od YT i FB ionako nije bitno...
08.10.2014 | 10:46
Hmm... Ja sam isprobao taj Patch neki dan (trebao sam biti cijeli dana na terenu s živim mobitelom) i mogu reći da se baterija sporije trošila, a signal je bio isti ili jači.

No, nakon toga sam zatvorio Patch, tj. prestao ga korisiti. Jučer i danas vidim da mi je normalni signal slabiji (1-2 točkice a drugi iPhone na stolu ima 4)? iPhone prima i ostvaruje pozive, ali ubrzo veza postane isprekidana (jedva se razumije konverzacija) i na kraju moram prekinuti jer se od silnih prekida ne mogu razabrati riječi.

Napravio sam Reset mrežnih postavki - nije pomoglo. Napravio sam i Restore (Set as New) - ni to nije pomoglo. Sad mu radim Restore from BackUp, no i dalje je na dvije točkice na mjestima gdje drugi iPhoni kod istog operatera imaju tri ili četiri točkice.

Ne kužim... Je li moguće da je taj Patch za par sati korištenja nekako mehanički oštetio telefon (antenu, GSM čip ili što već)? Mislim; sad je taj ”app” pobrisan, sve je vraćeno na tvorničke postavke, no signal je i dalje slab?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 23 minuta
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, Anonimci (301)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?