iPhone 5 Agram servis
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 Agram servis

18.10.2013 | 02:27
Znači u ponedjeljak 14.10.2013 sam predo iPhone u vip jer čim bi se malo ugrijao počele bi dolazit neke ljubičaste linije na kameri. Imam garanciju, kupljen je 9.5.2013.
Uglavnom rekli su mi da će ga poslat u agram servis u Zagrebu.
I tokom dana kad sam došao doma baš sam krenuo malo čitati po forumima za iphone i taj agram servis, i vidim bilo je svakakvih problema stim servisom. Čak sam našao stanje svog uređaja danas i piše da je zaprimljen kod njih i da čeka na servis, i vidim da su napisali da mobitel ima oštećenja po rubovima, a mobitel je kao iz dućana, možda ima jednu točkicu u kutu. I mene sad zanima dali ste imali kakvih iskustava stim servisom, i ako ga ne poprave sta bi trebao dobit novi ili?

Evo primjera kakvog problema imam.
iphone_5_screen.png
18.10.2013 | 10:26
koliko ja znam svi uređaji idu u taj servis tako da nema tu puno izbora ako je pod garancijom. Ako ustanove kvar daju novi (refurbished) uređaj, ništa oni ne popravljaju. Nisam imao problema s njima, uredno zamijenili uređaj. Jedino obrati pažnju - ako ti zamijene moraju dati novu punu garanciju.
18.10.2013 | 18:18
galla kaže:
koliko ja znam svi uređaji idu u taj servis tako da nema tu puno izbora ako je pod garancijom. Ako ustanove kvar daju novi (refurbished) uređaj, ništa oni ne popravljaju. Nisam imao problema s njima, uredno zamijenili uređaj. Jedino obrati pažnju - ako ti zamijene moraju dati novu punu garanciju.

Politika Apple-a se u međuvremenu promijenila: nečeš više dobiti refurbished uređaj već tvoj isti ali popravljeni (ako su ga u stanju popraviti).
Pisalo se o tome prije nekoliko mjeseci po stranim portalima.

Pišem iz vlastitog iskustva.
18.10.2013 | 19:10
Prije 7 dana dobio sam novi i5 putem HT-a i Mobis servisa. Isto svašta piše za Mobis, al u roku od 8 dana je stigao novi uređaj sa screen protectorima u bubbles vrećici koji je identičan novome. Na otpremnici piše da je uređaj zamijenjen novim (riknula power tipka). Dal je novi novi il refubrished baš me briga, konačno ga mogu ugasiti .
18.10.2013 | 19:48
Te promjene mislim da se odnose samo na države u kojima Apple ima svoje "Apple store-ove". Kod nas to nije slučaj. Prema tome, s garancijom ili bez nje dobiva se novi uređaj s novih godinu dana garancije (samo ti u slučaju ako nemaš garanciju naplate 1900 kn za novi iPhone 5. Prije dva dana frendici ponudili)
18.10.2013 | 23:18
Meni su iPhone 5 pod jamstvom popravili, a ne zamijenili (odljepila se baterija).
19.10.2013 | 21:42
sta znaci taj "refurbished" uredaj
20.10.2013 | 01:12
cebixd kaže:
sta znaci taj "refurbished" uredaj

Uređaj koji je netko vratio jer je bio u neispravan, te je u međuvremenu popravljen.
20.10.2013 | 08:10
aha, hvala. javim vam kako je proslo trebo bi drugi tjedan doc
20.10.2013 | 16:44
Ja sam svoj iP5 nosio na garanciju u Agram servis. Dobio sam novi (refurbished) uređaj za 8 dana.. Ali nisam dobio potnuno novu garanciju, kada sam u Vipu pitao kako to da nisam dobio garanciju uputili su me u servis.

U međuvremenu sam mobitel prodao pa me i nije briga za tu garanciju..
20.10.2013 | 23:15
mislim to je tako bezveze politika za mobitel od 8000 kn. Treba da davaju nove samo tako. moj uopce nema vizickih oštecenja, znaci problem je u hardweru sto se tice tih linija na kameri
03.11.2013 | 14:35
Evo dali su mi novi novcati iphone 5, sve rijeseno, zahvaljujem
23.12.2013 | 17:24
Imam isti problem. Vratio sam iPhone 5 u VIP tek nekoliko dana prije isteka jamstva. Telefon se trenutno nalazi u Agramservisu i ceka na servis. Na mojem iPhone-u vidljiva su ostecenja (pao mi je par puta) pa se bojim da zbog toga jamstvo ne pokrije kvar (i ako kvar i ostecenja nisu povezani jedno s drugim). Dodatni motiv za servisiranje je prasina u objektivu kamere. Iskreno nadam se da mi posalju novi (refurbished). Fingers crossed!
23.12.2013 | 20:31
Možda si ga trebao baciti još par puta, čisto da ima još više vidljivih oštećenja, koja nemaju nikakve veze s onim unutra.
24.12.2013 | 00:01
Jel to ironicno ili?
31.12.2013 | 22:50
idu i naša dva iphone5 na servis, prvi odmah u četvrtak, a dugi kad se ovaj vrati.
baterija već 8 mjeseci (od kad jebio 1.5mj star) zeza, a sad već očajno,
preskače postotke u minuti padne s 30% na 6% i gasi se...

apple chat online tip mi je rekao nakon usnimanja diagnostičkog reporta koji je zatražio da je otišla baterija i da moram dobit novu ili uređaj da ga odnesem, a ja stalno čekam da vip dobije 64GB modele 5S pa da na pretplatu već jednom uzmem, dobro da sam pogledao da ističe garancija za 7 dana...

inače kod nas bi trebala vrijediti i 2 godišnja garancija, nemam pojma kako, obzirom da EU tako nalaže servisima...
tak sam čuo.
02.01.2014 | 10:28
Da li je ovo tocno sa dvogodisnjom garancijom za iphone?
03.01.2014 | 10:04
ma niš od toga, ne znam zašto bi *kod nas* trebala vrijediti kad ne vrijedi ni u, recimo, Austriji? Zvao i rekli samo 1 godina. Ni za ipad. Bilo je o tome već ovdje riječi, ima thread o tome. Dvije godine se odnosi na "nedostatke" štogod to bilo. Nismo baš država u kojoj trgovci puno mare o pravima potrošača. Teško bez angažiranja nekih institucija i odvjetnika...
05.01.2014 | 12:11
predao vip centru u Osijeku, protanova,samo su me trazili garanciju,
rekli da iphone 5 i dalje ne servisiraju tu, neg spoje na itunese,
spoji se apple i onda I'm kaze dal da ga salju i kamo.
ili da zamjene.

i meni reko da ce za 10 dana....
nista nije provjeravao,
cak mi je dao 16Gb iphone 4s za zamjenu, bez punjaca jer je to samo imao...

sve bespla, i zamjena kartica isto bespla...
milina.
16.01.2014 | 21:43
da updatiram, danas me jutrom zvalo, tocno 10 dana, da dodjem u VIP Osijek po mobitel, nazvao, dečko mi rekao kad je provjerio da su mi odobrili potpuno novi iphone 5 64Gb s novom garancijom na 1 godinu LUDILOOOOOOOOO

sad samo da nije na ios7, bit će mrak. Iako mi se sve više ios7 sviđa...

sutra predajem ženin....zeza turn off tipka, i baterija isto kad padne na 30%.

napominjem da su ovo bili prvi iz serije, a da sam čuo od ljudi da su kasnije super uređžaji.

ako tko želi, mogu ga prodat čim vip krene prodavat 5S od 64Gb...
20.03.2014 | 17:39
....
20.03.2014 | 17:56
Pa dali ti radi tipka ili ne?

Ja sam dobila novi Iphone 5 od njih kada mi je riknula power tipka.
20.03.2014 | 17:59
....
20.03.2014 | 18:02
Takav sam problem imala i ja, uskoro ce ti tipka skroz riknuti.

Pa ako si u mogucnosti otici do servisa i pitaj ih u cemu je problem da ne vide crte.
20.03.2014 | 18:08
....
20.03.2014 | 18:13
Vip ti nema sta reci, oni su samo posrednici posalju u servis i to je to.

Meni je nakon stekanja riknula skrot i onda su mi zamjenili Iphone.
20.03.2014 | 18:13
....
20.03.2014 | 18:16
Ne, kada je gumb skroz riknuo ostavila mob u VIPu i dobila novi za 10 dana.
20.03.2014 | 18:19
....
20.03.2014 | 22:50
Prijatelj mi je imao isti problem s kamerom koji i ti imaš. Napravio je screenshot, predao u VIP na servis. Ljubazna teta iz VIPa je stavila u napomnu da se slika kvara nalazi u mobitelu. Nakon 10tak dana ga zvali da podigne novi iPhone 5.

Tako da probaj i ti to napraviti.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 52 minuta
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

ammadeus, marioart, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (472)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO