Mireo Don't Panic Hrvatska
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mireo Don't Panic Hrvatska

01.10.2013 | 12:17
John, a što ako npr. Nijemac ili Francuz treba putovati kroz Srbiju? To što mu je sve na karti ispisano pismom koje nikad u životu nije vidio - nije problem?
01.10.2013 | 17:36
Pa to je relativno nebitno. Kome je taj dio bitan, taj će si vec nekako provjerit prije puta.
01.10.2013 | 17:45
Ne slažem se da je to relativno nebitno. Ja mislim da je apsolutno bitno. Pokušaj sebe staviti u tu situaciju. Zamisli da se voziš po npr. Gruziji. Svuda oko tebe svo znakovlje na onom njihovom čudnom pismu i onda još isto tako i u tvojoj SKUPOJ navigaciji. Dakle, osuđen si osloniti se 100% na pamet jednog mobitela i navigacijskog softvera i nadati se da je karta kojom raspolažu barem donekle točna i ažurna.

Mene je Garmin jednom u Milanu kroz splet uličica doveo na dno stepenica i onda mi rekao da nastavim ravno. Autom. Onda sam nazvao domaćina i pročitao mu dvije unakrsne ulice koje sam pročitao s Garmina (jer Talijani ulice obilježavaju isto kao i mi - samo slučajno ). Da mi se to desilo u Tbilisiju, kako bi pročitao imena ulica?
01.10.2013 | 18:40
drlovric kaže:
zabac kaže:
grčka slova su bila i čirilica je bila što je naravno najveća glupost jer je grku manji problem pisati latinicom nego ostalina grčkim pismom.

Pa Grci imaju legitimno pravo da pisu svojim pismom na som jeziku

Sto bi se oni zamarali sta je nama lakse

Grci da, ali navigacija ako je na hrvatski postavljena, onda ne. Inače, u Grčkoj su table dvostruke (grčko pismo i latinično).
Procedura je takva (na toj konkretnoj navigaciji), prebaciti tipkovnicu na grčki i onda pisati! WTF!
01.10.2013 | 18:51
Slažem se sa Smayom. Poštujem svaki jezik, ali jednostavno bi morala biti opcija odabira.

Smayo, sad si me podsjetio na Milano. Kružni tok od 5 traka, a ima ni manje ni više nego 17 izlaza. Pa ti sad pogodi pravi !?!

Hijooj, to su bili dani

EDIT;
I još samo nešto - NIŠTA nije gore of fuša Mirea !!!
01.10.2013 | 20:32
smayoo kaže:
Ne slažem se da je to relativno nebitno. Ja mislim da je apsolutno bitno. Pokušaj sebe staviti u tu situaciju. Zamisli da se voziš po npr. Gruziji. Svuda oko tebe svo znakovlje na onom njihovom čudnom pismu i onda još isto tako i u tvojoj SKUPOJ navigaciji. Dakle, osuđen si osloniti se 100% na pamet jednog mobitela i navigacijskog softvera i nadati se da je karta kojom raspolažu barem donekle točna i ažurna.

Mene je Garmin jednom u Milanu kroz splet uličica doveo na dno stepenica i onda mi rekao da nastavim ravno. Autom. Onda sam nazvao domaćina i pročitao mu dvije unakrsne ulice koje sam pročitao s Garmina (jer Talijani ulice obilježavaju isto kao i mi - samo slučajno ). Da mi se to desilo u Tbilisiju, kako bi pročitao imena ulica?

Okreneš nekom prolazniku mob i pitaš wtf is this? Ak ne kuži ingliš, onda rukama i nogama. Shvaćam poantu nedostatka, možda bude jednog dana riješenja i za to. Do tada, mislim da je cijena navigacije primjerena za to što nudi, a kome ne odgovara može bez ijedne ako je spreman na manje pustolovine, neizvjesnost ili dobru staru papirnatu kartu
06.02.2014 | 22:08
Da osvježim temu informacijom da je jučer objavljen Mireo Don't Panic update te je sada Teleatlasova karta Srbije napokon (barem na prvi pogled) upotrebljiva (koliko je točna i ažurna, to ne znam). Ostale nisam još pogledao.
07.02.2014 | 01:08
Evo i ja ću po neznam koji put, Mireo je tu da stvori paniku, a ne da ju riješi.
Smayoo, jesi probao Navigon?
07.02.2014 | 02:10
Jesam. Nije toliko bolji koliko je skuplji, a isto ima ružnih felera, već smo pisali o njima. Također, jako, vrlo, previše pregrijava telefon. Zamislivo mi je da ga koristim na pola sata dok tražim nešto po stranom gradu, ali da mi je uključen cijeli dan dok putujem u nepoznato - no way.
07.02.2014 | 11:48
Isprobao sam Navigon na iPadu i dosta sam zadovoljan bio. Sve je dobro odradio, baterija nije patila previše.
07.02.2014 | 12:06
Mana im je pregrijavanje mobitela. Nema veze koji je proizvođač. Rješenje je samostalan uređaj.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 2 minuta
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO