Mireo Don't Panic Hrvatska
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mireo Don't Panic Hrvatska

01.10.2013 | 12:17
John, a što ako npr. Nijemac ili Francuz treba putovati kroz Srbiju? To što mu je sve na karti ispisano pismom koje nikad u životu nije vidio - nije problem?
01.10.2013 | 17:36
Pa to je relativno nebitno. Kome je taj dio bitan, taj će si vec nekako provjerit prije puta.
01.10.2013 | 17:45
Ne slažem se da je to relativno nebitno. Ja mislim da je apsolutno bitno. Pokušaj sebe staviti u tu situaciju. Zamisli da se voziš po npr. Gruziji. Svuda oko tebe svo znakovlje na onom njihovom čudnom pismu i onda još isto tako i u tvojoj SKUPOJ navigaciji. Dakle, osuđen si osloniti se 100% na pamet jednog mobitela i navigacijskog softvera i nadati se da je karta kojom raspolažu barem donekle točna i ažurna.

Mene je Garmin jednom u Milanu kroz splet uličica doveo na dno stepenica i onda mi rekao da nastavim ravno. Autom. Onda sam nazvao domaćina i pročitao mu dvije unakrsne ulice koje sam pročitao s Garmina (jer Talijani ulice obilježavaju isto kao i mi - samo slučajno ). Da mi se to desilo u Tbilisiju, kako bi pročitao imena ulica?
01.10.2013 | 18:40
drlovric kaže:
zabac kaže:
grčka slova su bila i čirilica je bila što je naravno najveća glupost jer je grku manji problem pisati latinicom nego ostalina grčkim pismom.

Pa Grci imaju legitimno pravo da pisu svojim pismom na som jeziku

Sto bi se oni zamarali sta je nama lakse

Grci da, ali navigacija ako je na hrvatski postavljena, onda ne. Inače, u Grčkoj su table dvostruke (grčko pismo i latinično).
Procedura je takva (na toj konkretnoj navigaciji), prebaciti tipkovnicu na grčki i onda pisati! WTF!
01.10.2013 | 18:51
Slažem se sa Smayom. Poštujem svaki jezik, ali jednostavno bi morala biti opcija odabira.

Smayo, sad si me podsjetio na Milano. Kružni tok od 5 traka, a ima ni manje ni više nego 17 izlaza. Pa ti sad pogodi pravi !?!

Hijooj, to su bili dani

EDIT;
I još samo nešto - NIŠTA nije gore of fuša Mirea !!!
01.10.2013 | 20:32
smayoo kaže:
Ne slažem se da je to relativno nebitno. Ja mislim da je apsolutno bitno. Pokušaj sebe staviti u tu situaciju. Zamisli da se voziš po npr. Gruziji. Svuda oko tebe svo znakovlje na onom njihovom čudnom pismu i onda još isto tako i u tvojoj SKUPOJ navigaciji. Dakle, osuđen si osloniti se 100% na pamet jednog mobitela i navigacijskog softvera i nadati se da je karta kojom raspolažu barem donekle točna i ažurna.

Mene je Garmin jednom u Milanu kroz splet uličica doveo na dno stepenica i onda mi rekao da nastavim ravno. Autom. Onda sam nazvao domaćina i pročitao mu dvije unakrsne ulice koje sam pročitao s Garmina (jer Talijani ulice obilježavaju isto kao i mi - samo slučajno ). Da mi se to desilo u Tbilisiju, kako bi pročitao imena ulica?

Okreneš nekom prolazniku mob i pitaš wtf is this? Ak ne kuži ingliš, onda rukama i nogama. Shvaćam poantu nedostatka, možda bude jednog dana riješenja i za to. Do tada, mislim da je cijena navigacije primjerena za to što nudi, a kome ne odgovara može bez ijedne ako je spreman na manje pustolovine, neizvjesnost ili dobru staru papirnatu kartu
06.02.2014 | 22:08
Da osvježim temu informacijom da je jučer objavljen Mireo Don't Panic update te je sada Teleatlasova karta Srbije napokon (barem na prvi pogled) upotrebljiva (koliko je točna i ažurna, to ne znam). Ostale nisam još pogledao.
07.02.2014 | 01:08
Evo i ja ću po neznam koji put, Mireo je tu da stvori paniku, a ne da ju riješi.
Smayoo, jesi probao Navigon?
07.02.2014 | 02:10
Jesam. Nije toliko bolji koliko je skuplji, a isto ima ružnih felera, već smo pisali o njima. Također, jako, vrlo, previše pregrijava telefon. Zamislivo mi je da ga koristim na pola sata dok tražim nešto po stranom gradu, ali da mi je uključen cijeli dan dok putujem u nepoznato - no way.
07.02.2014 | 11:48
Isprobao sam Navigon na iPadu i dosta sam zadovoljan bio. Sve je dobro odradio, baterija nije patila previše.
07.02.2014 | 12:06
Mana im je pregrijavanje mobitela. Nema veze koji je proizvođač. Rješenje je samostalan uređaj.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 44 minuta
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.
  • damir1: pozzz svima , da li ima netko problema s iOS 18.6 ? hvala
  • mbp2009: Odlično za PBZ, ali vidim sad da je baterija katastrofa pa onda ću preskočiti dok to ne srede
  • Damirst: Koristim aplikaciju PBZ, istalirao sam public verziju 26 i sve uredno radi
  • Borisone: Čak i da sada radi, možda ju slijedeća public beta skrši
  • Borisone: Prevelika kocka. Ako na iPhonu imaš internet bankarstvo i/ili ostale bitne aplikacije ne savjetujem prelazak na novu slijedeću veliku verziju dok nije na prvoj reviziji (npr. iOS 26.1)
  • mbp2009: Ekipa, itko na ios PB? Zanima me par stvari ali brine me samo pbz aplikacija
  • Yonkis: Ozzy se pridružio legendama :(
  • stefanjos: RIP ozzy!
  • cariblanco: RIP i od mene, mada sad "đavo" trlja ruke, jer mu se ekipa ojačava ;)
  • smayoo: RIP Ozzy Osbourne
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, dpasaric, Anonimci (614)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?