iPhone 5 i zveckanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5 i zveckanje

08.02.2013 | 09:51
Ajmo vi koji imate 5-ice..........naime prilikom držanja iPhona s bilo kojom rukom i lupkanjem kaziprsta iza po jabuci se čuje zveckanje,ajd nek netko proba da vidim dal je samo kod mene tak ili je to nekaj kaj nebi trebalo biti,nije nikad padao ni ništa slično.....
tnx
08.02.2013 | 10:17
Ima već takva tema. Ista stvar je i kod iPhone 4 i 4s. Ako se ne varam na tom dijelu uređaja je smješten žiroskop koji proizvodi zveckanje prilikom lupkanja. Uglavnom nema razloga za brigu. Sasvim normalna pojava.
08.02.2013 | 10:39
Na iPhone 5 zvecka power tipka gore desno.

Najbolja provjera je da tu tipku držiš jednim prstom, te onda protreseš mobitel.
Ako zvecka kada ne držiš prst na toj tipci, a ne zvecka kada držiš, onda znaš da je do te tipke.
08.02.2013 | 10:43
Zvecka i dalje.....
Sad sam probao ženinu 4-orku i apsolutno se ništa ne čuje................
08.02.2013 | 12:10
normalna stvar, sve petice zveckaju jer moraju zveckat,elektronički sklop u samom hardwareu, neznan što je to čudno i što se se opterečujete s tim.
08.02.2013 | 12:23
vrda08 kaže:
normalna stvar, sve petice zveckaju jer moraju zveckat,elektronički sklop u samom hardwareu, neznan što je to čudno i što se se opterečujete s tim.

Tebi je normalno da elektronski sklopovi zveckaju?
08.02.2013 | 12:42
Stvar je u tome da to nije greška, focus/objektiv kamere mora imati taj zračni međuprostor kada dolazi do zumiranja leće i ako dolazi do kuckanja po mobitelu on se pomiće jer mora biti fleksibilan da bi obavljao svoju funkciju,zvuk "zveckanja" je razultat tog kretanja. Zveckanje se mora čuti i možete biti sigurni da vam mobitel radi perfektno. Ponavljam nije to nikakav kvar.
08.02.2013 | 12:53
moj ne zvecka. da nije on u kvaru ako treba zveckati.
08.02.2013 | 13:18
Provjeri kameru, focus, makro i video stabilizator.
08.02.2013 | 13:26
Nisam primjetio da nesto ne radi,sve radi perfektno .............samo to zveckanje po meni nebi smjelo biti.............nemam pojma ali zvecka...........
08.02.2013 | 14:45
nista ako zvecka pokloni ga bebi nekoj, nek zvecka s njim. nismo ni znali koje sve funkcije moze imati iphone5.
08.02.2013 | 14:54
A šta ako zvecka dok mi netko priča? Ovo nije zajebancija.

Fakat mi se nekad u razgovoru čuje to iritantno zveckanje, ono isto ko kad lupkaš poleđinu.
08.02.2013 | 15:07
Moj ne zvecka... Jel bi trebao zveckati?
08.02.2013 | 16:10
Definitvno ti je u kvaru, moraš brzo u servis!
Svi ajfoni moraju zveckat i to je normalno, dok drugi uređaji nemoraju i za njih je to normalno.

Stvar je vrlo jednostavna, negdje je normalno i normalno a i nenormalno.
08.02.2013 | 16:43
ajfon ti je ko i srce, dok ga cujes kako kuca (zvecka) u redu je , cim ne kuca(zvecka) znaj da je gotovo.
08.02.2013 | 18:49
Svaki zvecka. Ako ti ne zvecka onda je pokvareni. Zveckao 4G, a zvecka i petica.
Danas sam se dočepao u T-Comu jedne i na kraju VIP treba razoriti.
09.02.2013 | 11:28
Od susjeda isto zvecka,od dva frenda ne zvecka apsolutno ništa.....ništa se ne cuje..........nije da mi smeta jer ga ne lupam s prstom po zadnjici da bi mi toliko išlo na živce........ali zvecka......samo sam primjetio pa da to podijelim s vama i vidim u čemu je stvar.........vjerujem da nije nekakav big deal problem al eto................
20.02.2013 | 17:14
U iPhoneu može svašta zveckati, ali žiroskop sigurno nije jedna od tih stvari
20.02.2013 | 18:36
Ja bi se zabrinuo ako ne zvecka!
21.02.2013 | 08:16
To je feature, nešto kao Willy Wonka i zlatna čokolada
21.02.2013 | 10:03
moj 4s ne zvecka ni malo, dobro sam ga protresao sad u svim smjerovima i - mrtav ladan
21.02.2013 | 12:19
Ha, ha, pa nije iPhone zvono da ga treseš. Prisloni ga na uho, prstima drži tpke i onda lagano tuckaj po staklu, prednjem ili zadnjem, onda možda i provecka
21.02.2013 | 14:56
Od deset 5-ica kaj sam imao u rukama zvecka njih osam
14.06.2013 | 17:41
Od danas i moja petica zvecka nažalost !
14.06.2013 | 20:39
Možda je to neki tajni feature. Ma ionako mu je cijena kikiriki. Valjda se Apple-u mora platit 10 000kn za uređaj, a da ne zvecka. Sve do te cifra je očito njima normalno.

Mobiteli u klasi Androida koje su smeće smeća, nemaju takvih idiotarija. Pomiri se s tim ili zaobiđi u širokom luku. Ako se dobro sjećam meni je svaki zveckao počevši od 4-ke pa sve do 5-ice. A imao sam ih sve skup 5 komada.
15.06.2013 | 02:50
A kako zvecka? Onako sam od sebe počne zveckat ili kad ga lupkaš dok je prislonjen na uho?
Da li zbog tog zveckanja ne možeš normalno obavljati razgovore? Jel imaš kakvih problema s njegovom funkcionalnošću ili sve radi kako treba, nego eto malo zvecka?
15.06.2013 | 10:38
Dajte molim vas, svaki zvecka! Moj 4G i 5G zveckaju. Lagano s prstom kucnite po zadnjoj na vrhu i u sredini i čuti će se zveckanje. Drugo zveckanje je od leće koja je pokretna (kod mene je i ima "lufta" oko 0,2mm - procjena).
15.06.2013 | 11:31
JOHN kaže:
Možda je to neki tajni feature. Ma ionako mu je cijena kikiriki. Valjda se Apple-u mora platit 10 000kn za uređaj, a da ne zvecka. Sve do te cifra je očito njima normalno.

Čemu ovo pretjerivanje s cijenom? To što neki naši operatori nabijaju cijenu jer ne žele prodavati otključane iPhone već samo s ugovorom nije kriv ni Apple ni sam iPhone koji zvecka

Mobiteli u klasi Androida koje su smeće smeća, nemaju takvih idiotarija. Pomiri se s tim ili zaobiđi u širokom luku. Ako se dobro sjećam meni je svaki zveckao počevši od 4-ke pa sve do 5-ice. A imao sam ih sve skup 5 komada.

Definitivno ti mobiteli u klasi Androida nemaju takvih idiotarija, ne zveckaju, već škripe Ma daj molim te.. Ja se družim s iPhoneima od 3G pa sve do 5 i nikad nisam imao problema pa makar i zveckali kad ih lupkam prstom. No, kak bi reko naš narod, nije žvaka za seljaka...
16.06.2013 | 12:24
Mene to zveckanje ne smeta jer ipak ne uzimam iphone u ruke da ga lupkam, a i navikao sam se da zvecka što se u pravilu rijetko događa. Kod ajfona me smeta jedino kad se to iritantno zveckanje čuje prilikom razgovora.

Mobitel u ruke ne uzimam u namjeri da ga drobim stiskanjem pa Android ktome nema nedostataka po pitanju zveckanja i škripanja, a razlika u prodajnoj cijeni je golema, a u proizvodnji vjerojatno ista. I malo je nakaradno da se to nemože riješit bar u 4S i 5 kad se to več registriralo kao problem u 4-ci. Čista inertnost. Zašto bi išta mijenjali kad se dobro prodaje!
16.06.2013 | 13:43
Kakve su to gluposti? Kod Androida se prelazi preko ogromnih mana pod izgovorom "pa to ti je Android", a kod iOS-a se traži dlaka u jajetu pod izgovormo "pa to ti je Apple"!
Ako ti ne paše telefon, koji si ga klinac kupovao? Prodaj ge (misli da ćeš i zaraditi) i kupi "nezveckajući" android, umjesto da žuć proljevaš i uvjeravaš druge kako je iPhone ovo, iPhone ono. Ja se nisam prijavio na Android forum i tamo solio pamet nekome kako je iOS superiorniji od Androida.
Narod isto veli da ne ide seljačka noga u bečku cipelu.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

ammadeus, marioart, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (602)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO