Olovka za iPad
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Olovka za iPad

29.01.2012 | 12:38
Tražim olovku kojom bi vodio bilješke i crtao skice na iPadu, bilo bi poželjno da je osjećaj što prirodniji pisanju običnim olovkama( ne premekan vrh i osjećaj zapinjanja po ekranu), pa ako netko ima iskustva molio bih za preporuku.
29.01.2012 | 12:50
Svojedobno sam i ja tako nešto pitao pa sam dobio odgovor da što će mi olovka kad mogu pisati prstom. Kao pećinski ljudi.
29.01.2012 | 13:49
smayoo ko smayoo, uvijek voli peckati Mislim da se zapravo u tvom slučaju radilo o prepoznavanju rukopisa, a ne o samoj olovci čija se upotreba zapravo podrazumijeva kad je pisanje rukom u pitanju. Naravno, zašto je Steve bio protiv takvog načina unošenja informacija na iPadu možeš pročitati u njegovoj biografiji Mislim da se pećinski ljudi ne spominju

Dakle, Goan25,

ja se povremeno koristim slijedećom olovkom za pisanje ili skiciranje:

www.hama.de/00106612/hama-soft-touch-sty...-3g-3g-s-4-4s-silver

Radi se doduše o olovci sa većim mekanim vrhom koja se ne može podičiti prevelikom preciznošću, ali s vremenom i praksom stvar postaje sve bolja. Sasvim lijepo funkcionira sa Brushes i SketchBook Pro.

Svojevremeno sam posjedovao i jednu drugu Haminu olovku sa tvrđim i manjim vrhom koji je bio ukoso izrezan i na opruzi, ali nije baš dobro funkcionirala na iPadovom kapacitivnom ekranu i problem je bio u kašnjenju odziva no tada sam imao iPad prve generacije pa to ne znači da bi isto radila i na iPadu 2:

www.hama.de/00092118/hama-stylus-pen-for...-iphone-3g-3g-s-4-4s

Mislim da nisam imao baš ovu sa linka nego sličnu, jedino što im je vrh po opisu jednak.

I za kraj, za one sa umjetničkom dušom i sklonim ka slikanju postoje i kistovi za iPad:

www.nomadbrush.com/

Ja sam naručio za djecu i još dva za mene sa dugim i kratkim vlaknom pa kad stignu budem napisao par riječi.
30.01.2012 | 22:31
Moja iskustva s Griffin Technology GC16040 Stylus Penom koju sam vrlo povoljno kupio na eBayu (ako se dobro sjećam oko 20 dolara ili eura), vrlo su pozitivna.

Meni je bitan detalj da olovka ima držač za džep košulje što mi olakšava prenošenje (još uvijek nemam torbicu za iPad). Olovku rabim za mnoge stvari, a najčešće za prezentacijske potrebe (znate onu vrstu ljudi koji uvijek nešto moraju držati u rukama ili onu koja, godinama nakon prestanka pušenja, još uvijek ima potrebu da drži objekte slična izgleda u rukama).
Druga primjena mi je podrška za skriptiranje (čitaj: šaranje) po e-knjigama.

Gumena dodirna površina čini se (još uvijek) kvalitetnom. Možda malčice prelagana.

Nadajmo se kapacitivnim ekranima sljedeće generacije osjetljive na dubinu pritiska.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 49 minuta
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?