ipad kupovina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ipad kupovina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

07.10.2011 | 17:57
pozdrav razmišljam da kupim ipad, al imam već paletu apple proizvoda ipod nano, ipod touch, iphone 4, macbook pro, i zanima me ispati li mi ga se kupovati (jako mi se sviđa), i hoće li ipad 3 izlaziti isplati li mi se uzimati ipad 2 ili da čekam ipad 3 ?????
hvala !!!!!! ))))))
07.10.2011 | 18:40
iPad 3 će izać sigurno. Nitko ti ne može garantirat kad i kakav će biti. Isto tako ti nitko ne može reći šta se više isplati. Pretpostavlja se da će iPad 3 bit brži, tanji i da će imat retina display i bolje kamere. Ja bi osobno čekao retina zaslon. Sve ostalo mi je manje bitno.
07.10.2011 | 22:40
Pogledaj:buyersguide.macrumors.com/
09.10.2011 | 15:52
brki2010 kaže:
pozdrav razmišljam da kupim ipad, al imam već paletu apple proizvoda ipod nano, ipod touch, iphone 4, macbook pro, i zanima me ispati li mi ga se kupovati (jako mi se sviđa), i hoće li ipad 3 izlaziti isplati li mi se uzimati ipad 2 ili da čekam ipad 3?

Sve ovisi koliko ti hitno treba. Imam prvi iPad i kupovinom drugog nebi dobio nista (kamera mi definitivno netreba), a najavili su retina display u trojci. Ocekuje se izlazak trojke negdje u trecem/cetvrtom mjesecu pa ti vidi...
09.10.2011 | 17:21
brki2010 kaže:
pozdrav razmišljam da kupim ipad, al imam već paletu apple proizvoda ipod nano, ipod touch, iphone 4, macbook pro, i zanima me ispati li mi ga se kupovati (jako mi se sviđa), i hoće li ipad 3 izlaziti isplati li mi se uzimati ipad 2 ili da čekam ipad 3 ?????
hvala !!!!!! ))))))

Kupi radije ovo
www.matica.hr/www/wwwizd2.nsf/AllWebDocs/hrvatskipravopis
23.10.2011 | 20:49
zašto da to kupim ?
23.10.2011 | 21:53
^SuperUnknown^ kaže:
brki2010 kaže:
hvala !!!!!! ))))))

Kupi radije ovo
www.matica.hr/www/wwwizd2.nsf/AllWebDocs/hrvatskipravopis

Zli, zli SuperUnknowne
Stara narodna je: JEBO PRAVOPIS AKO IPAD KUPIS!!!
24.10.2011 | 01:05
Ne isplati se kupovati taj pravopis. Uskoro izlazi Hrvatski Pravopis 2.0 sa potpuno novim riječima i skroz izmjenjenim pravilima tak da je moj savjet da radije pričekaš neko vrijeme.
20.12.2011 | 22:08
NenadX kaže:
[quote]brki2010 kaže:
Imam prvi iPad i kupovinom drugog nebi dobio nista...

već dugo vremena razmišljam o tom iPadu pa bih vas molio da mi odgovorite na neke dileme i pitanja.
ono za što bi meni koristio je nekakva "baza podataka" (dokumenti poput worda, excela, power pointa i sl.) i internet za po vani te lagana zabava (igrice, muzika, filmovi) za po doma, na putu i sl.
u tom smislu zanima me kolika je realna razlika u 1-ci i 2-ci. je li 1-ca dovoljna za onu prvu skupinu potreba koju sam naveo?

nadalje, možete li mi reći koliko je ta sprava praktična u Windows okruženju? taj preduvjet iTunesa je veliki minus u tom smislu jer ga se ne može spojit na pc koji nema instalirane iTunese.
također, koliko je uopće praktičan za bilo kakvo "surađivanje s drugom tehnikom"? naime, moj je doživljaj da iPad nije zamišljen da se bilo s čim usklađuje već da sve što se na njemu radi na njemu i ostane. da banaliziram, nije zamišljen da obavlja i funkciju memorijskog sticka - nešto što napravim na kompu stavim na njega pa to na njemu promijenim pa vratim na komp i sl.
kako funkcionira spajanje na projektor za prezentacije, npr.?

meni bi, osim za rad samo na njemu, trebao i kao nekakav međukorak između dva desktop kompjutera - od kojih je moj doma Mac, a sve ostalo su Windows kompovi, koji možda nemaju iTunese.
21.12.2011 | 01:22
Prije svega za namjenu koji si ti spomenuo i iPad 1 sasvim je dovoljan. iPad 2 ima brzi procesor pa je bolji za igranje zahtjevnijih igara, a i što je nešto tanji.

E sad, što se tiče dokumenata ja koristim DocsToGo Platinum koji podržava DropBox i to mi je nekako najzgodnije riješenje jer su mi svi dokumenti uvijek dostupni na desktopima i na iPadu preko DropBoxa. Doduše DocsToGo još uvijek ima limitirane opcije po pitanju editiranja xls i doc dokumenata, dok PowerPoint i PDF može otvarati. Pored DropBoxa, dokumenti se mogu sinkronizirati i posebnom aplikacijom koju se može instalirati na MAC oS X i Windowse, a besplatna je za download.

Pored DocsToGo još koristim GoodReader koji također može otvarati PDF i još cijeli niz drugih formata, a također ima podršku za DropBox. Dakle, do sada nisam spomenuo potrebu za iTunesima.

Fotografije pak sve one koje se naprave na iPadu mogu se skinuti kabelom bez pomoći iTunesa.

Muziku do sada nisam stavljao nikako drugačije osim iTunesima i to mi odlično funkcionira pa ne mogu o drugim rješenjima pisati.

Za gledanje videa koristim AVPlayerHD kojeg doduše punim preko iTunesa, ali čistim kopiranjem (drag & drop), ali to isto se može i preko WiFija i nekog browsera samo što ide nešto sporije i može se kopirati jedan po jedan video, dok preko iTunesa se može povući više odjednom i onda pustiti da se iskopira. Za tu radnju nije potrebno raditi sinkronizaciju klikom na "Sync" dugme pa je dovoljno imati instalirane iTunese i postavljene da ne rade automatsku sinkronizaciju i to je to.

Za igranje na iPadu ti ne moram ni pisati da je zabavno, a i dostupnih igara je sve više.

Što se tiče spajanja s drugim uređajima, postoji npr. VGA adapter za spajanje na projektore ili vanjske ekrane i sa dolaskom iOS 5 dostupan je full mirroring, tj. slika je cijelo vrijeme prisutna na vanjskom ekranu.

Za spajanje sa fotografskim aparatima postoji Camera Kit, a takvih se adaptera nađe još, a ja sam naveo samo ova dva koja i sam koristim.

Ne znam zašto misliš da nije spojiv sa windows okruženjem? Istina je da su iTunesi za windowse nešto sporiji nego oni na Macovima, ali dok sam koristio PC ni tada nisam imao nikakvih problema sa sinkronizacijom iPhonea i iPada. Zapravo bilo je manjih problema, ali hardwerskih, a ne softwerskih i bilo je do same mašine na kojima sam ih koristio.

Za kraj, mislim da iPad može biti kreativan uređaj, ali raditi se na njemu baš ne može sve i za neki ozbiljniji rad bolje je odabrati MacBoook Air ili Pro, a iPad mi se čini da je više konzumni uređaj, surfanje, mail, čitanje knjiga, video, muzika, prezentacije, igranje i slično.
27.12.2011 | 22:56
hvala na iscrpnom odgovoru.

ono što bi mi zapravo bilo najbitnije je i najkompliciranije, naravno. sve u vezi muzike, fotki, neta, igrica i sl. šljaka, ali ovaj dio s "office" dokumentima je izgleda ipak malo nedotjeran do kraja. zato još uvijek i razmišljam o isplativosti kupovine iPada...

vezano za windowse, govorio sam o potrebi iTunesa koje nemaju svi na windowsima po definiciji pa to može biti potencijalni problem, ali kao što vidim iTunesi su zapravo potrebni samo za muziku, a ostalim se može baratati i bez njih.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
27.12.2011 | 23:20
Kupi iPad ,..jedan ili dva ,..možeš nešto uštedjet kupujući jedinicu ostaješ bez kamera i još par sitnica....ja imam iPad od kada je izašao..od onih prvih koji je kupljen u USA. bez njega više ne mogu zamislit život što je više vremena prolazilo više sam ga koristio ,..imam troje djece doslovno skaču po njemu i ne samo igrajući se crtaju uče photo edit čitaju ..ti češ reći da to mogu i na PC ,..nebo i zemlja...samo iPad hoće ništa drugo . bez iPhona kojeg imam već bi sutra mogao.
28.12.2011 | 00:11
campo kaže:
Kupi iPad ,..jedan ili dva ,..možeš nešto uštedjet kupujući jedinicu ostaješ bez kamera i još par sitnica....ja imam iPad od kada je izašao..od onih prvih koji je kupljen u USA. bez njega više ne mogu zamislit život što je više vremena prolazilo više sam ga koristio ,..imam troje djece doslovno skaču po njemu i ne samo igrajući se crtaju uče photo edit čitaju ..ti češ reći da to mogu i na PC ,..nebo i zemlja...samo iPad hoće ništa drugo . bez iPhona kojeg imam već bi sutra mogao.

U potpunosti se slazem,mislim da bih mogao nostiti nokiu 3210 uz ipad i da bi mi bilo ok
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.64 Seconds

Provided by iJoomla SEO