ipad kupovina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ipad kupovina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

07.10.2011 | 17:57
pozdrav razmišljam da kupim ipad, al imam već paletu apple proizvoda ipod nano, ipod touch, iphone 4, macbook pro, i zanima me ispati li mi ga se kupovati (jako mi se sviđa), i hoće li ipad 3 izlaziti isplati li mi se uzimati ipad 2 ili da čekam ipad 3 ?????
hvala !!!!!! ))))))
07.10.2011 | 18:40
iPad 3 će izać sigurno. Nitko ti ne može garantirat kad i kakav će biti. Isto tako ti nitko ne može reći šta se više isplati. Pretpostavlja se da će iPad 3 bit brži, tanji i da će imat retina display i bolje kamere. Ja bi osobno čekao retina zaslon. Sve ostalo mi je manje bitno.
07.10.2011 | 22:40
Pogledaj:buyersguide.macrumors.com/
09.10.2011 | 15:52
brki2010 kaže:
pozdrav razmišljam da kupim ipad, al imam već paletu apple proizvoda ipod nano, ipod touch, iphone 4, macbook pro, i zanima me ispati li mi ga se kupovati (jako mi se sviđa), i hoće li ipad 3 izlaziti isplati li mi se uzimati ipad 2 ili da čekam ipad 3?

Sve ovisi koliko ti hitno treba. Imam prvi iPad i kupovinom drugog nebi dobio nista (kamera mi definitivno netreba), a najavili su retina display u trojci. Ocekuje se izlazak trojke negdje u trecem/cetvrtom mjesecu pa ti vidi...
09.10.2011 | 17:21
brki2010 kaže:
pozdrav razmišljam da kupim ipad, al imam već paletu apple proizvoda ipod nano, ipod touch, iphone 4, macbook pro, i zanima me ispati li mi ga se kupovati (jako mi se sviđa), i hoće li ipad 3 izlaziti isplati li mi se uzimati ipad 2 ili da čekam ipad 3 ?????
hvala !!!!!! ))))))

Kupi radije ovo
www.matica.hr/www/wwwizd2.nsf/AllWebDocs/hrvatskipravopis
23.10.2011 | 20:49
zašto da to kupim ?
23.10.2011 | 21:53
^SuperUnknown^ kaže:
brki2010 kaže:
hvala !!!!!! ))))))

Kupi radije ovo
www.matica.hr/www/wwwizd2.nsf/AllWebDocs/hrvatskipravopis

Zli, zli SuperUnknowne
Stara narodna je: JEBO PRAVOPIS AKO IPAD KUPIS!!!
24.10.2011 | 01:05
Ne isplati se kupovati taj pravopis. Uskoro izlazi Hrvatski Pravopis 2.0 sa potpuno novim riječima i skroz izmjenjenim pravilima tak da je moj savjet da radije pričekaš neko vrijeme.
20.12.2011 | 22:08
NenadX kaže:
[quote]brki2010 kaže:
Imam prvi iPad i kupovinom drugog nebi dobio nista...

već dugo vremena razmišljam o tom iPadu pa bih vas molio da mi odgovorite na neke dileme i pitanja.
ono za što bi meni koristio je nekakva "baza podataka" (dokumenti poput worda, excela, power pointa i sl.) i internet za po vani te lagana zabava (igrice, muzika, filmovi) za po doma, na putu i sl.
u tom smislu zanima me kolika je realna razlika u 1-ci i 2-ci. je li 1-ca dovoljna za onu prvu skupinu potreba koju sam naveo?

nadalje, možete li mi reći koliko je ta sprava praktična u Windows okruženju? taj preduvjet iTunesa je veliki minus u tom smislu jer ga se ne može spojit na pc koji nema instalirane iTunese.
također, koliko je uopće praktičan za bilo kakvo "surađivanje s drugom tehnikom"? naime, moj je doživljaj da iPad nije zamišljen da se bilo s čim usklađuje već da sve što se na njemu radi na njemu i ostane. da banaliziram, nije zamišljen da obavlja i funkciju memorijskog sticka - nešto što napravim na kompu stavim na njega pa to na njemu promijenim pa vratim na komp i sl.
kako funkcionira spajanje na projektor za prezentacije, npr.?

meni bi, osim za rad samo na njemu, trebao i kao nekakav međukorak između dva desktop kompjutera - od kojih je moj doma Mac, a sve ostalo su Windows kompovi, koji možda nemaju iTunese.
21.12.2011 | 01:22
Prije svega za namjenu koji si ti spomenuo i iPad 1 sasvim je dovoljan. iPad 2 ima brzi procesor pa je bolji za igranje zahtjevnijih igara, a i što je nešto tanji.

E sad, što se tiče dokumenata ja koristim DocsToGo Platinum koji podržava DropBox i to mi je nekako najzgodnije riješenje jer su mi svi dokumenti uvijek dostupni na desktopima i na iPadu preko DropBoxa. Doduše DocsToGo još uvijek ima limitirane opcije po pitanju editiranja xls i doc dokumenata, dok PowerPoint i PDF može otvarati. Pored DropBoxa, dokumenti se mogu sinkronizirati i posebnom aplikacijom koju se može instalirati na MAC oS X i Windowse, a besplatna je za download.

Pored DocsToGo još koristim GoodReader koji također može otvarati PDF i još cijeli niz drugih formata, a također ima podršku za DropBox. Dakle, do sada nisam spomenuo potrebu za iTunesima.

Fotografije pak sve one koje se naprave na iPadu mogu se skinuti kabelom bez pomoći iTunesa.

Muziku do sada nisam stavljao nikako drugačije osim iTunesima i to mi odlično funkcionira pa ne mogu o drugim rješenjima pisati.

Za gledanje videa koristim AVPlayerHD kojeg doduše punim preko iTunesa, ali čistim kopiranjem (drag & drop), ali to isto se može i preko WiFija i nekog browsera samo što ide nešto sporije i može se kopirati jedan po jedan video, dok preko iTunesa se može povući više odjednom i onda pustiti da se iskopira. Za tu radnju nije potrebno raditi sinkronizaciju klikom na "Sync" dugme pa je dovoljno imati instalirane iTunese i postavljene da ne rade automatsku sinkronizaciju i to je to.

Za igranje na iPadu ti ne moram ni pisati da je zabavno, a i dostupnih igara je sve više.

Što se tiče spajanja s drugim uređajima, postoji npr. VGA adapter za spajanje na projektore ili vanjske ekrane i sa dolaskom iOS 5 dostupan je full mirroring, tj. slika je cijelo vrijeme prisutna na vanjskom ekranu.

Za spajanje sa fotografskim aparatima postoji Camera Kit, a takvih se adaptera nađe još, a ja sam naveo samo ova dva koja i sam koristim.

Ne znam zašto misliš da nije spojiv sa windows okruženjem? Istina je da su iTunesi za windowse nešto sporiji nego oni na Macovima, ali dok sam koristio PC ni tada nisam imao nikakvih problema sa sinkronizacijom iPhonea i iPada. Zapravo bilo je manjih problema, ali hardwerskih, a ne softwerskih i bilo je do same mašine na kojima sam ih koristio.

Za kraj, mislim da iPad može biti kreativan uređaj, ali raditi se na njemu baš ne može sve i za neki ozbiljniji rad bolje je odabrati MacBoook Air ili Pro, a iPad mi se čini da je više konzumni uređaj, surfanje, mail, čitanje knjiga, video, muzika, prezentacije, igranje i slično.
27.12.2011 | 22:56
hvala na iscrpnom odgovoru.

ono što bi mi zapravo bilo najbitnije je i najkompliciranije, naravno. sve u vezi muzike, fotki, neta, igrica i sl. šljaka, ali ovaj dio s "office" dokumentima je izgleda ipak malo nedotjeran do kraja. zato još uvijek i razmišljam o isplativosti kupovine iPada...

vezano za windowse, govorio sam o potrebi iTunesa koje nemaju svi na windowsima po definiciji pa to može biti potencijalni problem, ali kao što vidim iTunesi su zapravo potrebni samo za muziku, a ostalim se može baratati i bez njih.
  • campo
  • Posjetitelj
27.12.2011 | 23:20
Kupi iPad ,..jedan ili dva ,..možeš nešto uštedjet kupujući jedinicu ostaješ bez kamera i još par sitnica....ja imam iPad od kada je izašao..od onih prvih koji je kupljen u USA. bez njega više ne mogu zamislit život što je više vremena prolazilo više sam ga koristio ,..imam troje djece doslovno skaču po njemu i ne samo igrajući se crtaju uče photo edit čitaju ..ti češ reći da to mogu i na PC ,..nebo i zemlja...samo iPad hoće ništa drugo . bez iPhona kojeg imam već bi sutra mogao.
28.12.2011 | 00:11
campo kaže:
Kupi iPad ,..jedan ili dva ,..možeš nešto uštedjet kupujući jedinicu ostaješ bez kamera i još par sitnica....ja imam iPad od kada je izašao..od onih prvih koji je kupljen u USA. bez njega više ne mogu zamislit život što je više vremena prolazilo više sam ga koristio ,..imam troje djece doslovno skaču po njemu i ne samo igrajući se crtaju uče photo edit čitaju ..ti češ reći da to mogu i na PC ,..nebo i zemlja...samo iPad hoće ništa drugo . bez iPhona kojeg imam već bi sutra mogao.

U potpunosti se slazem,mislim da bih mogao nostiti nokiu 3210 uz ipad i da bi mi bilo ok
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 53 minuta
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?