iPad 2 problem sa punjenjem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad 2 problem sa punjenjem

22.09.2011 | 21:21
Dakle novi iPad 2 3g puni se na MB Unib. 13 dok se na USB-u kod MBP3,1 17 2008 g ne puni tj. Punjenje nije u tijeku,...???jel tko ima isti problem,neki tips da se to sredi ili to stvarno ne radi kod starijih modela???Inaće kod MBP sve je dosada funkcioniralo preko USB-a pa me malo čudi jer su kod oba kompa procesori na 2,4 GHz i sa 4gb rama!
P.S. Kad će JB za 4.3.5??
22.09.2011 | 22:12
U načelu punjenje preko USB-a bi se trebalo koristiti samo u nuždi i po specifikacijama ne bi ni trebalo raditi. Za Windowse sam nedavno našao neki utility koji vjerojatno poveća dozvoljeno opterećenje na USB portu i na taj način sam uspio puniti iPad preko USBa što inače nije radilo. Ne znam za sličan alat za Mac, ali iskreno, ne bih se to ni usudio raditi. Uštekaj ga u struju i gotovo.
22.09.2011 | 22:17
Ok hvala na odgovoru mada mi nije jasno kako je bez problema punio na MBooku ..?
E sad opet dali punjač mora biti baš od iPada ili može i od iPhona?.
22.09.2011 | 22:19
Na nekim strojevima radi a na nekima ne, vjerojatno ovisi o USB chipsetu.
iPhone punjač će isto raditi. Meni radi i USB punjač od Samsung fotoaparata. Mislim da će ti baš bilo koji USB punjač raditi.
23.09.2011 | 09:16
USB na kompu se "išteka" ako ga preopteretiš. Ovisi od kompa, ili treb arestart ili samo izvući USB utikač. Mišljenja sam kako baš svaki punjač nebi bio dobar za punjenje baterije. Kod slabih punjača (recimo, imate napisano napon 5V i struja 200mA) ili se baterija bude dugo puila ili bude punjač krepal. Mada bi USB trebao davati 5V i 100mA kontinuirano, odnosno 500mA maksimalno. Mada se može naći i 1,9A kao max. ali čisto sumnjam (možda neke posebne izvedbe).
23.09.2011 | 19:23
Koliko sam ja shvatio, problem je u tome kako OS upravlja USB-om.
Naime, na oba moja compa (MBP late2010 i iMac early2011) su instalirane windoze 7 na bootcampu i kada sam u windozama iPad2 se ne puni a dok sam u Lionu, puni.
23.09.2011 | 20:00
Da, moguće. Znamo kak upravljački prigrami nisu baš sjajni za WIN, pa možda i s tog razloga se pod WIN-om neće puniti. Uglavnom, ja ne bi punio uređaje na kompu ako baš ne moram.
23.09.2011 | 20:20
jel to onda znaci da je punjenje ipada i iphonea preko imaca "stetno"? jer su meni konstantno preko docka u isto vrijeme povezani ipad i iphone na imac
23.09.2011 | 20:45
Ovak, imaš napajanje koje je očito dimenzionirano za iMac, a ti si dodao još i iPad i iPhone i još ponešto. Opteretio si iMac s kodiranjem videa i gledaš kako se temp. diže. Možda je kod iMac-a i ponešto povoljnije jer je to ipak stolno računalo, ali kod Bookova baš i ne.
Ja sve punim s punjačima.
04.10.2011 | 20:16
mmike kaže:
Ok hvala na odgovoru mada mi nije jasno kako je bez problema punio na MBooku ..?
E sad opet dali punjač mora biti baš od iPada ili može i od iPhona?.

mislim da mora baš od ipad-a jer je njegov punjač 10W
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 15 minuta
  • Soffoklo: Vše o svemu ovdje - [link]
  • Soffoklo: CoreGraphics propust, za koji je objavljen PoC s malicioznim PDF-om, zakrpan je u iOS-u/iPadOS-u 26.7.1, macOS-u Tahoe 26.7.1 i Sequoia 15.8.1.
  • Junuz: Yonkis, dobro je dok te neupozorava.Znači da si vitalan pa sva 4 parametra
  • Junuz: Yonkis, nemožeš zanemariti poruke ove vrste, iskaču upozorenje.Medicinski gledano to ti je defacto massimo.Da nedetaljišem da je gps valjda stalno upaljen, nema veze zgrada drveće itd pogotovo u poređenju sa amazfit i xiaomi do trex 2 koje sam imao.Meni nesmeta puniti naveče pred spavanje.Ostalo procijeni sam.
  • Yonkis: Imam AW9 ali me samo zanimalo čime tj na koji način te upozorilo. Da znam i ja gledati jer dosta sam toga “isključio” ili zanemarujem. :)
  • Junuz: Yonkis, app zdravlje.Defaultna na watchu.Istina sat te prvih sedam dana skuplja podatke i radi kalibraciju.No za vrijeme boravka sam testirao dostupne funkcije i komparaciju sa medicinskim uređajima gdje je podudaranje u rezultatima umalo ili identičnoć
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO