iPad 2 problem sa punjenjem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad 2 problem sa punjenjem

22.09.2011 | 21:21
Dakle novi iPad 2 3g puni se na MB Unib. 13 dok se na USB-u kod MBP3,1 17 2008 g ne puni tj. Punjenje nije u tijeku,...???jel tko ima isti problem,neki tips da se to sredi ili to stvarno ne radi kod starijih modela???Inaće kod MBP sve je dosada funkcioniralo preko USB-a pa me malo čudi jer su kod oba kompa procesori na 2,4 GHz i sa 4gb rama!
P.S. Kad će JB za 4.3.5??
22.09.2011 | 22:12
U načelu punjenje preko USB-a bi se trebalo koristiti samo u nuždi i po specifikacijama ne bi ni trebalo raditi. Za Windowse sam nedavno našao neki utility koji vjerojatno poveća dozvoljeno opterećenje na USB portu i na taj način sam uspio puniti iPad preko USBa što inače nije radilo. Ne znam za sličan alat za Mac, ali iskreno, ne bih se to ni usudio raditi. Uštekaj ga u struju i gotovo.
22.09.2011 | 22:17
Ok hvala na odgovoru mada mi nije jasno kako je bez problema punio na MBooku ..?
E sad opet dali punjač mora biti baš od iPada ili može i od iPhona?.
22.09.2011 | 22:19
Na nekim strojevima radi a na nekima ne, vjerojatno ovisi o USB chipsetu.
iPhone punjač će isto raditi. Meni radi i USB punjač od Samsung fotoaparata. Mislim da će ti baš bilo koji USB punjač raditi.
23.09.2011 | 09:16
USB na kompu se "išteka" ako ga preopteretiš. Ovisi od kompa, ili treb arestart ili samo izvući USB utikač. Mišljenja sam kako baš svaki punjač nebi bio dobar za punjenje baterije. Kod slabih punjača (recimo, imate napisano napon 5V i struja 200mA) ili se baterija bude dugo puila ili bude punjač krepal. Mada bi USB trebao davati 5V i 100mA kontinuirano, odnosno 500mA maksimalno. Mada se može naći i 1,9A kao max. ali čisto sumnjam (možda neke posebne izvedbe).
23.09.2011 | 19:23
Koliko sam ja shvatio, problem je u tome kako OS upravlja USB-om.
Naime, na oba moja compa (MBP late2010 i iMac early2011) su instalirane windoze 7 na bootcampu i kada sam u windozama iPad2 se ne puni a dok sam u Lionu, puni.
23.09.2011 | 20:00
Da, moguće. Znamo kak upravljački prigrami nisu baš sjajni za WIN, pa možda i s tog razloga se pod WIN-om neće puniti. Uglavnom, ja ne bi punio uređaje na kompu ako baš ne moram.
23.09.2011 | 20:20
jel to onda znaci da je punjenje ipada i iphonea preko imaca "stetno"? jer su meni konstantno preko docka u isto vrijeme povezani ipad i iphone na imac
23.09.2011 | 20:45
Ovak, imaš napajanje koje je očito dimenzionirano za iMac, a ti si dodao još i iPad i iPhone i još ponešto. Opteretio si iMac s kodiranjem videa i gledaš kako se temp. diže. Možda je kod iMac-a i ponešto povoljnije jer je to ipak stolno računalo, ali kod Bookova baš i ne.
Ja sve punim s punjačima.
04.10.2011 | 20:16
mmike kaže:
Ok hvala na odgovoru mada mi nije jasno kako je bez problema punio na MBooku ..?
E sad opet dali punjač mora biti baš od iPada ili može i od iPhona?.

mislim da mora baš od ipad-a jer je njegov punjač 10W
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 dana, 3 sati
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO