Ponosni suvlasnik iPada 2...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ponosni suvlasnik iPada 2...

03.08.2011 | 11:07
Dragi moji prijatelji,

kako sam od jučer, ponosni suvlasnik u 1/5 iPada2 , molim vas par informacija na tu temu.
Volio bih što brže početi uživati u svim blagodatima koje ova čarobna ploča pruža, stoga da ne čeprkam po netu, ovako mi je lakše (molim dežurne dušebrižnike da ne pretjeruju ).

Ovako:
- mogu li koristiti aplikacije koje sam kupio i za iPhone ili moram kupovati posebno za iPad?
- iPad nije JB već original, te vas molim neki popis aplikacija/igrica koje su korisne i kaj vi koristite (za po doma, posao, igrice...)
- da li se može direktno s neta nešto downloadati na iPad i pohraniti ili isključivo putem iTunsa?

Za sada toliko, a ostalo uz put...

Hvala unaprijed
03.08.2011 | 11:53
Ha, ha, kako to misliš suvlasnik 1/5? Tko su ostali suvlsnici, ako smijem pitat? Mislim da li ima i djece? Pitam jer još se sjećam kad sam ja došao do prvog iPada, ja sam imao tek vremena nabaciti koju aplikaciju i igru na njega, a sve ostlo vrijeme bio je u rukama moje dvoje djece i žene

Evo odgovora na tvoja pitanjca?

1) Sve što si ikada uzeo za iPhone možeš bez da ponovo pljatiš instlirati na iPad, pa čak i one appove koji su namjenjeni samo za iPhone.

2) ako ti je na iPadu iOS 4.3.3 možeš ga jailbreakat tako da odeš na jailbreakme.com sa Safarijem. Nema jednostavnijeg jailbreaka i sve je gotovo za tren. Mada iskreno ne vidim baš puno raz.oga za to, jer ja osim RemoveBG, TruPrinta i Installousa za testiranje aplikacija ne koristim ništa drugo sa Cydie. Za neke ideje koje aplikacije koristiti pogledaj ovdje:

www.jabucnjak.hr/forum/ipad/60257-imam-n...e-app-koristiti.html

Na žalost nisam već neko vrijeme obnavljao listu, ali dodao bih jako dobar AVPlayerHD koji prikazuje sve najčešće video formate, a može se puniti drag & dropom, doduše preko kabela i iTunesa, ali bez klasične sinkronizacije.

3) iCab browser podržava direktan download sa neta, a onda mogućnost da se prebaci u npr. Dropbox, a vjerojatno ima još koji browser koji to podržava. DocumentsToGo Platinum se može povezati sa Dropboxom i tKo dijeliti dokumente, ali uskoro dolazi iCloud pa ćemo vidjeti što će on zaista nuditi. Ima playera kao npr. Media Browser koji može prikazivati slike i video preko kućne mreže sa računala ili NAS diska.

Mogućnosti su beskrajne i tek čekaju da ih otkriješ
03.08.2011 | 11:57
Mogu se koristiti one aplikacije sa iPhonea koje su predviđene za rad na oba uređaja. Ima i izuzetaka pa je npr. stari Skype radio na iPhoneu, a isti takav neprilagođen radio je i na iPadu. Takvih neprilagođenih aplikacija je malo. U iTunesu jasno je navedeno na kojim uređajima radi aplikacija. Naravno, ima slučajeva kada ćeš morati posebno platiti za istu aplikaciju koja je prilagođena za iPhone i za iPad. Npr. Osfoora ili Reeder.

Prijedlog aplikacije ovisi o onome što misliš raditi na iPadu. Npr. ja puno koristim RSS (aplikacija Reeder), čitam novosti/magazine (besplatne aplikacije Flipboard i Zite), stripove (Comic Zeal), twittam (Osfoora), koristim GTD (OmniFocus), čitam knjige/pdfove (Kindle, GoodReader, Stanza), pogledam pokoji film (AirVideo), čitam pohranjene web stranice (Instapaper), izvodim prezentacije (Keynote), surfam (iCab), upisujem bilješke (Simplenote).

Ne znam što misliš pod "da li se može nešto downloadati na iPad". Pomoću browsera iCab može se raditi klasični download kao i na desktop računalu.
03.08.2011 | 11:57
Eh Sank, dobro misliš... Njih troje i žena
Bojim se da sam u manjini. I oko iPhona koji je bio predodređen za igranje su se pomlatili da je to bilo za stat pa gledat

Hvala ti na ovim odgovorima. Budem danas popodne malo još istražio i vidio što se sve nuđa... Jučer je u 23.00 došao tek kući...
03.08.2011 | 11:59
DrAle kaže:
Mogu se koristiti one aplikacije sa iPhonea koje su predviđene za rad na oba uređaja. Ima i izuzetaka pa je npr. stari Skype radio na iPhoneu, a isti takav neprilagođen radio je i na iPadu. Takvih neprilagođenih aplikacija je malo. U iTunesu jasno je navedeno na kojim uređajima radi aplikacija. Naravno, ima slučajeva kada ćeš morati posebno platiti za istu aplikaciju koja je prilagođena za iPhone i za iPad. Npr. Osfoora ili Reeder.

Prijedlog aplikacije ovisi o onome što misliš raditi na iPadu. Npr. ja puno koristim RSS (aplikacija Reeder), čitam novosti/magazine (besplatne aplikacije Flipboard i Zite), stripove (Comic Zeal), twittam (Osfoora), koristim GTD (OmniFocus), čitam knjige/pdfove (Kindle, GoodReader, Stanza), pogledam pokoji film (AirVideo), čitam pohranjene web stranice (Instapaper), izvodim prezentacije (Keynote), surfam (iCab), upisujem bilješke (Simplenote).

Ne znam što misliš pod "da li se može nešto downloadati na iPad". Pomoću browsera iCab može se raditi klasični download kao i na desktop računalu.

Hvala DrAle, već je i Sank odgovorio na pitanje. Danas se bacam na istraživanje bespuća iPada...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 9 minuta
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drpongrac23, hal9000, Riba, robee, rusty, tino1, Anonimci (361)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO