Ponosni suvlasnik iPada 2...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ponosni suvlasnik iPada 2...

03.08.2011 | 11:07
Dragi moji prijatelji,

kako sam od jučer, ponosni suvlasnik u 1/5 iPada2 , molim vas par informacija na tu temu.
Volio bih što brže početi uživati u svim blagodatima koje ova čarobna ploča pruža, stoga da ne čeprkam po netu, ovako mi je lakše (molim dežurne dušebrižnike da ne pretjeruju ).

Ovako:
- mogu li koristiti aplikacije koje sam kupio i za iPhone ili moram kupovati posebno za iPad?
- iPad nije JB već original, te vas molim neki popis aplikacija/igrica koje su korisne i kaj vi koristite (za po doma, posao, igrice...)
- da li se može direktno s neta nešto downloadati na iPad i pohraniti ili isključivo putem iTunsa?

Za sada toliko, a ostalo uz put...

Hvala unaprijed
03.08.2011 | 11:53
Ha, ha, kako to misliš suvlasnik 1/5? Tko su ostali suvlsnici, ako smijem pitat? Mislim da li ima i djece? Pitam jer još se sjećam kad sam ja došao do prvog iPada, ja sam imao tek vremena nabaciti koju aplikaciju i igru na njega, a sve ostlo vrijeme bio je u rukama moje dvoje djece i žene

Evo odgovora na tvoja pitanjca?

1) Sve što si ikada uzeo za iPhone možeš bez da ponovo pljatiš instlirati na iPad, pa čak i one appove koji su namjenjeni samo za iPhone.

2) ako ti je na iPadu iOS 4.3.3 možeš ga jailbreakat tako da odeš na jailbreakme.com sa Safarijem. Nema jednostavnijeg jailbreaka i sve je gotovo za tren. Mada iskreno ne vidim baš puno raz.oga za to, jer ja osim RemoveBG, TruPrinta i Installousa za testiranje aplikacija ne koristim ništa drugo sa Cydie. Za neke ideje koje aplikacije koristiti pogledaj ovdje:

www.jabucnjak.hr/forum/ipad/60257-imam-n...e-app-koristiti.html

Na žalost nisam već neko vrijeme obnavljao listu, ali dodao bih jako dobar AVPlayerHD koji prikazuje sve najčešće video formate, a može se puniti drag & dropom, doduše preko kabela i iTunesa, ali bez klasične sinkronizacije.

3) iCab browser podržava direktan download sa neta, a onda mogućnost da se prebaci u npr. Dropbox, a vjerojatno ima još koji browser koji to podržava. DocumentsToGo Platinum se može povezati sa Dropboxom i tKo dijeliti dokumente, ali uskoro dolazi iCloud pa ćemo vidjeti što će on zaista nuditi. Ima playera kao npr. Media Browser koji može prikazivati slike i video preko kućne mreže sa računala ili NAS diska.

Mogućnosti su beskrajne i tek čekaju da ih otkriješ
03.08.2011 | 11:57
Mogu se koristiti one aplikacije sa iPhonea koje su predviđene za rad na oba uređaja. Ima i izuzetaka pa je npr. stari Skype radio na iPhoneu, a isti takav neprilagođen radio je i na iPadu. Takvih neprilagođenih aplikacija je malo. U iTunesu jasno je navedeno na kojim uređajima radi aplikacija. Naravno, ima slučajeva kada ćeš morati posebno platiti za istu aplikaciju koja je prilagođena za iPhone i za iPad. Npr. Osfoora ili Reeder.

Prijedlog aplikacije ovisi o onome što misliš raditi na iPadu. Npr. ja puno koristim RSS (aplikacija Reeder), čitam novosti/magazine (besplatne aplikacije Flipboard i Zite), stripove (Comic Zeal), twittam (Osfoora), koristim GTD (OmniFocus), čitam knjige/pdfove (Kindle, GoodReader, Stanza), pogledam pokoji film (AirVideo), čitam pohranjene web stranice (Instapaper), izvodim prezentacije (Keynote), surfam (iCab), upisujem bilješke (Simplenote).

Ne znam što misliš pod "da li se može nešto downloadati na iPad". Pomoću browsera iCab može se raditi klasični download kao i na desktop računalu.
03.08.2011 | 11:57
Eh Sank, dobro misliš... Njih troje i žena
Bojim se da sam u manjini. I oko iPhona koji je bio predodređen za igranje su se pomlatili da je to bilo za stat pa gledat

Hvala ti na ovim odgovorima. Budem danas popodne malo još istražio i vidio što se sve nuđa... Jučer je u 23.00 došao tek kući...
03.08.2011 | 11:59
DrAle kaže:
Mogu se koristiti one aplikacije sa iPhonea koje su predviđene za rad na oba uređaja. Ima i izuzetaka pa je npr. stari Skype radio na iPhoneu, a isti takav neprilagođen radio je i na iPadu. Takvih neprilagođenih aplikacija je malo. U iTunesu jasno je navedeno na kojim uređajima radi aplikacija. Naravno, ima slučajeva kada ćeš morati posebno platiti za istu aplikaciju koja je prilagođena za iPhone i za iPad. Npr. Osfoora ili Reeder.

Prijedlog aplikacije ovisi o onome što misliš raditi na iPadu. Npr. ja puno koristim RSS (aplikacija Reeder), čitam novosti/magazine (besplatne aplikacije Flipboard i Zite), stripove (Comic Zeal), twittam (Osfoora), koristim GTD (OmniFocus), čitam knjige/pdfove (Kindle, GoodReader, Stanza), pogledam pokoji film (AirVideo), čitam pohranjene web stranice (Instapaper), izvodim prezentacije (Keynote), surfam (iCab), upisujem bilješke (Simplenote).

Ne znam što misliš pod "da li se može nešto downloadati na iPad". Pomoću browsera iCab može se raditi klasični download kao i na desktop računalu.

Hvala DrAle, već je i Sank odgovorio na pitanje. Danas se bacam na istraživanje bespuća iPada...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 49 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds