Ponosni suvlasnik iPada 2...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ponosni suvlasnik iPada 2...

03.08.2011 | 11:07
Dragi moji prijatelji,

kako sam od jučer, ponosni suvlasnik u 1/5 iPada2 , molim vas par informacija na tu temu.
Volio bih što brže početi uživati u svim blagodatima koje ova čarobna ploča pruža, stoga da ne čeprkam po netu, ovako mi je lakše (molim dežurne dušebrižnike da ne pretjeruju ).

Ovako:
- mogu li koristiti aplikacije koje sam kupio i za iPhone ili moram kupovati posebno za iPad?
- iPad nije JB već original, te vas molim neki popis aplikacija/igrica koje su korisne i kaj vi koristite (za po doma, posao, igrice...)
- da li se može direktno s neta nešto downloadati na iPad i pohraniti ili isključivo putem iTunsa?

Za sada toliko, a ostalo uz put...

Hvala unaprijed
03.08.2011 | 11:53
Ha, ha, kako to misliš suvlasnik 1/5? Tko su ostali suvlsnici, ako smijem pitat? Mislim da li ima i djece? Pitam jer još se sjećam kad sam ja došao do prvog iPada, ja sam imao tek vremena nabaciti koju aplikaciju i igru na njega, a sve ostlo vrijeme bio je u rukama moje dvoje djece i žene

Evo odgovora na tvoja pitanjca?

1) Sve što si ikada uzeo za iPhone možeš bez da ponovo pljatiš instlirati na iPad, pa čak i one appove koji su namjenjeni samo za iPhone.

2) ako ti je na iPadu iOS 4.3.3 možeš ga jailbreakat tako da odeš na jailbreakme.com sa Safarijem. Nema jednostavnijeg jailbreaka i sve je gotovo za tren. Mada iskreno ne vidim baš puno raz.oga za to, jer ja osim RemoveBG, TruPrinta i Installousa za testiranje aplikacija ne koristim ništa drugo sa Cydie. Za neke ideje koje aplikacije koristiti pogledaj ovdje:

www.jabucnjak.hr/forum/ipad/60257-imam-n...e-app-koristiti.html

Na žalost nisam već neko vrijeme obnavljao listu, ali dodao bih jako dobar AVPlayerHD koji prikazuje sve najčešće video formate, a može se puniti drag & dropom, doduše preko kabela i iTunesa, ali bez klasične sinkronizacije.

3) iCab browser podržava direktan download sa neta, a onda mogućnost da se prebaci u npr. Dropbox, a vjerojatno ima još koji browser koji to podržava. DocumentsToGo Platinum se može povezati sa Dropboxom i tKo dijeliti dokumente, ali uskoro dolazi iCloud pa ćemo vidjeti što će on zaista nuditi. Ima playera kao npr. Media Browser koji može prikazivati slike i video preko kućne mreže sa računala ili NAS diska.

Mogućnosti su beskrajne i tek čekaju da ih otkriješ
03.08.2011 | 11:57
Mogu se koristiti one aplikacije sa iPhonea koje su predviđene za rad na oba uređaja. Ima i izuzetaka pa je npr. stari Skype radio na iPhoneu, a isti takav neprilagođen radio je i na iPadu. Takvih neprilagođenih aplikacija je malo. U iTunesu jasno je navedeno na kojim uređajima radi aplikacija. Naravno, ima slučajeva kada ćeš morati posebno platiti za istu aplikaciju koja je prilagođena za iPhone i za iPad. Npr. Osfoora ili Reeder.

Prijedlog aplikacije ovisi o onome što misliš raditi na iPadu. Npr. ja puno koristim RSS (aplikacija Reeder), čitam novosti/magazine (besplatne aplikacije Flipboard i Zite), stripove (Comic Zeal), twittam (Osfoora), koristim GTD (OmniFocus), čitam knjige/pdfove (Kindle, GoodReader, Stanza), pogledam pokoji film (AirVideo), čitam pohranjene web stranice (Instapaper), izvodim prezentacije (Keynote), surfam (iCab), upisujem bilješke (Simplenote).

Ne znam što misliš pod "da li se može nešto downloadati na iPad". Pomoću browsera iCab može se raditi klasični download kao i na desktop računalu.
03.08.2011 | 11:57
Eh Sank, dobro misliš... Njih troje i žena
Bojim se da sam u manjini. I oko iPhona koji je bio predodređen za igranje su se pomlatili da je to bilo za stat pa gledat

Hvala ti na ovim odgovorima. Budem danas popodne malo još istražio i vidio što se sve nuđa... Jučer je u 23.00 došao tek kući...
03.08.2011 | 11:59
DrAle kaže:
Mogu se koristiti one aplikacije sa iPhonea koje su predviđene za rad na oba uređaja. Ima i izuzetaka pa je npr. stari Skype radio na iPhoneu, a isti takav neprilagođen radio je i na iPadu. Takvih neprilagođenih aplikacija je malo. U iTunesu jasno je navedeno na kojim uređajima radi aplikacija. Naravno, ima slučajeva kada ćeš morati posebno platiti za istu aplikaciju koja je prilagođena za iPhone i za iPad. Npr. Osfoora ili Reeder.

Prijedlog aplikacije ovisi o onome što misliš raditi na iPadu. Npr. ja puno koristim RSS (aplikacija Reeder), čitam novosti/magazine (besplatne aplikacije Flipboard i Zite), stripove (Comic Zeal), twittam (Osfoora), koristim GTD (OmniFocus), čitam knjige/pdfove (Kindle, GoodReader, Stanza), pogledam pokoji film (AirVideo), čitam pohranjene web stranice (Instapaper), izvodim prezentacije (Keynote), surfam (iCab), upisujem bilješke (Simplenote).

Ne znam što misliš pod "da li se može nešto downloadati na iPad". Pomoću browsera iCab može se raditi klasični download kao i na desktop računalu.

Hvala DrAle, već je i Sank odgovorio na pitanje. Danas se bacam na istraživanje bespuća iPada...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 11 sati
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?