novi korisnik iPada... pomoć!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

novi korisnik iPada... pomoć!!

13.05.2011 | 13:33
kako da prebacim slike sa kompa na ipad?? dali samo preko iTunesa??
13.05.2011 | 17:57
Ima raznog softwera za to osim iTunes, npr. DiskAid ( instaliraš na komp) i Fileapp ( instaliraš na iPad).
13.05.2011 | 17:58
Znam da mnogi koji su na Windowsima ne vole iTunes, ako zbog ničeg drugog onda zbog sporosti i glomaznosti. Zaista ispada da za iTunes treba mrcina od mašine baš isto kao i za zadnju verziju COD-a Modern Warfare verzija X

Zapravo to je i jedan od razloga zašto sam na kraju prešao na Macintosha. Ipak, syncanje sadžaja uz pomoć iTunesa nije baš takva noćna mora čak ni na Windowsima. Tako npr. prebacivanje slika sa računala na iPad nije neka velika zavrzlama. Sve naravno ovisi o količini i veličini slika koje se žele prebaciti.

Kako ja imam preko 20.000 do sada snimljenih digitalnih fotopgrafija i ne trebam baš sve njih na iPadu, onda sam ja jednostavno ptvorio posebnu mapu koju sam nazvao iPadPhoto. Onda sam za svaki album pod tom mapom napravio novu mapu i dao joj ime kako će se zvati album na iPadu i onda u nju iskopirao željene slike. Kad sam to završio pokrenuo sam iTunes, spojio iPad i kad se pojavio na lijevoj strani prvo kliknuo na njega, a zatim kliknuo na list koji se zove Photos. Uključio sam syncanje fotografija i zatim kliknuo na padajuću listu pored toga i odabrao Choose folder... Tada sam izabrao gore navedenu mapu (folder, direktorij). Nakon toga još ispod toga treba kliknuti na All folders ili ako želimo birati na Selected folders pa staviti kvačicu ispred željenih mapa.

Dakle u odabranoj mapi, podmape su zapravo albumi, ali samo prepoznaje prvi nivo mapa, ako se nastavi dalje nestati mape svjedno se neće pojaviti kao album u albumu.

Slike koje su napravljene na iPadu se pak mogu na računalo prebaciti isključivo kopiranjem bez iTunesa. Tako se pod Windowsima obično iPad pojavi kao Fotoaparat ili kao removable disk. Na Macu to ide sa Image Capture.app.

Vjerojatno postoje i drugi programi umjesto iTunesa koji to mogu, ali ja ih nisam nikada probao jer nisam imao potrebe. Meni iTunesi rade jako dobro jedino što sam ja na Macu
13.05.2011 | 18:11
vlucic kaže:
Ima raznog softwera za to osim iTunes, npr. DiskAid ( instaliraš na komp) i Fileapp ( instaliraš na iPad).

Ja imam plaćenu verziju DiskAida i taj kad klikneš na mapu od slika traži da pokreneš PicsAid tako da ne znam koliko je dobar za prebacivanje slika? Dobar je samo za slike napravljene na iUređaju, dakle one slikane kamerom ili nekako drukčije napravljene i spremljene. Ne i za Albume slika koje želimo sinkronizirati sa računala.

Naravno, imam isto tako instaliran FileApp Pro i to je ok aplikacija, ali sve što preko njega uploadaš na iUređaj nalazi se u njemu, pa onda slike nisu pod originalnom aplikacijom Foto (Photo) ona sa suncokretom na ikoni i nisu podjeljene u albume već mogu biti podijeljene u mape.
13.05.2011 | 18:31
Sank:Istina je sve što si rekao, iTunes je tu vjerojatno najbolji. DiskAid je neka alternativa, jer iz FileApp na iPadu možeš pomoću "Open in" opcije otvoriti fotografiju u drugom pregledniku.
23.06.2011 | 16:26
Zasto mi na ipad-u nece da prihvati lozinku sa itunes-a, a koju vec koristim na iphone-. Javlja mi non stop da je lozinka netacna. Help
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 23 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO