iPad 2 - problem s ekranom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad 2 - problem s ekranom

29.04.2011 | 20:41
Pozdrav za sve na forumu,uzeo sam prije desetak dana dvojku i mogu reci da sam zadovoljan sa njom ali ima jedan problem po ivicama ekrana pokazuju se zute fleke ne znam zbog cega je to,molio bih sve koji znaju da mi objasne zbog cega je to?
29.04.2011 | 20:53
Na jedinici to nisam primijetio. Vjerojatno se radi o backlight bleeding problemu o kojem se naveliko pisalo:
www.google.hr/search?hl=hr&client=op...qi=&aql=&oq=
Mislim da za sada nema rjesenja.
29.04.2011 | 22:49
Jel mozes poslikati?
Reklamiraj! Kao sto kolega kaze, skoro sigurno je backlight bleedig, iako se to vidi samo kad je ekran potpuno taman, i nije bas zuto koliko sam vidio!
30.04.2011 | 06:52
hvala na odgovoru
02.08.2011 | 13:30
Rješenje je novi iPad. Ima ih bez te mane, ali neki su ih morali mijenjati i po par puta da bi dobili potpuno ispravan uređaj. Inače, žute mrlje se vide na bijeloj pozadini, a curenje pozadinskog svjetla na crnoj u potpunom mraku. Koliko sam shvatila, čitajući po različitim forumima, radi se o 2 različita problema i radi se o neispravnom displayu. Koliko god vas u trgovini uvjeravali da je to normalno, imate pravo na zamjenu. U Americi npr. čak vraćaju novac, što ne vjerujem da je slučaj kod nas. Na jednoj stranici sam čak našla da samo 1 od 7 iPadova 2 ima ispravan display.
Evo par linkova:
https://discussions.apple.com/thread/311...start=0&tstart=0
www.macrumors.com/2011/03/11/ipad-2-yell...-away-like-iphone-4/
http://www.selikoff.net/2011/03/13/ipad2...ive-screen-bleeding/
02.08.2011 | 20:18
Ja sam zamijenio dva iPada 2 i tek je treći bio ispravan, tj.bez light bleedinga. Čak su mi ponudili povrat novca, ali sam se ipak odlučio za iPad. Prvi je kupljen u Elipsu u Zgu u Avenue Mallu, drugi zamijenjen u Elipsu u Areni, i na kraju dobio ispravni bez light bleedinga u Avenue Mallu. Dečko iz Elipsa je bio i više nego susretljiv.
01.10.2011 | 13:35
U trgovini, u kojoj sam ja kupila iPad 2, ne žele mi vratiti novac. Zar ne bi Appleova garancija trebala svugdje biti ista, pogotovo ako se radi o "Premium reselleru"? Moj drugi iPad i dalje ima žute "fleke" vidljive na bijeloj pozadini, dok je curenje pozadinskog svjetla manje, recimo podnošljivo. Ne znam šta da radim, da ponovo tražim zamjenu? To žutilo me iritira najviše čitajući tekst na bijeloj pozadini. Inače, čudi me što se tako malo ljudi žali na ekran iPad-a 2, a navodno su ih prodali stotine u Hrvatskoj...
01.10.2011 | 13:54
Ja sam iPad 2 kupio u Elipsu prvi dan kad su ih dobili. Nema žutih fleka, ali ima nešto malo curenja pozadinskog svjetla, koje se jedino primjeti kod gledanja videa kad su rubovi crni, ali to nije ništa zbog čega bih se uzrujavao. Nije previše izraženo pa sam se naučio ignorirati.
04.11.2011 | 21:12
Ja imam žutu fleku ali mi je vidljivo odljepljeno staklo na tom dijelu. Rekli su mi dati novi u Zg
24.12.2011 | 22:51
Da se pridruzim temi... Blagdani su tu, i dobio sam ipad 2 na poklon. Imam i iPad (koji je btw na prodaju sada) i kada ih usporedim s istom svjetlinom npr. U Safariju sa bijelom pozadinom, iPad 2 prikazuje tu bijelu nekako toplije, žuće u odnosu na iPad na kojem je pozadina kristalno bijela.

Nemam nikakvih mrlja, curenja svijetla, cijeli ekran na iPadu 2 jednostavno ima neki "priguseni" prikaz bijele boje.

Citam po webu, to je kao normalno jer postoji vise proizvodjaca matrica za iPad 2, pa ovisi kako "potrefis".

Ima netko slican problem mozda? Nisam ni sam pametan sta da radim, dali da vratim uredjaj ili se jednostavno pomirim sa priguseno bijelom.
24.12.2011 | 23:45
Ja se ne bi sekirao oko toga. Da nisi imao pored sebe stari iPad vjerojatno to nikad ne bi primjetio.
25.12.2011 | 10:27
Riba kaže:
Ja se ne bi sekirao oko toga. Da nisi imao pored sebe stari iPad vjerojatno to nikad ne bi primjetio.

Je, u pravu si, ispada da nebih to ni primjetio da nije bilo "starog" iPada kraj mene.Tako da dvojka ostaje definitivno i necu se zamarati s tim.
26.12.2011 | 01:23
Meni se to dogodilo sa iPhoneom 4, jedan je imao žućkastiji prikaz na ekranu od drugog, a još uvijek oba rade ko vurica.
27.12.2011 | 09:52
Jedino mi je malo nejasno kako si Apple dopusti toliko razlicitih matrica u identicnom proizvodu. Ipak su poznati po visokim standardima i perfekcionizmu. Vjerujem da su u poziciji zahtjevati od proizvodjaca ekrana odredjenu kvalitetu matrica, bez obzira sto koliko vidim ekrane nabavljaju od vise dobavljaca.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 dana, 3 sati
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO