Savjet - iPad2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Savjet - iPad2

17.03.2011 | 11:11
Krajem mjeseca mi dolazi prijatelj iz NY pa bih uzeo iPad2. Dilema je - uzeti onaj s WiFi-om ili i s 3G (hoće li se to moći otključati?). Hvala na brzim reakcijama.
17.03.2011 | 11:32
Ako uzmeš 3G varijantu, otključavanje neće biti potrebno.
Ali ako uzimaš 3G verziju, svakako neka ti frend uzme AT&T model.
17.03.2011 | 12:34
Ako imaš:

1) iPhone 4 i neku od tarifa sa mobilnim data prometom, te si ga updateao na iOS 4.3 koji ima Osobni hotspot ili
2) bilo koji model iPhonea jailbreakan i imaš instaliranu MyWi aplikaciju preko Cydie ili
3) neki od mobitela drugih proizvođača koji podržava WiFi tethering i tarifu sa data prometom

onda ti ne treba 3G varijanta jer kad nemaš dostupan WiFi možeš surfati tako da uključiš WiFi tethering na mobitelu.
17.03.2011 | 14:00
@Sank
Jeli moguce sa iphone 3Gs napravit tethering za ipad2 ili samo iphone 4?
Ne zelim radit JB....
17.03.2011 | 14:22
Bojim se da to neće ići. Ja sam se nadao da će biti podržano barem Bluetoothom, ali čini se da ni od toga ništa.
17.03.2011 | 15:06
Sank kaže:
Ako imaš:

1) iPhone 4 i neku od tarifa sa mobilnim data prometom, te si ga updateao na iOS 4.3 koji ima Osobni hotspot ili
2) bilo koji model iPhonea jailbreakan i imaš instaliranu MyWi aplikaciju preko Cydie ili
3) neki od mobitela drugih proizvođača koji podržava WiFi tethering i tarifu sa data prometom

onda ti ne treba 3G varijanta jer kad nemaš dostupan WiFi možeš surfati tako da uključiš WiFi tethering na mobitelu.

Sank, hvala, upravo me to zanimalo. Ipak ću jeftinije proći s WiFi. Naravno, hvala i ostalima.
17.03.2011 | 15:20
Meni je na 3GS nakon instalacije iOS 4.3 nudio Osobni hotspot, ali samo preko Bluetootha ili USB kabela, ne i preko WiFi.

Bojim se da je za iPhone 3G(S) jedina solucija koja uključuje i WiFi tethering jest jailbreak i aplikacija MyWi (19,99$) instalirana preko Cydie.

Sam jailbreak i nije tako loš, osim što treba čekati njegov izlazak kada dođe nova verzija iOS-a. Ako se ne instaliraju svakakvi inače nepotrebni tweakovi i aplikacije koje samo služe izmjeni izgleda iOS-a i često su međusobno nekompatibilne, nema nikakvih problema.

Maloprije sam isprobao MyWi aplikaciju na svom 3G iPadu i radi super. Dakle, iPad 3G sa jailbreakanim iOS 4.2.1 i MyWi aplikacijom sada može biti WiFi hotspot za ostale uređaje.

Postoji još jedna mogućnost, ali u tom slučaju ne treba jailbreakati iPhone, ali treba iPad na koji se instalira aplikacija iTether (5$) preko Cydie pa se iPad može preko bluetootha spojiti na iPhone i koristiti u iPhone ugrađeni bluetooth tethering.
17.03.2011 | 15:38
Uff, cekaj da ponovo procitam.....

Ok, znači ne postoji kombinacija bez JB za 3Gs i ipad tethering...

Znači moram kupit i ipad2 i iphone4

Kombinacija iphone4 + ipad2 (bez JB oba) mogu koristit data promet s iphona djeljenjem interneta? Na koji nacin to funkcionira? iphone4 postaje wi-fi hotspot?
17.03.2011 | 15:50
Yes.
17.03.2011 | 15:56
Stain kaže:
Znači moram kupit i ipad2 i iphone4

Kombinacija iphone4 + ipad2 (bez JB oba) mogu koristit data promet s iphona djeljenjem interneta? Na koji nacin to funkcionira? iphone4 postaje wi-fi hotspot?

Meni se čini da će prije biti kombinacija iPad2 i iPhone5

I odgovor je DA.
17.03.2011 | 16:10
Evo da i ja potvrdim,

iPhone 4 sa iOS 4.3 i iPad je kombinacija koja ne traži jailbreak za korištenje WiFi Osobnog hotspota.

Ostale kombinacije uključuju jailbreak iPhonea ili iPada.
17.03.2011 | 16:24
Da - da Vanjuška... iphone 5 i ipad 3 moja greška!
03.04.2011 | 18:48
Pozdrav Na ljeto bi kupio ipad2 iz Kanade, pa me muči pitanje adaptera.. Naime vidim da se s ipadom dobije 10W USB Power Adapter za kojeg se navodi da se s njim dobije i neki nastavci tako da se može koristiti bilo gdje, e sad pitanje je dali se može koristiti kod nas ili se mora kupiti baš "naš" europski koji mi se čini da je isti, barem mi se čini ovaj iz apcoma

store.apcom.hr/appleipadusbpoweradapter10w-p-479.html
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 37 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds