Vanjski disk za iPad
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vanjski disk za iPad

22.08.2018 | 16:27
Pozdrav svima (koji su prolazu)!

Ima li netko iskustva sa spajanjem vanjskog diska na iPad i je li najbolje rješenje wireless opcija?...
  • Mate22
  • Posjetitelj
22.08.2018 | 20:51
Nemogu se na ipad spojit vanjski diskovi nikako ti wireless mogu naravno.
22.08.2018 | 20:57
... Hvala!

Ima li netko koju preporuku za neki model koji je dobavljiv u HR, jeftiniji od 1.000 kuna?...
22.08.2018 | 21:20
Naravno da se mogu, ali nisu diskovi, već stickovi.
Jedan pogled na net i eto:
www.macworld.co.uk/feature/iphone/best-e...iphone-ipad-3579792/
22.08.2018 | 21:30
... Hvala!

Tražio sam po netu ali nisam našao nego model s donje poveznice.

https://www.seagate.com/goflexsatellite/specs.html
23.08.2018 | 05:55
Nisi napisao zasto bi spajao vanjski disk na iPad?
  • Mate22
  • Posjetitelj
23.08.2018 | 08:26
A vjerovatno za multimediju ja sam za moj iPad pro 12.9" nabavio dva ixpand sandisk usb jedan od 64gb i jedan od 128gb vrlo dobra i praktična stvarčica.
www.sandisk.com/home/mobile-device-storage/ixpand
23.08.2018 | 10:25
zabac kaže:

... Radi pohrane fileova.
23.08.2018 | 10:32
Mate22 kaže:
A vjerovatno za multimediju ja sam za moj iPad pro 12.9" nabavio dva ixpand sandisk usb jedan od 64gb i jedan od 128gb vrlo dobra i praktična stvarčica.
www.sandisk.com/home/mobile-device-storage/ixpand

... Hvala na preporuci.

Meni se čini ipak praktičnijim donja verzija zbog lakše manipulacije memorijskim karticama izmedju iPada i računala, a ima i nešto vlastite memorije : )

Leef iAccess MicroSD Card Reader with Lightning Connector for iOS
  • Mate22
  • Posjetitelj
23.08.2018 | 14:19
Pa ni to nije loše to je nešta slično onom mojem samo ima još utor za memo kartice.
23.08.2018 | 14:49
Mate22 kaže:
Pa ni to nije loše to je nešta slično onom mojem samo ima još utor za memo kartice.

... Memo kartice naknadno neograničeno mogu jeftinije kupovati od stickova za iPad s istim (fiksnim) kapacitetom, a uz čitač kartica za PC/MAC dokumenti su mi svugdje dostupni : )
23.08.2018 | 16:20
iMo kaže:
zabac kaže:

Kakvih točno fileo-va?

Imaš i od Apple-a:
www.apple.com/shop/product/MJYT2AM/A/lig...d-card-camera-reader

Dosta je šturih podataka i teško je dati neki koristan prijedlog.
23.08.2018 | 16:48
zabac kaže:
iMo kaže:
zabac kaže:

Kakvih točno fileo-va?

Imaš i od Apple-a:
www.apple.com/shop/product/MJYT2AM/A/lig...d-card-camera-reader

Dosta je šturih podataka i teško je dati neki koristan prijedlog.

... Hvala i na ovom prijedlogu!

Dakle radi se uglavnom o ilustracijama u raznim tehnikama. Uglavnom se ne radi o velikim fajlovima ali će ih, ako Bog da, biti puno : )
23.08.2018 | 20:09
Znači na iPadu radiš ilustracije?
Da li se spremaju tamo gdje su fotografije?
Da li imaš stalno internet i/ili mrežu?

Ja imam:
iCloud drive - 5GB
Drive (Google) - 15GB
OneDrive (Microsoft) - 5GB
Dropbox - 3,8GB

U pogonu je:
Synology NAS - 3TB koji je isto dograbiv s iUređaja

Ovo gore su free servisi i ima skoro 30GB prostora.

Pitanje je da li ti treba vanjski disk jer bi se možda spasio za 7,99kn uzeti 50GB na iCloud-u?
23.08.2018 | 23:50
zabac kaže:
Znači na iPadu radiš ilustracije?
Da li se spremaju tamo gdje su fotografije?
Da li imaš stalno internet i/ili mrežu?

Ja imam:
iCloud drive - 5GB
Drive (Google) - 15GB
OneDrive (Microsoft) - 5GB
Dropbox - 3,8GB

U pogonu je:
Synology NAS - 3TB koji je isto dograbiv s iUređaja

Ovo gore su free servisi i ima skoro 30GB prostora.

Pitanje je da li ti treba vanjski disk jer bi se možda spasio za 7,99kn uzeti 50GB na iCloud-u?

... Da! Dovršavam neke crteže nacrtane olovkom ili tušem, a neke počinjem i potpuno raditi na njemu. Do sada to nisam mogao pa tek stječem iskustvo : )

Crteže spremam dijelom u Photos, a dijelom u onu fiksnu plavu mapu na desktopu. Izbor ovisi o tome što dalje namjeravam činiti s njima jer crteže ‘provlačim’ kroz nekoliko aplikacija čije mogućnosti još isprobavam. Za sada su se najbolje pokazale Adobe Sketch i MediBang Paint.

Jedan dio crteža arhiviram i na Googlovom Driveu ali tamo imam samo 1 GB prostora jer ga koristim već godinama.

Hvala Ti na podsjetniku da mogu koristiti i ostala tri besplatna servisa, ali volio bih arhiv imati pri ruci neovisno o internet vezi, iako ona trenutno nije upitna.

Vezano uz iCloud i ostale kupnje preko Apple ID računa u App Storeu - postoji li mogućnost da mi netko sa strane preko svog Apple ID računa plati aplikaciju koju bih onda ja mogao za sebe skinuti na moj iPad (dakle nešto kao darovna kartica), odnosno da mi na isti način plati proširenje iClouda?...
24.08.2018 | 05:14
Ovo zadnje mislim da nije moguće, jer kad netko nešto kupi onda se to veže za njegov Aplle ID.
24.08.2018 | 11:28
zabac kaže:
Naravno da se mogu, ali nisu diskovi, već stickovi.
Jedan pogled na net i eto:
www.macworld.co.uk/feature/iphone/best-e...iphone-ipad-3579792/

... Jučer sam naišao i na donji primjerak : )

PNGimage.png
24.08.2018 | 11:30
cariblanco kaže:
Ovo zadnje mislim da nije moguće, jer kad netko nešto kupi onda se to veže za njegov Aplle ID.

... Hvala na odgovoru.
24.08.2018 | 20:45
Ti stickovi (ili citaci kartica) mi nekako smrde da imaju ogranicenja koja Apple namece. Dati 120kn i nije neki novac ali ako ne radi ili ne radi kako bi trebalo, tada je bacena svaka lipa.
24.08.2018 | 21:16
zabac kaže:
Ti stickovi (ili citaci kartica) mi nekako smrde da imaju ogranicenja koja Apple namece. Dati 120kn i nije neki novac ali ako ne radi ili ne radi kako bi trebalo, tada je bacena svaka lipa.

... Hvala na info : )
07.09.2018 | 09:31
cariblanco kaže:

... Mislim da je ipak moguce iskemijati financiranje kupnje sa strane putem opcije Gift Card koju ti nudi Account u App Storeu. Npr. prijatelj koji ima PayPal preko darovne kartice uplati ti potreban iznos (jedino ne znam mora li biti zaokruzen na stoticu), a ti ga primis na svoj Account, upises code i kupis doznacenim iznosom sto hoces iz App Storea. Posudjeni novac prijatelju vratis u keshu ili preko bankovna racuna - i svi zadovoljni : )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO