Vanjski disk za iPad
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vanjski disk za iPad

22.08.2018 | 16:27
Pozdrav svima (koji su prolazu)!

Ima li netko iskustva sa spajanjem vanjskog diska na iPad i je li najbolje rješenje wireless opcija?...
  • Mate22
  • Posjetitelj
22.08.2018 | 20:51
Nemogu se na ipad spojit vanjski diskovi nikako ti wireless mogu naravno.
22.08.2018 | 20:57
... Hvala!

Ima li netko koju preporuku za neki model koji je dobavljiv u HR, jeftiniji od 1.000 kuna?...
22.08.2018 | 21:20
Naravno da se mogu, ali nisu diskovi, već stickovi.
Jedan pogled na net i eto:
www.macworld.co.uk/feature/iphone/best-e...iphone-ipad-3579792/
22.08.2018 | 21:30
... Hvala!

Tražio sam po netu ali nisam našao nego model s donje poveznice.

https://www.seagate.com/goflexsatellite/specs.html
23.08.2018 | 05:55
Nisi napisao zasto bi spajao vanjski disk na iPad?
  • Mate22
  • Posjetitelj
23.08.2018 | 08:26
A vjerovatno za multimediju ja sam za moj iPad pro 12.9" nabavio dva ixpand sandisk usb jedan od 64gb i jedan od 128gb vrlo dobra i praktična stvarčica.
www.sandisk.com/home/mobile-device-storage/ixpand
23.08.2018 | 10:25
zabac kaže:

... Radi pohrane fileova.
23.08.2018 | 10:32
Mate22 kaže:
A vjerovatno za multimediju ja sam za moj iPad pro 12.9" nabavio dva ixpand sandisk usb jedan od 64gb i jedan od 128gb vrlo dobra i praktična stvarčica.
www.sandisk.com/home/mobile-device-storage/ixpand

... Hvala na preporuci.

Meni se čini ipak praktičnijim donja verzija zbog lakše manipulacije memorijskim karticama izmedju iPada i računala, a ima i nešto vlastite memorije : )

Leef iAccess MicroSD Card Reader with Lightning Connector for iOS
  • Mate22
  • Posjetitelj
23.08.2018 | 14:19
Pa ni to nije loše to je nešta slično onom mojem samo ima još utor za memo kartice.
23.08.2018 | 14:49
Mate22 kaže:
Pa ni to nije loše to je nešta slično onom mojem samo ima još utor za memo kartice.

... Memo kartice naknadno neograničeno mogu jeftinije kupovati od stickova za iPad s istim (fiksnim) kapacitetom, a uz čitač kartica za PC/MAC dokumenti su mi svugdje dostupni : )
23.08.2018 | 16:20
iMo kaže:
zabac kaže:

Kakvih točno fileo-va?

Imaš i od Apple-a:
www.apple.com/shop/product/MJYT2AM/A/lig...d-card-camera-reader

Dosta je šturih podataka i teško je dati neki koristan prijedlog.
23.08.2018 | 16:48
zabac kaže:
iMo kaže:
zabac kaže:

Kakvih točno fileo-va?

Imaš i od Apple-a:
www.apple.com/shop/product/MJYT2AM/A/lig...d-card-camera-reader

Dosta je šturih podataka i teško je dati neki koristan prijedlog.

... Hvala i na ovom prijedlogu!

Dakle radi se uglavnom o ilustracijama u raznim tehnikama. Uglavnom se ne radi o velikim fajlovima ali će ih, ako Bog da, biti puno : )
23.08.2018 | 20:09
Znači na iPadu radiš ilustracije?
Da li se spremaju tamo gdje su fotografije?
Da li imaš stalno internet i/ili mrežu?

Ja imam:
iCloud drive - 5GB
Drive (Google) - 15GB
OneDrive (Microsoft) - 5GB
Dropbox - 3,8GB

U pogonu je:
Synology NAS - 3TB koji je isto dograbiv s iUređaja

Ovo gore su free servisi i ima skoro 30GB prostora.

Pitanje je da li ti treba vanjski disk jer bi se možda spasio za 7,99kn uzeti 50GB na iCloud-u?
23.08.2018 | 23:50
zabac kaže:
Znači na iPadu radiš ilustracije?
Da li se spremaju tamo gdje su fotografije?
Da li imaš stalno internet i/ili mrežu?

Ja imam:
iCloud drive - 5GB
Drive (Google) - 15GB
OneDrive (Microsoft) - 5GB
Dropbox - 3,8GB

U pogonu je:
Synology NAS - 3TB koji je isto dograbiv s iUređaja

Ovo gore su free servisi i ima skoro 30GB prostora.

Pitanje je da li ti treba vanjski disk jer bi se možda spasio za 7,99kn uzeti 50GB na iCloud-u?

... Da! Dovršavam neke crteže nacrtane olovkom ili tušem, a neke počinjem i potpuno raditi na njemu. Do sada to nisam mogao pa tek stječem iskustvo : )

Crteže spremam dijelom u Photos, a dijelom u onu fiksnu plavu mapu na desktopu. Izbor ovisi o tome što dalje namjeravam činiti s njima jer crteže ‘provlačim’ kroz nekoliko aplikacija čije mogućnosti još isprobavam. Za sada su se najbolje pokazale Adobe Sketch i MediBang Paint.

Jedan dio crteža arhiviram i na Googlovom Driveu ali tamo imam samo 1 GB prostora jer ga koristim već godinama.

Hvala Ti na podsjetniku da mogu koristiti i ostala tri besplatna servisa, ali volio bih arhiv imati pri ruci neovisno o internet vezi, iako ona trenutno nije upitna.

Vezano uz iCloud i ostale kupnje preko Apple ID računa u App Storeu - postoji li mogućnost da mi netko sa strane preko svog Apple ID računa plati aplikaciju koju bih onda ja mogao za sebe skinuti na moj iPad (dakle nešto kao darovna kartica), odnosno da mi na isti način plati proširenje iClouda?...
24.08.2018 | 05:14
Ovo zadnje mislim da nije moguće, jer kad netko nešto kupi onda se to veže za njegov Aplle ID.
24.08.2018 | 11:28
zabac kaže:
Naravno da se mogu, ali nisu diskovi, već stickovi.
Jedan pogled na net i eto:
www.macworld.co.uk/feature/iphone/best-e...iphone-ipad-3579792/

... Jučer sam naišao i na donji primjerak : )

PNGimage.png
24.08.2018 | 11:30
cariblanco kaže:
Ovo zadnje mislim da nije moguće, jer kad netko nešto kupi onda se to veže za njegov Aplle ID.

... Hvala na odgovoru.
24.08.2018 | 20:45
Ti stickovi (ili citaci kartica) mi nekako smrde da imaju ogranicenja koja Apple namece. Dati 120kn i nije neki novac ali ako ne radi ili ne radi kako bi trebalo, tada je bacena svaka lipa.
24.08.2018 | 21:16
zabac kaže:
Ti stickovi (ili citaci kartica) mi nekako smrde da imaju ogranicenja koja Apple namece. Dati 120kn i nije neki novac ali ako ne radi ili ne radi kako bi trebalo, tada je bacena svaka lipa.

... Hvala na info : )
07.09.2018 | 09:31
cariblanco kaže:

... Mislim da je ipak moguce iskemijati financiranje kupnje sa strane putem opcije Gift Card koju ti nudi Account u App Storeu. Npr. prijatelj koji ima PayPal preko darovne kartice uplati ti potreban iznos (jedino ne znam mora li biti zaokruzen na stoticu), a ti ga primis na svoj Account, upises code i kupis doznacenim iznosom sto hoces iz App Storea. Posudjeni novac prijatelju vratis u keshu ili preko bankovna racuna - i svi zadovoljni : )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 17 minuta
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO