ipad pro za istocno i zapadno trziste razlika
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ipad pro za istocno i zapadno trziste razlika


09.01.2018 | 21:10
planiram kupiti ipad pro 12.9 256gb s olovkom, gledao sam po ducanima u zagrebu svi nose oznaku za istocno trziste a to je mp6g2hc/a, pod tom oznakom navedeni ipad pro se prodaje samo u Sloveniji,Hrvatskoj,Srbiji,Bih,Crnoj Gori,Makedoniji,Madjarskoj ,Bugarskoj,Rumunjskoj,Ceskoj, Slovackoj i Juznoafrickoj republici, tj u siromasnjim zemljama.

Moje pitanje glasi da li ima ikakva razlika u kvaliteti izrade ipad pro za istocno trziste i zapadno trziste, napr. Njemacko ,Austrijsko, svedsko trziste. za Njemacko trziste ipad pro 12.9 256gb space grey nosi oznaku mp6g2fd/a.

Cudno je da se ipad pro s jednom oznakom prodaje u siromasnijim zemljma a s drugim oznaka za bogatije zemlje.

iz iskustva znam da su neki proizvodi bolje napravljeni za zapadno trziste u odnosu na one za istocno odnosno Hrvatsko trziste.

s Applom nemam puno iskustva osim jednog starijeg iphone-a koji jos uvijek dobro radi ukljucujuci i bateriju, taj je bio za Zapadno trziste.

hvala
09.01.2018 | 21:38
Nema to nikakve veze,svi su isti i sve servisiras u ovlastenim servisima tj ako ima neku gresku dobijes novi uredjaj
09.01.2018 | 22:22
Stara tema, nije Apple Nutella!

Bavim se Appleom desetljećima, firma u kojoj radim ga prodaje preko desetljeće, odgovorno tvrdim da ne postoji baš nikakva proizvodna razlika između ijednog Apple uređaja ovisno o tržištu.

Razlika u oznakama na kutijama se svodi na jezik dokumentacije u kutiji - ili na tip tipkovnice, i to je - to!
09.01.2018 | 22:35
Ako ti nije teško ili preveliki trošak, odi do Austrije. I za Nutellu su mnogi(uvoznici) tvrdili da je ista, pa i nakon neovisnih testiranja koja su ih demantirala. Dali su i sami uvoznici bili obmanuti, to je drugi par opanaka?
10.01.2018 | 11:06
@JOHN
Glupost,rastavljao sam i jedne i druge i odgovorno tvrdim da nema bas nikakve razlike.Samo ovo sto je Davor naveo.
10.01.2018 | 12:45
Razlika je i u cijeni. Preskupo je to sve da bi radili razliku.
10.01.2018 | 16:53
Saint, svaka čast na tvojim saznanjima, al ja ne vjerujem.
10.01.2018 | 17:44
Zasto? Imati malo vjere u ljude.
Ovako i onako cigane, sad bi trebali rusiti kvalitetu za Hrvatsko trziste.
Skuplje bi ih doslo prebiranje uredjaja nego profit koji bi ostvarili.
10.01.2018 | 17:55
@JOHN - Zato jer bi tehnološki bilo skupo raditi bilo kakve razlike između uređaja, pogotovo što bi to značilo i nekakav paralelizam različitih rezervnih dijelova, servisne mreže, svega, to je suldi koncept za jedan visokotehnološki uređaj. Da ne pričamo da bi time riskirali reputaciju, a radi čega, kao siromašni su, pa trebaju krađom i prevarom do zarade, to im je motivacija?

Što bi uopće mogli lošije staviti, a da se to odmah ne primjeti?

A ti John, a i svatko to ne vjeruje, neka lijepo onda naručuje uređaje s international English oznakama - jednako su dostupni, jednake cijene i sve ostalo kao i oni specifično lokalizirani za naše tržište. Nama su na skladištu i jedni i drugi, jednako dostupni, nema nikakve razlike.
10.01.2018 | 18:04
Nmg da vjerujem sta citam.

Bas bi dizajnirali poseban uredjaj za HR trziste, da ustede na dijelovima. Pa 20 godina im je trebalo da stave znak @ na hrvatsku tipkovnicu
10.01.2018 | 19:36
Pa nisam ni rekao da bi osobno kupio neki "izvana". Nego ako čovjek ima sumnju, bolje će se osjećat ako kupi onaj "izvana". Čista psihologija. A pogotovo ako u prilog ide i cijena.
Gledajte ljudi, selektivne proizvodnje je bilo uvijek i bit će je i dalje. Koliko vas je konkretno posjetilo tvornice dijelova uređaja i assembley tvornice za Apple, pa da zna šta priča? Nitko! O ovom se može raspravljat u nedogled.
Unazad decenij ili dva su se svi proizvođači kleli kako su uređaji za sve isti i jednake kvalitete. Aha.

Šta to znači visokotehnološki uređaj? Pa prije 30-40g je i perilica rublja bila visokotehnološki uređaj. Aparat za kavu, mobitel, plazma tv itd.

drlovric, riječ je o regiji, a ne samo HR. Pažljivije čitaj. Dobro nisi naglasio za neki kvart u Zagrebu.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
10.01.2018 | 20:46
Ako postoji razlika ona nije u tehnološkoj razlici komponenata nego je u sustavu kontrole. Primjerice linija proizvoda sa manjim postotkom greške nekih komponenti i linija proizvoda sa većim postotkom greške nekih komponenti.
10.01.2018 | 21:31
Kriminalcu pogotovo nije za vjerovat.
10.01.2018 | 21:51
hvala na odgovorima ,
postavio sam ovo pitanje jer nemam iskustva s novijm apple proizvodima , da li je netko imao nekakvih problema s ipad pro kupljenim u Hrvatskim ducanima


hvala
10.01.2018 | 21:58
Ako netko 'vjeruje' u nešto, onda nema te sile, niti razumnog agrumenta koji ga može uvjeriti u suprotno, čak i da ga sam Tim Cook provede kroz postrojenja u kojima se sastavljaju Apple računala.

S druge pak strane, zdrav razum govori da bi bilo preskupo i neučinkovito detektirati i izdvajati lošije komponente, i onda od njh sastavljati uređaje koji bi, koliko-toliko, trebali normalno raditi, a osim toga, iskustvo nam govori da su se sva sra#ja koja su se događali Apple-u po pitanju kvalitete hardvera ili sastavljanja (pregrijavanje i pregaranje Nvidia grafičke, otisci tipkovnice na ekranima, ljuštenje non-glossy premaza nakon nekog vremena itd.) događala podjednako na svim tržištima, tako da je sve ovo samo šuplja priča.

Druga je stvar kad imaš 10-ak tvornica po čitavom svijetu koje sastavljaju iste modele automobila pa onda vidiš da je 'japanac' iz Turske lošije kvalitete od 'japanca' iz Japana. Ili kad, recimo, proizvodiš deterdžent, i imaš desetke postrojenja širom svijeta, pa onda možeš dva različita (po sastavu) proizvoda nazvati istim imenom, proizvoditi u dvjema različitim tvornicama, i jedan prozivod distribuirati na zapadno, a drugi na istočno tržište.
10.01.2018 | 22:55
Ako me Tim Cook provede kroz postrojenje i uvjeri, povjerovat ću. Nedavno sam zaključio da se bave kriminalnim radnjama i ta činjenica nije došla od nekog s jabučnjaka, nekog tko je nerazuman(na što insuiraš),nego je došlo direktno iz njihovih usta. Toliko o tome.
Uostalom, ti znaš da sve komponente izlaze iz istih prostorija iz iste ulice i kučnog broja. Jesi li i ti zaposlenik Apple-a?
  • Daddo
  • Posjetitelj
11.01.2018 | 05:38
max7 kaže:
hvala na odgovorima ,
postavio sam ovo pitanje jer nemam iskustva s novijm apple proizvodima , da li je netko imao nekakvih problema s ipad pro kupljenim u Hrvatskim ducanima


hvala


Žena ima ipad pro 9.7" Wifi 32 GB već godinu i pol, kupljen u Sancta Domenici, problema s njim nikakvih.

Što se istok i zapad varijanti tiče, ne zamaram se time pretjerano. Ono što znam je da (apple) mobilni telefoni koji dolaze od operatera i oni koji se kupuju u slobodnoj prodaji po pitanju SW-a (davno sam gledao, operater "lijepi" neke svoje postavke na telefon) nisu isti pa ih zato i ne kupujem tako.
11.01.2018 | 09:39
JOHN kaže:
Ako me Tim Cook provede kroz postrojenje i uvjeri, povjerovat ću. Nedavno sam zaključio da se bave kriminalnim radnjama i ta činjenica nije došla od nekog s jabučnjaka, nekog tko je nerazuman(na što insuiraš),nego je došlo direktno iz njihovih usta. Toliko o tome.
Uostalom, ti znaš da sve komponente izlaze iz istih prostorija iz iste ulice i kučnog broja. Jesi li i ti zaposlenik Apple-a?



Čisto sumnjam da bi i onda povjerovao, jer kad netko vjeruje u nešto, dokazi mu ne znače ništa, uvijek ostaje sumnja u istinitost dokaza.

Ne insinuiram ništa, nego samo kažem da je nerazumno (ne osoba, nego razmišljanje) očekivati da bi Apple namjerno nabavljao komponente lošije kvalitete da bi ih ugrađivao u uređaje namjenjene samo jednom dijelu tržišta tj. nekoj regiji.

Nisam zaposlenik Apple-a, i ne znam sa sigurnošću da li baš svi Appleovi uređaji izlaze iz jednog (ili dva) postrojenja, ali znam da Apple komponente uzima na veliko, uglavnom od jednog dobavljača (izuzetak su slučajevi kada jedan dobavljač nije u mogućnosti ispuniti količinske zahtjeve Apple-a. Isto tako znam da je Apple pod stalnom lupom medija i da bi do sada sigurno negdje 'isplivala' informacija da Apple naručuje komponente po principu: dajte nam 80% premium komponenti, i 20% škarta za ove balkance (ili bilo koje drugo 'siromašno' tržište). Također, još nigdje nisam pronašao članak u kojem je netko ustanovio da postoje dva ista Apple uređaja sa bitno različitim komponentama.

I za kraj, da još jednom ponovim, svi veliki proizvodni gafovi koji su se Apple-u dogodili, uočeni su na proizvodima koji se prodaju na 'bogatim' tržištima, tako da, ako Apple ciljano nabavlja lošije komponente, onda ih ravnomjerno ugrađuje u uređaje za sva tržišta. Najjasniji dokaz da Apple ima dvije proizvodne linije (jednu kvalitetniju, i drugu slabije kvalitete) bio bio uočavanje velike razlike u broju kvarova između različitih tržišta, ili pojava određenih problema samo u određenim regijama, a to se kako vidimo (iz napisa medija, i komentara korisnika na forumima) ne događa.
11.01.2018 | 10:00
JOHN kaže:
Nedavno sam zaključio da se bave kriminalnim radnjama i ta činjenica nije došla od nekog s jabučnjaka, nekog tko je nerazuman(na što insuiraš),nego je došlo direktno iz njihovih usta. Toliko o tome.


O čemu je konkretno riječ?
11.01.2018 | 10:41
JOHN kaže:
Saint, svaka čast na tvojim saznanjima, al ja ne vjerujem.


I ja isto ne vjerujem u taj armirani beton. Jebo to što stručnjaci kažu da je čvrst, ne vjerujem ja to ništa!
11.01.2018 | 10:45
@Soffoklo
Usporavanju uređaja i tko zna čemu još. Ovo je samo početak, tko zna koje će još govno isplivat. Nadam se uskoro tužbama i presudama, te da će ih na koncu dobrano opalit po džepu, odnosno da im kazna obzirom na njihov budžet neće biti simbolična.
Istrage su pokrenute u USA, Europi. A nadam se da će se pridružiti i drugi. Jednostavno, neki si sa vremenom počinju stvarat iluziju da su bogovi jer imaju pozamašne cifre na računima. To su govna, a ne ljudi.
11.01.2018 | 10:46
smayoo kaže:
JOHN kaže:
Saint, svaka čast na tvojim saznanjima, al ja ne vjerujem.


I ja isto ne vjerujem u taj armirani beton. Jebo to što stručnjaci kažu da je čvrst, ne vjerujem ja to ništa!

Ne bi ni ja ako komponente nisu odgovarajuće.
Da, u IT svijetu je sve sigurno. Pušta voda na sve strane.
11.01.2018 | 10:49
m@xym kaže:
JOHN kaže:
Ako me Tim Cook provede kroz postrojenje i uvjeri, povjerovat ću. Nedavno sam zaključio da se bave kriminalnim radnjama i ta činjenica nije došla od nekog s jabučnjaka, nekog tko je nerazuman(na što insuiraš),nego je došlo direktno iz njihovih usta. Toliko o tome.
Uostalom, ti znaš da sve komponente izlaze iz istih prostorija iz iste ulice i kučnog broja. Jesi li i ti zaposlenik Apple-a?



Čisto sumnjam da bi i onda povjerovao, jer kad netko vjeruje u nešto, dokazi mu ne znače ništa, uvijek ostaje sumnja u istinitost dokaza.

Ne insinuiram ništa, nego samo kažem da je nerazumno (ne osoba, nego razmišljanje) očekivati da bi Apple namjerno nabavljao komponente lošije kvalitete da bi ih ugrađivao u uređaje namjenjene samo jednom dijelu tržišta tj. nekoj regiji.

Nisam zaposlenik Apple-a, i ne znam sa sigurnošću da li baš svi Appleovi uređaji izlaze iz jednog (ili dva) postrojenja, ali znam da Apple komponente uzima na veliko, uglavnom od jednog dobavljača (izuzetak su slučajevi kada jedan dobavljač nije u mogućnosti ispuniti količinske zahtjeve Apple-a. Isto tako znam da je Apple pod stalnom lupom medija i da bi do sada sigurno negdje 'isplivala' informacija da Apple naručuje komponente po principu: dajte nam 80% premium komponenti, i 20% škarta za ove balkance (ili bilo koje drugo 'siromašno' tržište). Također, još nigdje nisam pronašao članak u kojem je netko ustanovio da postoje dva ista Apple uređaja sa bitno različitim komponentama.

I za kraj, da još jednom ponovim, svi veliki proizvodni gafovi koji su se Apple-u dogodili, uočeni su na proizvodima koji se prodaju na 'bogatim' tržištima, tako da, ako Apple ciljano nabavlja lošije komponente, onda ih ravnomjerno ugrađuje u uređaje za sva tržišta. Najjasniji dokaz da Apple ima dvije proizvodne linije (jednu kvalitetniju, i drugu slabije kvalitete) bio bio uočavanje velike razlike u broju kvarova između različitih tržišta, ili pojava određenih problema samo u određenim regijama, a to se kako vidimo (iz napisa medija, i komentara korisnika na forumima) ne događa.

Kod Apple-a nikad ništa ne ispliva? Čudno, izgleda da nismo u istom sunčevom sustavu! Nije mi jasno zašto ih toliko podržavaš? Istina je da su možda kvalitetniji od drugih, al neke bez rezervne podrške mi nisu prihvatljive.
Da te usrećim oko vjerovanja.....ni onda ne bi vjerovao. .....Pa naravno da bi vjerovao.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
11.01.2018 | 11:24
m@xym kaže:
...S druge pak strane, zdrav razum govori da bi bilo preskupo i neučinkovito detektirati i izdvajati lošije komponente, i onda od njh sastavljati uređaje koji bi, koliko-toliko, trebali normalno raditi, a osim toga,...


Svaka linija masovne proizvodnje ima sustave kontrole kvalitete proizvoda. To znači: uzima se određeni broj proizvoda (postotak od neke količine) i provjerava se njegova ispravnost (recimo 0,5 posto - što je veći postotak manji je broj nesipravnih ili uređaja koji će se prije pokvariti. Ispravnost tih proizvoda mora biti u određenom (prethodno definiranom) postotku ispravna. Tada je ta cijela serija klasificirana kao ispravna. Ako je postotak ne ispravnih veći od definiranog postotka cijela serija se "baca" i smatra neispravnom. No međutim kapitalizam se dosjeti pa ne želi bacati. Tako su se davno (a možda i danas, ne znam) procesori za kompove mogli kupiti u dvije verzije: u kutiji i bez kutije - ali jeftinije. Razlog je bio upravo u što su bez kutije / jeftiniji procesori biti iz serije koja je imala veći, nedopušteni broj grešaka. Sukladno tomu i njihov je rad uzrokovao veći broj problema.

Tako da se ne radi to o nikakvom dodatnom izabiranju loših komponenti, nego o redovnoj kontroli, a "lošiji" rezultati se plasiraju na manje važno tržište.
11.01.2018 | 12:29
JOHN kaže:

Kod Apple-a nikad ništa ne ispliva? Čudno, izgleda da nismo u istom sunčevom sustavu! Nije mi jasno zašto ih toliko podržavaš? Istina je da su možda kvalitetniji od drugih, al neke bez rezervne podrške mi nisu prihvatljive.
Da te usrećim oko vjerovanja.....ni onda ne bi vjerovao. .....Pa naravno da bi vjerovao.


Ne podržavam ja njih, samo zdravorazumski razmišljam.

Ono što želim reći je, samo to, da za sada nema nekih objektivnih dokaza za tvrdnju da Apple ima više linija (koje se razlikuju po kvaliteti gotovog proizvoda) istog proizvoda, od kojih su neki slabije kvalitete, te da se takvi uređaji distribuiraju na određena, Apple-u manje važna, tržišta.

Objektivni dokaz bi bio insiderska informacija iz samih postrojenja, koja nisu Apple-ova, nego u vlasništvu 'podizvođača' (a s ozbirom na sve dosadašnje 'leak'-ove prototipova novih uređaja nije nerazumno očekivati da bi takva informacija, ako je točna, lako izašla u javnost), ili već spomenuta veća pojavnost uređaja sa greškama samo na određenim tržištima (što, barem za sada, nije slučaj).

A ova glupost sa usporavanjem uređaja zbog pada kapaciteta baterije im definitvno nije trebala, i ako su je već htjeli uvesti, mogli su to napraviti transparentno.

Naprimjer, mogli su dati korisniku mogućnost izbora da li žele tu funkciju ili ne (ali to se očito ne uklapa u njihovu filozofiju), i uvesti indikator u status bar-u iz kojeg bi bilo jasno zašto je došlo do usporenja (jer do usporenja može doći zbog više faktora: namjerno smanjenje brzine rada procesora, bug u OS-u ili programu koji se vrti u petlji, dodatna funkcionalnost novog OS-a koja i ne radi baš najbolje na starijem hardveru, softversko 'smeće' nakupljeno zbog instalacija/deinstalacija raznih programa, i sl.), jer sada korisnici svako usporenje rada mobitela mogu smatrati 'namjernim usporenjem OS-a od strane proizvođača'.
11.01.2018 | 12:52
Air kaže:


Svaka linija masovne proizvodnje ima sustave kontrole kvalitete proizvoda. To znači: uzima se određeni broj proizvoda (postotak od neke količine) i provjerava se njegova ispravnost (recimo 0,5 posto - što je veći postotak manji je broj nesipravnih ili uređaja koji će se prije pokvariti. Ispravnost tih proizvoda mora biti u određenom (prethodno definiranom) postotku ispravna. Tada je ta cijela serija klasificirana kao ispravna. Ako je postotak ne ispravnih veći od definiranog postotka cijela serija se "baca" i smatra neispravnom. No međutim kapitalizam se dosjeti pa ne želi bacati. Tako su se davno (a možda i danas, ne znam) procesori za kompove mogli kupiti u dvije verzije: u kutiji i bez kutije - ali jeftinije. Razlog je bio upravo u što su bez kutije / jeftiniji procesori biti iz serije koja je imala veći, nedopušteni broj grešaka. Sukladno tomu i njihov je rad uzrokovao veći broj problema.

Tako da se ne radi to o nikakvom dodatnom izabiranju loših komponenti, nego o redovnoj kontroli, a "lošiji" rezultati se plasiraju na manje važno tržište.


Ovo o čemu govoriš (procesori u ambalaži i bez nje), nema veze sa kontrolom kvalitete, nego se radi o 'retail' pakiranju za tržište, i OEM pakiranju za firme koje same sklapaju kompjutere, a razilka u cijeni proizlazi iz dodatnih troškova za proizvodnju ambalaže i za samo pakiranje. To što se kod nas često događa da se OEM roba prodaje krajnjim korisnicima je sasvim druga tema.

Inače, ako čemo baš pričati o procesorima, svaki, ali baš svaki proizvedeni procesor se testira jer ne postoje zasebne linije za procesore iste serije ali različitih radnih frekvencija, nego samo jedna linija, a prilikom testiranja gotovog procesora (prije montaže u kućište) isti se testiraju i prema rezultatima klasificiraju u određni tip procesora, te montiraju u kućišta na koje se otisne šifra modela, a škart se baca jer - ne radi zadovoljavajuće ni na najnižoj frekvenciji ili radi pogrešno.

U ne tako dalekoj prošlosti su bili poznati i slučajevi gdje su, zbog tržišnih prilika, objektivno 'jači' modeli prodavani pod 'slabije' jer u tom periodu nije bilo potražnje za ovim prvim.

Međutim, sve ovo nema puno veze sa temom, jer Apple ne proizvodi komponente, sva proizvodnja i sklapanje je de-facto outsorce-ano.

Kada u tvornicu u Kini u kojoj se sklapaju kompjuteri dođe neka komponenta, ona je već testirana, kada se kompjuter sastavi od tih djelova, ponovo se testira i ako radi - radi i ide u prodaju, ako ne radi, onda je škart, i mora se ponovo rastaviti da bi se iskoristili ispravni djelovi. Ne možeš samo uzeti neispravan ili poluispravan uređaj, i poslati ga na Balkan, u Afriku ili neku zabit u Južnoj Americi i nadati se da će tamo kako-tako raditi.
11.01.2018 | 14:20
m@xym kaže:
JOHN kaže:

Kod Apple-a nikad ništa ne ispliva? Čudno, izgleda da nismo u istom sunčevom sustavu! Nije mi jasno zašto ih toliko podržavaš? Istina je da su možda kvalitetniji od drugih, al neke bez rezervne podrške mi nisu prihvatljive.
Da te usrećim oko vjerovanja.....ni onda ne bi vjerovao. .....Pa naravno da bi vjerovao.


Ne podržavam ja njih, samo zdravorazumski razmišljam.

Ono što želim reći je, samo to, da za sada nema nekih objektivnih dokaza za tvrdnju da Apple ima više linija (koje se razlikuju po kvaliteti gotovog proizvoda) istog proizvoda, od kojih su neki slabije kvalitete, te da se takvi uređaji distribuiraju na određena, Apple-u manje važna, tržišta.

Objektivni dokaz bi bio insiderska informacija iz samih postrojenja, koja nisu Apple-ova, nego u vlasništvu 'podizvođača' (a s ozbirom na sve dosadašnje 'leak'-ove prototipova novih uređaja nije nerazumno očekivati da bi takva informacija, ako je točna, lako izašla u javnost), ili već spomenuta veća pojavnost uređaja sa greškama samo na određenim tržištima (što, barem za sada, nije slučaj).

A ova glupost sa usporavanjem uređaja zbog pada kapaciteta baterije im definitvno nije trebala, i ako su je već htjeli uvesti, mogli su to napraviti transparentno.

Naprimjer, mogli su dati korisniku mogućnost izbora da li žele tu funkciju ili ne (ali to se očito ne uklapa u njihovu filozofiju), i uvesti indikator u status bar-u iz kojeg bi bilo jasno zašto je došlo do usporenja (jer do usporenja može doći zbog više faktora: namjerno smanjenje brzine rada procesora, bug u OS-u ili programu koji se vrti u petlji, dodatna funkcionalnost novog OS-a koja i ne radi baš najbolje na starijem hardveru, softversko 'smeće' nakupljeno zbog instalacija/deinstalacija raznih programa, i sl.), jer sada korisnici svako usporenje rada mobitela mogu smatrati 'namjernim usporenjem OS-a od strane proizvođača'.


Sad pročitaj još jednom što si napisao, pa probaj promislit. Da se nije netko zainatio, o ovome se ne bi ni pričalo. A da se i sam Apple nije oglasio, ti bi tu osobu vjerojatno smatrao paranoidnom budalom zato jer Apple je bog.
I u konačnici da to govno nije isplivalo, svi bi bili sretni jer znamo da je Apple jedini fer igrač. Da, moš mislit! No, da te usput nešto pitam. Dali bi bio sretniji da to nije izašlo van?
  • Air
  • Korisnik
  • 64
11.01.2018 | 14:40
[quote="m@xym" post=164855]Air kaže:

Inače, ako čemo baš pričati o procesorima, svaki, ali baš svaki proizvedeni procesor se testira jer ne postoje zasebne linije za procesore iste serije ali različitih radnih frekvencija, nego samo jedna linija, a prilikom testiranja gotovog procesora (prije montaže u kućište) isti se testiraju i prema rezultatima klasificiraju u određni tip procesora, te montiraju u kućišta na koje se otisne šifra modela, a škart se baca jer - ne radi zadovoljavajuće ni na najnižoj frekvenciji ili radi pogrešno.


Da li se kod testiranja procesora radi od principu 0/1 (provodi ili ne provodi struju) ili postoje nekakve tolerancije odstupanja?
11.01.2018 | 14:57
JOHN,

Pa naravno da bi se Apple pravio 'grbav' da ovo nije otkriveno (kao i bilo tko drugi od konkurencije).

Ovo dalje mi je malo nejasno, ti misliš da možeš znati što bih ja rekao ili pomislio u nekoj hipotetskoj situaciji?! Ti si nekakav medij ili tome slično?

Tko je ikad tvrdio da je Apple fer igrač?! U poslovanju nema fer igranja, samo bespoštedna borba za što bolju poziciju, pridržavajući se pri tome zakonskih propisa (onoliko koliko se mora, nemaju zaludu svu silu zaposlenih pravnika). Nema tu ni emocija, ni morala, ali takvi su svi, Apple nije iznimka.

Ne bih bio ni sretniji ni nesretniji da je ovo isplivalo, ne gajim nikakave emocije prema Apple-u (niti bilo kojoj drugoj tvrtci). A isto tako, ne podržvam niti branim ovakvo ponašanje Apple, jer su na ovakav način doveli svoje korisnike u zabludu (većina korisnika mislila je da je do usporenja došlo zbog dodatnih zahtjeva novog OS-a, što je do sada bio glavni razlog sporijeg rada mobitela). Uglavnom, biti će vrlo interesantno kako će se Apple izvući iz ove situacije, i koliko će im to nanijeti štete.
11.01.2018 | 15:08
Dakle, slažemo se da je Apple prevarant. Ili ne?
Jel u pitanju "glupost" ili prevara?
Čini mi se da nam se pojmovi i gledišta razilaze.
Ja uopće ne raspravljam o bespoštednoj borbi među konkurencijom, nego odnosu proizvođača prema potrošaču.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 34 minuta
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO