Ne znam gdje cu od živaca !!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ne znam gdje cu od živaca !!

30.01.2015 | 14:37
anci81 kaže:
Da shvatila sam i prijavila sam samo hoće li itko povjerovati da je moje dijete za to krivo.....ajojjjjjj.napisala sam im reklamaciju...poslala i objasnila...izgleda, kao neka bjednica a ubiti to je puno love...ostala bez kinte...uh...a šta me snađe neće vise.i da najvjerovatnije sam još u dugu kad mi ne nudi opciju NONE JEL DA.? Opet na banku..uzas

Nema ti tu šta banka pomoć. Ako želiš zadržat taj account, plati ili čekaj da ti apple da refund. S tim da im nisi uopće morala navodit razlog zbog kojeg tražiš povrat.

Ako želiš napraviti novi account, možeš dobiti opciju none, ali na kompu, ne znam radi li na iPadu.

U iTunesu se odlogiraš, odeš na store i klikneš kao da želiš kupiti neku free aplikaciju. I onda ti ponudi opciju da napraviš novi account i možeš odabrati none.

Ali ako i to napraviš, opet se može dogoditi da se kupi nešto što se plaća. I onda će opet biti istih problema.

Jedino trajno rješenje je naučit djecu da igrice u kojima moraš svakih pet minuta kupovati zlato/srebro/dijamante/ živote/smrti/vrijeme ili nešto stoto ako želiš igrati nisu igre nego SRANJE.

I staviti opciju da iTunes za apsolutno svaku kupovinu traži potvrdu, za djecu koja više vole Kim Kardashian i Candy Crush nego vlastiti život.
30.01.2015 | 19:40
Možeš dobiti opciju "none" mada je ne vidiš kad napraviš novi račun. Fora ti je u tome da moraš otići na store i skinuti neku BESPLATNU aplikaciju, tada ti nudi opciju "none". Znači treba ti bilo koja besplatna aplikacija da bi dobila tu opciju.
30.01.2015 | 19:58
iAnte kaže:
anci81 kaže:
Da shvatila sam i prijavila sam samo hoće li itko povjerovati da je moje dijete za to krivo.....ajojjjjjj.napisala sam im reklamaciju...poslala i objasnila...izgleda, kao neka bjednica a ubiti to je puno love...ostala bez kinte...uh...a šta me snađe neće vise.i da najvjerovatnije sam još u dugu kad mi ne nudi opciju NONE JEL DA.? Opet na banku..uzas

Nema ti tu šta banka pomoć. Ako želiš zadržat taj account, plati ili čekaj da ti apple da refund. S tim da im nisi uopće morala navodit razlog zbog kojeg tražiš povrat.

Ako želiš napraviti novi account, možeš dobiti opciju none, ali na kompu, ne znam radi li na iPadu.

U iTunesu se odlogiraš, odeš na store i klikneš kao da želiš kupiti neku free aplikaciju. I onda ti ponudi opciju da napraviš novi account i možeš odabrati none.

Ali ako i to napraviš, opet se može dogoditi da se kupi nešto što se plaća. I onda će opet biti istih problema.

Jedino trajno rješenje je naučit djecu da igrice u kojima moraš svakih pet minuta kupovati zlato/srebro/dijamante/ živote/smrti/vrijeme ili nešto stoto ako želiš igrati nisu igre nego SRANJE.

I staviti opciju da iTunes za apsolutno svaku kupovinu traži potvrdu, za djecu koja više vole Kim Kardashian i Candy Crush nego vlastiti život.

Hvala!!
30.01.2015 | 19:59
cariblanco kaže:
Možeš dobiti opciju "none" mada je ne vidiš kad napraviš novi račun. Fora ti je u tome da moraš otići na store i skinuti neku BESPLATNU aplikaciju, tada ti nudi opciju "none". Znači treba ti bilo koja besplatna aplikacija da bi dobila tu opciju.

Hvala!!
31.01.2015 | 08:58
Mislim da nema opcije none na HR itunes, koliko znam bilo je samo na USA računu.

Pa dali djete zna šifru tvog itunes računa? Ako da promjeni je, i samo ti kupuj aplikacije.

U postavke-općenito-ograničenja(restrikcije) stavi da uvijek traži tvoju šifru prilikom kupovine ili skidanja aplikacije i mirna si.

EDIT: tek sad vidim da su već napisali ovo što i ja, prije nisam vidio ovo
31.01.2015 | 09:17
kvaju kaže:
Mislim da nema opcije none na HR itunes, koliko znam bilo je samo na USA računu.

Pa dali djete zna šifru tvog itunes računa? Ako da promjeni je, i samo ti kupuj aplikacije.

U postavke-općenito-ograničenja(restrikcije) stavi da uvijek traži tvoju šifru prilikom kupovine ili skidanja aplikacije i mirna si.

EDIT: tek sad vidim da su već napisali ovo što i ja, prije nisam vidio ovo

Ima opcija none ali je nisam na početku označila ....posto račun Nije bio podmiren jednostavno je ajmo rec zablokalo...sada sam podmirila račun ....odmah stavila kvacicu na NONE..promijenila sam lozinku...svom sinu pojasnila neke stvari jer dijete stvarno nije znalo...nikad nismo kupovali ništa ovo je prvi put, a uvijek je nešto besplatno...i tako sam sad bogatija za znanje ,a kraća za džep... Ali očito se moraš naučiti na svojim greškama ....iako sam mogla pročitati neke stvari i naučiti prije.....HVALA VAM SVIMA ...DA VAS NIJE SVIH BILO ne bih išla na banku i vrtila bi se u krug misleći ko zna sto....hvala još jednom...ostajem na jabucnjaku jer stvarno ima korisnih informacija....pozdrav adminu i ekipi....!!!!
31.01.2015 | 16:05
Sjećam se jedne teme gdje smo komentirali moralnost developera i apple, kad dozvoljavaju igre napisane na takav način. Mislim da sam ostao usamljen u kritiziranju takvih programa, ostali su ih odobravali kao normalne, a sve kozekvence koje mogu proizaći ( kao u tvom slučaju ) moraju snositi neupućeni roditelji.
Meni je uvjek žao bilo koga, tko se na takav način opeče. Stojim i dalje kod svog stava da je to po meni nemoralno. Zašto bi plaćao "žirafi" za pojedeni sladoled 1$, nakon što je pojela tri besplatna...nek se napravi free i plaćena verzija iste igre, pa nek onda žirafa jede sladoleda koliko hoće. Šta reći, nego navlakuša i pol
31.01.2015 | 16:44
cariblanco kaže:
Sjećam se jedne teme gdje smo komentirali moralnost developera i apple, kad dozvoljavaju igre napisane na takav način. Mislim da sam ostao usamljen u kritiziranju takvih programa, ostali su ih odobravali kao normalne, a sve kozekvence koje mogu proizaći ( kao u tvom slučaju ) moraju snositi neupućeni roditelji.
Meni je uvjek žao bilo koga, tko se na takav način opeče. Stojim i dalje kod svog stava da je to po meni nemoralno. Zašto bi plaćao "žirafi" za pojedeni sladoled 1$, nakon što je pojela tri besplatna...nek se napravi free i plaćena verzija iste igre, pa nek onda žirafa jede sladoleda koliko hoće. Šta reći, nego navlakuša i pol

Istina slažem se s tobom ali očito da cijeli svijet tako funkcionira ...
01.02.2015 | 03:04
Nisam citao cijelu temu, tako da ne znam o kojem se iznosu radi, ali znam slucajeve da je Apple vracao novac koji su djeca na takav nacin potrosila. Progooglaj malo na tu temu, lako ces naci.

Najbolje djeci kupiti iTunes bon sa odredjenim iznosom, i da to bude mjesecni "dzeparac". Ako hoce neka potrose za jedan dan, onda ostatak mjeseca nema nista. Tako ce najbolje nauciti
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 46 minuta
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO