Ne znam gdje cu od živaca !!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ne znam gdje cu od živaca !!

30.01.2015 | 14:37
anci81 kaže:
Da shvatila sam i prijavila sam samo hoće li itko povjerovati da je moje dijete za to krivo.....ajojjjjjj.napisala sam im reklamaciju...poslala i objasnila...izgleda, kao neka bjednica a ubiti to je puno love...ostala bez kinte...uh...a šta me snađe neće vise.i da najvjerovatnije sam još u dugu kad mi ne nudi opciju NONE JEL DA.? Opet na banku..uzas

Nema ti tu šta banka pomoć. Ako želiš zadržat taj account, plati ili čekaj da ti apple da refund. S tim da im nisi uopće morala navodit razlog zbog kojeg tražiš povrat.

Ako želiš napraviti novi account, možeš dobiti opciju none, ali na kompu, ne znam radi li na iPadu.

U iTunesu se odlogiraš, odeš na store i klikneš kao da želiš kupiti neku free aplikaciju. I onda ti ponudi opciju da napraviš novi account i možeš odabrati none.

Ali ako i to napraviš, opet se može dogoditi da se kupi nešto što se plaća. I onda će opet biti istih problema.

Jedino trajno rješenje je naučit djecu da igrice u kojima moraš svakih pet minuta kupovati zlato/srebro/dijamante/ živote/smrti/vrijeme ili nešto stoto ako želiš igrati nisu igre nego SRANJE.

I staviti opciju da iTunes za apsolutno svaku kupovinu traži potvrdu, za djecu koja više vole Kim Kardashian i Candy Crush nego vlastiti život.
30.01.2015 | 19:40
Možeš dobiti opciju "none" mada je ne vidiš kad napraviš novi račun. Fora ti je u tome da moraš otići na store i skinuti neku BESPLATNU aplikaciju, tada ti nudi opciju "none". Znači treba ti bilo koja besplatna aplikacija da bi dobila tu opciju.
30.01.2015 | 19:58
iAnte kaže:
anci81 kaže:
Da shvatila sam i prijavila sam samo hoće li itko povjerovati da je moje dijete za to krivo.....ajojjjjjj.napisala sam im reklamaciju...poslala i objasnila...izgleda, kao neka bjednica a ubiti to je puno love...ostala bez kinte...uh...a šta me snađe neće vise.i da najvjerovatnije sam još u dugu kad mi ne nudi opciju NONE JEL DA.? Opet na banku..uzas

Nema ti tu šta banka pomoć. Ako želiš zadržat taj account, plati ili čekaj da ti apple da refund. S tim da im nisi uopće morala navodit razlog zbog kojeg tražiš povrat.

Ako želiš napraviti novi account, možeš dobiti opciju none, ali na kompu, ne znam radi li na iPadu.

U iTunesu se odlogiraš, odeš na store i klikneš kao da želiš kupiti neku free aplikaciju. I onda ti ponudi opciju da napraviš novi account i možeš odabrati none.

Ali ako i to napraviš, opet se može dogoditi da se kupi nešto što se plaća. I onda će opet biti istih problema.

Jedino trajno rješenje je naučit djecu da igrice u kojima moraš svakih pet minuta kupovati zlato/srebro/dijamante/ živote/smrti/vrijeme ili nešto stoto ako želiš igrati nisu igre nego SRANJE.

I staviti opciju da iTunes za apsolutno svaku kupovinu traži potvrdu, za djecu koja više vole Kim Kardashian i Candy Crush nego vlastiti život.

Hvala!!
30.01.2015 | 19:59
cariblanco kaže:
Možeš dobiti opciju "none" mada je ne vidiš kad napraviš novi račun. Fora ti je u tome da moraš otići na store i skinuti neku BESPLATNU aplikaciju, tada ti nudi opciju "none". Znači treba ti bilo koja besplatna aplikacija da bi dobila tu opciju.

Hvala!!
31.01.2015 | 08:58
Mislim da nema opcije none na HR itunes, koliko znam bilo je samo na USA računu.

Pa dali djete zna šifru tvog itunes računa? Ako da promjeni je, i samo ti kupuj aplikacije.

U postavke-općenito-ograničenja(restrikcije) stavi da uvijek traži tvoju šifru prilikom kupovine ili skidanja aplikacije i mirna si.

EDIT: tek sad vidim da su već napisali ovo što i ja, prije nisam vidio ovo
31.01.2015 | 09:17
kvaju kaže:
Mislim da nema opcije none na HR itunes, koliko znam bilo je samo na USA računu.

Pa dali djete zna šifru tvog itunes računa? Ako da promjeni je, i samo ti kupuj aplikacije.

U postavke-općenito-ograničenja(restrikcije) stavi da uvijek traži tvoju šifru prilikom kupovine ili skidanja aplikacije i mirna si.

EDIT: tek sad vidim da su već napisali ovo što i ja, prije nisam vidio ovo

Ima opcija none ali je nisam na početku označila ....posto račun Nije bio podmiren jednostavno je ajmo rec zablokalo...sada sam podmirila račun ....odmah stavila kvacicu na NONE..promijenila sam lozinku...svom sinu pojasnila neke stvari jer dijete stvarno nije znalo...nikad nismo kupovali ništa ovo je prvi put, a uvijek je nešto besplatno...i tako sam sad bogatija za znanje ,a kraća za džep... Ali očito se moraš naučiti na svojim greškama ....iako sam mogla pročitati neke stvari i naučiti prije.....HVALA VAM SVIMA ...DA VAS NIJE SVIH BILO ne bih išla na banku i vrtila bi se u krug misleći ko zna sto....hvala još jednom...ostajem na jabucnjaku jer stvarno ima korisnih informacija....pozdrav adminu i ekipi....!!!!
31.01.2015 | 16:05
Sjećam se jedne teme gdje smo komentirali moralnost developera i apple, kad dozvoljavaju igre napisane na takav način. Mislim da sam ostao usamljen u kritiziranju takvih programa, ostali su ih odobravali kao normalne, a sve kozekvence koje mogu proizaći ( kao u tvom slučaju ) moraju snositi neupućeni roditelji.
Meni je uvjek žao bilo koga, tko se na takav način opeče. Stojim i dalje kod svog stava da je to po meni nemoralno. Zašto bi plaćao "žirafi" za pojedeni sladoled 1$, nakon što je pojela tri besplatna...nek se napravi free i plaćena verzija iste igre, pa nek onda žirafa jede sladoleda koliko hoće. Šta reći, nego navlakuša i pol
31.01.2015 | 16:44
cariblanco kaže:
Sjećam se jedne teme gdje smo komentirali moralnost developera i apple, kad dozvoljavaju igre napisane na takav način. Mislim da sam ostao usamljen u kritiziranju takvih programa, ostali su ih odobravali kao normalne, a sve kozekvence koje mogu proizaći ( kao u tvom slučaju ) moraju snositi neupućeni roditelji.
Meni je uvjek žao bilo koga, tko se na takav način opeče. Stojim i dalje kod svog stava da je to po meni nemoralno. Zašto bi plaćao "žirafi" za pojedeni sladoled 1$, nakon što je pojela tri besplatna...nek se napravi free i plaćena verzija iste igre, pa nek onda žirafa jede sladoleda koliko hoće. Šta reći, nego navlakuša i pol

Istina slažem se s tobom ali očito da cijeli svijet tako funkcionira ...
01.02.2015 | 03:04
Nisam citao cijelu temu, tako da ne znam o kojem se iznosu radi, ali znam slucajeve da je Apple vracao novac koji su djeca na takav nacin potrosila. Progooglaj malo na tu temu, lako ces naci.

Najbolje djeci kupiti iTunes bon sa odredjenim iznosom, i da to bude mjesecni "dzeparac". Ako hoce neka potrose za jedan dan, onda ostatak mjeseca nema nista. Tako ce najbolje nauciti
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 55 minuta
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO