Podrška za CarPlay
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Podrška za CarPlay

30.05.2023 | 13:29
Pa k vragu, očekivao bih da entuzijasti znaju parkirati auto na centimetar!
31.05.2023 | 20:09
Djuro genijalac kaže:
Pa k vragu, očekivao bih da entuzijasti znaju parkirati auto na centimetar!

A čuj, nije svaki entuzijast isti, neki nakon što se parkiraju moraju ostaviti mjesta da mogu prije odlaska obići još dva tri puta oko auta da ga pogledaju,... i onda još jednom prije nego zamaknu iza ćoška
26.06.2026 | 22:38
Jeste li čuli novi trač o Tesli i Appleu?

Navodno je ozbiljno - Tesle će dobiti CarPlay podršku, ipak!

Tesla je dugo-dugo inzistirao na potpuno internom sustavu koji upravlja cijelim vozilom i nisu se bavili idejom da onda u sve to još guraju neki third-party standard. No, onda im se dogodilo nešto slično onoj anegdoti s bankom koja se opekla jer jer ignorirala Mac korisnike... tako je ispalo i da kupci Tesle jako vole iPhone, štoviše – 65% vozača Tesle koristi iPhone!

I svi oni jako vole komociju svog CarPlay okruženja, tako da je izgleda Musk na kraju popustio...
27.06.2026 | 20:30
Tesla je zaigrao "na obaranje ruke" s Appleom i popušio. Ali ne vjerujem dok ne vidim. CarPlay implementacija mora biti kvalitetna, potpuna i bez fige u džepu. A ne kao na BMW-u, na primjer.

Ovo sam nedavno napisao u mailu Teslinom prodajnom predstavniku nakon odrađene testne vožnje:

(...) ali nakon gotovo 10 godina se opet vraćati na to da nemam rješenja koja koristim gotovo svakodnevno u vožnji (spomenuo sam Teams, diktiranje poruka i mailova, čitanje poruka bi radilo uz čačkanje po mobitelu, govorna komanda za nazivanje kontakata iz imenika - također sam probao, ne radi jer Tesla infotainment ne zna prepoznati hrvatski izgovor imena, govorno upravljanje navigacijskim softverom, siri shortcuts za definiranje novih kalendarskih unosa i podsjetnika, trivijalne komande kao uzvrati zadnji propušteni poziv i uzvrati zadnji dolazni poziv, što nije ista stvar…) - to mi jednostavno nije prihvatljivo.

Također, predlagati čovjeku koji radi svoj posao na način kako ga ja radim alternativu nekim AI posrednikom* je isto kao da mesaru predlažete da koristi švicarski nožić za tranširanje teleće polovice. Može se, ali ne želim to.

Tako da, kako smo zaključili u telefonskom razgovoru, slobodno ovo proslijedite nekom ako mislite da može biti od konstruktivne koristi, a mene zapišite na neku listu i kontaktirajte me kad (ako) se promijeni politika i Tesla se pridruži širokom krugu proizvođača automobila (kojem pripadaju i Dacia, i MG, Kia, itd.) koji podržavaju Apple CarPlay.

Na sličnu listu sam zapisan u BYD da mi se jave kad (bez ako) poprave svoj dovoz za 10%, koliko im manjka da meni bude prihvatljivo za 80% mojih kilometara godišnje. Pa evo. Tko prvi. U međuvremenu, moj sadašnji benzinski auto me služi vrlo pouzdano i ne moram žuriti s odlukom.

(...)

Meni osobno nije bitna tema, ali vratite informaciju natrag u razvoj, softver za GPS navigaciju je na razini od prije 10+ godina. OK bi bilo za besplatno rješenje (Google Maps), ali za ozbiljno korištenje nekom tko radi puno kilometara - to nije to. Neka pogledaju na primjer Tom Tom GO. Tako to treba izgledati i tako treba funkcionirati dinamička live traffic navigacija.
Također, ako glasovne upute već izgovaraju toponime s putokaza, onda stvarno nema smisla da to nije prilagođeno lokalnom jeziku (dakle, da mi kaže da izađem s autoceste i slijedim putokaz za Slunj, a ne za “Slandž”). :-D Ako ništa drugo, bar me je dobro nasmijao…

FUSNOTA:
* prodajni predstavnik mi je predložio (besplatno) korištenje Grok-a kao workaround za neke meni bitne stvari koje trenutno ne rade na Tesli
27.06.2026 | 22:02
Lijepo si im odgovorio, vrlo korektno i argumentirano. Ovo s Teslom je, čini se, bio čisti "brute force" — jer ako ti 65% kupaca koristi iPhone, a ti to ignoriraš, to na duge staze ne može dobro proći jer konkurencija na spava. Iako je Tesla vjerojatno još uvijek najbolji EV, lako će izgubiti taj tron uz Kineze koji imaju duge korake!

Volio bih u nekom "simulatoru povijesti" vidjeti scenarij koji se zamalo i dogodio - da je Apple kupio Teslu. Ako ništa drugo, dobra stvar koja bi se dogodila je da ne bismo morali gledati onaj ružni Johnny Ive Ferrari!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO