Jailbreak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jailbreak

• kupus
  • Posjetitelj
21.01.2021 | 13:23
Ima li koga tko se, nedaj bože, odlučio na jailbreak iz zatvora iosa?

Samo generalno neka pitanja:

1. Rade li sve aplikacije? Moze li neka prepoznati da se radi o "rootanom" uredaju i odbiti raditi? (pr: bankovne aplikacije na androidu, ne rade na rootanim uredajima)
2. Utjecaj na bateriju
3. Stabilnost sustava
4. Neki problemi koji se ne javljaju na iosu? Znam da kod jailbreaka nema vise updatea, ali to mi je okej buduci da bi jailbreakao iphone se (2016), koji ionako ove godine ide u zastaru

Ako je protivno pravilima foruma isprike.
21.01.2021 | 14:59
Nisam te tom scenom bavio vec godinama. Jednostavno je izgubilo svaki smisao. Apple je pratio sve najbolje Cydia tweaks i vecinu toga vremenom implementirao u sam iOS.

Jedino je na kraju ostala ekipa koja voli da krade aplikacije ili eventualno instalira neke apolikacije za pracenje (uposlenika, supruznika, partnera) i sl.

Ne vidim daans koju bi konkretnu svrhu imao da se upustas u sve to. Posljednje verzije Jaila su bile semi tethered.... izgubis JB svaskim restartom ili gasenjem uredjaja.
21.01.2021 | 15:53
Ad. 1 Većina aplikacija radi i na jailbreak-anom iPhonu, ali postoje i aplikacije koje mogu detektirati jailbrake, i one ne rade. Isto tako postoje i aplikacije koje mogu zavarati ove aplikacije (uglavnom bankarske) i natjerati ih da ipak rade. Ja sam svojevremno imao jailbreak na iOS 13 i tadašnja bankarska aplikacije OTP banke je uredno radila.

Ad. 2 Utjecaj na bateriju je uglavnom neznatan, mada potrošnja baterije može porasti ako instaliraš puno utility-a koji se vrte u pozadini. Ja nisam primjetio neki veliki porast u potršnji baterije dok sam imao jailbreak na iPhonu.

Ad. 3 Određene aplikacije, ili kombinacija aplikacija može utjecati na stabilnost sustava, sve je to stvar sreće, odnosno tvojih osobnih preferencija (koje utility-e želiš instalirati, i da li su međusobno kompatiblini). Uglavnom se ta nestabilsnot manifestira neposredno nakon instalacije aplikacije, pa problm lako "riješiš" deinstalacijom iste.

Ad. 4 Trenutno još ne postoji stabilan jailbreak za iPhone noviji od 7 na iOS 14, a i ovo što postoji je, kao što je rekao drlovric, semi-tethered, što znači da nakon svakog restarta (ili gašenja-palajenja) uređaja, moraš ponovo napraviti jailbreak proceduru, pri tome ne gubiš utilitye koje si instalirao, nego se nakon ponovnog jailbreaka uređaj vraća u isto stanje kao prije gašenja (restarta).
  • kupus
  • Posjetitelj
23.01.2021 | 18:59
Zahvaljujem na odgovorima. Cekam da izadje 14.4 jailbreak, pa cu onda probati. Ako ne valja, lako se vratim.
23.01.2021 | 20:23
Pa što jednostavno ne uzmeš telefon na Androidu?
Riješiti ćeš se "zatvora iOS-a".
23.01.2021 | 21:12
Da, povratak je lagan, samo ugasiš-upališ mobitel.

Mada neke stvari mogu i ostati. Kod mene npr. ne radi OTA upadate (update direktno sa iPhone-a), tj. javlja grešku kod provjere update, iako sam uredno upgrade-ao mobitel preko PC-a (sa 3uTools aplikacijom) već dva puta.
Možda bi clean install to riješio, ali nije mi se dalo čekati 2-3 dana dok vrati sve podatke i updatea (instalira) sve aplikacije.
23.01.2021 | 23:33
Nisam to nikada niti pokušavao - jer jednostavno nisam imao potrebe. Meni se čini samo kao nepotrebna komplikacija koja ne vrijedi te novostečene "slobode" u ovom slučaju. Kolega mi se time zezao, ali na starijim generacijama iOS-a i to je radilo, ali koliko sam pratio kako idu nove verzije sve je teže i s više komplikacija.

Moj savjet - nije vrijedno, tko želi otvoren sustav neka uzme Android.
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
29.05.2021 | 12:26
Baš sam nedavno naišao na jedan post kako je svijet funkcionirao prije otprilike 10 godina. Ljudi bi kupovali iPhone u ono vrijeme od pet tisuća kuna da bi došli doma jailbreakali ga i skinili igricu od 1$ besplatno. Jer to im je bilo teško platit, ali mobitel od nekoliko tisuća kuna nije. Naravno šala je, jer bi ljudi radili to zbog drugih razloga isto, ali mlada populacije je bila više đir igrice od koji dolar.
29.05.2021 | 21:09
overtherainbow kaže:
Baš sam nedavno naišao na jedan post kako je svijet funkcionirao prije otprilike 10 godina. Ljudi bi kupovali iPhone u ono vrijeme od pet tisuća kuna da bi došli doma jailbreakali ga i skinili igricu od 1$ besplatno. Jer to im je bilo teško platit, ali mobitel od nekoliko tisuća kuna nije. Naravno šala je, jer bi ljudi radili to zbog drugih razloga isto, ali mlada populacije je bila više đir igrice od koji dolar.

Slažem se sa tobom, ali imam jedan primjer gdje Koliko znam nema drugog rješenja.

Naime imam Eye-Fi SD karticu za svoj fotoaparat koja WiFi putem prebacuje u album slike.

Platio karticu i instalirao aplikaciju sa App store-a prije par godina. Neke perepetije dosle jedna firma kupila Eye Fi pa druga i uglavnom podrška prestala.
App store povukao aplikaciju i više se ne može instalirati. Jedini nacin jailbrake pa sa "loših" stranica povući aplikaciju i koristiti.

Ima li jos koja druga opcija?

P.S

Na iPadu imam Shuttersnitch koji placam godisnje i podržava transfer, ali kupiti za svaki iOS uređaj je malo previše. Original aplikacija se mogla skinuti neograničeno puta.
30.05.2021 | 07:47
Zasto kupiti za svaki uredjaj kad mozes ukljuciti djeljenje unutar obitelji. 4 ili 6 uredjaja podrzava.
Ovo s EyeFi ne razumijem, prijenos je dosta spor. Trebao si kupiti SD card citac i ustekati ga u telefon/ipad.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 21 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.87 Seconds