Jailbreak
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Jailbreak

• kupus
  • Posjetitelj
21.01.2021 | 13:23
Ima li koga tko se, nedaj bože, odlučio na jailbreak iz zatvora iosa?

Samo generalno neka pitanja:

1. Rade li sve aplikacije? Moze li neka prepoznati da se radi o "rootanom" uredaju i odbiti raditi? (pr: bankovne aplikacije na androidu, ne rade na rootanim uredajima)
2. Utjecaj na bateriju
3. Stabilnost sustava
4. Neki problemi koji se ne javljaju na iosu? Znam da kod jailbreaka nema vise updatea, ali to mi je okej buduci da bi jailbreakao iphone se (2016), koji ionako ove godine ide u zastaru

Ako je protivno pravilima foruma isprike.
21.01.2021 | 14:59
Nisam te tom scenom bavio vec godinama. Jednostavno je izgubilo svaki smisao. Apple je pratio sve najbolje Cydia tweaks i vecinu toga vremenom implementirao u sam iOS.

Jedino je na kraju ostala ekipa koja voli da krade aplikacije ili eventualno instalira neke apolikacije za pracenje (uposlenika, supruznika, partnera) i sl.

Ne vidim daans koju bi konkretnu svrhu imao da se upustas u sve to. Posljednje verzije Jaila su bile semi tethered.... izgubis JB svaskim restartom ili gasenjem uredjaja.
21.01.2021 | 15:53
Ad. 1 Većina aplikacija radi i na jailbreak-anom iPhonu, ali postoje i aplikacije koje mogu detektirati jailbrake, i one ne rade. Isto tako postoje i aplikacije koje mogu zavarati ove aplikacije (uglavnom bankarske) i natjerati ih da ipak rade. Ja sam svojevremno imao jailbreak na iOS 13 i tadašnja bankarska aplikacije OTP banke je uredno radila.

Ad. 2 Utjecaj na bateriju je uglavnom neznatan, mada potrošnja baterije može porasti ako instaliraš puno utility-a koji se vrte u pozadini. Ja nisam primjetio neki veliki porast u potršnji baterije dok sam imao jailbreak na iPhonu.

Ad. 3 Određene aplikacije, ili kombinacija aplikacija može utjecati na stabilnost sustava, sve je to stvar sreće, odnosno tvojih osobnih preferencija (koje utility-e želiš instalirati, i da li su međusobno kompatiblini). Uglavnom se ta nestabilsnot manifestira neposredno nakon instalacije aplikacije, pa problm lako "riješiš" deinstalacijom iste.

Ad. 4 Trenutno još ne postoji stabilan jailbreak za iPhone noviji od 7 na iOS 14, a i ovo što postoji je, kao što je rekao drlovric, semi-tethered, što znači da nakon svakog restarta (ili gašenja-palajenja) uređaja, moraš ponovo napraviti jailbreak proceduru, pri tome ne gubiš utilitye koje si instalirao, nego se nakon ponovnog jailbreaka uređaj vraća u isto stanje kao prije gašenja (restarta).
  • kupus
  • Posjetitelj
23.01.2021 | 18:59
Zahvaljujem na odgovorima. Cekam da izadje 14.4 jailbreak, pa cu onda probati. Ako ne valja, lako se vratim.
23.01.2021 | 20:23
Pa što jednostavno ne uzmeš telefon na Androidu?
Riješiti ćeš se "zatvora iOS-a".
23.01.2021 | 21:12
Da, povratak je lagan, samo ugasiš-upališ mobitel.

Mada neke stvari mogu i ostati. Kod mene npr. ne radi OTA upadate (update direktno sa iPhone-a), tj. javlja grešku kod provjere update, iako sam uredno upgrade-ao mobitel preko PC-a (sa 3uTools aplikacijom) već dva puta.
Možda bi clean install to riješio, ali nije mi se dalo čekati 2-3 dana dok vrati sve podatke i updatea (instalira) sve aplikacije.
23.01.2021 | 23:33
Nisam to nikada niti pokušavao - jer jednostavno nisam imao potrebe. Meni se čini samo kao nepotrebna komplikacija koja ne vrijedi te novostečene "slobode" u ovom slučaju. Kolega mi se time zezao, ali na starijim generacijama iOS-a i to je radilo, ali koliko sam pratio kako idu nove verzije sve je teže i s više komplikacija.

Moj savjet - nije vrijedno, tko želi otvoren sustav neka uzme Android.
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
29.05.2021 | 12:26
Baš sam nedavno naišao na jedan post kako je svijet funkcionirao prije otprilike 10 godina. Ljudi bi kupovali iPhone u ono vrijeme od pet tisuća kuna da bi došli doma jailbreakali ga i skinili igricu od 1$ besplatno. Jer to im je bilo teško platit, ali mobitel od nekoliko tisuća kuna nije. Naravno šala je, jer bi ljudi radili to zbog drugih razloga isto, ali mlada populacije je bila više đir igrice od koji dolar.
29.05.2021 | 21:09
overtherainbow kaže:
Baš sam nedavno naišao na jedan post kako je svijet funkcionirao prije otprilike 10 godina. Ljudi bi kupovali iPhone u ono vrijeme od pet tisuća kuna da bi došli doma jailbreakali ga i skinili igricu od 1$ besplatno. Jer to im je bilo teško platit, ali mobitel od nekoliko tisuća kuna nije. Naravno šala je, jer bi ljudi radili to zbog drugih razloga isto, ali mlada populacije je bila više đir igrice od koji dolar.

Slažem se sa tobom, ali imam jedan primjer gdje Koliko znam nema drugog rješenja.

Naime imam Eye-Fi SD karticu za svoj fotoaparat koja WiFi putem prebacuje u album slike.

Platio karticu i instalirao aplikaciju sa App store-a prije par godina. Neke perepetije dosle jedna firma kupila Eye Fi pa druga i uglavnom podrška prestala.
App store povukao aplikaciju i više se ne može instalirati. Jedini nacin jailbrake pa sa "loših" stranica povući aplikaciju i koristiti.

Ima li jos koja druga opcija?

P.S

Na iPadu imam Shuttersnitch koji placam godisnje i podržava transfer, ali kupiti za svaki iOS uređaj je malo previše. Original aplikacija se mogla skinuti neograničeno puta.
30.05.2021 | 07:47
Zasto kupiti za svaki uredjaj kad mozes ukljuciti djeljenje unutar obitelji. 4 ili 6 uredjaja podrzava.
Ovo s EyeFi ne razumijem, prijenos je dosta spor. Trebao si kupiti SD card citac i ustekati ga u telefon/ipad.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO