Problemi s Apple ID-om.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi s Apple ID-om.

20.05.2014 | 12:38
Postovanje!

Prije par mjeseci poceo sam igrati zynga poker i preko njega uplacivao zlatnike.
Medjutim, u tih 4 ili 5x koliko sam uplacivao zlatnike, niti jednom mi nije skinuta lova s racuna a zlatnici su mi uredno uplaceni.
Preko mbankinga sam provjeravao, ali lova mi nikad nije skinuta s racuna ili je rezervirana za naplatu.
Nakon nekog vremena isao sam updejtati aplikacije na App-u i svaki puta mi je onemoguceno updejtane ili download.
Od tada, znaci nista ne mogu skidati ili updejtati s App Storea.

Razlog: problem s karticom odnosno brojem bankovnog racuna!
Medjutim, s tom bankovnom karticom ja sasvim najnormalnije i dan danas kupujem preko ebaya.
Jeli itko imao ovakvih problema? Jer ocigledno je da je doslo do lapsusa zbog kupovine zlatnika.
20.05.2014 | 18:42
Ja bi se prvo javio Zyngi, da vide zasto nije naplaceno, a drugo odi do banke neka ti ona na salteru kaze malo bolje sto se moglo desiti...
20.05.2014 | 19:17
Radi neke greske u sustavu meni je trenutno apo store prakticki nema nikakve svrhe. Nevjerojatno
20.05.2014 | 21:14
to nije greska applea. ili je do banke, ili zyne, a vjerojatno sygne, jer je znalo biti bugovima u tim IAP aplikacijama pa se moglo kupovati bez da platis pravim novcem. to se tu nesto poremetilo. kazem, zynga, pa banka..
20.05.2014 | 23:20
E da, to zaboravih spomenuti. Isto se dogadjalo i mom frendu. Samo sta on nije kupovao zlatnike preko moba vec preko kompa. I isto veli da mu se znalo dogadjati da jednom dobije besplatno a drugi put mu naplati.
21.05.2014 | 07:13
Koristili ste debitne kartice? To su one s pinom, za bankomat. Ili kreditne (one s potpisom, odnosno CVC brojem za kupovinu preko interneta)?
21.05.2014 | 13:49
Koristio debitnu, s pinom za bankomat.
Konkretno, rijec je o Visa Electron Erste (kunski racun).
21.05.2014 | 17:32
Debitna ima puno kraći timeout. Prijavi kreditnu na apple id
22.05.2014 | 11:00
Nadovezao bih se na ovaj problem sa Apple ID.
Meni pokazuje ovo kad želim updateat.

ScreenShot2014-05-09at13.29.27.png

Kako ovo riješit. Hvala
22.05.2014 | 11:41
Tako da upišeš valjani AppleID i točan pripadajući password. Kao što ti kaže.
22.05.2014 | 11:49
A sto ako nemam kreditnu?
Imam samo ovu visu i maestro.
Dal npr mogu od staraca stavit br kartice u id i oce li ga prihvatit?
22.05.2014 | 11:53
Nedozvoljava mi uopće da upišem Apple ID u za to prdviđen prozorčić,
stoji taj koji je. Pass mogu upisivat ali nije valjan, kad ovo nije moj ID.
22.05.2014 | 11:54
A sto ako nemam kreditnu?
Imam samo ovu visu i maestro.
Dal npr mogu od staraca stavit br kartice u id i oce li ga prihvatit?

Ne znam, nisam probavao. Vjerojatno hoće, ako ti dozvole starci.
22.05.2014 | 11:57
guardianRi kaže:
Nedozvoljava mi uopće da upišem Apple ID u za to prdviđen prozorčić,
stoji taj koji je. Pass mogu upisivat ali nije valjan, kad ovo nije moj ID.

Otkud ti taj Mac, tko ga je prije koristio, da li si ikad na njemu imao i uredno koristio svoj AppleID?
22.05.2014 | 12:22
Sve uredno, kupljen nov u HR prije 2 god iMac 27', koristio uredno svoj ID i pass, nikakvih
problema, osim ovog.
22.05.2014 | 16:37
guardianRi kaže:
Sve uredno, kupljen nov u HR prije 2 god iMac 27', koristio uredno svoj ID i pass, nikakvih
problema, osim ovog.

A problem je otkad? Naime, meni to izgleda kao da si instalirao neki malware. Jesi li provjeravao promete na svojoj kreditnoj kartici koja ti je povezana s AppleID?

Da li si instalirao nešto s nekakvih warez ili sličnih stranica, odnosno radio nešto pa da te je u nekom trenutku upitao da mu utipkaš password od Mac OS admin account, a da nisi baš siguran zašto, ili da je to tražio povezano s instaliranjem nekog "drivera", playera, "plugina", nečeg tome sličnog?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO