Chinese iOS malware
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Chinese iOS malware

22.04.2014 | 13:18
Nimalo ne čudi. Zapravo čudi da nema toga više. Na Androidu je poplava takvog sr...
22.04.2014 | 13:32
slažem se... baš me zanima da je netko naletio na ovo (nije da priželjkujem). Da nije slučajno ovo problem koji Arya ima u drugom threadu
22.04.2014 | 16:31
Pitanje je bilo dana kada će se to dogoditi. Da mi je sad čuti pobornike JB-a.

Ovo je indirektno naplata svog piratskog softvera koji je pomoću Cydia-e pokraden i korišten.
22.04.2014 | 17:35
Ne slažem se s takvim stavom jer je isključiv. Ja sam u načelu pobornik JB-a. Ne zato da bi koristio piratski softver, nego zato što smatram da Apple nema etičko ni moralno pravo ograničavati vlasnicima načine korištenja.
Naravno da neće svatko s JB-anim iPhoneom pasti kao žrtva ovog (ili bilo kojeg drugog malwarea), jednostavno zato što nije svatko svoj iPhone JB-ao zato da bi krao softver i instalirao bilo što iz bilo kojeg izvora.
Jedna možda malo pomaknuta paralela. Imaš pimpek u gaćama i, da hoćeš (da ti je stvarno do toga stalo), možeš ševiti naokolo koga god i kako god hoćeš (više-manje). Te, prije ili kasnije zaraditi HIV ili makar triper. Pa svejedno ne stavljamo zato ni dečkima, ni curama, zakatančene pojaseve nevinosti "da bi ih zaštitili". Nego ih učimo (a) da se ne je*u s bilo kim i bilo čim i (b) da se zaštite kad to rade. OK?
22.04.2014 | 19:51
I sam znaš kako je u većini slučajeva JB=PIRAT. Naravno da ne treba generalizirati.
U masu rasprava o tome da li JB ili ne, ispada kako svi spominju ograničenja koja je Apple postavio (opravndano ili neopravdano).
Ta ograničenja (u raspravama) su toliko smiješna i benigna. Recimo broj ikona na ekranu, Svaki ekran sa svojom pozadinom, puna funkcionalnost BT-a (prebacivanje slika, muzike i ringtonova), to su samo neki kojih sam se sad nabrzaka sjetio.
Recimi, dali ima neki app koji je ovrkill i ne postoji na AppStoreu, a ot životne je važnosti imati ga na telefonu (tu ne računam neki specijalizirani program koji ionako koristi zanemariv broj korisnika)?
Koliko znam, svi koji razvijaju programe za iPhone, imaju apsolutnu slobodu.
22.04.2014 | 20:43
Prepoznavanje rukopisa koje funkcionira kao system-wide input, umjesto virtualne tipkovnice.
22.04.2014 | 22:48
To s JB-kanim telefonom radi zadovoljavajuće?
22.04.2014 | 23:34
Koliko sam probao - da. Odustao sam na kraju jer nisam našao stylus koji bi mi odgovarao po svemu.
23.04.2014 | 00:25
Pa nije tajna da je ideja Applea "zaključati" korisnika u njihov ekosustav, na tekućem suđenju Apple vs. Samsung objelodanio se i Jobsov napis upravo o tome, s ključem da korisnik mora biti zadovoljan.
No, kada mu jednog dana računalo, teblat ili mobitel postanu "obsolete", da bi ostao u ekosustavu na koji se navikao - korisnik mora kupiti novi Mac, iPad ili iPhone...
I tako “round and round and round it goes”...
23.04.2014 | 13:21
Pa ne vidim ja baš da je to direktno s tim povezano. I bez jailbreaka možeš koristiti iPhone izvan tog njihovog "ekosustava" (kako mi se se*e od tog izraza i od svih tih "marketinških stručnjaka" koji stalno izmišljaju načine da efektnim frazama pridodaju nepostojeću vrijednost trivijalnim stvarima... ). Čak i efikasnije nego s njim.

Cenzura nad app store aplikacijama ima, po mom viđenju neki drugi, motiv. Da uz dobar proizvod na silu korisniku uguravaju još tucet loših ili osrednjih time što korisnika ograničavaju ili mu jako otežavaju slobodu izbora. I to nema veze s "ekosustavom" (riba, želim rigajućeg smileya, možda ne kao ovog

ali nešto slično ), nego s trivijalnim stvarima kao što je mail app (koji je neprimjeren heavy duty uporabi), safari (vidi animiranu sličicu gore), i sl.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dperec, drlovric, Ender, Riba, temeljnik, Anonimci (530)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO