interna wlan mreza izmedju PC i Mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

interna wlan mreza izmedju PC i Mac

29.04.2005 | 11:30
Nedavno smo uveli dsl, a i kupili nesto kompjutera koji imaju wireless kartice. Radi se o HP laptopu koji vozi XP i PB g4 na 10.3.9.
Zelja nam je ubosti dsl liniju u jedan od ta dva kompjutera (recimo PC), i onda taj komp koristiti kao baznu stanicu za drugi komp koji se sece po i oko kuce, a da drugi komp (Mac, recimo) moze pristupiti PCju na internoj mrezi i Internetu preko tog istog PCja. Naravno, i obratno nam isto treba.
Pokusavali smo s obje varijante. Kompjuteri se prepoznaju, interna razmjena fileova radi, ali nismo se uspjeli nakaciti na Net preko tako kreirane bazne stanice.
Ovo je vise misaoni nego realno potreban eksperiment - znam da postoji wlan aparat za 99 kuna kod Nijemaca, ali recimo da mi ne treba nego ponekad, kad bi mi se sjedilo na terasi, pilo sok i pisalo glupe postove.
A i zasto dati 99 kuna kad se to sigurno moze rijesiti. Samo sto jos nisam imao dovoljno vremena za traziti po Netu. A mozda sam i lijen. A mozda mi je ljepse sjedit na terasi i piti sok.
Hvala
29.04.2005 | 11:46
Ja zanm kako to napraviti na Macu, i to je kod mene doma radilo. Dakle Powerbooka spojis na DSL, ukljucis airport i kreirs mrezu, otvoris Preference Pane \"Sharing\", odaberes Tab \"Internet\" i podesis \"Share your connection from built in ethernet to computers using Airport\" (dakle checkiras Airport dole) i kliknes na botun \"Start\".
Sada bi se sa PCjem mogao spojiti wirelessom na Powerbooka i ici na net.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
30.04.2005 | 19:20
Pozdrav,

ja sam svojedobno napravio adhoc vezu ibooka i XP kante, uspjeli smo shareat internet ali je problem bio što nije bio veliki radijus djelovanja. Moguće je da bi sa apple extreme bilo bolje..

na netu sam našao upute kako, nisam bio lijen pa sam se mučio dok nisam sredio.. nažalost, ne sjećam se više, ali vjerujem da imam doma neki .doc dokument pa javim ak/kad pronađem..

sad sam prelijen da bih kopao po netu..
30.04.2005 | 21:29
A ovo prekrasno proljetno sunce, koje mami da budes vani, a ne za sugavim kompom, koliko god isti genijalan bio...
Dakle, uspio sam Maca postaviti kao baznu stanicu preko koje sam proslijedio internet vezu dalje.
Problem je u xp kanti, koja postavlja dvadesetak slicnih pitanja (i slicno besmislenih obicnom korisniku poput mene). Pa, iako je veza prepoznata, Firefox na xp-u nije otvarao stranice...
Obratno, postavljanje pc-ja kao baze, nisam niti pokusavao.
Vrijeme je prelijepo za gubljenje vremena na te detalje.
Eucryle, hvala, ako najdes, a ti posalji

P.S. Kako se prioriteti mijenjaju s tlakom zraka i vremenskim uvjetima kad je covjek meteopat, to je fascinantno!
30.04.2005 | 22:35
EuCryL je napisao:
shareat internet ali je problem bio što nije bio veliki radijus djelovanja. Moguće je da bi sa apple extreme bilo bolje..

Ne bi, bilo bi samo gore. 801.11g (Airport Extreme) ima obicno manji domat od 801.11b (Airport).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 20 minuta
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO