wlan i ethernet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

wlan i ethernet

19.04.2005 | 23:45
Navodno ne mogu spojit dsl preko wlan-a na ethernet. Tak mi je rekel čovjek (g. Bojan) u Iskonu. Trebal bih se šiknut na usb, a šteta je 1 port potrošit za internet. Jel to istina, tj. kak spajam mac bežično prek wlan-a. Imam samo 1 comp. wlan mi treba iz estetskih razloga (10m žice koja ide okolo naokolo od tel. priključka do comp. bih rado izbegel. Ak netko zna, fala!
19.04.2005 | 23:55
A koji model Macintosha imas? Mozda u njega ide airport kartica. Ako ne, imas dvije opcije, USB wireless adapter ili ethernet 'media converter' koji kosta skoro kao i access point.
20.04.2005 | 00:20
Riba, fala na brzom odgovoru. iMac G5 20\". Kaj to znači ethernet 'media conv.' i access point. I kolko to košta? Ne mislim točno, nego red veličine. Možda kabel okolo naokolo po sobi i hodniku i nije tak nekaj neizdrživo.
20.04.2005 | 01:23
Pa tako reci...ono sto tebi treba je Airport Extreme kartica ako vec nije unutra. Access point je kutija s antenom na koju se spajas bezicno, no koliko sam shvatio to si vec dobio od Iskona?
Ovako, otvori Network System Preferences, ako unutra ne vidis Airport, znaci da moras kupiti Airport Extreme karticu koja kosta oko 700 kuna i ugraditi je unutra (ne znam koliko je to komplicirano kod G5 iMaca). Nakon toga imati ces mogucnost bezzicnog spajanja sa iMacom pa cemo onda pricati dalje
21.04.2005 | 14:48
Pretpostavljam da nemam Airport Extreme jer u Sys. Pref. me pita \"How do you connect to the int.\" i opcija \"I use AirPort to connect wirelessly\" je jedina napisana sivim (a ne crnim, kao sve ostale opcije) slovima i nemrem ju izabrat.
Od Iskona nisam još ništ dobil jer ne znam da l' da si zemem wlan ili ne. Ugovor je kod njih i čekaju moju odluku. Ak moram kupit karticu od 700 Kn vjerojatno bum se prilagodil žici.
A ak idem prek USB-a opet moram investirat u nekaj il dobijem od njih taj USB wireless adapter?
Sad tek vidim kak me je vrijeme pregazilo.
21.04.2005 | 15:26
Sanse da ce ti wireless USB adapter raditi na Macu su otprilike 50% - neki modeli ce raditi, a neki nece. Mislim da D-Link radi no nisam imao izravnih iskustava s time.
\"Media converter\" je u osnovi ista stvar samo sto se ne spaja preko USB-a vec preko etherneta i te stvari rade sigurno na Macu, no dosta su skupe (opet, zadnji put sam gledao pred par mjeseci).
Mozda razmisliti o kupovini Airport kartice vani gdje dodje oko 400-njak kuna....
21.04.2005 | 21:37
Riba fala! Puno si mi pomogel da se ne zaletim s wlan-om. Na kraju bu ipak zaigrala žica.
I fala kaj iako ništ ne znam o kompjutorima (al imam volju) nisi me zvređal. Jer pitanja su vrlo prizemna pa nisam bil siguran da l' bu mi netko uopće odgovoril.
Pozdrav svima.
25.04.2005 | 00:27
Josip je napisao:
Riba fala! Puno si mi pomogel da se ne zaletim s wlan-om. Na kraju bu ipak zaigrala žica.

Ja bi ti ipak preporučil da si zemeš wlan modem/ruter. Naime, dotični Siemens kojeg HT daje za 99 ćuma, osim kaj je bežična spravica, ima i 4 mrežna priključka. Znači, na njega se možeš prištekat prek žice, a ak jedamput poželiš bežično, trebaće ti samo neko wlan riješenje za kompp, al ne i acces point.
25.04.2005 | 12:08
Provjeravam jesam li dobro skužil:
Zemem wlan modem/ruter, ne koristim ga trenutno za bežičnu vezu al prek njega se mogu spojit na dsl prek etherneta žicom.
25.04.2005 | 12:32
Tako je, gotovo svi wireless routeri su istovremeno i klasicni \"zicani\" routeri i imaju na sebi nekoliko ethernet portova. Tako da se za 99 kuna to svakako isplati uzeti pa makar ne koristio bezicnu vezu na pocetku.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 8 minuta
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO