iWeb help
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iWeb help

20.02.2010 | 00:24
kada uplodam stranicu na web ona mi je uvijek poduplana u URL-u,
Npr. imeprezime.com/imeprezime.com
u iWeb-u sam sve napravio kako treba. Čak sam i na apple-ovoj stranici pogledao video o ftp-u i sve je kako oni kažu. Do čega bi moglo biti? Kako to ispraviti?
20.02.2010 | 08:29
Da. iWeb tako radi. Ne znam sad napamet (moja supruga ga koristi na našem kućnom Miniju, a on mi sada nije pri ruci), ali mislim da mu je ono prvo "site", a drugo "page" ili tako nekako.

Glupo, uglavnom. Radi toga ona uvijek ručno uploada na server, običnim FTPom tako da može točno odabrati samo ovo unutarnje stablo.
20.02.2010 | 08:36
Hvala Smayoo. Evo, javio mi se još jedan član koji ima isti problem. Ne moju vjerovati da to apple radi po defaultu....
20.02.2010 | 10:52
Prilozi:
20.02.2010 | 11:08
Kako?
20.02.2010 | 11:09
Maloprije sam vidio pola posta (do "URL bi trebao izgledati ovako:") a sad je prazan???

Riba ovo je drugi put u par dana. Je li neki problem na serveru?
20.02.2010 | 11:16
Ne bih rekao da ima išta nelogično u iWebu.

Da tvoja adresa ne bi izgledala kao "poduplana" napravi ovo:

1. Otvori iWeb
2. U Inspectoru klikni na prvu ikonu i klikni na "Site"
3. U kućicu "Site Name" napiši: Branko Čović

Uploadaj izmjene na server!

Tvoj novi url bi trebao izgledati ovako:

w ww.brankocovic.com/Branko_Čović/Dobro_dosli.htm
(ostavljen razmak: "w ww" radi automatskog prepoznavanja url-a. Tebi to naravno neće biti).

Napiši točno ovako kako sam ti naveo pa će te i Google prepoznati kao Branka Čovića!
20.02.2010 | 11:21
@ smayoo:
Ma problem je bio u tome što mi nešto napisano kao url prepoznaje kao pravi url i automatski stavlja link. Tako da sam tu par puta ispravljao prikaze, dok se na kraju nisam odlučio za onako kako sam napravio gore (w ww). Ti si vidio te izmjene
20.02.2010 | 11:28
Joško hvala, probat ću popodne, jer trenutno nisam na mac-u.
20.02.2010 | 11:43
Joško, da, baš se trefilo.

To što pišeš je jasno, međutim, što ako ja želim baš sasvim jednostavan url, kao npr:

w ww.smayoo.net

bez ikakvih nastavaka i dodataka? A iWeb se pravi pametan?

A da ne govorim koje kerefeke moraš izvoditi ako želiš više od jednog sitea pripremiti u iWebu kao isti korisnik...
20.02.2010 | 12:24
Adresa: "w ww.smayoo.net" je tvoj web prostor na serveru i navedena adresa je sasvim dovoljna za browser ili Google da te odvede na tvoje stranice. Tu adresu ćeš staviti kao link ili je navesti na posjetnici. Sve ono što slijedi iza te adrese je, gledajući s ovog aspekta, nebitno.
Na iWeb gledam kao na aplikaciju koja omogućuje svima nama kojima administriranje ili izrada web sadržaja nije profesija, da na jednostavan i intuitivan način uredimo nekakav svoj sadržaj na webu. Iz tog razloga i nema ugrađene mogućnosti za izradu više različitih (čitaj: fizički odvojenih) sajtova. Može se i to, ali kako si spomenuo: zaobilazno.
Ja koristim iWeb i RapidWeaver. Iako se iWeb smatra amaterskim alatom, a RapidWeaver poluprofesionalnim, a Adobeov DreamWeaver profesionalnim alatom, mislim da takvu lakoću rada kao što je ima iWeb ne posjeduje niti jedan drugi alat. Pri tom mislim na one korisnike koje se neće previše zamarati s web problematikom.
Kompatibilnost, čistoća koda i sve druge važne stvari za korisnike iWeba nisu toliko bitne. Ali i one svakim updateom postaju sve bolje.
20.02.2010 | 12:56
To je amaterski alat koji se oslanja na MobileMe uslugu. Meni radi savrseno.
20.02.2010 | 16:41
joskocurkovic je napisao:
Ne bih rekao da ima išta nelogično u iWebu.

Da tvoja adresa ne bi izgledala kao "poduplana" napravi ovo:

1. Otvori iWeb
2. U Inspectoru klikni na prvu ikonu i klikni na "Site"
3. U kućicu "Site Name" napiši: Branko Čović

Uploadaj izmjene na server!

Tvoj novi url bi trebao izgledati ovako:

w ww.brankocovic.com/Branko_Čović/Dobro_dosli.htm
(ostavljen razmak: "w ww" radi automatskog prepoznavanja url-a. Tebi to naravno neće biti).

Napiši točno ovako kako sam ti naveo pa će te i Google prepoznati kao Branka Čovića!

Ma kakvi. Kad otvorim inspektor, ne piše site, već page i ne da mi da išta pišem u nju. Čak mi se desilo da je tri put zaredom ponovio ime stranice u URL-u
Page_1.jpg
20.02.2010 | 18:06
Zbog toga što ja imam MobileMe account, prva ikona u Inspectoru je kao na slici.
Ali to ništa ne mijenja, ono što ti trebaš dobiti je ovakav lijevi stupac.
Ime Site-a možeš napisati ili u lijevom stupcu (dvoklik) ili u ovom prozoru: Publishing>Site name.
"brankocovic.com" promjeni u Branko Čović (na slici koju si priložio).
bc_1-6ee7d349faccb60601124e0e2ef0cf37.jpg
20.02.2010 | 18:34
Napisao sam kako si reka, al' opet nisam uspio izbjeći dupriranje...
20.02.2010 | 19:25
Vidim da si konačno uspio!
Mislim da možeš napisati: "Čović" umjesto: "Covic".
20.02.2010 | 19:52
Ipak mislim da nisam Evo šta sam dobio www.brankocovic.com/Branko_Covic/Dobro_dosli.html
a evo i postavke
iWeb.jpg
20.02.2010 | 20:09
Ne znam što si želio, ali meni se čini OK.
20.02.2010 | 20:22
Želio bih da stranica ide ovako www.brankocovic.com/Dobro_dosli.html
20.02.2010 | 20:27
vidi radi kako ovo
20.02.2010 | 20:43
BTW, fotke su ti sjajne. Jako mi se dopadaju. Čak i one s vjenčanja, iako je (IMHO) to cijelo predstavljanje s bijelim vjenčanicama i frakovima teški kič i snobizam, osobito u kombinaciji s tim "voljet ćemo se vječno ili dok nas razvod ne rastavi" pozama, ali ti si i tu uspio napraviti fenomenalne, gotovo umjetničke kompozicije. Majstore.

Od tih vjenčanih, najljepša mi je ova.
20.02.2010 | 20:53
Hvala smayoo, a šta ćeš. Takav je đir vjenčanja Ovo su samo neke slike i stranica je još u beta fazi, i Web nisam niti koristio do prije par dana. Tako da će to još puno bolje izgledat
20.02.2010 | 21:12
Razlog zbog kojeg je bitno da ti je ime sajta: "Branko Čović" je Google. Web stranice i jesu tu iz razloga da te ljudi mogu naći preko weba i pogledati tvoj rad, a najlogičnije je da pretražuju tražilicu preko tvog imena i prezimena. Radi toga sam ti i rekao da napraviš onako, da se ne ponavljam.
Ovako, kako si sada napravio, Google će te izlistati pod: "Dobrodošli" kao 5264-og jer si tako ime dao sajtu.

Eto znaš razloge, pa ti odluči.
20.02.2010 | 21:49
Dobro, naviknut ću se ja na to. Nego, sad me mući nešto drugo. Ne mogu sad pritisnuti publish dugme Šta sam sad falio?
20.02.2010 | 22:12
Ako su u lijevom stupcu sve stranice plave, tada nemaš što publicirati, jer nema novina. Ako napraviš promjenu na određenoj stranici ona postane crvena i tada publiciraš izmjene.
20.02.2010 | 22:23
Znam to. Namjerno sam promjenio na svakoj stranici nešto samo da mogu updejtati promjene, ali neće...
20.02.2010 | 22:32
Snimi screenshoot od pop-up prozora: iWeb>File
20.02.2010 | 22:51
Je li možeš vidit dobro sliku?
20.02.2010 | 23:01
Ne vidim ništa, samo upitnik
20.02.2010 | 23:06
evo ponovo, izgleda da je prevelika bila
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 18 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, Borisone, IgorD, Riba, saint, tino1, VanjusOS, Anonimci (770)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.37 Seconds

Provided by iJoomla SEO