iWeb help
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iWeb help

20.02.2010 | 00:24
kada uplodam stranicu na web ona mi je uvijek poduplana u URL-u,
Npr. imeprezime.com/imeprezime.com
u iWeb-u sam sve napravio kako treba. Čak sam i na apple-ovoj stranici pogledao video o ftp-u i sve je kako oni kažu. Do čega bi moglo biti? Kako to ispraviti?
20.02.2010 | 08:29
Da. iWeb tako radi. Ne znam sad napamet (moja supruga ga koristi na našem kućnom Miniju, a on mi sada nije pri ruci), ali mislim da mu je ono prvo "site", a drugo "page" ili tako nekako.

Glupo, uglavnom. Radi toga ona uvijek ručno uploada na server, običnim FTPom tako da može točno odabrati samo ovo unutarnje stablo.
20.02.2010 | 08:36
Hvala Smayoo. Evo, javio mi se još jedan član koji ima isti problem. Ne moju vjerovati da to apple radi po defaultu....
20.02.2010 | 10:52
Prilozi:
20.02.2010 | 11:08
Kako?
20.02.2010 | 11:09
Maloprije sam vidio pola posta (do "URL bi trebao izgledati ovako:") a sad je prazan???

Riba ovo je drugi put u par dana. Je li neki problem na serveru?
20.02.2010 | 11:16
Ne bih rekao da ima išta nelogično u iWebu.

Da tvoja adresa ne bi izgledala kao "poduplana" napravi ovo:

1. Otvori iWeb
2. U Inspectoru klikni na prvu ikonu i klikni na "Site"
3. U kućicu "Site Name" napiši: Branko Čović

Uploadaj izmjene na server!

Tvoj novi url bi trebao izgledati ovako:

w ww.brankocovic.com/Branko_Čović/Dobro_dosli.htm
(ostavljen razmak: "w ww" radi automatskog prepoznavanja url-a. Tebi to naravno neće biti).

Napiši točno ovako kako sam ti naveo pa će te i Google prepoznati kao Branka Čovića!
20.02.2010 | 11:21
@ smayoo:
Ma problem je bio u tome što mi nešto napisano kao url prepoznaje kao pravi url i automatski stavlja link. Tako da sam tu par puta ispravljao prikaze, dok se na kraju nisam odlučio za onako kako sam napravio gore (w ww). Ti si vidio te izmjene
20.02.2010 | 11:28
Joško hvala, probat ću popodne, jer trenutno nisam na mac-u.
20.02.2010 | 11:43
Joško, da, baš se trefilo.

To što pišeš je jasno, međutim, što ako ja želim baš sasvim jednostavan url, kao npr:

w ww.smayoo.net

bez ikakvih nastavaka i dodataka? A iWeb se pravi pametan?

A da ne govorim koje kerefeke moraš izvoditi ako želiš više od jednog sitea pripremiti u iWebu kao isti korisnik...
20.02.2010 | 12:24
Adresa: "w ww.smayoo.net" je tvoj web prostor na serveru i navedena adresa je sasvim dovoljna za browser ili Google da te odvede na tvoje stranice. Tu adresu ćeš staviti kao link ili je navesti na posjetnici. Sve ono što slijedi iza te adrese je, gledajući s ovog aspekta, nebitno.
Na iWeb gledam kao na aplikaciju koja omogućuje svima nama kojima administriranje ili izrada web sadržaja nije profesija, da na jednostavan i intuitivan način uredimo nekakav svoj sadržaj na webu. Iz tog razloga i nema ugrađene mogućnosti za izradu više različitih (čitaj: fizički odvojenih) sajtova. Može se i to, ali kako si spomenuo: zaobilazno.
Ja koristim iWeb i RapidWeaver. Iako se iWeb smatra amaterskim alatom, a RapidWeaver poluprofesionalnim, a Adobeov DreamWeaver profesionalnim alatom, mislim da takvu lakoću rada kao što je ima iWeb ne posjeduje niti jedan drugi alat. Pri tom mislim na one korisnike koje se neće previše zamarati s web problematikom.
Kompatibilnost, čistoća koda i sve druge važne stvari za korisnike iWeba nisu toliko bitne. Ali i one svakim updateom postaju sve bolje.
20.02.2010 | 12:56
To je amaterski alat koji se oslanja na MobileMe uslugu. Meni radi savrseno.
20.02.2010 | 16:41
joskocurkovic je napisao:
Ne bih rekao da ima išta nelogično u iWebu.

Da tvoja adresa ne bi izgledala kao "poduplana" napravi ovo:

1. Otvori iWeb
2. U Inspectoru klikni na prvu ikonu i klikni na "Site"
3. U kućicu "Site Name" napiši: Branko Čović

Uploadaj izmjene na server!

Tvoj novi url bi trebao izgledati ovako:

w ww.brankocovic.com/Branko_Čović/Dobro_dosli.htm
(ostavljen razmak: "w ww" radi automatskog prepoznavanja url-a. Tebi to naravno neće biti).

Napiši točno ovako kako sam ti naveo pa će te i Google prepoznati kao Branka Čovića!

Ma kakvi. Kad otvorim inspektor, ne piše site, već page i ne da mi da išta pišem u nju. Čak mi se desilo da je tri put zaredom ponovio ime stranice u URL-u
Page_1.jpg
20.02.2010 | 18:06
Zbog toga što ja imam MobileMe account, prva ikona u Inspectoru je kao na slici.
Ali to ništa ne mijenja, ono što ti trebaš dobiti je ovakav lijevi stupac.
Ime Site-a možeš napisati ili u lijevom stupcu (dvoklik) ili u ovom prozoru: Publishing>Site name.
"brankocovic.com" promjeni u Branko Čović (na slici koju si priložio).
bc_1-6ee7d349faccb60601124e0e2ef0cf37.jpg
20.02.2010 | 18:34
Napisao sam kako si reka, al' opet nisam uspio izbjeći dupriranje...
20.02.2010 | 19:25
Vidim da si konačno uspio!
Mislim da možeš napisati: "Čović" umjesto: "Covic".
20.02.2010 | 19:52
Ipak mislim da nisam Evo šta sam dobio www.brankocovic.com/Branko_Covic/Dobro_dosli.html
a evo i postavke
iWeb.jpg
20.02.2010 | 20:09
Ne znam što si želio, ali meni se čini OK.
20.02.2010 | 20:22
Želio bih da stranica ide ovako www.brankocovic.com/Dobro_dosli.html
20.02.2010 | 20:27
vidi radi kako ovo
20.02.2010 | 20:43
BTW, fotke su ti sjajne. Jako mi se dopadaju. Čak i one s vjenčanja, iako je (IMHO) to cijelo predstavljanje s bijelim vjenčanicama i frakovima teški kič i snobizam, osobito u kombinaciji s tim "voljet ćemo se vječno ili dok nas razvod ne rastavi" pozama, ali ti si i tu uspio napraviti fenomenalne, gotovo umjetničke kompozicije. Majstore.

Od tih vjenčanih, najljepša mi je ova.
20.02.2010 | 20:53
Hvala smayoo, a šta ćeš. Takav je đir vjenčanja Ovo su samo neke slike i stranica je još u beta fazi, i Web nisam niti koristio do prije par dana. Tako da će to još puno bolje izgledat
20.02.2010 | 21:12
Razlog zbog kojeg je bitno da ti je ime sajta: "Branko Čović" je Google. Web stranice i jesu tu iz razloga da te ljudi mogu naći preko weba i pogledati tvoj rad, a najlogičnije je da pretražuju tražilicu preko tvog imena i prezimena. Radi toga sam ti i rekao da napraviš onako, da se ne ponavljam.
Ovako, kako si sada napravio, Google će te izlistati pod: "Dobrodošli" kao 5264-og jer si tako ime dao sajtu.

Eto znaš razloge, pa ti odluči.
20.02.2010 | 21:49
Dobro, naviknut ću se ja na to. Nego, sad me mući nešto drugo. Ne mogu sad pritisnuti publish dugme Šta sam sad falio?
20.02.2010 | 22:12
Ako su u lijevom stupcu sve stranice plave, tada nemaš što publicirati, jer nema novina. Ako napraviš promjenu na određenoj stranici ona postane crvena i tada publiciraš izmjene.
20.02.2010 | 22:23
Znam to. Namjerno sam promjenio na svakoj stranici nešto samo da mogu updejtati promjene, ali neće...
20.02.2010 | 22:32
Snimi screenshoot od pop-up prozora: iWeb>File
20.02.2010 | 22:51
Je li možeš vidit dobro sliku?
20.02.2010 | 23:01
Ne vidim ništa, samo upitnik
20.02.2010 | 23:06
evo ponovo, izgleda da je prevelika bila
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO