Router problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Router problem

05.12.2024 | 09:22
Pozdrav ekipa, možda netko ima rješenje - susjed ima problem sa spajanjem na router, do prije par dana mu je sve radilo normalno i onda se odjednom odspojio i sad se ne može spojiti odnosno pri restartu kao spoji se, malo radi i onda opet isto. Često i ne vidi više taj ruter u WiFi dostupnim mrežama iako je u istoj prostoriji bez zapreka. Vidi recimo moj router koji je na katu poviše i normalno se mogu spojiti na njega kao i na osobni hotspot preko mobitela.
Probao sam maknuti adapter iz sistema i ponovo instalirati, maknut ručno s routera taj laptop, restartali sve, napravio sam i dodatnu mrežu na 5 GHz jer je postojeća na 2.4, ali tu uopće ne vidi kao dostupnu... Inače radi se o nekom starijem HP laptopu s Windowsima, mislim desetkom, pa eto ako netko ima kakvu ideju... Hvala
05.12.2024 | 09:53
Ako ne radi, ima za PC usb wi-fi kartica, pa pokušajte negdje posuditi, čisto da provjerite da li onda stvara probleme. Inače ne koristim PC, ali ima sin, pa smo njemu slagali stolni PC s tim usb wi-fi adapterom, i to solidno radi.

Da ne stvara kakva aplikacija probleme? Možda reinstall Windowsa pomogne.
05.12.2024 | 10:24
Ma ne koristim ni ja, ovo su bili neki koraci po sjećanju. Ne vjerujem da je do adaptera u laptopu kad se normalno spoji na ostale mreže osim te primarne, ali mogu probati i tu soluciju. Hvala
05.12.2024 | 16:13
Evo upute, korak po korak:

1. HP laptop staviti zaklopljen na ravnu, čistu površinu
2. uzeti bat za meso
3. ravnomjernim i odmjerenim udarcima (čeličnom stranom) batom po laptopu sistematski pokriti cijelu površinu laptopa više puta, dok se ne postigne najmanje 90% šteta, na poklopcu, kao i na kućištu ispod i elektronici unutra.
4. nakon što je laptop pouzdano uništen do nepopravljivosti, nazvati 0800444110 i dogovoriti odvoz EE otpada
5. kupiti novi ili rabljeni Apple Mac laptop
6. u slučaju da se pri spajanju na wifi mrežu i dalje javljaju problemi, javiti se ovdje na jabučnjak, rado ćemo pomoći!

05.12.2024 | 18:23
Dobar savjet, ali budući se radi o susjedu od 75 godina mislim da ta solucija ne igra, volio bih mu nekako pomoći s postojećom opremom
05.12.2024 | 18:52
Ako mu možeš probat zamijeniti Wifi karticu, vjerovatno ona na izdisaju !
05.12.2024 | 19:50
Stvar je jednostavno defektirati. Probaj spojiti laptop kod sebe na svoj wifi. Ponaša li se isto? Ako da, vrlo vjerojatno je krepao ili krepava wifi modul. Rješenje je kupiti USB wifi modul i gurati dalje. Ako se NE ponaša isto, onda je to klasično windows govno. Možeš probati zaboraviti mrežu pa se opet spojiti, možeš probati na routeru promijeniti SSID i password pa se iznova spojiti, možeš probati reinstalirati windowse. Ako ništa od toga ne pomogne, vidi raniji postupak gore.
05.12.2024 | 20:12
Sve sam to probao osim reinstalacije Windowsa, to mi se stvarno ne da. Na moj WiFi se spaja mada je kat poviše, spoji se i na hotspot kad uključim na mobitelu, a ovaj kućni ili se spoji na kratko ili uopće ne vidi tu mrežu na koju je bio spojen godinama. Što se tiče routera probao sam osim klasičnog restarta, promijeniti SSID, ručno maknuti taj laptop, dodao i 5 GHz konekciju, ništa to nije pomoglo. Laptop jest star i pretpostavljam da i nije neki high end model. Obzirom da se spaja na navedeno, a ne vidi "svoj" router nekako mi izgleda da je u potonjem problem
05.12.2024 | 20:38
Ispričavam se ako nisam pažljivo čitao, da li se ti sa svojim mobitelom možeš spojiti na taj WiFi? Ako da - onda ipak pokušaj u tim windowsima potpuno "izbrisati" podatke od te mreže.
Također, provjeri da li je nešto nehotice čačkano po onome "home network". (sjećam se da je tak neka opcija bila, davno sam windowse koristio)
05.12.2024 | 21:01
Jesam, mobitelom se normalno spojim na njegovu mrežu i normalno vidim i 2.4 i 5 mrežu, to sam zaboravio napomenuti. On svojim laptopom ne vidi svoju mrežu, a može se spojiti na moju tako da mi je sve skupa zbunjola
05.12.2024 | 21:25
Pokusaj promijeniti wifi kanal na routeru, moguce da je kod njega mreza zagusena na tom kanalu, recimo susjed iznad njega ima router koji koristi isti kanal. Takodjer provjeri da nema neki USB 3.0 eksterni uredjaj spojen zbog interferencije.
06.12.2024 | 05:46
Mozda u Mamutici.
Bez obzira na guzvu, trebao bi se spojiti.

Nije napisao da li ide zicano.
06.12.2024 | 07:16
Ostaje još jedna solucija, nazvati službu za korisnike telekoma čiji je router i napraviti se glup. Neka vode korak po korak.
06.12.2024 | 08:54
Pokušat ću ovo još s promjenom kanala, toga se nisam sjetio. Od nekih eksternih uređaja nema ništa što se i dosad nije koristilo, a i to eksterno se odnosi na usb stick ili vanjski hard, nikakva egzotika. Kabel nije opcija jer je problem sad to provlačiti u tom prostoru. Zasad sam ga ostavio spojenog na moju mrežu, čovjek ionako nije neki heavy user pa u međuvremenu možda nešto i riješimo
06.12.2024 | 10:17
Ok za kabel što nije opcija, ali probaj ga spojiti, tek toliko da vidiš da li lap radi na kablu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drpongrac23, Ender, Riba, skunic, Anonimci (668)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO