Bar1 malware chrome
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bar1 malware chrome

10.02.2022 | 16:56
Pozdrav ekipa,

dal netko ima riješenje kako kompletno izbrisati Bar1 malware iz chroma na Macu?

unaprijed zahvaljujem...
10.02.2022 | 18:56
Bo. Malware za Chrome? Zar netko radi malware za malware?

Oprosti, znam da ti nije do šale. Moj savjet ti je da kompletan Chrome ukloniš i koristiš Firefox
10.02.2022 | 19:02
Hah, to mi je zadnje riješenje.... hvala na odgovoru.
12.02.2022 | 08:47
Zahvaljujem, napravio sam sve osim skeniranja antivrusom jer ga nemam. Testiram par dana pa javim feedbeck. U međuvremenu sam se prebacio na Brave.
12.02.2022 | 08:50
Dobro da ga nemas, nemoj "skenirati antivirusom"! Problem je sto je vecina tesktova poput linkanog slozena da te navuku da instaliras neki od antivirusa, ovdje mi je to promaklo. Ti alati ce ti na macOSu napraviti vise stete nego koristi, vjerujem da ga mozes i sam ukloniti ako pratis one informacije.

Iako dugorocno, najbolje rjesenje je da se klonis Chromea.
12.02.2022 | 09:20
Nisam znao da je Chrome toliko loš... Naime, kako na poslu koristim WIN10 onda mi je najlakše bilo koristiti chrome zbog posla, šifri, bookmarksa, internet bankarstva, a kod kuće imam mac. Al probat ću se prebaciti na Brave.

Hvala na pomoći!
12.02.2022 | 18:48
Microsoft je napravio Edge na chromium bazi, ali bez Googlovog spywarea, tako da nema razloga koristiti Chrome.
12.02.2022 | 20:29
A što ne valja s Firefoxom?
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.02.2022 | 08:01
smayoo kaže:
A što ne valja s Firefoxom?

Meni osobno je od svih browsera na svim (desktop) OS-ovima Firefox je najmanje loš.

Od "minusa" za njega:
- u nekim verzijama koje nisu ESR voli potrgat stranice po kojima surfam, potrgat u smislu da elemente dizajna ne smjesti kako treba ili da neki divlji font kao zamjenu ubaci. (Ne u svim verzijama i nije samo on kriv)
- HSTS nekad krivo interpretira i forsira da ne mogu do weba za koji znam da je ok i kako treba ali se eto njemu "ne da" u tom trenu.

Plusevi:
- Ghostery
- ima ručno podešavanje proxyja koje zaobilazi i nadjača sistemski nametnut proxy
- PKCS#11 uvijek i svuda
13.02.2022 | 09:35
Firefox mi je u jednom trenuktu pravio probleme oko online internet bankarstva. Ipak sam ja malo manje stručan po pitanju ovih stvari i iz tog razloga sam ga prestao koristiti. Poslušat ću savijete, trenutno mi je Brave opcija, ali i Firefox mogu uzeti u razmatranje.
13.02.2022 | 11:13
Moja preporuka (Mada ce se Smayo snebivati ).

Možeš ga ručno čistiti iz application foldera, library-a i chrome direktorija itd.
Poslije nekog vremena se ponovo pojavi jer se "sakrije" u tuđi direktorij, ne možeš detektovati gdje je sve lociran.

Instaliraj obični Avast antivirus i pokreni duboko skreniranje, prepoznaje ga kao malware i izbriše iz sistema i browsera.

Glavni problem je što si nešto instalirao tj. dopustio da se instalira prilikom čega si unio svoju lozinku.

Kad ti rješi problem izbriši Avast.

Što se tice bar1-a ako dopustis da instalira nepoznate aplikacije isti se integriše i u firefox, chrome, safari, edge, opera itd.
13.02.2022 | 18:03
U redu, probat ću i to!

Hvala na savjetima!
16.02.2022 | 15:19
Dečki, opet trebam pomoć...

kako sam slijedio upute sa linka, izbrisao sam sve passworde... Najveći problem mi je Synology drive. E sad, imam njegovu aplikaciju DS file na iphonu, otvaram ga pomoću biometrije. Kako neznam pass za otvaranje u browseru, zanima me dal ima negdje u iphonu 11 pro da se mogu pogledati passwordi za otvaranje aplikacija?

pozz
16.02.2022 | 16:45
Miro Spiro kaže:
Moja preporuka (Mada ce se Smayo snebivati ).

Možeš ga ručno čistiti iz application foldera, library-a i chrome direktorija itd.
Poslije nekog vremena se ponovo pojavi jer se "sakrije" u tuđi direktorij, ne možeš detektovati gdje je sve lociran.

Instaliraj obični Avast antivirus i pokreni duboko skreniranje, prepoznaje ga kao malware i izbriše iz sistema i browsera.

Glavni problem je što si nešto instalirao tj. dopustio da se instalira prilikom čega si unio svoju lozinku.

Kad ti rješi problem izbriši Avast.

Što se tice bar1-a ako dopustis da instalira nepoznate aplikacije isti se integriše i u firefox, chrome, safari, edge, opera itd.

A koliko si siguran da ti Avast neće ostaviti nešto ?
16.02.2022 | 16:46
Ako je na iPhoneu zapamćen password za Safari (tj. ako Synology aplikacija ne pamti password sama među svojim podacima, nego koristi iOS safary kolekciju passworda, onda je možeš pogledati u Settings, pod Passwords (Lozinke, ako ti je iPhone na hrvatskom). Ako Synology app to pamti nekako drugačije, onda ne znam to ti možda Rusty uspije odgovoriti).

Ako ništa drugo, pretpostavljam da se na synology možeš spojiti kao konzola (nekako direktno kabelom, preko USB ili što ja znam), pa tako resetirati password.
16.02.2022 | 16:47
cariblanco kaže:
A koliko si siguran da ti Avast neće ostaviti nešto ?

To ti je kao s corona cjepivom. Ili mu vjeruješ, ili mu ne vjeruješ.
16.02.2022 | 16:47
AShole kaže:
Dečki, opet trebam pomoć...

kako sam slijedio upute sa linka, izbrisao sam sve passworde... Najveći problem mi je Synology drive. E sad, imam njegovu aplikaciju DS file na iphonu, otvaram ga pomoću biometrije. Kako neznam pass za otvaranje u browseru, zanima me dal ima negdje u iphonu 11 pro da se mogu pogledati passwordi za otvaranje aplikacija?

pozz

Ako imaš neki komp na macu, onda imaš tamo Keychain Access i tamo to možeš pogledati.
16.02.2022 | 16:49
Ne može tamo pogledati jer je koristio Chrome, a ne Safari. Chrome ne koristi Mac Keychain Access, nego sve tvoje passworde pošalje Googletu na čuvanje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 20 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, Ender, Riba, rusty, skunic, temeljnik, tino1, Anonimci (692)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO