Razglednice sa sjevera...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Razglednice sa sjevera...

02.01.2009 | 03:10
Prvo sam mislio napisati veliki prikaz zadnje World of Warcraft ekspanzije - "Wrath of the Lich King", ali onda sam shvatio da to ne bih mogao korektno odraditi ako ne igram punom parom još barem par mjeseci - jer tek sam zagrebao u novi sadržaj, a bolje da se ne hvalim time da niti sve staro u Azerothu i Outlandu nisam odigrao. Kako se to zbog nedostatka vremena sigurno neće dogoditi, prešao sam na plan B i umjesto prikaza donosim 50 "razglednica sa sjevera". Oni koji su prije igrali Warcraft - iz ovoga mogu naslutiti što ih očekuje u nastavku sage, a oni koji nisu - mogu vidjeti zašto 11.5 milijuna ljudi plaća 90 kn mjesečno da bi se izgubili u ovom predivnom svijetu iz bajke...

No, prije nego otputujemo na sjever, moram pokazati par "fotografija" s dočeka Nove godine u Azerothu!

Još jedan novogodišnji doček u glavnom gradu alijanse - Stormwindu.

Nova godina je uvijek prilika da čarobnjaci svih mogućih redova demonstriraju svoje moći! Pravi light-show na trgu!

Moja vilenjakinja je toliko stara da joj je kosa posjedila - ipak, stotinjak godina za vilenjake i nije neka starost. Još uvijek je vitalna, a pod mjesečevim svjetlom koje je prizvala izvela je tradicionalni vilenjački ples koji je posebno zabavio pijane patuljke na trgu.

A sada put sjevera! Krenuti se može iz dvije luke, a svakako je najlakše krenuti iz Stormwinda!

Dolazak ne sjever nije ugodan. Sante leda, magla i blatna obala puna olupina i kostiju.

Valienace Keep - većina pridošlica na sjeverni kontinent avanturu započinju iz ovog malog gradića-luke.

Nisu Vikinzi - nepozvani gosti s ovih brodova daleko su neugodniji.

Druid u obliku moonkina u čudu gleda pingvine na sjeveru. Da, očigledno neka posebna vrsta...

Luka Venture Bay.

Kako je na sjeveru? Hladno naravno! Polarna svjetlost je uobičajena pojava u ovim dijelovima zemlje.

Sve je pod dubokim snijegom. Sreća je ako se možete poslužiti grifonom za put.

Niti snježnom tigru nije svejedno - konačno je zagazio na tvrdo tlo bez snijega.

I Horda ima svoje utvrde na sjeveru.

Snježni vrhovi traže posebnu vještinu letenja. Tko zna letjeti u starim zemljama to ne može u zimskim uvjetima Northrenda. Traži se posebna dodatna obuka.

Nije svuda tako hladno... polja vruće magme na rubovima snježnih obronaka.

A kako ovo objasniti? Gotovo tropski uvjeti u Sholazar bazenu... "Where Time Stood Still"?

Dobri zmaj Surištrac. Obično odmara na livadi jedne male visoravni Amber Ledga, ali uvijek je spreman odvesti vas ako ste u žurbi.

Surištracom prilazimo dijelu kontinenta koji se naziva Dragonblight.

Hramovi, utvrde, zidine, drevni gradovi... ne nedostaje mjesta za epske avanture!

Hipogrifom kroz ledenu pustaru. U pozadini se vidi Wyrmrest hram u čijoj blizini se gnjezde zmajevi.

Pogled na Utgarde Keep - jednu od prvih instanci koje susrećemo na sjeveru.

Boreanska tundra - lutajući mamuti česta su pojava.

Ne samo to - u jednom od zadataka možete osedlati mamuta i njime napadati neprijatelja!

Gnomovi su oduvijek bili majstori tehnologije i inženjerstva, a sada imaju i vrlo upotrebljivu avijaciju.

Opožarena šuma - sve je još u plamenu.

Predivne šume i arhitektura s nordijskim štihom.

Pogled s visokih obronaka na neprijateljske luke na istočnom dijelu kontinenta.

Ako vam sigurna udaljenosti nije pojam avanuture, uvijek se možete približiti...

Druid u formi moonkina izvodi obred čišćenja zaraženog medvjeda.

Vilenjaci se najbolje osjećaju u šumama. Crystalsong šuma - lijepa i čarobna.

Tko je "omađijao" ova stabla?

Scena iz high-level zone sjevera... vilenjakinja nije imala petlje sačekati diva koji čuva put, intuicija govori da nije dobronamjeran.

Ulaz u jedan od dungeona u zoni višeg nivoa... ne izgleda veselo...

Zlo u Northrendu obitava i u zastrašujućim nebeskim kulama.

Azteci, Maje ili trolovi?

Stari dobri Surištrac nas preko ledenih planina vodi u čaroban grad - Dalaran!

Najveći grad Northrenda je Dalaran. Grad doslovno iščupan iz zemlje i dignut u nebesa. Arhitekturom je kombinacija Venecije, Babilona i Istambula. Geo-strateški najbolja pozicija jer ima sjajne veze s cijelim Azerothom i Outlandom.

Ono što je nekada bio Shattrah, sada je Dalaran - prostorni portali vode u svim pravcima.

Zvjezdano nebo nad Dalaranom, vilenjakinja ulazi u predvorje velebne zgrade.

Pogled na veliku gradsku knjižnicu...

Nije Eufrazijeva bazilika, nego mozaik u jednom od tornjeva Dalarana.

Death Knight - nova klasa koju od sada možete odabrati. Zgodno je što ne morate kretati od nule ako već imate bilo koji high-level karakter. Mračni i zli zbog utjecaja notornog Lich Kinga. Ipak, rješavanjem niza zadataka imate šanse vratiti se na stranu dobra (nakon groznog genocida u par sela). Osobno, bilo mi je neugodno, ali bio sam znatiželjan... uđeš u kuću, ukućani vrište u panici i zaklanjaju se rukama, a crni vitez izvlači mač i...

Vitezovi smrti koriste posebne letače - grifonske kosture oživljene crnom magijom!

Vitez smrti dobio je leteću neman destrukcije za ovaj zadatak - spaliti kuće i obrambenu vojsku!

Nakon što je shvatio svo zlo koje je počinio i odlučio se pokajati i pokloniti kralju, Death Knight se vraća u Stormwind. Ne ide mu na ruku pun Mjesec, idealno bi bilo da uđe neopažen od građana... Naime, ako bude prepoznat, građani će ga pljunuti ili gađati trulim voćem uz povike: "Ubojica! Gad! Zlikovac!".

Kada pokajanje pred kraljem uspije, Vitez smrti se može zaputiti čak i u Northrend da pomogne u borbi protiv donedavnog gospodara - notornog Lich Kinga.

Let cepelinom omogućava predivan pogled na južnu obalu sjevernog kontinenta.

Wintergrasp - bojišnica ne miruje niti na sjeveru... snijeg, utvrde, katapulti, rušivi zidovi i mnogo PvP akcije...

Alijansin katapult očekuje orkovski napad - sada je moguće kontrolirati i vozila na bojištu.

I za kraj - svi koji su nekada igrali WoW na G4 strojevima - žao mi je, to više ne prolazi. Iako je igra i dalje sjajno low-poly optimizirana, novi efekti i kompleksniji pejsaži imaju svoju cijenu. Preporučen stroj bi trebao imati barem 2 GHz i zaista dobru grafičku karticu. Prolaze mnoge stare high-end kartice ili sve osrednje kartice novije generacije ako ne pucate na neke jako visoke rezolucije i pune efekte.

Novi igrači - ako birate server, nije loše znati da je velika većina Jabučnjak korisnika na Lightbringeru. To je vrlo ugodan PvE orijentiran server odličan za ležerniju igru. Sada je već pun, ali još uvijek na njemu ima mjesta.

For Elune!
  • Dijete
  • Posjetitelj
02.01.2009 | 12:18
Welcome!
Browse at your leisure!

Kad bum jednog dana imal neki dućkas*, to će biti umjesto zvonceta kad se vrata otvore.. neki semplerčić..

*znači nikad
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati
  • gesundheit: Ima li tko crni titan band L za AWU2?
  • Yonkis: Također, ako pitaš bilo koji AI npr Grok, Perplexity, Copilot, ChatGPT i postaviš baš to pitanje (plus detalji) možda već dobiješ neki dobar lead za daljnje rješavanje.
  • Yonkis: Otvori novu temu u Forumu te navedi koji je OS i koji MBook kao i koja verzija softwarea jer tu na Vikalici ne možemo u detalje tj dopisivati se naširoko.
  • Novak: Netko tko mi može pomoći sa Mac-om! VideoProc Vlogger radi na HPu (Windows) ,ali taj isti program NE RADI na Macbooku!
  • Gjuroo: Mbappe je od modrića dobio jedan atomski slijeva.
  • Sarek: Možda je igrao i Football manager. Imam ja dva bliska prijatelja koja su rekli da to stvarno pomaže. Glavni su u kladionici
  • drlovric: @Ender: Normalno. Skidaj gace, nuklearke su u silosima :)
  • m@xym: ... ma ne, nego je to je zato što je Dalić primjenio Starcraft strategiju...
  • Ender: hoces reci da je trebalo da spusti gace i da se predaju, jer je to nuklearna sila? :)
  • drlovric: Izgubi nuklearna sila FRA na Poljudu :)
  • Yonkis: Novak: zanemari prijašnji link, ovo je ono što tražiš: [link]
  • Yonkis: Novak, evo probaj ovako: [link]
  • ^SuperUnknown^: Ako netko treba origigi silikonske maskice za iPhone XS Max, 12 Pro Max, Samsung Galaxy S9 nek javi u PM :)
  • Novak: Da li je moguće prebaciti Tor browser bookmark sa windows PCa na Macbook?! Hvala.
  • Yonkis: Hvala Kile, vidi ovdje [link]
  • Kile: Za sve koje koriste Apple Watch od sada HT nudi multi sim tako da sat radi bez iPhona ako ima cellular opciju.
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, ipetri68, ping, Riba, tino1, yawn pong, Anonimci (618)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO