Dual 2.7
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dual 2.7

29.04.2005 | 12:32
Prva reakcija mi je bila \"piiih, nisu napravili ništa u godinu dana\" i zaista ovo je jedan od najmanjih pomaka pro-serije naprijed u Apple povijesti, ali objektivno napredak nije niti za baciti - samo smo mi razmaženi. Stroj sada ima buseve na 1.35 GHz što je novi rekord u industriji, a 2x200 MHz je još jedan G4/400 \"na poklon\" (čak i više jer je G5 brži). Nekada nam je G4/400 bio čudo stroj sam za sebe, a sada nam to nije dovoljno dobro niti kao bonus snaga.

Izgleda da je tehnologija opet udarila u plafon. Sljedeći korak vjerojatno mora biti multi-core CPU o kojem se dugo priča.
29.04.2005 | 13:52
Davore, tvoj tekst nema veze s riječi \"objektivno\" .... Postoji mnogo ljudi koji su pissed-off zbog ove gluposti koju je Apple napravio. Naravno ima nešto i u tome što nisu željeli steal-the-thunder izlasku Tigera, ali izbacivanje ovakve minorno \"upgradeane\" revizije je van pameti, naročito kada se osvrneš oko sebe i shvatiš kako ta platforma kaska za onim ispred čega je uvijek bila.
Stoga, bez zavaravanja.
No PowerMac for me.
29.04.2005 | 16:32
Breed, PowerMac ne kaska ni za cim nego za samim sobom.

Isto tako, Tigra ne usporedjujem s Windowsima jer to vise nema smisla.
Zasto? Jer Windowse uopce ne koristim vec par godina, i zapravo .. bas me briga sto imaju a sto nemaju. Sretniji sam bez njih, nije li to najvaznije?

2.7 GHz dual je stroj vrijedan svacje pazje, i vrijedi svaku paru. No jesu li mogi vise od 200 MHz nakon godine dana ... vjerojatno nisu. Jer da jesu, izbacili bi. Mene to zalosti, jer ocito tu nesto ne stima.

Je li Davor bio objektivan? Nije, kao ni ja, kao ni ti. Objektivnost kao filozofski i gnoseoloski pojam je cista tlapnja -- sve oko nas je subjektivna stvarnost
29.04.2005 | 17:03
Zvonimir je napisao:

2.7 GHz dual je stroj vrijedan svacje pazje, i vrijedi svaku paru. No jesu li mogi vise od 200 MHz nakon godine dana ... vjerojatno nisu. Jer da jesu, izbacili bi. Mene to zalosti, jer ocito tu nesto ne stima.

po meni sve stima... tigar je glavna vijest trenutno... kad se potrosi marketing ce vec smisliti dobar slogan za \"2x3Ghz\"... mozda i vodeno hladjenje ustupi mjesto nekom alternativnijem... tko zna...
29.04.2005 | 18:55
Zvonimir je napisao:
Breed, PowerMac ne kaska ni za cim nego za samim sobom.

AGP, PCI, CPU, GPU ?

Isto tako, Tigra ne usporedjujem s Windowsima jer to vise nema smisla.
Zasto? Jer Windowse uopce ne koristim vec par godina, i zapravo .. bas me briga sto imaju a sto nemaju. Sretniji sam bez njih, nije li to najvaznije?

Ovo je vjerovatno digresija ?

Ako proizvođaći x86 matičnih ploča mogu napraviti ploču koja je socket kompatibilna sa otprije dostupnim CPUovima, a ima PCI-E, dizanje takta CPUa na matičnoj ploči čija je tehnologija stara par godina i prodavanje toga po istoj cijeni je notorni bezobrazluk. Da ne spominjem GPUove ...

Je li Davor bio objektivan? Nije, kao ni ja, kao ni ti. Objektivnost kao filozofski i gnoseoloski pojam je cista tlapnja -- sve oko nas je subjektivna stvarnost

... samo što neki žive kao biseri u školjci.
29.04.2005 | 19:50

Ovo je vjerovatno digresija ?

Hardwer nema smisla bez softwera. Tigar bi trebao biti brzi od Panthera, ako te muci brzina. Odnosno to je Mac OS paradoks koji razbija PC luzerske orgazme rastom gigaherca, jedini nacin da troma PC kanta puna bloatwarea, protuvirusnih i protuspijunskih programa postane upotrebljiva. Ja velim da ce onaj koji se prvi rijesi hard diska i posalje ga u roporatnicu povijesti ZBILJA revolucionarizirati racunalstvo. CPU-ovi danas su nenormalno dobri, u biti, no pravi uzrocnici sporoce rada racunala su lose napisan softwer i spori disk, jedini mehanicki dio u posve digitalnom/elektronickom racunalu.
Ali da se vratimo: 200 MHZ u godinu dana je presitno. Jadno. Zabrinjava.

Ako proizvođaći x86 matičnih ploča mogu napraviti ploču koja je socket kompatibilna sa otprije dostupnim CPUovima, a ima PCI-E, dizanje takta CPUa na matičnoj ploči čija je tehnologija stara par godina i prodavanje toga po istoj cijeni je notorni bezobrazluk. Da ne spominjem GPUove ...

Pa uvijek mozes kupiti neki drugi GPU. Sta fali nVidii 6800? Ne valja? Mislim da danasnjim grintavim korisnicima najvise fale virtualne prednosti, one koje ionako nikad i ne iskoriste do kraja, kao sto je neki ludjacki GPU i sl.

... samo što neki žive kao biseri u školjci.

Kako god okrenes, objektivnost je opsjena, isto kao i demokracija i mir u svijetu. Kad covjek to sebi prizna, manje se nervira. Nekad je bolje da ti puca kifla za sve i stavis plave naocale
29.04.2005 | 23:33
Urgh.

a) Ja sam zadovoljan brzinom OSa. Nigdje nisam spominjao OS, osim u kontekstu da Apple možda nije izdao \"novije\" strojeve zbog izlaska Tigra. Toliko.

b) Tko kaže da ne možeš kupiti drugi GPU ? Ono ŠTO SE NUDI kao entry-GPU je zastarjelo. Naglasak je bio na staroj MATIČNOJ PLOČI.

c) Misc
30.04.2005 | 00:23
Stara matična ploča? Pa teško da mi može pasti na pamet ijedan bolji motherboard u industriji ovog trenutka. Ima sve - od dva nezavisna busa na 1.35 GHz, pa do PCI-X slota - za koji s pravom njurgaš da nije iskorišten jer još nema takve kartice, ali mogu reći da uopće ne osjećam da je Ultra 6800 \"usko grlo\" ovog stroja. Zapravo ovo je prvi stroj na kojem se osjećam potpuno lagodno i s viškom snage ako zatreba - dakle 2.7 može biti samo malkec bolji.
30.04.2005 | 04:34
Naglasak je bio na staroj MATIČNOJ PLOČI.

Kako god okrenes, maticne ploce za PowerMacove su dvije svjetlosne godine ispred bilo cega u PC industriji. Koja x86 ploca ima buseve na 1.35 GHz, po procesoru?
Pfff .. Breed, sta ti bi ovih dana?

Pa cak i ona dvije godine stara, na 1GHz, je u vrhu onoga sto nude proizvodjaci PC djubra.
01.05.2005 | 10:49
Slatki isuse. Da li itko od vas dvojice ČITA postove osobe kojoj odgovaraju ?!?!?!
Argh. Netju više, jer mi je suludo sve ponovo ponavljati. Zealoti !!!!
01.05.2005 | 13:51
Breed je napisao:
Slatki isuse. Da li itko od vas dvojice ČITA postove osobe kojoj odgovaraju ?!?!?!
Argh. Netju više, jer mi je suludo sve ponovo ponavljati. Zealoti !!!!

Mac nikada u sebi nije imao sve najbolje sto industrija nudi. Nesto je bolje, nesto u prosjeku. Koga kriviti? Nemam pojma. Ali Apple nikad nece ohrabriti korisnike da prckaju previse unutar racunala, overclockaju procesore i sl. Plus, ritam izlazenja PowerMacova je drukciji -- dok oni testiraju graficku koja je izisla na PC trzistu, i spremaju nov updatre PowerMacova, dotle je Dell izbacio kante sa svime time. Della boli kifla, jer ne pise niti drajvere niti operativni sustav niti gleda kako je sve to upareno. Onda kad PowerMac vec izidje, ima u sebi \"staru\" graficku. I tako jos bar pola godine, a nekad i dulje. Eto.
Ali zato svog Maca i nakon tri godine mozes prodati za tri puta vecu cijenu nego PC kantu. Pa sad budi pametan i odluci sto je bolje za te ...
02.05.2005 | 10:47
Kako ti briješ.
Hajde onda objasno što su to inteligentno radili Appleovi softveraši za \"novu\" reviziju G5ica ako već POSTOJE jače kartice od R9600 koje možeš BTO i ako su driveri već napisani ??? Stvar je u fakin Northbridgeu !
A glede i unatoč isplativosti kupovine radi eventualne buduće prodaje - to mi nikada nije bio jedan od argumenata za kupovinu Maca. Na svu sreću, zakonitosti tržišta ruše i tu famu - o držanju cijene Macova.
02.05.2005 | 12:18
Nemam više vremena previše proučavati svaku sitnicu. Ono što mene zanima je da li se može kupiti nešto bolje ovog trenutka. Mislim da ne može. Da li je moglo bolje - naravno da je moglo, ali očigledno ne lako jer bi inače to i realizirali.

Da li je novi G5 dobar stroj? Možda jesam subjektivan, ali svi smo - mislim da nema niti jednog stroja u 1000$ +/- klasi cijene kojeg bih radije koristio.
02.05.2005 | 23:44
2.7 je samo ugrijavanje, brijem da nas ceka veliki mac boom; u svakom slucaju ibook (jaaaako blizu), imac, emac, PBG5(mooozda ne tako brzo), macmini(mali apdejt, a mozda i ne, pa tek je izasao...)

....inace steve je obecao G5 3.0 jos davno.....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Damirst, Ender, mmolnar, Riba, tino1, Tomek, Anonimci (441)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO