Kupovina MacBook-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina MacBook-a

23.08.2012 | 17:26
Pozdrav Jabučnjak ekipi.

Kupujem MacBook i trazim savijet koji izabrati.

1. Apple MacBook Pro MD313LL/A 13.3-Inch Laptop (OLD VERSION)

2.4 GHz Dual-Core Intel Core i5 Processor
4GB 1333MHz DDR3 SDRAM
500 GB Hard Drive, 8x DVD/CD SuperDrive
13.3-Inch LED-backlit Display, 1280-by-800 Resolution, Intel HD Graphics 3000
Mac OS X v10.7 Lion, 7 Hour Battery Life

Cijena: 850e

2. Apple MacBook Pro MD103LL/A 15.4-Inch Laptop (NEWEST VERSION)

2.3 GHz Quad-Core Intel Core i7 processor ( Ivy Bridge )
4GB DDR3 RAM; 500 GB Hard Drive
15.4 inch LED-backlit display, 1440-by-900 resolution
NVIDIA GeForce GT 650M 512MB Graphics

Cijena: 1400e

Namjena: Internet, Mail, Obradat teksta, Obrada fotografije, Baze podataka, Programiranje ... ( Igre NE)!

Upotreba: Vecinu vremena bi bio doma uz povremen izlet na kaficu i 2-3x godisnje trebao bi da prezivi avionski let a ujedno i ja sa njim

Razlog prelaska na Mac OS X lezi u tome sto zelim prije svega imati pouzdan, kvalitetan i user friendly stroj za iducih 5 godina (RAM i SSD naknadno). Da me nebi shvatili pogresno, power user sam Windows-a zadnjih 10god + 6 kao normal user, ali zelim promjenu, promjenu na bolje . Razloga imam mnogo, ali dovoljno je reci da u mom domu Windows vise nema sta da trazi!

PS.
Gubim li mnogo sto ne uzimam MacBook Pro sa Retina ekranom.

Hvala.
23.08.2012 | 17:39
Ja sam obično uvijek za manji model sa eksternim monitorom dok si doma. Na taj način imaš velik ekran doma a kada ga moraš nositi ipak je lakši. Digni memoriju odmah na 8 GB (ne kod Applea naravno).
Retina je zgodna ali nije presudna.
23.08.2012 | 18:38
Slažem se.
23.08.2012 | 18:59
Uzeo bi 13, kupio monitor od 24'', uzeo 16 GB rama (nikad neznas kad ce ti trebati windowsi u VMWareu), SSD i stavio dobiveni disk na mjesto optike.
23.08.2012 | 19:38
Isto 13
23.08.2012 | 20:50
Imas temu na forumu "da se malo pohvalim" ja imam kombinaciju MBP 13" + Monitor i prezadovoljan sam

evo teme : www.jabucnjak.hr/forum/razno/88316-da-se...je-zadovoljstvo.html

Stim da mi je kombinacija NAS,Apple MM i wireless keyboard,JBL on stage za zvuk.
23.08.2012 | 21:16
Ja bi uzeo 15"
1. zbog grafike
2. zbog procesora
ako ti nije lova problem.
23.08.2012 | 21:32
Ova Saint-ova kombinacija je po meni dobra jer imaš sve. Retina me, da budem iskren razočarala, ali preduvjet za razočaravanje je očekivanje. Vjerovatno sam mislio bog zna šta, kad ono rodio se miš.
To znači bolje investiraj u veći monitor ili u SSD nego u retinu.

Ali svakako dobro nam došao.
24.08.2012 | 08:47
Ok, procito sam par review-a tako da je nedoumica ( mozda ) rijesena, o cemu se radi.

Razliku u gustoci pixela lako sam uocio koristeci Ipad 2 i New Ipad, dali je isti slucaj sa MBP vs. rMBP?

Dodatni monitor, na zalost ne. Ideja je odlicna, ali za sada nije opcija, mozda kasnije. MBP 15" mi je sve vise izgledniji deal. Uvjek gledam dobijeno, ulozeno za novac, opravdava li dole navedeno + 600e?

Razlozi:

+ Vise radnog prostora.
+ Sata III
+ USB 3.0
+ CPU novije generacije za prestojece godine.
+ GPU

I onda naletim na dio zakljucka iz jednog review-a

" If you absolutely can't wait to buy a laptop then the mid-2012 MacBook Pro will do you proud, otherwise we'd suggest waiting for a 2013 design refresh. Despite its power, great OS and speedy connectivity, it's hard for the mid-2012 model not to be overshadowed by the Retina display version. Both are "Apple expensive" though, but we reckon worth every penny. "

Muke, slatke muke ...

PS.

Cover, dajte kakav savijet, samo sa Amazon.com,

Hvala.
24.08.2012 | 08:56
Ja jesam. a i opet budem 15" uzeo. Ako mogu tegliti 4-5kg foto opreme, pa di je to u usporedbi s 3kg MBP-a.
24.08.2012 | 10:10
Stig L Stoner kaže:
Uvjek gledam dobijeno, ulozeno za novac, opravdava li dole navedeno + 600e?

Razlozi:

+ Vise radnog prostora.
+ Sata III
+ USB 3.0
+ CPU novije generacije za prestojece godine.
+ GPU

Za primjene koje si nabrojao ništa ti od toga nije potrebno (osim 15" ). Siguran sam da štošta drugo korisnije možeš napraviti sa 600 EUR.

Ali ako ti je neizvedivo imati vanjski monitor doma, jbg onda. Kupi taj.
24.08.2012 | 10:56
Stig L Stoner kaže:
Ok, procito sam par review-a tako da je nedoumica ( mozda ) rijesena, o cemu se radi.

Razliku u gustoci pixela lako sam uocio koristeci Ipad 2 i New Ipad, dali je isti slucaj sa MBP vs. rMBP?

Naravno da jest.

Cover, dajte kakav savijet, samo sa Amazon.com

Nešto od Specka.
26.08.2012 | 15:24
Sada sam bacio oko ( ponovo ) na 13", ima tu logike 13" + 600e u dzepu . Javim za koji dan kako je prosla kupovina. Za sada sam samo sumnjicav oko cover-a. Nekako mi na prvi pogled ne izgledaju bas privlacno i kvalitetno. Postoji li jos kakva opcija pored " Specka " ili da otvoram novu temu

Hvala.
26.08.2012 | 21:15
Teško je napraviti bilo kakav cover a da ne izgleda barem neprivlačno. Ja to ne koristim jer sam valjda pažljiv, dovoljna mi je futrola ili torba dok ga nosim, no Speck koristi moja draga i izgleda dobro, koliko to uopće može biti. Pritom mislim na obradu, boju i funkcionalnost.
27.08.2012 | 16:04
Sta dodje u box-u prilikom kupovine novog MacBook-a? Konkretno interesuje me dali dodje instalacioni disk, ako ne kako onda doci do diska legalno jer pretpostavljam da je prilikom kupovine uracunata i cijena OSX-a.
27.08.2012 | 16:29
Unutra je sve što trebaš... samo power button i uživaj
27.08.2012 | 17:39
Stig L Stoner kaže:
Sta dodje u box-u prilikom kupovine novog MacBook-a? Konkretno interesuje me dali dodje instalacioni disk, ako ne kako onda doci do diska legalno jer pretpostavljam da je prilikom kupovine uracunata i cijena OSX-a.

Nema više diskova, ali imaš opciju startupa sa skrivene particije i onda restora preko neta,a ko te to muči(lo)
29.08.2012 | 09:30
Hvala na ucestvovanju u diskusiji, kupovina realizovana

Konfiguracija Limenog je:

2.4 GHz Dual-Core Intel Core i5 Processor
4GB 1333MHz DDR3 SDRAM
500 GB Hard Drive, 8x DVD/CD SuperDrive
13.3-Inch LED-backlit Display, 1280-by-800 Resolution, Intel HD Graphics 3000

Zbog posla, jos uvijek je u kutiji, javim utiske kako je prosao prvi kontakt sa OS X-om.
29.08.2012 | 11:19
Čestitam, mislim da ćeš biti zadovoljan.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 36 minuta
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO