Quad G5 na putu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Quad G5 na putu?

12.03.2005 | 03:37
Sada više nije samo trač - neki od Appleovih razvojnih alata u sebi imaju opcije za četveroprocesorski Mac! Vjerojatno će se raditi o dva dual-core procesora. Osobno bi me još više veseli Xgrid... a Tiger je navodno vani već u travnju...
12.03.2005 | 14:07
postoji li neki site gdje se moze saznati malo vise o tome?
12.03.2005 | 17:10
Sve se svodi na to da "Processor" preference pane koji je dio nedavno izasle novije verzije Apple CHUD Toolsa ima prostora za prikaz vise od dva CPU-a, sto znaci da u buducnosti mozemo ockekivati masine sa dual-core CPU-ovima. S druge strane, to smo mogu ocekivati i bez ovoga, tako da ne razumijem uzbudjenje, pogotovo kada pojma nemamo kada ce to biti i da li ce biti.
Nego, nisu li dual-core procesori iskljucivo G4?
12.03.2005 | 17:40
mislim da bi Quad G5 prvenstveno mogao posluziti kao zamjena za grijalicu u prostoriji
12.03.2005 | 23:20
Nisu G4, IBM je nedavno iscurila informacija o novoj itereaciji serije 970 - koja je dual core. To je inače priča koja nije od jučer, još od proljeća prošle godine su curili tračevi da Apple radi na takvom stroju, ovo sada je potvrda da je to zaista u procesu i da dolazi - samo je pitanje koliko brzo. Danas su iskopali i definitvan dokaz - u alatu postoji definicija stringa u kojem se spominje "Quad processors" konfiguracija, a Apple je povukao download link za alat...

Inače slažem se sa Štakorom - mi se u firmi grijemo na G5-ice, ali ozbiljno - vani je bilo minus, a mi imamo otvoren prozor i iskljucene sve radijatore... jednostavno nisu potrebni dok G5-ice rade . S druge strane, račun za struju je sky-high.
13.03.2005 | 00:53
Meni Dual 2.0 uredno grije noge (kuciste se nalazi ispod stola), a kolicina buke je nazalost znatno veca od nekakve razine koja se moze nazvati "tolerirajucom".
Imam dojam da ce novi dual-core procesori zderati znatno vise struje i generirati jos vise topline... sve se vise udaljavamo od G4 i njegovih skromnih dvadesetak watta potrosnje.
13.03.2005 | 01:55
ti si štakor slučaj za sebe... kako uopće imaš motiva držati stoj ispod stola?! ko da je neka kanta?! a i to šta radiš sa strojem uopće me ne čudi da se tolko grije... quad?! OK... ali kao što su neki rekli.. nek prije srede prijenos podataka s HDD-a, pa će i g3 postati killer mašina A ono šta bi volio vidjet je Tiger kako se nosi sa mašinom i eventualno quad sa cell-om, iako volim brzinu i sve to skupa... dual G5 2.0 mi je itekako dovoljan za sve šta radim.... već godinu dana i trenutno mi je nezamislivo išta brže, a vjerujem da ne bi osjetio razliku između svog stroja i duala 2.5 ... možda između svog i quada... ali to su već sve finese dok se ne sredi brži hard.
13.03.2005 | 16:20
mika, ne, ne vrtim SETI ako na to mislis drzim ga ispod stola zato sto mrcina ima ohoho kilograma , i ne bi ga htio drzati na relativno tankom i vec pretrpanom stolu
kad si nabavim bolji stol, naravno da stroj ide gore.
13.03.2005 | 17:31
Ako ti je G5 glasan učini isto što i ja... moj je sada gotovo nečujan - i to u kućnim uvjetima, a ne uredskim.
13.03.2005 | 23:23
necu kopat po njemu.... jos ma naviknut cu se na tu buku
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 51 minuta
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO