Quad G5 na putu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Quad G5 na putu?

12.03.2005 | 03:37
Sada više nije samo trač - neki od Appleovih razvojnih alata u sebi imaju opcije za četveroprocesorski Mac! Vjerojatno će se raditi o dva dual-core procesora. Osobno bi me još više veseli Xgrid... a Tiger je navodno vani već u travnju...
12.03.2005 | 14:07
postoji li neki site gdje se moze saznati malo vise o tome?
12.03.2005 | 17:10
Sve se svodi na to da "Processor" preference pane koji je dio nedavno izasle novije verzije Apple CHUD Toolsa ima prostora za prikaz vise od dva CPU-a, sto znaci da u buducnosti mozemo ockekivati masine sa dual-core CPU-ovima. S druge strane, to smo mogu ocekivati i bez ovoga, tako da ne razumijem uzbudjenje, pogotovo kada pojma nemamo kada ce to biti i da li ce biti.
Nego, nisu li dual-core procesori iskljucivo G4?
12.03.2005 | 17:40
mislim da bi Quad G5 prvenstveno mogao posluziti kao zamjena za grijalicu u prostoriji
12.03.2005 | 23:20
Nisu G4, IBM je nedavno iscurila informacija o novoj itereaciji serije 970 - koja je dual core. To je inače priča koja nije od jučer, još od proljeća prošle godine su curili tračevi da Apple radi na takvom stroju, ovo sada je potvrda da je to zaista u procesu i da dolazi - samo je pitanje koliko brzo. Danas su iskopali i definitvan dokaz - u alatu postoji definicija stringa u kojem se spominje "Quad processors" konfiguracija, a Apple je povukao download link za alat...

Inače slažem se sa Štakorom - mi se u firmi grijemo na G5-ice, ali ozbiljno - vani je bilo minus, a mi imamo otvoren prozor i iskljucene sve radijatore... jednostavno nisu potrebni dok G5-ice rade . S druge strane, račun za struju je sky-high.
13.03.2005 | 00:53
Meni Dual 2.0 uredno grije noge (kuciste se nalazi ispod stola), a kolicina buke je nazalost znatno veca od nekakve razine koja se moze nazvati "tolerirajucom".
Imam dojam da ce novi dual-core procesori zderati znatno vise struje i generirati jos vise topline... sve se vise udaljavamo od G4 i njegovih skromnih dvadesetak watta potrosnje.
13.03.2005 | 01:55
ti si štakor slučaj za sebe... kako uopće imaš motiva držati stoj ispod stola?! ko da je neka kanta?! a i to šta radiš sa strojem uopće me ne čudi da se tolko grije... quad?! OK... ali kao što su neki rekli.. nek prije srede prijenos podataka s HDD-a, pa će i g3 postati killer mašina A ono šta bi volio vidjet je Tiger kako se nosi sa mašinom i eventualno quad sa cell-om, iako volim brzinu i sve to skupa... dual G5 2.0 mi je itekako dovoljan za sve šta radim.... već godinu dana i trenutno mi je nezamislivo išta brže, a vjerujem da ne bi osjetio razliku između svog stroja i duala 2.5 ... možda između svog i quada... ali to su već sve finese dok se ne sredi brži hard.
13.03.2005 | 16:20
mika, ne, ne vrtim SETI ako na to mislis drzim ga ispod stola zato sto mrcina ima ohoho kilograma , i ne bi ga htio drzati na relativno tankom i vec pretrpanom stolu
kad si nabavim bolji stol, naravno da stroj ide gore.
13.03.2005 | 17:31
Ako ti je G5 glasan učini isto što i ja... moj je sada gotovo nečujan - i to u kućnim uvjetima, a ne uredskim.
13.03.2005 | 23:23
necu kopat po njemu.... jos ma naviknut cu se na tu buku
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 54 minuta
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO