powerbook 17" -display mrtav?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

powerbook 17" -display mrtav?

11.03.2005 | 15:03
dotični stroj iz 7/03 godine, 1.0Mhz

Evo kako priča ide:
otkrijem prije tri dana shapeshifter i mightymouse i potrpam na stroj sve gluposti koje mogu (skinove, ikone, custom mouse) i stvar radi "ok". Nakon toga par puta napravih log out/in ali bez shutdown-a stroja, i kad krenuh doma samo sam zaklopio stroj (sleep mode - ne shutdown).
Stignem doma otvorim stroj koji se počne "pribirat", pokaže sliku na desetinku-dvije i nakon toga - crno. Kao da je neko ištekal monitor od stroja - stroj radi, na mreži se vidi, u fw target modu se pojavljuje, ali display niti da bi!

- napravim shutdown/ restart,
- izvadim/vratim bateriju (koja je bila puna u trenutku otvaranja/paljenja stroja),
- resetiram pram (jel to uopće šljaka na OSX-u?),
- obratim se bogu
ali mi ništa od ovog gore navedenog nije pomoglo

PS stroj na putu do doma nije bio zlostavljan ni na koji način - ni fizički ni verbalno

Iako je PowerCom već zacrtan, zanimaju me slična iskustva - što bih mogao očekivat:
- softwersku kemiju (shapeshifter...) ili "najobičniji kvar" displaya.
Ponavljam - stroj nije nigdje pao, nije udaran ili slično.

tenkju for jor koapurejšn
11.03.2005 | 18:18
Ja bih pokusao napraviti reset open firmwarea 'na slijepo', kod boota command-option-O-F, i zatim:
reset-nvram
set-defaults
reset-all
Tu bi se Powerbook trebao rebootati...ako se slika ne pojavi vrlo je vjerojatno da zbog nekog razloga ne radi backlit.
12.03.2005 | 02:43
Napravi boot u Hardware Test CD.
12.03.2005 | 10:02
I sto onda, da vidi sto ce mu prijaviti?
12.03.2005 | 23:23
Hardware Test ne koristi OS X ni na koji način, baziran je na OS 9 kodu i time će definitivno znati da li je u pitanju softverska greška ili kvar ekrana.
13.03.2005 | 01:59
čovjeku ne radi monitor... teško da će mu hardwer test pomoći osim ako ga ne spoji na externi monitor... mirkez..probaj spojiti PB na externi monitor....
21.03.2005 | 16:54
Ajme katastrofa!

Sve je dobro što se dobro svrši kažem ja ovaj put.
Reset OF-a je doveo display u red, "writing zeros to disk" je u tijeku jerbo sumnjam da je neki "softverčić" uzrokovao poteškoće (jel moguće?) pa krenuh sve iznova.

No katastrofa kažem jer stajala je stvarca u ladici još od 11 o.m. i čekala da u otpremim u powercom. Danas, nadobudno, stignem tamo, čovjek otvori, upali a ono - display radi!
Ja gledam - ko da sam vidio duha. Ništa - put pod noge (sav sretan) stignem u firmu, palim mašinu, display - niti da bi!
Opet preko mreže sve šljaka, slike nema. Objava rata taj tren!
Da skratim - popravak nisam ja trebao financirati pa opciju popravka uzeh zdravo za gotovo, no ova situacija me blago izludila. Na kraju je reset OF-a doveo stvari u red no nije rađen "na slijepo" ko što je riba predložio već sa startup shortcut-om:

command+option+N+V

za sekundu je ekran oživio, nažlabro pregršt bogtepita kojih sve "linija" i hop: smile on my face was never wider!

u svakom slučaju, za'valjujem svima na savjetima, ciaos!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 8 minuta
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rkoren5, tino1, VanjusOS, ZeljkoB, Anonimci (411)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO