PC Laptop rulez!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PC Laptop rulez!

02.03.2005 | 13:18
Dakako, naslov nema veze s pamecu

No stvarno me zanima, jer ce mi trebati uskoro -- koji PC laptop preporucate kupiti a da zadovoljava sljedece:
- da dodje do 900 eura bez PDVa
- da ima video izlaz za ustekat dodatni monitor (VGA ili DVI, briga me)
- da ima graficku karticu unutra, a ne onu glupost s "dedicated RAMom" i sl.
- da moze przit CD-ove
- da nema paralelni/serijski/PS/2 port! (Djizuz Krajst, mnogi PC laptopi to jos i danas imaju!)
- FireWire je eto zelja, bilo bi dobro to imati

Zasto ovo pitam?
Jer pojma nemam sto se nudi na trzistu prijenosnog PC djubra
02.03.2005 | 15:23
Nisi naveo da li je bitna velicina ekrana. Osobno mi se svidjaju prijenosnici 'manjeg' formata, a oni obicno nemaju paralelne i serijske portove. Takodjer pojma nemam o kojims e rasponima cijena radi, no savjet: preskoci Sony, kod nas u firmi su se svi odreda pokvarili, a kolegi je pred par dana na relatinvo novom Aceru krepao ispravljac (u garantnom roku srecom). IBM-ovi bi trebali biti dobro ali ne sumnjam da kostaju malo vise od predvidjenog budzeta.
02.03.2005 | 17:15
A jednostavnije ti je kupit iBook.

Procesor: 1.2GHz PowerPC G4
L2 međuspremnik: 512K pri 1.2GHz
FSB: 133 MHz
Memorija: 256 MB PC2100 (4266MHz) DDR SDRAM,podržava do 1.25 GB
Grafika: ATI Mobility Radeon 9200 sa 32MB DDR SDRAM
Tvrdi disk: 30GB ATA/100 4200 rpm
Optički uređaj: DVD-ROM/CD-RW (Slot-loading Combo Drive)
Zaslon: 12.1" TFT XGA
Ulazno/ Izlazni uređaji:
- 1x FireWire 400
- 2x USB 2.0 priključka
- priključak za naglavne slušalice
- priključak za zvučnike
- audio ulazni priključak
- VGA
- S-video i kompozitni video izlaz
Komunikacija:
- Modem: Ugrađeni 56k V.92 modem
- Mreža: Ugrađeni 10/100BASE-T Ethernet
- Bežična: Ugrađen AirPort Extreme
Ugrađeni stereo zvučnici
Instaliran Mac OS X verzija 10.3 “Panther”
Software: Classic environment, Mail, iChat AV, Safari, Sherlock, Address Book, QuickTime, iLife (includes iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD (2), GarageBand), iSync, iCal, DVD Player, AppleWorks, Mac OS X Chess, Microsoft Internet Explorer, World Book 2004 Edition, Nanosaur 2, Marble Blast Gold, MS Office Test Drive, Zinio Reader and Apple Hardware Test CD

Cijena: Prihvatljivih 8817.00Kn s uracunatim PDV-om
Gdje: npr. www.hgspot.hr
02.03.2005 | 21:27
Zvonimir je rekao da mu treba PC, vjerojatno ne bez razloga.
03.03.2005 | 02:42
I još nešto Teddy - Zvonimir baš i nije u Hrvatskoj... niti u Europi... hmm... niti na našoj polutci... pa cijene u kunama ne znače mnogo
03.03.2005 | 16:03
niti na našoj polutci..

A po svemu sudeci, nije ni u ovoj galaksiji.
Inace Teddy, opaska stoji. iBook je super, ali vec imam Powerbooka.
PC laptop mi treba samo zbog jedne aplikacije koja je napisana samo za Windowse.
Za krepat, jelda?

Inace, Davore, sve racunam u kunama. Naprosto mi lezi. Eure i dolare ne spominjem nikako jer su mi strani. Iako je na polici cijena ispred koje stoji "$", ja to citam "kuna".
Na koncu, taj nezgrapni simbol i izgleda kao savijeni kunin rep!
03.03.2005 | 17:33
Iako je na polici cijena ispred koje stoji "$", ja to citam "kuna"

E onda ti je sve uuuuužaaaaaasnooooo jeftino, ako tako čitaš
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 51 minuta
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO