PC Laptop rulez!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PC Laptop rulez!

02.03.2005 | 13:18
Dakako, naslov nema veze s pamecu

No stvarno me zanima, jer ce mi trebati uskoro -- koji PC laptop preporucate kupiti a da zadovoljava sljedece:
- da dodje do 900 eura bez PDVa
- da ima video izlaz za ustekat dodatni monitor (VGA ili DVI, briga me)
- da ima graficku karticu unutra, a ne onu glupost s "dedicated RAMom" i sl.
- da moze przit CD-ove
- da nema paralelni/serijski/PS/2 port! (Djizuz Krajst, mnogi PC laptopi to jos i danas imaju!)
- FireWire je eto zelja, bilo bi dobro to imati

Zasto ovo pitam?
Jer pojma nemam sto se nudi na trzistu prijenosnog PC djubra
02.03.2005 | 15:23
Nisi naveo da li je bitna velicina ekrana. Osobno mi se svidjaju prijenosnici 'manjeg' formata, a oni obicno nemaju paralelne i serijske portove. Takodjer pojma nemam o kojims e rasponima cijena radi, no savjet: preskoci Sony, kod nas u firmi su se svi odreda pokvarili, a kolegi je pred par dana na relatinvo novom Aceru krepao ispravljac (u garantnom roku srecom). IBM-ovi bi trebali biti dobro ali ne sumnjam da kostaju malo vise od predvidjenog budzeta.
02.03.2005 | 17:15
A jednostavnije ti je kupit iBook.

Procesor: 1.2GHz PowerPC G4
L2 međuspremnik: 512K pri 1.2GHz
FSB: 133 MHz
Memorija: 256 MB PC2100 (4266MHz) DDR SDRAM,podržava do 1.25 GB
Grafika: ATI Mobility Radeon 9200 sa 32MB DDR SDRAM
Tvrdi disk: 30GB ATA/100 4200 rpm
Optički uređaj: DVD-ROM/CD-RW (Slot-loading Combo Drive)
Zaslon: 12.1" TFT XGA
Ulazno/ Izlazni uređaji:
- 1x FireWire 400
- 2x USB 2.0 priključka
- priključak za naglavne slušalice
- priključak za zvučnike
- audio ulazni priključak
- VGA
- S-video i kompozitni video izlaz
Komunikacija:
- Modem: Ugrađeni 56k V.92 modem
- Mreža: Ugrađeni 10/100BASE-T Ethernet
- Bežična: Ugrađen AirPort Extreme
Ugrađeni stereo zvučnici
Instaliran Mac OS X verzija 10.3 “Panther”
Software: Classic environment, Mail, iChat AV, Safari, Sherlock, Address Book, QuickTime, iLife (includes iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD (2), GarageBand), iSync, iCal, DVD Player, AppleWorks, Mac OS X Chess, Microsoft Internet Explorer, World Book 2004 Edition, Nanosaur 2, Marble Blast Gold, MS Office Test Drive, Zinio Reader and Apple Hardware Test CD

Cijena: Prihvatljivih 8817.00Kn s uracunatim PDV-om
Gdje: npr. www.hgspot.hr
02.03.2005 | 21:27
Zvonimir je rekao da mu treba PC, vjerojatno ne bez razloga.
03.03.2005 | 02:42
I još nešto Teddy - Zvonimir baš i nije u Hrvatskoj... niti u Europi... hmm... niti na našoj polutci... pa cijene u kunama ne znače mnogo
03.03.2005 | 16:03
niti na našoj polutci..

A po svemu sudeci, nije ni u ovoj galaksiji.
Inace Teddy, opaska stoji. iBook je super, ali vec imam Powerbooka.
PC laptop mi treba samo zbog jedne aplikacije koja je napisana samo za Windowse.
Za krepat, jelda?

Inace, Davore, sve racunam u kunama. Naprosto mi lezi. Eure i dolare ne spominjem nikako jer su mi strani. Iako je na polici cijena ispred koje stoji "$", ja to citam "kuna".
Na koncu, taj nezgrapni simbol i izgleda kao savijeni kunin rep!
03.03.2005 | 17:33
Iako je na polici cijena ispred koje stoji "$", ja to citam "kuna"

E onda ti je sve uuuuužaaaaaasnooooo jeftino, ako tako čitaš
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Ender, Riba, tino1, Anonimci (762)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO