Laser Printer za po doma
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Laser Printer za po doma

17.02.2005 | 08:50
s obzirom na diskusiju iz MacOS foruma, očito HP LaserJet 1010 nije dobr ni PC ni Mac izbor, da li netko ima kakav savjet, u razumnim-home user ciframa (oko 2-3000kn), što bi se moglo preporučiti da dobro radi s Macom, iz iskustva naravno, o laserskim printerima!

Kakva su saznanja o HP 1320 i 1160 koji su dostupni u HG Spotu?
17.02.2005 | 11:20
Ja imam HP 1150... malo specifičan printer jer toner je posebno rađen za njega (3000 kopija)... Malo je spor kad je printanje iz indesigna (dok sve očita), ali inače je brz i naprinto se taj i nije me iznevjerio u printanju, jedino ne smijem baš previše prčkati po drugim aplikacijama kad mu indesign puni memoriju (zna biti problem, no ako ostavim da mu indesign puni memoriju sve prođe bez problema)... Mali je star godinu dana i naprinto se dobrano (drugi toner, tako da preko 4000 str bez velikih problema). Vjerijem da je 1160 napredna verzija istog. U biti sve iznad 1010 je ok...
Pozdrav!

PS ovaj 1150 nema PostScript drivere (ne znam da li vam je to važno)
17.02.2005 | 11:48
S obzirom da ja samo printam dokumente (kajde), najme koji put iz Nuenda koji put ih pretvorim u pdf, pa kasnije printam, tada sam i primjetil tu potrebu rastartanja kompjutera (vidi forum "Restart kompjutera radi printa pdf-a?" pod Mac OS X forum), da li mi treba za to PostScript driver ili ne? I za što to služi, za neke shortcutove ili macroe pri printanju?
Još nešto da li se na 1010 da proširiti memorija, ili kod 1160, čini se da je to fiksno 8 odnosno 16MB?!
17.02.2005 | 16:30
PostScript služi za razne opcije printanja (npr. mirror printing i sl), a i važan je (usko vezan) za Distilera... No kolko sam skužio, vama to nije tolko važno... Za proširivanje memorije na 1010 nisam siguran... probajte nazvati dućan u kojem ste ga kupili, p aće oni znat više reč... teoretski (i praktično) bi se trebala dat proširit na svakom HP laseru...
17.02.2005 | 16:39
k*art, ja sam 'za po doma' uzeo Samsung ML1750, i nemam bas nikakvih primjedbi na njega. U prvom redu mio je bio zanimljiv jer je svojevremeno slovio kao najmanji laserski printer sa ladicom, recenzije su bile jako dobre a driveri rade bez greske. Jako sam zadovoljan s njim. To je printer nize klase, kostao je oko 1500 kuna, dakle za tvoj budzet bi se mogao dobiti neki znatno bolji model. Uglavnom nema rusenja, i OS X podrska je bez greske. Jedina manja zamjerka je sto se s njim dobije 'djecji' toner koji se jako brzo potrosi. Zamjenski traje vec puno duze.
Mislim da bi za te novce mogao dobiti i nesto sa Postscriptom, to je uvijek dobro imati.
17.02.2005 | 19:23
Samsung ML 2250 Laser Printer
to vidim da ima za kupit a 1750 nisam, no taj 2250 je vjerojatno još bolji, ima li tko toga?

Fama je da je HP bolji od Samsunga, ali vremena se mjenjaju, to je isto kao npr prednost Sony labela pri Videorecorderima, nije više garancija kvalitete!!? Tako ja kupih HP, a...
18.02.2005 | 01:46
Ovaj nije los. A ludo je brz!
Ako ga kupis, rijesit ces si i pobleme grijanja zimi.
Klikni ovdje.
Ustedis na struji
20.02.2005 | 06:45
Zgodno!
Onda koji si ozbiljni komentari oko Samsung ML2250 nasuprot HP 1160 ili 1320?
24.02.2005 | 07:18
Nitko nema laser printere "za po doma" osim Ribe, osim ovih profesionalaca na moru, ali njima ne treba grijanje.
Ja bih neki laser u boji, jeftin, bez grijalice , i da ide na Mac gorivo. Popuših s HP 1010 i vrlo sam oprezan.
Pa naletih na ove (Samsung ML2250 nasuprot HP 1160 ili 1320?) no to očito još nitko nema, ili ...
no da čujem komentare (po mogućnosti ne o grijanju ili o kruškama, lignjama ili škombrama, ili HEP-u, to možemo negdje drugdje, nisu ni to loše teme, ako nismo anoreksične zaokupljenosti )
25.02.2005 | 02:30
Mak ima Minoltu u boji.
Laserski, izvrstan ispis, puni postscript 3, QMS tehnologija unutra i ostalo.

No za dobar laser u boji moras dat malo vise para. HP pocetni modeli upadaju u donji razred cijena, ali po tvom iskustvu, i iskustvu drugih korisnika, nisu bas dobri.
Minolta i Xerox su moje preporuke, pa ako mozes, pikni kojeg.

No laser u boji nije bas za po doma. Za 2 ili 3 godine mozda, ali sada moras zrtvovati kvalitetu radi cijene, i to drasticno. Nije vrijedno. Cuvaj pare.
28.02.2005 | 12:43
Ja sam jako zadovoljan s Minoltom 8350. Sada se sigurno više ne proizvodi, nego ima nešto jeftinije. Ne nužno i bolje.
Slažem se sa Zvonetom: još uvijek je PostScript i ethernet (posredno) jamstvo da printer nije šrot, kao što je nekad za cb lasere važila kombinacija PostScript i LocalTalk standardno ugrađen (bez doplate i štotijaznam)
07.03.2005 | 21:43
Gdje si kupil MINOLTU, nemrem nigdje naci tko to prodaje, (kamoli najpovoljnije) u 'rvata?!?
Xerox ima u Angolu, ali moraš tam otići da bi vidio nešto više o samim strojevima ili cijenama, pa ću prvom prilikom svratit. Očito u ovim best buy-cro dučanima nema tijeh mašina! Ali dobro sam zagrizo ješku, s obzirom da sam vidio slike s Minolte u A4 formatu, mislim da je to moj slijedeći potez, hvala Zvonkecu i MAKecu kak bi mi purgeri rekli!
08.03.2005 | 04:52
PowerCom 2000 Maksimirska... Blizu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 59 minuta
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO