Dva Mac-a jednim kabelom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dva Mac-a jednim kabelom

04.02.2005 | 16:41
iMac BondiBlue 350/ 10.3.7
PowerBook G3 500/ 10.3.7

Dotične treba povezati SAMO kabelom. Oba rade preko switcha bezgrešno. Međusobno nikako; crossover kabel - ništa. ST kabel - ništa. ("The Cable for built-in Eth... is not plugged in" - i nikud dalje od toga.)

molim helpujte hvala dovidjenja!
04.02.2005 | 17:08
FireWire kabel, i onda kad su povezani, jedan od ta dva kompa restartas i drzis pritisnut T za vrijeme restarta. Taj komp ce ti pokazati FireWire znak na ekranu, a drugi komp ce ga prepoznati kao vanjski hard.
Da li ti je to ok?
04.02.2005 | 18:05
to je o.k. sistem ali onda je moguce skidati stvari samo s jednog comp. ako oces obrnuto onda sve iz pocetka..
04.02.2005 | 18:29
Tjah, a IP over Firewire? POnasa se kao mreza, a visestruko je brze.

BTW u target disk modu mozes slati fileove u oba smjera Ali dobro, ne mogu ti oba stroja raditi i biti upotrebljiva.
05.02.2005 | 12:51
.. crossover kabel - nista ..

Kako znas? Sto si sve isprobao da bi odustao od etherneta?
Kako si isao provjeriti odaziv racunala?
I jos -- ovo sto si napisao je skoro nemoguce. Ili je riknula mrezna kartica ili je kabel los, ali ethernet izmedju dva Maca MORA raditi.
07.02.2005 | 22:39
ej hvala...

...al bondi je onaj "historijski": nema firewire, niti CD-RW.

Doma nemam ethernet, na poslu oba šljakaju na mreži OK. No malo mi je problem teglit bondija često na posao (a nešto se još i na njemu doma kuha pa povremeno treba presnimit/backupirat).

Crossover je DIY, al nije prvi kojeg sam složio (za ovu priliku dva da bi isključio grešku kabla).
No zar 10.3.7 ne prepoznaje kablove tako da to nema veze (ili je do kartice?) iako sam probao i jedan i drugi kabel?

"Sto si sve probao da bi odustao od etherneta?" -ne kuzim; ja ne zelim odustati od eth. nego upravo suprotno.

Ponovo: oba stroja (na poslu) spojena na LAN rade OK. Kao što Network prijavi "The Cable for built-in Eth...not plugged in" kad se išteka mrežni kabel koji je do prije sekundu umrežavao računalo, tako ta poruka ostaje i dalje kad uštekavam bilo koju kombinaciju između bondija i powerbooka i na jednom i drugom. Zašto - pitanje jest.
Web napisi kažu što i vi ovdje - uštekaš (podesiš) i stvar radi. E sad; možda je ovaj "podesiš" problematičan. No prema predloženim uputama i dalje nema života - nema uopće prepoznavanja bilo čega na mrežnoj kartici.

Može li kartica raditi na LAN-u a "direktno" ne, mislim da ne. Krivo li mislim?

(e da, i modem je riknuo tako da je i to ne-solucija) znam, znam: doniraj i kupi novo. Nadam se uskoro i to.
pozdrav
08.02.2005 | 00:31
Prilicno sam siguran da niti Powerbook G3 niti taj iMac znaju automatski prepoznati da li je kabel crossover ili obican. Jesi li 100% siguran da je kabel crossover? Mislim da previse razbijas glavu oko ovog problema koji se najvjerojatnije moze rijesiti drugim crossover kabelom...ne vidim drugi uzrok. Javi ako to pomogne.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 1 minute
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, marioart, Riba, tino1, Tito, Tomek, Zoki, Anonimci (312)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO