Dva Mac-a jednim kabelom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dva Mac-a jednim kabelom

04.02.2005 | 16:41
iMac BondiBlue 350/ 10.3.7
PowerBook G3 500/ 10.3.7

Dotične treba povezati SAMO kabelom. Oba rade preko switcha bezgrešno. Međusobno nikako; crossover kabel - ništa. ST kabel - ništa. ("The Cable for built-in Eth... is not plugged in" - i nikud dalje od toga.)

molim helpujte hvala dovidjenja!
04.02.2005 | 17:08
FireWire kabel, i onda kad su povezani, jedan od ta dva kompa restartas i drzis pritisnut T za vrijeme restarta. Taj komp ce ti pokazati FireWire znak na ekranu, a drugi komp ce ga prepoznati kao vanjski hard.
Da li ti je to ok?
04.02.2005 | 18:05
to je o.k. sistem ali onda je moguce skidati stvari samo s jednog comp. ako oces obrnuto onda sve iz pocetka..
04.02.2005 | 18:29
Tjah, a IP over Firewire? POnasa se kao mreza, a visestruko je brze.

BTW u target disk modu mozes slati fileove u oba smjera Ali dobro, ne mogu ti oba stroja raditi i biti upotrebljiva.
05.02.2005 | 12:51
.. crossover kabel - nista ..

Kako znas? Sto si sve isprobao da bi odustao od etherneta?
Kako si isao provjeriti odaziv racunala?
I jos -- ovo sto si napisao je skoro nemoguce. Ili je riknula mrezna kartica ili je kabel los, ali ethernet izmedju dva Maca MORA raditi.
07.02.2005 | 22:39
ej hvala...

...al bondi je onaj "historijski": nema firewire, niti CD-RW.

Doma nemam ethernet, na poslu oba šljakaju na mreži OK. No malo mi je problem teglit bondija često na posao (a nešto se još i na njemu doma kuha pa povremeno treba presnimit/backupirat).

Crossover je DIY, al nije prvi kojeg sam složio (za ovu priliku dva da bi isključio grešku kabla).
No zar 10.3.7 ne prepoznaje kablove tako da to nema veze (ili je do kartice?) iako sam probao i jedan i drugi kabel?

"Sto si sve probao da bi odustao od etherneta?" -ne kuzim; ja ne zelim odustati od eth. nego upravo suprotno.

Ponovo: oba stroja (na poslu) spojena na LAN rade OK. Kao što Network prijavi "The Cable for built-in Eth...not plugged in" kad se išteka mrežni kabel koji je do prije sekundu umrežavao računalo, tako ta poruka ostaje i dalje kad uštekavam bilo koju kombinaciju između bondija i powerbooka i na jednom i drugom. Zašto - pitanje jest.
Web napisi kažu što i vi ovdje - uštekaš (podesiš) i stvar radi. E sad; možda je ovaj "podesiš" problematičan. No prema predloženim uputama i dalje nema života - nema uopće prepoznavanja bilo čega na mrežnoj kartici.

Može li kartica raditi na LAN-u a "direktno" ne, mislim da ne. Krivo li mislim?

(e da, i modem je riknuo tako da je i to ne-solucija) znam, znam: doniraj i kupi novo. Nadam se uskoro i to.
pozdrav
08.02.2005 | 00:31
Prilicno sam siguran da niti Powerbook G3 niti taj iMac znaju automatski prepoznati da li je kabel crossover ili obican. Jesi li 100% siguran da je kabel crossover? Mislim da previse razbijas glavu oko ovog problema koji se najvjerojatnije moze rijesiti drugim crossover kabelom...ne vidim drugi uzrok. Javi ako to pomogne.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 9 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO