Memorija za ob g4 - neke nedoumice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Memorija za ob g4 - neke nedoumice

27.01.2005 | 11:25
Hm, pokusavam preko vikalice, ali ne ide. Mozda nije mjesto tamo...
Enivej, zelim kupiti jos memorije. Na forumu sam nasao da je to sasvim izvedivo u HG spotu, i naravno jeftinije. Ali muci me ovo: specifikacija moje memorije je PC2700, a na HG stranicama nalazim samo PC3200. Isto, gdje mogu vidjeti brzinu koja mi je potrebna?
Moj komp: 15,2", 1.5GHz, 2x256MB DDR
Hvala
27.01.2005 | 11:26
No, tipfeller - nije ob, nego PB, kao PowerBook, a ne kao Obersnel...
27.01.2005 | 11:51
preporucam neku manju firmu gdje ces doc sa pilom piknuti, pokrenuti mem test i vidjeti dal radi.. u hgspotu je to neizvedivo ili granici sa navedenim... osim toga ispravna memorija koja ne radi kod tebe u kompu nije razlog za uvazavanje reklamacije...
27.01.2005 | 11:55
samo da dodam PC2700 je minimum... sve jace bi trebalo biti unazad kompatibilno...
27.01.2005 | 12:01
Alien ti je dobro rekao - i da, 2700 je minium, ništa te ne spriječava da uzmeš bolju.
27.01.2005 | 12:05
Zafaljam.
Neki prijedlog u Rijeci - Ventex, Raj?? NetCom necu.
Ili da potezem do Zagreba...
27.01.2005 | 12:09
A brzina? Ono: 400 MHz, 333 MHz...
Ca je s tin? Ima li to veze, i kakove?
27.01.2005 | 12:43
Brzina zavisi od brzine tvog kompa, tj. od toga kolko ti je brza sabirnica, protok podataka... između rama, sabirnice, harda i na kraju krajeva same brzine procesora i aplikacija koje se odvijaju.... U nadobudnom PC svijetu sad već postoje ram memorije koje kucaju na 500 MHz (PC4000), a obično je i brzina tj. takt memorije povezana s nazivom...recimo PC3200 "kuca" na 400 Mhz i ona ide u G5.... ali, kao što je Alien reko, sve bi trebalo biti downsize kompatiblino (raditi, ali u sporijem modu), no ja bi na tvom mjestu otišao do dućana i zamolio da mi ukucaju memoriju unutra, da provjerim kako radi, pa bi tek onda platio...
HG-spot ne preporučam.... Malo su postali lopovi u zadnje vrijeme, ja sam za šta mi je trebalo kupovao u Autronicu, no oni nemaju PC2700....
Jučer sam sa kolegom bio u malom dučančiću na Draškovićevoj, DIPOL i maltretirali smo tipa negdje sat vremena, jer je ovaj kolega kupovo eksterni samsungov mini hdd (60 gb) za svoj iBook, pa nije radilo, pa je tip probavo sa tri harda, da bi se ja na kraju sjetio da stvar ne radi jer su u pitanju bili diskovi formatirani po defoltu sa NTSF systemom... pa je na kraju tip još išo preformatiravat hdd....
Uf..jesam se raspisao...... Nadam se da ti je išta od ovog pomoglo....
27.01.2005 | 12:56
Sad sam vidio da Ve-mil i King ITC imaju PC2700...
27.01.2005 | 13:30
osim ako nema ZNACAJNE razlike u cijeni uvijek ti je bolje uzet brzu memoriju... tko zna gdje ces je kasnije moci iskoristiti (i skuplje prodati)... dakle pucaj slobodno na 3200 ili bolje ali uz obvezan test (po treci put)...
28.01.2005 | 03:46
Ventex. Uzmi nijansu skuplji Transcendent, s onom drugom smo imali probleme.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 19 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, Ender, Glas, marioart, Riba, Vanjuška, Anonimci (2244)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO