Hard Disc About
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hard Disc About

06.01.2005 | 07:18
1. Da li serial ATA Hitachi 400 mogu metnuti umjesto jednog od dva 160 Giga koje imam u G5-ici (dakle da mi jedan bude 160, drugi 400)?
2. Da li netko može preporučiti povoljno kućište za obični Hitachi 400 Giga, s combo Fire Wire/USB2, ali bitno je da ima Oxford čip!
3. Kako stoje stvari s external - FireWire 2 udomilištima? Koje su cijene, iskustva
4. Da li netko ima bolju soluciju od HG-Spot Hitachi 400-tki ATA ili ne (mislim u kunama, ali i šire), tj kako stvari stoje s 400Giga diskovima kod nas općenito
5. Riknulo mi je FW kućište (Oxford čip) za 120 giga disk (sam disk je ok, hvala Bogu radi, ali u kućištu ne dela, lampica ne gori, ili bar manjim intenzitetom, je li moguće da je to popravljivo, ili se te stvari bacaju ko i superdrajvovi?
Ispričavam se na sitnim ciničnostima, nadam se da mi McIntosh ili familija ne buju zamerili!
06.01.2005 | 12:24
1. Da. Mi smo to napravili na 4 stroja, a na jednom smo stavili oba Hitachija. Sve radi bez problema.
2. Nisam vrebao jer koristimo Maxtor OneTouch kao eksterne.
3. Nisam probao još ništa.
4. Nema bolje solucije ovog trena.
5. Probaj odnesti u kakav servis, možda je samo napajanje u kućištu.
06.01.2005 | 16:59
Sto je oxford chip?

Posto je taj 400 gb? nemogu otvoriti hgspot. kaze da previse novaca zaradjuju
09.01.2005 | 06:12
Sto je oxford chip?
Oxford chipset je komplet čipova za premošćivanje između ATA tj. UDMA uređaja (optički ili hard disk drajvovi) i FireWirea.

Oxford čipset bio je jedno vrijeme pomalo ozloglašen jer je kombinacija Panthera i vanjskog HD-a u FireWire kućištu na nekim varijantama tog čipseta dovodila do gubitka podataka. Sada tog problema nema.
10.01.2005 | 09:16
Prvo hvala g. Pasarić, jako korisno saznanje za Hitachija, usput dodatno pitanje, Maxtor OneTouch (300?) kako koristite, kao obične diskove, ili koristite na Macu i neki software za onaj gumb za backupiranje na njemu? Na pc to funkcionira da čim ga stisneš on backupira osnovni hd odnosno dopiše ono što prije već nije napisao, bilo bi super to imati i na Macu.

Drugo,
ja sam samo korisnik, koji treba brzi bus, pa sam kojekakvim indijanskim očajničkim samoedukacijama i pokušajima i pogreškama došao do nekih saznanja, stoga se ograđujem da ne mogu biti površnog znanja, ili čak i nekih krivih saznanja, no ipak dužan sam reći i objasniti neke stvari oko Oxford čipa kad već nije netko od znalaca.

Po mojim saznanjima stvar je ovakva:
Oxford 911 i Oxford 922 su vjerovatno kodna imena za jedne od malobrojnih čipova koji dozvoljavaju tj garantiraju protok informacija preko FireWire-a 1 od 400, odnosno 800 Mb/s kod FW2.
Velika većina kućišta s FW interfaceom to ne podržava već to svodi na samo 200 ili čak 100 Mb/s kod FW1 !!! To je objašnjeno da FW podržava brzinu do 400Mb/s, dakle nije nužno da bude 400! (Čini mi se da su neki čak 15" G4 PowerBook-ovi imali manju brzinu FW-a! Ipak je dosta vremena prošlo od kako sam se informirao o ovom problemu, pa sam detalje već zaboravio)
Oxford 911 pak to garantira! Ja imam samo takava kućišta, otvoriš ga i pročitaš na čipu, to piše! Ako netko ima saznanja za još neki ekvivalent čip, svima će koristiti nek veli!

Što se tiče ozloglašenosti, moj prijatelj je nehotice doveo u sumnju Oxford čipset, koji je postojao i nije se mijenjao ni prije ni poslije dotične Panther verzije, dakle čini se da onaj koji je to riješio, nije to predvidio na vrijeme i ne može se izjednačiti u krivnji za taj propust. Propust je riješen, no neki se toga stvarno nerado sjećaju!!!

Ako sam malo negdje amaterski i prelaički objasnio, vrlo ću rado saznati od znalaca pravu terminologiju, ili rasvjetljavanja zabluda, no ako nekom treba brzina na vanjskom disku- Oxford 911 ili 922 je pravo rješenje!!! To je cijela mudrost!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 dana, 10 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?