Hard Disc About
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hard Disc About

06.01.2005 | 07:18
1. Da li serial ATA Hitachi 400 mogu metnuti umjesto jednog od dva 160 Giga koje imam u G5-ici (dakle da mi jedan bude 160, drugi 400)?
2. Da li netko može preporučiti povoljno kućište za obični Hitachi 400 Giga, s combo Fire Wire/USB2, ali bitno je da ima Oxford čip!
3. Kako stoje stvari s external - FireWire 2 udomilištima? Koje su cijene, iskustva
4. Da li netko ima bolju soluciju od HG-Spot Hitachi 400-tki ATA ili ne (mislim u kunama, ali i šire), tj kako stvari stoje s 400Giga diskovima kod nas općenito
5. Riknulo mi je FW kućište (Oxford čip) za 120 giga disk (sam disk je ok, hvala Bogu radi, ali u kućištu ne dela, lampica ne gori, ili bar manjim intenzitetom, je li moguće da je to popravljivo, ili se te stvari bacaju ko i superdrajvovi?
Ispričavam se na sitnim ciničnostima, nadam se da mi McIntosh ili familija ne buju zamerili!
06.01.2005 | 12:24
1. Da. Mi smo to napravili na 4 stroja, a na jednom smo stavili oba Hitachija. Sve radi bez problema.
2. Nisam vrebao jer koristimo Maxtor OneTouch kao eksterne.
3. Nisam probao još ništa.
4. Nema bolje solucije ovog trena.
5. Probaj odnesti u kakav servis, možda je samo napajanje u kućištu.
06.01.2005 | 16:59
Sto je oxford chip?

Posto je taj 400 gb? nemogu otvoriti hgspot. kaze da previse novaca zaradjuju
09.01.2005 | 06:12
Sto je oxford chip?
Oxford chipset je komplet čipova za premošćivanje između ATA tj. UDMA uređaja (optički ili hard disk drajvovi) i FireWirea.

Oxford čipset bio je jedno vrijeme pomalo ozloglašen jer je kombinacija Panthera i vanjskog HD-a u FireWire kućištu na nekim varijantama tog čipseta dovodila do gubitka podataka. Sada tog problema nema.
10.01.2005 | 09:16
Prvo hvala g. Pasarić, jako korisno saznanje za Hitachija, usput dodatno pitanje, Maxtor OneTouch (300?) kako koristite, kao obične diskove, ili koristite na Macu i neki software za onaj gumb za backupiranje na njemu? Na pc to funkcionira da čim ga stisneš on backupira osnovni hd odnosno dopiše ono što prije već nije napisao, bilo bi super to imati i na Macu.

Drugo,
ja sam samo korisnik, koji treba brzi bus, pa sam kojekakvim indijanskim očajničkim samoedukacijama i pokušajima i pogreškama došao do nekih saznanja, stoga se ograđujem da ne mogu biti površnog znanja, ili čak i nekih krivih saznanja, no ipak dužan sam reći i objasniti neke stvari oko Oxford čipa kad već nije netko od znalaca.

Po mojim saznanjima stvar je ovakva:
Oxford 911 i Oxford 922 su vjerovatno kodna imena za jedne od malobrojnih čipova koji dozvoljavaju tj garantiraju protok informacija preko FireWire-a 1 od 400, odnosno 800 Mb/s kod FW2.
Velika većina kućišta s FW interfaceom to ne podržava već to svodi na samo 200 ili čak 100 Mb/s kod FW1 !!! To je objašnjeno da FW podržava brzinu do 400Mb/s, dakle nije nužno da bude 400! (Čini mi se da su neki čak 15" G4 PowerBook-ovi imali manju brzinu FW-a! Ipak je dosta vremena prošlo od kako sam se informirao o ovom problemu, pa sam detalje već zaboravio)
Oxford 911 pak to garantira! Ja imam samo takava kućišta, otvoriš ga i pročitaš na čipu, to piše! Ako netko ima saznanja za još neki ekvivalent čip, svima će koristiti nek veli!

Što se tiče ozloglašenosti, moj prijatelj je nehotice doveo u sumnju Oxford čipset, koji je postojao i nije se mijenjao ni prije ni poslije dotične Panther verzije, dakle čini se da onaj koji je to riješio, nije to predvidio na vrijeme i ne može se izjednačiti u krivnji za taj propust. Propust je riješen, no neki se toga stvarno nerado sjećaju!!!

Ako sam malo negdje amaterski i prelaički objasnio, vrlo ću rado saznati od znalaca pravu terminologiju, ili rasvjetljavanja zabluda, no ako nekom treba brzina na vanjskom disku- Oxford 911 ili 922 je pravo rješenje!!! To je cijela mudrost!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 3 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, dpasaric, Ender, Riba, skunic, Anonimci (582)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO