Koji mrežni hard?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji mrežni hard?

18.04.2013 | 07:44
Tri su me WD-a zajebavala, još imam jedan doma (sve njihovi vanjski diskovi) i taj uredno radi. Do kad će, ne nam. Vrlo ga rijetko palim i bitiće zbog toga.
19.04.2013 | 21:27
Isto imam samo pozitivna iskustva s WDom. Od WD SE16 edicije, do WD Black editiona koji u raid 0 rade, pa sve do sada kada imam 2 WDa u RAID 1 preko firewire spojena za backup. E i da, imam jedan wd green za drugi backup )))
21.04.2013 | 20:40
WDovi serije Caviar proizvedeni u periodu 2003 - 2007 su fakat bili smece i zbog toga je WD dosao na los glas. Svi diskovi ugradjeni u MacPro-ove, iMacove iz tog doba su redom otisli. Odlazili su na cudan nacin (tako da su zaj..li). Imao sam slucaj da su u dva dana na dva MacPro-a riknuli boot diskovi. Vecinom su se podaci donekle dali spasiti uz pomoc tool-ova (warrior i sl.). Ovi danasnji su se pokazali za sada OK. Nisam jos naletio na niti jedan los Black, Green 3.5" ili Scorpio ( 2.5" ) Black, Blue kupljeni prije 2-3 godine. Medjutim znali su raditi probleme u NAS konfiguracijama zbog predugog i varijabilnog TLER-a. WD RE (raid edition) su rjesenje ali cijena im je dosta veca. Novi WD RED nisu pre-brzi, ali po cijeni su prihvatljivi.
21.04.2013 | 21:34
To što si napisao za razdoblje 2003-2007 je sasvim točno. Međutim, ni ovi novi nisu cvijeće. U principu isto crkavaju u prevelikom postotku, samo ne onoliko velikom kao prije. Meni je jedan blue iz 2010 crko nakon 26 mjeseci. Još 2-3 sam prijateljima spašavao, crkil nakon 13-16 mjseci.

Sme-će, sme-će, sme-će-će
Sme-će, sme-će, sme-će-će
Pre-pla-će-no sme-će, sme-će-će

Ajmo sad svi!

Sme-će, sme-će...
22.04.2013 | 05:00
Smayoo poceo pjevati pjesmice lol

Nije bas preplaceno, za 124$ ne mozes naci bolji disko od 2TB u protable verziji :/

Dvije godine je garancija, pa neka radi koliko hoce prije nego crkne
22.04.2013 | 09:27
Je*o garanciju. Kad mi garancija bude nadoknadila izgubljeno vrijeme i gnjavažu oko ponovne instalacije sustava, registracije OS-a, ponovnog setupiranja svih aplikacija (radi se o windows stroju), itd. onda će ta garancija nešto značiti. Garancija koja jamči zamjenu diska drugim, koji je jednako smeće - ne znači ništa. Samo produžava agoniju, jer će i taj drugi opet crknuti nakon 1000 sati rada.

Sme-će, sme-će...
  • mileni
  • Posjetitelj
22.04.2013 | 12:02
Cudno, moji ne crkavaju. A cekam samo na OWC DIY kit da ugradim SSD i WD Green od 3TB u svoj iMac. Novi WD disk uzeo naravno, jer imam samo dobra iskustva sa tim smeee-cee-eeem
22.04.2013 | 12:12
Ovdje se apsolutno slazem sa Smayoom. Nema te garancije koja moze nadoknadit ponovni setup masine (pogotovo Windowsa - radije bi si pucao u nogu ), eventualni gubitak podataka ili izubljeno vrijeme ceprkajuci po clusterima raznim toolovima u cilju spasavanja podataka. Nedavno sam u novom MBP promjenio originalni HDD Hitachi 500GB 5400 rpm koji od prvog dana ispusta neke cudne klikove. Nemam energije ni volje ici Apcomu na reklamaciju diska koji formalno radi ali... Nije ni Hitachi vise ono sto je bio. WD ga je kupio i sad bi po logici stvari Hitachi diskovi trebali biti jeftinela diskovi, jos losiji od WD-a. Seagate je isto imao svojih bisera (prvi 1TB i 1.5TB diskovi). Oni su kupili Samsung disk diviziju. Sada imamo duopol. Tko se jos sjeca Quantuma i njihovog Fireball-a ili Maxtor-a?? Njih su isto progutali gore navedeni. Nisam siguran da je HDD tehnologija na zalazu jer ne vidim sto bi ju novo moglo zamjeniti u visko kapacitetnim storage-ima, a sve skupa po normalnim cijenama.
22.04.2013 | 12:13
mislim da bi mi mogli skupiti malo love i pokloniti Smayoo jedan WD od 3TB čisto da ga podmetne ispod stola ili tako nešto, da vidi da ipak to nije baš toliko smeće, a možda ga i ugradi u neki stroj u dogledno vrijeme.

Ja se osobno stvarno ne mogu požaliti na njih. imam 2x2TB u NASu, iako sada gledam za upgrade na WD RED diskove zbog nekih modifikacija, ali ovi green za sada (pa pokucam) rade sasvim solidno bez ikakvih problema, već više od dvije godine.
22.04.2013 | 13:15
rusty kaže:
mislim da bi mi mogli skupiti malo love i pokloniti Smayoo jedan WD od 3TB čisto da ga podmetne ispod stola ili tako nešto, da vidi da ipak to nije baš toliko smeće, a možda ga i ugradi u neki stroj u dogledno vrijeme.

Odlicna ideja, pa makar kao nagradu za jubilarnu 300 karmu i nevjerovatan broj postova na forumu.
22.04.2013 | 14:06
Hvala na inicijativi. Ako stvarno to odlučite, javite mi, da otpilim na stolu jednu nogu na malo kraće, da imam kamo podložiti taj WD.
22.04.2013 | 18:13
Kakve veze ima koji je disk u redundantnim poljima? Naravno da bi se trebali uzimati oni najizdržljiviji. Pa što ako i jedan krepa, zamjeni se drugim i vozi se dalje. Pa zar to nije ideja RAID polja?
22.04.2013 | 20:51
zabac kaže:
Kakve veze ima koji je disk u redundantnim poljima? Naravno da bi se trebali uzimati oni najizdržljiviji. Pa što ako i jedan krepa, zamjeni se drugim i vozi se dalje. Pa zar to nije ideja RAID polja?

Upravo tako! Baš se spremam složiti NAS "za po doma" (nešto jeftino tipa D-Link 320) s 2 x WD red 3 TB u raid 1. Ako u 3 godine koliko je za njih garancija niti jedan ne krepa ionako ću ih biti prisiljen zamijeniti večima.

Btw @Smayoo, slažem se s tobom po pitanju pouzdanosti HDD-a, pa nismo u 70-ima prošlog stoljeća kad su diskovi isporučivani s bad sectorima (i vagali par sto kila).
22.04.2013 | 21:09
zabac kaže:

Da, tako bi trebalo biti, ali samo u teoriji. U praksi su stvari nazalost bitno drukcije, jer su diskovi losi, jer zaje..vaju na nacin da ispadaju iz RAID polja bez nama nekog vidljivog razloga. Losiji diskovi ponekad zastajkuju u radu (pod vecim optrecenjem) (bave se sami sa sobom) da ih raid kontroler (ili software) iskljuci iz polja. Iskljuceni disk nazalost nije neispravan (da bar je onda bi sve bilo rijeseno) i nemozes ga reklamirati jer u biti je on ispravan, jedino sto ponekad malo sporije radi. Veliki problem nastupa kada zamjenis takav disk sa novim i pustis rebuild koji obicno dosta dugo traje. Tijekom rebuilda svi diskovi u polju su pod velikim opterecenjem i ako slucajno koji od preostalih diskova ispadne iz sync-a tad je to kraj za raid 5 polje. Tad se nazalost gube svi podaci. Sansu za ovakvim scenarijom smanjujemo nabavkom kvalitetnijih diskova za koje proizvodjac kaze da su raid edition ili posebni server enterprise diskovi cija cijena je skoro dupla u odnosu na osnovne modele. Kod tih RE diskova vrijeme zastajkivanja (recovery time) je garantirano malo (ograniceno na npr. 500ms) i oni ne ispadaju iz RAIDa na gore opisan nacin. Osim toga mozemo kreirati RAID 6 polje kod kojeg mogu 2 diska otpasti, pa smo time malo sigurniji.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 19 sati
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO