Koji mrežni hard?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji mrežni hard?

18.04.2013 | 07:44
Tri su me WD-a zajebavala, još imam jedan doma (sve njihovi vanjski diskovi) i taj uredno radi. Do kad će, ne nam. Vrlo ga rijetko palim i bitiće zbog toga.
19.04.2013 | 21:27
Isto imam samo pozitivna iskustva s WDom. Od WD SE16 edicije, do WD Black editiona koji u raid 0 rade, pa sve do sada kada imam 2 WDa u RAID 1 preko firewire spojena za backup. E i da, imam jedan wd green za drugi backup )))
21.04.2013 | 20:40
WDovi serije Caviar proizvedeni u periodu 2003 - 2007 su fakat bili smece i zbog toga je WD dosao na los glas. Svi diskovi ugradjeni u MacPro-ove, iMacove iz tog doba su redom otisli. Odlazili su na cudan nacin (tako da su zaj..li). Imao sam slucaj da su u dva dana na dva MacPro-a riknuli boot diskovi. Vecinom su se podaci donekle dali spasiti uz pomoc tool-ova (warrior i sl.). Ovi danasnji su se pokazali za sada OK. Nisam jos naletio na niti jedan los Black, Green 3.5" ili Scorpio ( 2.5" ) Black, Blue kupljeni prije 2-3 godine. Medjutim znali su raditi probleme u NAS konfiguracijama zbog predugog i varijabilnog TLER-a. WD RE (raid edition) su rjesenje ali cijena im je dosta veca. Novi WD RED nisu pre-brzi, ali po cijeni su prihvatljivi.
21.04.2013 | 21:34
To što si napisao za razdoblje 2003-2007 je sasvim točno. Međutim, ni ovi novi nisu cvijeće. U principu isto crkavaju u prevelikom postotku, samo ne onoliko velikom kao prije. Meni je jedan blue iz 2010 crko nakon 26 mjeseci. Još 2-3 sam prijateljima spašavao, crkil nakon 13-16 mjseci.

Sme-će, sme-će, sme-će-će
Sme-će, sme-će, sme-će-će
Pre-pla-će-no sme-će, sme-će-će

Ajmo sad svi!

Sme-će, sme-će...
22.04.2013 | 05:00
Smayoo poceo pjevati pjesmice lol

Nije bas preplaceno, za 124$ ne mozes naci bolji disko od 2TB u protable verziji :/

Dvije godine je garancija, pa neka radi koliko hoce prije nego crkne
22.04.2013 | 09:27
Je*o garanciju. Kad mi garancija bude nadoknadila izgubljeno vrijeme i gnjavažu oko ponovne instalacije sustava, registracije OS-a, ponovnog setupiranja svih aplikacija (radi se o windows stroju), itd. onda će ta garancija nešto značiti. Garancija koja jamči zamjenu diska drugim, koji je jednako smeće - ne znači ništa. Samo produžava agoniju, jer će i taj drugi opet crknuti nakon 1000 sati rada.

Sme-će, sme-će...
  • mileni
  • Posjetitelj
22.04.2013 | 12:02
Cudno, moji ne crkavaju. A cekam samo na OWC DIY kit da ugradim SSD i WD Green od 3TB u svoj iMac. Novi WD disk uzeo naravno, jer imam samo dobra iskustva sa tim smeee-cee-eeem
22.04.2013 | 12:12
Ovdje se apsolutno slazem sa Smayoom. Nema te garancije koja moze nadoknadit ponovni setup masine (pogotovo Windowsa - radije bi si pucao u nogu ), eventualni gubitak podataka ili izubljeno vrijeme ceprkajuci po clusterima raznim toolovima u cilju spasavanja podataka. Nedavno sam u novom MBP promjenio originalni HDD Hitachi 500GB 5400 rpm koji od prvog dana ispusta neke cudne klikove. Nemam energije ni volje ici Apcomu na reklamaciju diska koji formalno radi ali... Nije ni Hitachi vise ono sto je bio. WD ga je kupio i sad bi po logici stvari Hitachi diskovi trebali biti jeftinela diskovi, jos losiji od WD-a. Seagate je isto imao svojih bisera (prvi 1TB i 1.5TB diskovi). Oni su kupili Samsung disk diviziju. Sada imamo duopol. Tko se jos sjeca Quantuma i njihovog Fireball-a ili Maxtor-a?? Njih su isto progutali gore navedeni. Nisam siguran da je HDD tehnologija na zalazu jer ne vidim sto bi ju novo moglo zamjeniti u visko kapacitetnim storage-ima, a sve skupa po normalnim cijenama.
22.04.2013 | 12:13
mislim da bi mi mogli skupiti malo love i pokloniti Smayoo jedan WD od 3TB čisto da ga podmetne ispod stola ili tako nešto, da vidi da ipak to nije baš toliko smeće, a možda ga i ugradi u neki stroj u dogledno vrijeme.

Ja se osobno stvarno ne mogu požaliti na njih. imam 2x2TB u NASu, iako sada gledam za upgrade na WD RED diskove zbog nekih modifikacija, ali ovi green za sada (pa pokucam) rade sasvim solidno bez ikakvih problema, već više od dvije godine.
22.04.2013 | 13:15
rusty kaže:
mislim da bi mi mogli skupiti malo love i pokloniti Smayoo jedan WD od 3TB čisto da ga podmetne ispod stola ili tako nešto, da vidi da ipak to nije baš toliko smeće, a možda ga i ugradi u neki stroj u dogledno vrijeme.

Odlicna ideja, pa makar kao nagradu za jubilarnu 300 karmu i nevjerovatan broj postova na forumu.
22.04.2013 | 14:06
Hvala na inicijativi. Ako stvarno to odlučite, javite mi, da otpilim na stolu jednu nogu na malo kraće, da imam kamo podložiti taj WD.
22.04.2013 | 18:13
Kakve veze ima koji je disk u redundantnim poljima? Naravno da bi se trebali uzimati oni najizdržljiviji. Pa što ako i jedan krepa, zamjeni se drugim i vozi se dalje. Pa zar to nije ideja RAID polja?
22.04.2013 | 20:51
zabac kaže:
Kakve veze ima koji je disk u redundantnim poljima? Naravno da bi se trebali uzimati oni najizdržljiviji. Pa što ako i jedan krepa, zamjeni se drugim i vozi se dalje. Pa zar to nije ideja RAID polja?

Upravo tako! Baš se spremam složiti NAS "za po doma" (nešto jeftino tipa D-Link 320) s 2 x WD red 3 TB u raid 1. Ako u 3 godine koliko je za njih garancija niti jedan ne krepa ionako ću ih biti prisiljen zamijeniti večima.

Btw @Smayoo, slažem se s tobom po pitanju pouzdanosti HDD-a, pa nismo u 70-ima prošlog stoljeća kad su diskovi isporučivani s bad sectorima (i vagali par sto kila).
22.04.2013 | 21:09
zabac kaže:

Da, tako bi trebalo biti, ali samo u teoriji. U praksi su stvari nazalost bitno drukcije, jer su diskovi losi, jer zaje..vaju na nacin da ispadaju iz RAID polja bez nama nekog vidljivog razloga. Losiji diskovi ponekad zastajkuju u radu (pod vecim optrecenjem) (bave se sami sa sobom) da ih raid kontroler (ili software) iskljuci iz polja. Iskljuceni disk nazalost nije neispravan (da bar je onda bi sve bilo rijeseno) i nemozes ga reklamirati jer u biti je on ispravan, jedino sto ponekad malo sporije radi. Veliki problem nastupa kada zamjenis takav disk sa novim i pustis rebuild koji obicno dosta dugo traje. Tijekom rebuilda svi diskovi u polju su pod velikim opterecenjem i ako slucajno koji od preostalih diskova ispadne iz sync-a tad je to kraj za raid 5 polje. Tad se nazalost gube svi podaci. Sansu za ovakvim scenarijom smanjujemo nabavkom kvalitetnijih diskova za koje proizvodjac kaze da su raid edition ili posebni server enterprise diskovi cija cijena je skoro dupla u odnosu na osnovne modele. Kod tih RE diskova vrijeme zastajkivanja (recovery time) je garantirano malo (ograniceno na npr. 500ms) i oni ne ispadaju iz RAIDa na gore opisan nacin. Osim toga mozemo kreirati RAID 6 polje kod kojeg mogu 2 diska otpasti, pa smo time malo sigurniji.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 37 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, ZeljkoB, Anonimci (495)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi