Macbook pro se ne zeli upalit
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook pro se ne zeli upalit

01.07.2011 | 03:48
Dakle, baterija je otisla prije par mjeseci i od tad je na struji. Sve je normalno radilo. Stavio sam ga na sleep(poklopio) i kad sam ka opet pokrenio, nista. Crn ekran. Pokusam upalit, cujem neki slabasan zvuk ali nista. Drzim dugo start gumb i kao pokrene se al i dalje je crn ekran i za tren sleeping light pocne brzo bljeskati. Procitao sam negdje da bi moglo biti do rama. MOLIM VAS nemojte mi reci da ovo znaci da mi je hard mrtav jer studiram arhitekturu i cijeli zivot(studij) mi je na tom disku ((((((

any ideas?? ://///
skroz sam u depri
01.07.2011 | 08:08
Ja bi rekao da je maticna, odnosno graficka.... Koja je godina proizvodnje MBP?
01.07.2011 | 08:32
2008 rekao bih.

da li su to skupe vijesti?
  • User
  • Posjetitelj
01.07.2011 | 10:03
4everyoung kaže:
...i cijeli zivot(studij) mi je na tom disku ((((((

S obzirom da vjerojatno nije do diska, mogu ti samo preporučit da ga nekako izvadiš i što prije napraviš backup na neki drugi, a onda kad popraviš komp nastavi radit backupe. Ako su ti podaci toliko bitni ne možeš nikad bit siguran kad ih čuvaš samo na jednom mjestu.

Što se skupoće tiče, najbolje će ti znat reć na servisu. Ali da, nažalost je velika vjerojatnost da su skupe vijesti
01.07.2011 | 11:19
apple je svojevremeno zbog neispravne grafičke vršio besplatnu zamjenu matičnih ploča za tu seriju mbp-a, no čini se da je to gotovo:
support.apple.com/kb/ts3420

no, najbolje da pitaš u servisu...
01.07.2011 | 13:20
I ja se bojim da je to taj dokumentirani problem. Par ljudi je vec ovdje iskusilo to, ukljucujuci i Staina gore. Nazalost pomaze samo promjena maticne. Dobra vijest je da su ti podaci na disku u redu, izvadi disk van i spasavaj ih.
01.07.2011 | 14:19
okej, hvala svima.

u koji servis mi preporucate ici?
ili se o tome ne smije pricati?

kupio sam mpb u jednom kod bocarskog pa sam mislio tamo? :/
01.07.2011 | 15:13
evo ako ce nekom pomoc za ubuduce, maticna je u pitanju.
4000kn je nova i navodno mi je bolje uzet novi laptop.

idem plakat sad, ovo mi se desilo u najgorem mogucem trenutku grrrrrrrr

hvala svima jos jednom!
01.07.2011 | 16:03
Inace preporucam ljudima da nabave maticnu na Ebayu u slicnim situacijama, medjutim ovo je specifican slucaj buduci da se radi i konstrukcijskoj pogreski (pregrijavanju) nvidia chipseta, sto znaci da i nakon zamjene postoji opasnost da se ista stvar ponovi , a uz to je rizicno kupovati dijelove ne Ebayu jer je moguce da isti pati od tog problema ili je popravljan (ovo se inace da popraviti prelemljivanjem integriraca, samo treba naci covjeka sa odgovarajucom opremom. Moguce je da bi cak i vruci pistolj za skidanje boje s drveta pomogao, barem privremeno).
Ja takodjer imam MacBook Pro iste serije i za sada je sve u redu, ali citajuci ovakve poruke jasno mi je da moze otici kvragu svakog trenutka.
Prodaj ga za dijelove i stedi za novi ako si u mogucnosti...
01.07.2011 | 17:15
razmisljam o toj mogucnosti, ali ne znam kome bih ga prodao? uopce nisam uopznat sa mogucnostima vezanim za mac u hrvatskoj osim kupovine u ovlastenim prodavaonicama.

moram se malo raspitat pa se nadam se bi se nesto dalo sredit. jedini problem je u tome sto mi je evidentno racunalo potrebno sto prije moguce.

u svakom slucaju, sto saznam, postam ovdje za buduce nesretnike.
01.07.2011 | 18:54
Ne znam ako si vec kontaktirao www.iservis.hr - ako nisi, mozda je vrijeme.
02.07.2011 | 10:06
Moj MBP je također iz te nesretne serije i dva puta je besplatno mijenjana maticna ploca. Drugi put je promijenjena nakon sto je istekao rok od 3 godine (mozda mjesec dana) U svakom slucaju odnesi ga u ovlasteni servis neka provjere sa apple-om da li je moguce izvrsiti besplatnu promjenu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 15 minuta
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

baka, Ender, marioart, robee, tino1, Anonimci (460)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO