iMac mrlje!!!??
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac mrlje!!!??

16.02.2012 | 21:00
sank koliko ti je star imac. ne znam ali u mojoj prodavnici i poslije godinu dana garancije ,progledaju kroz prste pa ga naprave. jer kako kazu jedna godina je od apple-a a druga od apple reselera.
20.02.2012 | 04:17
da se pridruzim temi... i meni su se sa unutarnje strane lcd-a pojavile nakupine prasine ili sive mrlje, najboljej vidljive na rubovima i pod lagano sivom podlogom, ili bijelom, a i dobro su bile vidljive na plavoj...
Ovo se sve javilo ima jos godinu dana ili nakon 7 mjeseci od kupnje (imac i3 21.5'' kupljen u 08.2010)...cim sam primjetio odnio u istyle-a, serviser ga nije ni otvorija nego je narucija novu matricu. Matrica stigla nakon nekih 20 dana. Ispred mene je zamjenio bez neke pameti i puno alata u 10min. nova radi vec godinu dana bez problema i bez tragova prasine...

mali tip za otvaranje stakla: ne trebaju vam neki fancy suction cup-ovi iliti sta god, moze se staklo vrlo jednostavo odvojiti prstima. S obe ruke uhvatiti staklo na gornjem dijelu ekrana pokusavajuci "uvuci" prste izmedju stakla i kucista...i to je to...staklo se odljepi (drze ga na mjestu magneti).
  • Sank
  • Moderator
  • 221
20.02.2012 | 09:42
@scarface32

iMac mi je star nešto više od godinu dana. Mrlje su se pojavile već nakon pola godine, a taman negdje kad mi je odapeo tvrdi disk. No tada me još nisu smetale i vidjele su se samo kod bijelog ekrana. Sada je situacija nešto gora i cijeli gornji dio erana ima mrljice koje su sve vidljivije.

Moj reseler je Kreativni Odjel, ali nisam ih prije nikada pitao za savjet. Možda da evo sada postavim pitanje dpasaricu u vezi toga.

@dpasaricu,

s obzirom da sam iMaca kupio kod vas u Kreativnom, da li mogu ja njega preko vas poslati u servis ili se za to moram sam pobrinuti, te bi li mi u servisu priznali i zamijenili panel iako mi je istekla garancija?
  • User
  • Posjetitelj
22.02.2012 | 12:55
iMac stigao ovaj petak (nakon 15-ak dana od slanja) iz MacServisa, mrlje nema - garancija pokrila. Ja zadovoljan

Držim fige da se ponovno ne pojave.
22.02.2012 | 13:30
gz!
22.02.2012 | 13:42
ja sam ga uekao.meni se pojavile jedva vidljive fleke u desnom uglu ekrana. zvao u ponedeljak, rekli mi da odnesem u servis.odnijeo ga danas, usput prijavo onaj problem kad ga budim iz sleepa. ovaj na prijemu imaca mi je rekao da su to vec skoro tri velike reparacije na njemu , i slijedeci bi put trebao dobiti novi.ali nadam se da ce rijesiti problem.ako nista samo s ekranom. usput dobio sam macbook pro kao zamjenu dok mi ne naprave moj.u svakom slucaju zadovoljan servisom.jos kazu da ce trajati 2-3 sedmice(tjedna) popravka.
22.02.2012 | 13:46
ako je istekla garancija nema besplatne zamjene panela. bas sam zvao nedavno jer meni ne samo da je ekran pun prasine vec je i cijeli donji lijevi kut zuto-narandzast, onako ko da je malo zagorio papir. to je izrazeno samo na svijetloj podlozi, ali opet koma da se to desilo. u ovlastenom servisu je novi lcd panel + zamjena cca. 5000 kn. Ovo mi je definitivno prvi i zadnji iMac ako u meduvremenu ne srede problem s ekranom.
  • User
  • Posjetitelj
22.02.2012 | 15:08
S obzirom da je nekoliko serija iMaca zahvaćeno ovim problemom, mislim da bi stvarno trebali pokrivat ovaj problem i van garancije. Ali to je do Apple-a (kojega to, izgleda, ne zanima previše), a ne do servisa
22.02.2012 | 16:23
ma na holanskm forumima svako malo neko otvori temu o flekama. ima ih kome su vec tri puta mjenjali ekran. neki su novi imac dobili. Big papi ne znam koliko ti je star imac,ali ovdje ti pomazu do dvije godne garancije.ne svi ali ima prodavnica gdje to mozes uraditi. ja kontam kupiti apple care da se ne bih zezao naredne dvije godine sa imacom.ili da mjenjam za macbook pro. ali meni treba malo veci ekran.
22.02.2012 | 21:27
pozdrav, zanimalo bi me, valjda će se s vremenom nakupit par odgovora s tom informacijom, kolika je učestalost te prljavštine? iskreno uopće mi nema smisla davati za nešto 17 000 kuna koliko to u hrvatskoj košta, da bih morao to sam nekakvim diy trikovima čistiti i igrati se servisera obzirom da se radi o čistom design propustu kojeg očito nisu u stanju riješiti već dugo vremena
22.02.2012 | 21:35
Da, problem je u tome što ovdje čitamo o svakom iMacu koji ima te probleme, ali ne znamo koliko je onih koji nemaju. Neki (rijetki) su se javili da imaju iMac i nemaju mrlje (ni nakon dugo vremena), ali ne znamo koliko je onih koji se nisu javili.

Možda bi nam to mogla biti iduća anketa...
22.02.2012 | 21:40
smayoo kaže:

Možda bi nam to mogla biti iduća anketa...[/quote]

Odlična ideja ! Bar bi se donekle utvrdio postotak.
22.02.2012 | 21:41
Da, definitivno dobra ideja, da dobijemo neku statistiku koja bi također koristila pri odluci o kupnji.

EDIT:
Zaboravio sam dodati, da čak i nemam nekih pretjeranih pobuna protiv čišćenja-budimo realni, i PC-je s vremenom brlog prašine kojeg treba očistiti, samo što je kod Maca to toliko osjetljivo da je lakše zeznuti stvar, a kod servisa je opet problem što to traje, a danas nije mala stvar biti bez računala par dana, pogotovo ako je računalno izvor prihoda.
  • User
  • Posjetitelj
22.02.2012 | 21:54
smayoo kaže:
Možda bi nam to mogla biti iduća anketa...

100% podržavam.
22.02.2012 | 22:15
Sve nove koje sam vidio (znaci model od late 2009 pa na dalje) imaju prasine. Jednostavno se zavuce. A vidio sam ih 10tak, i 21.5", i 27" modela. U Hrvatskoj je garancija 1 godinu + Applecare ako ga imas. Ja glupan naravno nisam dokupio I sad nema druge nego skupiti lovu i zamijeniti jer je moj ekran u prelosem stanju ... Mislim da se prije ili kasnije svakome uvuce ta prasina, stvar je u lose rjesenom sistemu hladenja. Tako da osim ako netko ne zivi u sterlinim uvjetima mislim da nema pomoci.
22.02.2012 | 23:36
@Sank - ehej, tek sada sam vidio da si nas spomenuo. Na tvojem mjestu ne bih si komplicirao život, nego lijepo doma pažljivo odvojio staklo (ja to sada čak radim prstima, bez hvataljke) u čistoj sobi i počistio prašinu. Ako se radi o problemu da je mikro-prašina ušla baš u sam ekran (između onog tankog gornjeg sloja i matrice) to se ne čisti jednostavno (mada ima guide i za to na YT, ali to je samo za mahere s debelim živcima, a vidim i da je netko ovdje to izveo). Apple zaprljane matrice ne čisti nego obično odobre novi ekran ako je računalo u jamstvu. Bilo je i slučajeva da je Apple ustvrdio (ne znam koja je granica) da se Mac koristio u "neprikladnim uvjetima" i da jamstvo ne pokriva "environment causes". Nemam iskustva iz prve ruke s tim, nismo još niti jedan slali na zamjenu ekrana radi toga. No, sigurno je da ti Apple nakon jamstva ne bi besplatno sredio problem.

I na našem 27" u KO se na kraju ipak pojavila prljavština, ali trebalo je preko dvije godine. Kod onih koji su pušači ili kod kojih je Mac pozicioniran blizu klime daleko se brže zaprlja. Mi smo na svojem očistili ono što je bilo na staklu, a s onim što se zavuklo u matricu se nismo zezali jer nam u radu ne smeta.
24.02.2012 | 17:22
moj su ekran zamijenili.znaci za dva dana mac gotov.za onaj problem kod logiranja kazu da je do liona. moram cekati update.
01.03.2012 | 18:37
Evo kod mene uz slike.Bilo uzasno sada je dosta bolje mada cu kompletan proces vjerovatno ponoviti.
IMG_0081-30d5490d61cc7ff332c89d496ce87fe0.jpg
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 49 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, tino1, zvone, Anonimci (463)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO