Microsoft Starck Mouse
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Microsoft Starck Mouse

17.08.2004 | 00:02
Nisam mislio da ću ikada kupiti komad Microsoft hardvera. No, izgleda da važi ona "nikad ne reci nikad". Za potrebe posla bio je neophodan miš s tri tipke (Maya i Shake inzistiraju na tome) i onda je trebalo odabrati nešto što pristojno izgleda uz PowerMac. Većina miševa je jeftino-izgledajući plastični kič s pet tipaka ili nešto upotrebljivo, ali neugledno. Osobno najviše volim miš samo s jednom tipkom - iako na poslu na Wintelu koristim PC čudesa.

U trgovini sam komentirao: "Hmmm... odakle ovakav dizajn Microsoftu, pa nadaleko je poznato da su oni kompanija bez ukusa?!". Prodavač mi je rekao: "Da, ali ovaj put su unajmili Philippea Starcka da obavi taj dio za njih!" . I obavio ga je dobro - iako ne baš u onom pravom Apple stilu koji je još uvijek nenadmašan, ali od onoga što se u Hrvatskoj nudi od miševa ovo mi se činio kao najbolji izbor. Cijena je oko 250 kuna, postoji s plavom i narančastom iluminacijom, ima dobru optiku (radi na svim podloga koje sam probao) i preciznost se čini ok. Ono što je loše jest to što, za razliku od Appleova miša, nije moguće podesiti tvrdoću tipke. Dakle, za ergonomiju -4, a za izgled -5. Fantastična ocjena za nešto od Microsofta!
17.08.2004 | 00:44
Kod Appleova miša isto tako ne možeš podesiti tvrdoću tipke!

Nažalost to su sa vremenom opustili...
17.08.2004 | 02:10
Kako to misliš, pa tekući model Apple Pro Mouse ima tu opciju već godinama.
18.08.2004 | 04:25
I ja sam si nedavno kupio antiknu stolicu, u stilu Luja XIV. Dosla me 2000 dolara. Ona moderna crna, jeftina, s naslonjacem i plasticnim rucicama isla mi na zivce jer se tako ne uklapa u desktop podlogu na racunalu! Uf ...
18.08.2004 | 12:24
citat: "Osobno najviše volim miš samo s jednom tipkom"

Znači da si pravi sportski tip, svaka čast, ja bi poludil da stalno moram birati alate ili slično pritiščući control i miša, ili uvijek skrolati bacakajući se po monitoru.
Mislim da je Appleov miš još jedino dobar u konkurenciji nožnih!
(Iako ga tako preporučam ženama s nježnim nožicama i šlapicama, jer je tak slatki!)
18.08.2004 | 22:24
Ja uopće ne osjetim razliku između miša s jednom ili više tipki. Uopće nisam svjestan na kojem radim, sve je automatizam. Uvijek bih na Macu izabrao onog s jednom jer mi je elegantniji i jer je većina toga složeno tako da lijepo radi i samo s jednom tipkom. Na Wintelu je puno više toga oslonjeno na desnu tipku, pa to pravi razliku.
18.08.2004 | 22:49
Apple pro mouse več skoro godinu dana nema onog gumbiča za okretanje i podešavanje tvrdoče klika... Nigdje nisu to oznanili ali pogledaj bilokoji novi pro Mouse i vidjet češ, vjeruj mi imam jih puno i niti jedan nema...
19.08.2004 | 01:27
Da? Ne baš tako davno sam uzeo 17" iMac i došao je s "normalnim" mišem. Ako je istina da sada uz sve modele daju srezanu verziju onda je to poprilična bezobraština - pogotovo jer cijena nije išla dolje, a stvar je zaista korisna. Bez obzira, Appleov miš mi je još uvijek najdraži.
19.08.2004 | 16:21
Cijena se je spustila!

tako je prije to koštalo 72 EUR + PDV, a sada košta 48 EUR + PDV! Bar je u SLO tako...
22.08.2004 | 13:20
Je. Nove bijele tipkovnice i novi bijeli mishevi su pushiona. Losa kakvoca, jad i bijeda od dizajna. Pokusat cu na eBayu negdje naci jos neki primjerak bijele origigi iMac tipkovnice, ili one crne PowerMacove. One su zakon. No ovo smece sto isporucuju s novim racunalima zbilja je periferija kakvoce. Palac dolje Apple, mozes ti to i bolje.
No nije me toliko briga za misha. Kad je dosao OS X, Appleov retardirani mish s jednim klikom pao je u ropotarnicu povijesti jer OS X kudikamo bolje i svestranije upotrebljava desnu tipku, a narocito scroll kotacic. Plus toga, ljudi su poprilicno evoluirali u uporabi racunala od '84 i velika vecina danas moze koordinirati rad dva prsta. No obicni, najjeftiniji Microsoftov Wheel Optical Mouse savrsen je pratilac u radu. Sve ostalo mi se cini bacanje prasine u vjetar.
Cini mi se da Apple kao da izbjegava ulaganje u lijepe i pametnije periferije. Eto dobre posovne ideje nekom poduzetniku: neka proizvede kvalitetne tipkovnice (recimo, osvjetljenje poput PowerBookove) i misheve (s dvije tipke i kotacicem, u bijeloj i srebrnoj boji) koje prate dizajn posljednjih linija racunala iz Cupertina i moze ubrati lijepu paricu.
No onda bi glupi Apple poceo kopati po pravnim aktima i trazio slabu tocku na koju moze ubosti nesretnog covjeka koji se drznio uciti stogod takvo ... Blentoni.
22.08.2004 | 23:36
Ja se nekako nadam da će MORATI uz novi iMac dati i novu prikladnu alu-look tastaturu i da će onda, konačno, nakon dvije godine, vlasnici lijepih G5 sustava doći na svoje. Još kada bi je napravili na nivou kvalitete kao i ostatak hardvera... ne razumijem to - ako već žele imati nešto jeftino, zašto ne ponude i nešto skupo, ali kvalitetno? Nekada je to bila predivna i super-kvalitetna Apple Adjustable Keyboard (Norsi) na kojoj sada ovo pišem i koja je izuzev bezobrazne cijene bila zakon.

Nije li apsurdno imati u ponudi stroj koji u maloprodaji košta 70,000 kuna i onda da ti uz njega uvale smeće od tipkovnice? Ne samo da je jadna, nego i dizajnom i bojom uopće ne odgovara proizvodu uz koji se isporučuje! Uostalom, sve sam već davno napisao u vijestima na naslovnici... problem je zapravo banalan, a baš zato je i frustracija još veća...
23.08.2004 | 09:35
Pa nekako slično su nas uvjeravali i za "stare" monitore da idu uz G5....
23.08.2004 | 11:12
Zvonimir, evo par pointera na mjesta gdje ti mogu ubrati paricu
Tikovnica:
halfkeyboard.com/tactilepro/index.php
Mouse:
www.macmice.com/themouse.html
23.08.2004 | 11:49
Odlično, ali nema čžš... u stvari treba izmjeniti 16 tipaka...

Jedino je to bug inače bi se več snašli...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 23 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds

Provided by iJoomla SEO