Macbook pro ne prepoznaje svoju kameru
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook pro ne prepoznaje svoju kameru

07.01.2010 | 22:05
Naime, možda će vam moj problem biti smiješan ili jednostavan no molim za razumjevanje i pomoć naravno
Isto tako nisam znala gdje staviti problem, pa prebacite ako ne pripada pod ovaj topic.
Od danas uopće ne mogu učiniti ništa s kamerom, , to sam primjetila na skype-u da ne mogu uspostaviti video vezu ( koja mi je neophodna za posao, jer redakcija nije u zg ), kada odem u opcije skype veli da kamera nije spojena! jednostavno kao da je nema
u photo booth-u također pokauje da je nema, znak kamere je prekrižen..

je li netko imao sličan probem?

Kako su mi video konferencije dio svakodnevnog posla, molim vas da mi pomognete?

hvala
07.01.2010 | 22:11
To da Skype ne kuži kameru nije toliko čudno. Skype je i inače dosta ćudljiv. Ali ako je ni PhotoBooth ne kuži, možda je crkla.

Ako imaš mogućnosti, vremena i novca, odnesi u servis da dijagnosticiraju, a ako nemaš, nabavi si neku eksternu, USB. Kažu da Logitech ima najveći broj modela podržanih na Macu.
07.01.2010 | 22:16
a ja sam se nadala da ćete mi se smijet i reći šta da napravim da to podesim
toga sam se i najviše bojala da nije crknula

sad sam u ljubljani, jel je mogu odnjeti u istyle tu, ili je potrebno naći neki servis? i koliko bi to trajalo? jer mi treba comp svaki dan 12 h
07.01.2010 | 22:46
Hja... Onda si kupi neku Logitech USB kamericu koja je podržana na Macu (u prvom PC dućanu) i koristi nju dok ne dočekaš godišnji ili nešto slično da možeš odnijeti macbook u servis. Jer sigurno ne može biti gotovo isti dan...
07.01.2010 | 22:55
Ja bih svejedno probao restart ili ugasiti pa ponovno upaliti.
Možda je jednostavno zaštekalo pa proradi !
07.01.2010 | 23:14
Otvori novog usera i probaj tamo. Ponekad loše napisan softver rezervira taj resurs za sebe i onda druge aplikacije ne mogu do njega. Ako tako radi, znaš da nije hardverski problem...
07.01.2010 | 23:23
već sam probala restartat pa niš

probat ću na novom useru kako kažeš pa javim..

nadam se najboljem

hvala vam;)
07.01.2010 | 23:30
Otvori System Profiler i pogledaj što piše u: Hardware>USB. Da li tamo vidiš napisano: Built-in iSight?
07.01.2010 | 23:35
piše
07.01.2010 | 23:54
Skini zadnji Combo update svog sistema i prođi instalaciju. Prije toga možeš s Disk Utility-em odraditi Repair Disk Permission na sistemskom disku.
Da li si instalirala kakav update Skype-a ili sl. prije nego ti se ovo dogodilo?
08.01.2010 | 00:06
nisam instalirala nikakavu novu verziju.. sutra ću probati ovo pa javim ishod..

hvala svima
08.01.2010 | 09:52
danas kada sam upalila comp kamera radi!!!! iako sam ga prije restartala ali eto, bitno da je sad uredu..

hvala vam svejedno
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, Anonimci (515)

Novo na Jabučnjaku

Teme